Şimdi Ara

Continental kötü bir lastikmi gerçekten?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: connectgücü

    ömrü cok uzun değil ama 2 yılda birde değiştirmek gerek


    Conti nin ömrü mü uzun değil En az 50 bin km gidiyor ki normal bir kullanıcı sorunsuz 75 bin km kullanır.
    Fakat sert lastiktir,o çukur benim bu çukur senin,bu tümsekten atların şu tümseği deviririm mantığı ile kullanırsanız çok çabuk balon yapar.
    Eğer Conti de kötü lastikse piyasada lastik kalmamış demektir.Birde şu lastikçi esnafının ağzını açtımı Michelin demesine hastayım zaten.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kocaloglu

    Ya arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,megane conti premium contact 2 serisi güzel diyince bende gittim alım ordan,e haliyle şahinede ordan aldım fiyat konusunda yardımcı olurlar hesabında,ama kötü mü ettik acaba,bu kriz ortamında lastiğe bi daha mı para vericez,ama dediğim gibi benim lastiklerden bi şikayetim yok şimdiden teşekkürler...


    Lastiklerde markanın çok büyük önemi olmadığına inanırım...

    Petlas ve bazı Çin markalarının lastikleri hariç.

    Eğer ticari kaygınız yoksa, yani taksi ve kamyonetinize çok dayanan bir lastik aramıyorsanız deneyimlerimi ciddiye almanızı öneririm... Çünkü bana göre çok dayanan lastik, aracın sürüş güvenliğini ciddi şekilde riske sokan lastiklerdir. Lastik dediğimizde "belli kriterleri yerine getirebiliyorsa", çabuk aşınır cinsten olmalıdır... ÖRNEK: Formula 1 aracı lastikleri: Yarış sırasında dağılır, 2-3 kez değiştirildiği olur...

    Şimdi lastik seçerken başlıca dikkat ettiğim hususları aktarayım...

    1. İmalat Tarihine dikkat ederim...
    Bayat lastiğe hayatta para vermem. (Taze lastik iyidir, rafta 2-3 yıl beklemiş lastiğe bakmayın bile)
    Bunu anlamak için lastiğin yanağında 4 haneli bir rakam bulunur ve okunur. Örnek 4808 gibi... Burada ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, 2nci 2 rakam ise üretildiği yılı temsil eder. 4808'in tercümesi, Lastik 2008 yılının 48'nci haftasında üretilmiştir. İçinde bulunduğumuz lzamana göre (şu an 1709 tarihli lastikler üretiliyor imalathanelerde) lastik taze demektir.

    2. Hamuruna dikkat ederim...
    İyi lastik hamurundan belli olur. Hamuru yumuşaksa, simsiyah ve parlaksa ve yakından bakıldığında pürüzsüz görünüyorsa, bu lastik büyük ihtimalle 10 numara ve de doğal olarak aynı firmanın diğer lastiklerine göre biraz daha pahalı demektir. Yalnız farklı markaların iyi lastikleri, diğer markaların kötü lastiklerinden daha kaliteli olabilir. (markacılık yapmamak daha doğru)

    3. Lastiğin desenine dikkat ederim...
    Karakteristik sürüş özelliğim gereği zaman zaman çok yüksek süratlere çıktığım için, bana en uygun lastiğin yağmur lastikleri olduğuna karar verdim. Yağmur Lastiği desen seçimim, Türkiye'de hiç bir zaman yüzümü kara çıkarmadı. Az karlı, hafif buzlu zincirsiz, kuru zemin, kamyon+otobüs tekerleği buz yolu kanallı gibi yollarda da kontrol dışına çıkmadan, sürüşümü yıllarca emniyetle sürdürdüm.

    4. Lastiğin imal edildiği ülkeye bakarım...
    Bu ülkenin refah seviyesi yüksek bir ülke olması her zaman çok çok iyi neticeler verir. Sonuçta oralarda, insanlar diğer ülkelerdeki insanlardan daha değerli oldukları için, hayati öneme haiz bu oto parçası konusunda mümkün olduğunca hassas davranmaya çalışırlar. Örneğin, Made in Japan, Made in W.Germany, Made in USA, Made in France, Made in Korea gibi lastikler büyük ihtimalle güzel lastiklerdir.. Ama siz yine de 2 nci maddeyi uygulayın ve hamurun güzel olduğuna dair kontrollerinizi yapın. Çünkü umulmadık güzellikte hamur formülü, az gelişmiş bir ülkede de üretiliyor olabilir. (Çin gibi, Polonya gibi)

    Sanırım bunlar dışında fazla bir önerim olmayacak.
    Şunu unutmayın, pahalı lastik iyidir, ya da ucuz lastik kötüdür diye bir kural yoktur.
    Veya belli bir markanın lastikleri iyidir, kötüdür diye bir kuralda yoktur.
    Ama Last_Driver'ın seçtiği lastik oldukça güzeldir diye bir kural vardır...

    Sonuçta aynı firmanın bir lastiği 92 lira olabiliyorken, başka bir lastiği 885 lira olabiliyor. Tek otomobil lastik fiyatının 1400 liraya kadar çıkabildiği modellerde mevcut piyasalarda... (Fiyatları Türkiye için konuştum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 24 Nisan 2009; 1:25:17 >




  • Herkes continental hakkında güzel şeyler yazmış ama ben başıma gelen olaylardan sonra pekde sizlerle aynı fikirde değilim.

    2007 model aracımda Continental SportContact 2 lastikler var 8000 km de bir lastiğim fire verdi balans tutmuyor, öyle bir yamukluk ki lastiği elle çevirdiğinizde sağ sol yapıyor. Şimdi diyeceksiniz eeeeee garantiye ver. Verdim çok güzelde bir cevap aldım;

    (sözde usta)-Abi sen arabayı yürü ben arkadan bakıcam.
    (ben)-ya yürütmeye ne gerek var, tak balans aletine elinle çevir görüyorsun zaten.
    (sözde usta)- hmm abi bunda sorun yok bak balans tutdu, senin araba bozuk.
    (ben)- görmüyormusun lastik sağ sol yapıyor, bunları arabaya takıp bana taklamı attıracaksın.

    Tabiki garantiye verdik lastiği, 3 hafta sonra bir mektup. Lastiğinizde herhengi bir üretim hatası yoktur. Lastiği sonra arabayı aldığı yere götürdüm tanıdık oldukları için ilgilendiler ve lastik hatır için üretim hatası bulundu değiştirildi.

    Lastikleri performans olarak değerlendirirsen, düz bir şekilde su birikintisine girdiğinizde hafif bir yavaşlama herhangi bi sorun olmadan devam, FAKAT yerler ıslak ve viraja giriyorsunu o an buzda dans başlıyor ESP ışığı hiç sonmuyor hafif bir zorlamada.

    Daha önceki aracım da 2004 vectra c bringestone turanza vardı, çok memnundum olastiklerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 24 Nisan 2009; 8:59:22 >




  • Arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi ağustos 2008 de 2 aracımında lastiklerini değiştirdim.Biraz araştırma,internette bakınma filan derken continental almaya karar verdim.Megane aracıma continental premium contact 2 alınca şahinede continental conti eco contact3 serisi aldım.
    Şimdi sorum şu;Geçen hafta tofaş şahine rot-balans yaptırmak üzere rot-balansçıya gittim,adam abi bu lastik atlama yapıyor kauçuğu kötü başka marka bulamadınmı,keşke michelin,bridgestone alsaydın gibi konuştu,(atlama yapıyor derken yani lastiğin yapısımı bozuldu)
    Bazı noktalara değinmek istiyorum

    1.Lastiklerin DOT numarası yani üretim numarası yeniydi, daha 1 aylık fabrika çıkışı 1 aylık lastiklerdi
    2.Aracımı bazen 1 hafta hiç yerinden kıpırdatmadığım günler oluyo,acaba bu yüzden mi bu atlama denilen olay oluyo
    3.Continental conti premium contact serisi alman üretimi,continental eco contact 3 ise romanya acaba kauçuk kalitesi gerçekte var mı ?
    4.Arabayı çok dikkatli kullanırım,çukurlara düşmemeye gayret ederim,biraz kalabalığız ağır oluyo araba acaba onla bi alakası olabilirmi ?
    5.Yalnız lastiklerden hiç bir şikayetim yok,ıslak-kuru performansı,yol tutuşu,sessizliği,öyle bi hava azalması gibi bi şeyler olmuyo..
    6.Hata bizde mi acaba yeni lastikde ayrı bi kullanımmı gerektiriyor ki ben öyle aman aman bi süretlede gitmedim
    7.Megane'nin lastiklerinede baktırmak gerekiyorumu?
    8.Bu atlama denilen olayı ben nasıl anlarım yolda giderken


    Ya arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,megane conti premium contact 2 serisi güzel diyince bende gittim alım ordan,e haliyle şahinede ordan aldım fiyat konusunda yardımcı olurlar hesabında,ama kötü mü ettik acaba,bu kriz ortamında lastiğe bi daha mı para vericez,ama dediğim gibi benim lastiklerden bi şikayetim yok şimdiden teşekkürler...







  • Çok ilginç,

    Continental en kaliteli lastikleri üreten şirket. Şu bir gerçek ki bundan sonraki lastiklerim Made in Germany "Continental SportContact 2" olacak. Özellikle de Alman malını almak için uğraşacağım. Continental kalite güvencesi olan bir şirket, her ülkedeki üretim kalitesi aynıdır fakat Romanya'da da üretim yaptıklarını şu anda sizden öğrendim.

     Continental kötü bir lastikmi gerçekten?
  • pirelli/michelin gibi değildir ama lassadanda iyidir, işinizi görür adama uyupta bir daha lastik almaya gerek yoktur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    Çok ilginç,

    Continental en kaliteli lastikleri üreten şirket. Şu bir gerçek ki bundan sonraki lastiklerim Made in Germany "Continental SportContact 2" olacak. Özellikle de Alman malını almak için uğraşacağım. Continental kalite güvencesi olan bir şirket, her ülkedeki üretim kalitesi aynıdır fakat Romanya'da da üretim yaptıklarını şu anda sizden öğrendim.

     Continental kötü bir lastikmi gerçekten?





    herhalde üst sınıf lastikleri almanyada üretip acaba kısmen daha ucuz lastikleri daha küçük ülkelerde mi üretiyorlar..




  • mükemmel lastiktir connectimin önceki lastiği idi .. vanco contact 2 ydi.
  • daha önceki ve şu an ki aracımda kullanıyorum gayet sorunsuz ve iyi durumda fiyatı itibariyle kaliteli bir alman lastiği bence.
  • böyle kendini bilmez lastikçi müsvettelerinin ağzına sakın kanma dediğim gibi bu lastikler fiyatına göre makul ve performanslıdır.birde önemli husus lastik bekledikçe yanak yapar ve çatlaklar oluşur yan yüzeylerinde ve deforme olup biter.bir arkadaşımın başına geldi ondan biliyorum haftada en az iki kere arabayla turla kaldırıma yapıştırma gerisi çok önemli değil ama sakın yatmasın yoksa çürüyor..
  • Cahil insanların bilgiz sözlerine inanmayın Continental piyasanın en kaliteli lastik üreticilrindendir..
  • cok ilginc cevremde cok var kullanan hic bir sikayetlerini duymadim ama bir bridgestone kadar uzun omurlu değiller

    bir ihtimal aldiğin lastik üretim hatali


    4 lastik icinmi dedi sana bunu 1 lastik icinmi..
  • ömrü cok uzun değil ama 2 yılda birde değiştirmek gerek
  • contınentalınn romanyada tımısoarada fabrıkası var ve oradan bızım tırları cok yuklemıstım ben ıstanbula lastık getırıyorduk navlunuda ıyıydı o ısın

    ancak taner beyın dedıklerıne katılıyorum contınental cok kalıtelı bır lastıktır made ın germany sonucta
  • contınental brısa lassa bu fırmalar avrupa ve turkıyedekı fabrıkalarında kullanıcakları kaucuk ve is karasını macarsıtandakı TİSZAİ CARBON KFT fırmasından almaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasberny -- 23 Nisan 2009; 20:44:48 >
  • contınental cok kalıtelı lastıkdır ama hassasdır yanı tr yol sartları cok cetın oldugu ıcın dogal olarak onalrda zorlanıyo ama pıyasadakı en kalıtelı lastıklerdendir zaten fıyat olarakda en pahalı lastıkde o.... ford baya canımızı yakıyo bu konuda....
  • Benim bildiğim Türkiye'de satılan en kaliteli lastik. Başlıgı görünce çok şaşırdım...
  • 2005 model şu an 57000 de olan aracımda hala continental ecocontact var,miadını doldurdu gibi değişeceğiz pek yakında ama bu zamana kadar herhangi bir problem yaşamadık...lasitk ömrü elbetteki kullanıcıya bağlıdır ama araçta hala orj lastikler var bu bir fikir oluşturur sanırım...Değiştirirsem ya yine continental eco-contact3veya michelin energy saver alacağım.
  • continental contiecocontact3 kullanıyorum bende.
    mükemmel bir lastik.

    at arabasına lastik takan adamların sonradan lastikçi olup Continentali kötülemesi normaldir
    ama sadece sizin lastikle ilgili bir durum söz konusu ise bilemem.belki lastiğinizde üretim hatası vardır.
    mutlaka bir anabayiyle görüşün lastikleri kontrol etsinler.continental başından savmıyor kesinlikle inceliyor ve eğer lastikle ilgili bir hata bulurlarsa yeni lastiklerinizi hemen ücretsiz kendileri takıyorlar. bu konuda güvenilir bir firma gerçekten.

    sokak arası lastikçilerine güvenmeyin sakın.ben 1 defa evimin 10 m. yakınındaki sokak arası lastikçisine gittim gittiğime de pişman oldum.
    adam kafasına göre lastik havası basıyor lastiklere bana öğüt veriyor vs. dedim kullanım kitapçığında öyle yazdığı için ben lastik havalarını şu oranlarda basıyorum vs vs dedim. sen o kitapçığa bakarsan o lastikler sana fazla gitmez, erir gider diye zırvaladı.
    her zaman gittiğim Continental bayisi var mesela.elemanlar işin ehli ve kitapçıkta ne yazarsa kullanım talimatı neyse ona göre davranıyorlar.

    sallayın şu at arabası tamircilerini.




  • hem yazlık hemde kıslık lastıgım contınental, şimdiye kadar ne böyle birşey duydum ne de gördüm. eğer rot balans yapan yer dedıgın markaları satıyorsa senı onlara yonlendırmek ıcın yapmıs olabılır dıye dusunuyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.