- x
    Bunlarla Giriş Yapın: Facebook Google+ Twitter DH Giriş:
    ?
  • Hatırla
  • Yeni Kayıt
DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Mc Donalds - Burger King Tarifleri
91 Cevap30729 Görüntüleme7 Favori
Bu konudaki kullanıcılar:
  Seçkin Yorumlar Linkli Mesajlar Yazdır
Sayfa: [1]      >>
Arama Terimi: Yazarı:
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:19:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet PM

Arkadaşlar , bu tarifleri nasıl elde edebilirim veya bileniniz var mıdır?


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


649 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:27:29 

o tarifleri herkese verseydiler şuanda mc donalts ve burger king olmazdı...


_____________________________


★★★ Fenerbahçe ★★★


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:33:18 

Zaten bire bir tarifini istemiyorum.


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


649 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:35:37 

ozaman şöyle yazıyım...

ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun
sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun

köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun

bukadar


_____________________________


★★★ Fenerbahçe ★★★


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:38:55 



Big Mac tarifi buldum isteyenlere duyrulur :
Ingredients:

1/4 cup KRAFT Miracle Whip
1/4 cup mayonnaise
2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff)
1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish
2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works)
1 teaspoon sugar
1 teaspoon dried, minced onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon ketchup
1/8 teaspoon salt

Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of
the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™.

Cooking your BIG MAC™

INGREDIENTS:

(this is a per sandwich recipe)

1 -regular sized sesame seed bun
1 -regular sized plain bun
2 -previously frozen regular beef patties
2 -tablespoons Big Mac sauce
2 -teaspoons reconstituted onions
1 -slice real American cheese
2 -hamburger pickle slices
1/4 Cup -shredded iceberg lettuce

COOKING:

Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly
different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.)

Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup
shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of the
lettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put
the crown on top.

For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows:

1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.)

2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers.

3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld".

4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high.

....Enjoy an AWESOME Big Mac Sandwich!



_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


1195 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:39:14 


quote:

Orjinalden alıntı: Quintana!

ozaman şöyle yazıyım...

ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun
sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun

köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun

bukadar

Bu güzel bilgi için teşekkürler emeğe saygı +rep


_____________________________


Oh My God!They Killed Kenny.


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 15:41:24 

Whopper :
» Malzemeler

1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
3- Mayonez
4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
6-Domates (orta boy)
7-Soğan (orta boy)
8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

» Hazırlanışı
- Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
- Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
- Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
- 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
- Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
- Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
- Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
- Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
- Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
- Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
- Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
- Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
- Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
- Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
- Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
- Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
- İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 20:27:12 

Güncel


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


 
1374 Mesaj
23 Nisan 2009; 20:32:44 

Tüm tarifler için:
http://rapidshare.com/files/23359895/McDonalds.rar.html


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


5208 Mesaj
23 Haziran 2010; 23:24:48 

nemesis herhalde burgerking te çalışmış dedikleri birebir tutuyor bende yeni girdim öğrenciyiz harçlık çıkartmak için


_____________________________


YENİ NESİL EFTPOS YAZARKASA EN İYİ FİYATLARLA www.hesaplipazar.net 'de


2431 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
Konigsrasse
23 Haziran 2010; 23:27:53 

Mesajım Bulunsun yarın denerim


_____________________________

Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini. Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini.


284 Mesaj
23 Haziran 2010; 23:31:14 

mesajım bulunsun


_____________________________

I applied my heart to know wisdom and to know madness and folly.
I perceived that this also is but a striving after the wind.
For in much wisdom is much vexation, and he who increases knowledge increases sorrow

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
23 Haziran 2010; 23:32:44 

gece gece uplamayın şöyle konuları karnım aç


13123 Mesaj
23 Haziran 2010; 23:34:10 

Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


1925 Mesaj
23 Haziran 2010; 23:44:24 

arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.


_____________________________

"Şans, Fransa Bisiklet Turu gibidir.Uzun süre beklersin,sonra hemen geçer."


469 Mesaj
23 Haziran 2010; 23:54:07 


quote:

Orijinalden alıntı: The maXz!

arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.

o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli


_____________________________



519 Mesaj
24 Haziran 2010; 0:17:15 

o sosun adı bin ada sosu kühne mi bir marka salata sosu olarak satıyor


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
24 Haziran 2010; 0:20:34 

yapamazssın o süper tadı veren köfte her yerde satılmıyor pınar bunlara özel tarif yapmış sadece onlara veriyor.


87 Mesaj
24 Haziran 2010; 0:20:49 


quote:

Orijinalden alıntı: wuc



o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli

onun adı big mac sos. içeriğini tam bilmiyorum paketine bakmak lazım :D öyle peynir eritmesi falan değil.


_____________________________



353 Mesaj
24 Haziran 2010; 0:27:48 

Versek ne yazar kardeş kimseden bişey saklamıyoruzz istediğin gibi girip görebilirsin

Ben MCde çalışıyorum bütün tarifleri sana versemde bişey yapamazsın o tadı yaptıkların vermez


_____________________________

Herşeyi Çözdüğünü Sandığın An Yanılırsın.

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
24 Haziran 2010; 0:34:26 


quote:

Orijinalden alıntı: taken21

Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?


kullandıkları et pınardı sanırım pınarın hazır etlerini alarak yapabilirsin


 
402 Mesaj
24 Haziran 2010; 0:53:06 

Pınar'ın alelade hazır etlerinden değil. Yine McDonalds'ın elindeki mevcut tarifi Pınar'ın işlemesi. Yani üretim değil montaj söz konusu otolarda olduğu üzere


_____________________________


Michael Jackson
1958 - ∞


221 Mesaj
24 Haziran 2010; 1:03:33 


quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

Whopper :
» Malzemeler

1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
3- Mayonez
4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
6-Domates (orta boy)
7-Soğan (orta boy)
8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

» Hazırlanışı
- Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
- Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
- Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
- 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
- Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
- Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
- Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
- Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
- Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
- Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
- Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
- Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
- Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
- Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
- Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
- Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
- İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.




denerim belki.sağol bilgiler için


_____________________________

Zulme tapmak adli tepmek hakka hiç aldırmamak; Kendi âsûdeyse, dünyâ yansa, baş kaldırmamak;
Ahdi nakzetmek yalan sözden tehâşî etmemek; Kuvvetin meddâhı olmak aczi hiç söyletmemek;
Mübtezel birçok merâsim: İnhinâlar, yatmalar, Şaklabanlıklar, riyâlar, muttasıl aldatmalar;
Fırka, milliyyet, lisan nâmıyla dâim aynlık; En samîmî kimseler beyninde en ciddî açık;
Enseden arslan kesilmek cebheden yaltak kedi... Müslümanlık bizden evvel böyle zillet görmedi!


13123 Mesaj
24 Haziran 2010; 1:24:20 

Denicem pinar in köftesini belki benziyordur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


599 Mesaj
24 Haziran 2010; 1:37:22 

öyle coca cola gibi bi formülü yok bence ama sizin yapıcaklarınızdan tek farkı ekmeği zaten böle yerlerde hemen doymanızı sağlayanda o özel ekmeğidir ;)


_____________________________



599 Mesaj
24 Haziran 2010; 1:39:23 


quote:

Orijinalden alıntı: SoniX1




kullandıkları et pınardı sanırım pınarın hazır etlerini alarak yapabilirsin



bende özel tırlarla yurt dışından geliyor diye biliyordum bütün malzemelerini zaten ucuzluğunuda böyle sağlıyorlar etin yurt dışı fiyatı ucuz olduğundan


_____________________________



1790 Mesaj
24 Haziran 2010; 1:54:02 


quote:

Orijinalden alıntı: kornburak





bende özel tırlarla yurt dışından geliyor diye biliyordum bütün malzemelerini zaten ucuzluğunuda böyle sağlıyorlar etin yurt dışı fiyatı ucuz olduğundan

Bilmiyosun bari uydurma

hepsi Pınar Et ürünleri.Daha önce çalıştım hepsinin hazırlanışını biliyorum ama etin tadı farklı olacağı için boşuna kasma


_____________________________



599 Mesaj
24 Haziran 2010; 2:00:11 

ketçabını moyenezinide pınar ekmeğinide uno üretiyor doğru sölüyorsun hocam yarın mcdonaldsa burgera gitte bir daha sor ki sölemezler hem pınar üretse her yerde sağlam reklamını yapardı ;)


_____________________________



1790 Mesaj
24 Haziran 2010; 2:08:20 

Ketçap ve mayonez Calve tarafından üretiliyor.Ekmekler nerden bilmiyorum sadece SKT yazıyor üstlerinde.Etlerin saklandığı kutularda kocaman Pınar yazıyor

Ne Pınar ın ne de Mc Donalds ın bu reklama ihtiyacı var


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
24 Haziran 2010; 2:35:26 

McDonalds'ın sitesinde etin Pınar tarafından üretildiği yazıyor zaten.


5208 Mesaj
30 Haziran 2010; 18:20:51 

onu bunu bırakında oradaki makine ve malzameler olmadan aynı tadları yakalayamazsınız ama yinede lezzetli olur ben tarifi bilmeden tavada kendim yapıyordum çookta güzel oluyordu hatta burgerking haltetmiş benim hamburgerin yanında diyordum:D


_____________________________


YENİ NESİL EFTPOS YAZARKASA EN İYİ FİYATLARLA www.hesaplipazar.net 'de


 
1374 Mesaj
30 Haziran 2010; 18:25:48 

Denedim hepsini, aynıları olmuyor ama çok yaklaşıyorum. İşiniz gücünüz yoksa kesinlikle deneyin.


_____________________________

27" iMac (i7-GTX780-8GB-1TB Fusion-OS X 10.9.5) l 13" Macbook Pro (i5-4GB-240 SSD-OS X 10.9.5) l Galaxy Note 3 l iPhone 6 l 2015 BMW 320i LCI 40th Year Edition l


4309 Mesaj
1 Temmuz 2010; 23:44:56 

UP denemek lazım


_____________________________

XBOX 360 SLIM 4 + 320 GB + 32 GB USB + KINECT (UK LIVE: iscanthere, TR LIVE: iskender, YENİ US LIVE: NerdHerdTR), (TR PSN: iscanthere_TR, UKpsn: big_iscanthere), LG G3 TITAN 16 GB, SAMSUNG ATIV PC PRO, VESTEL pixellence FHD 32PF6019, PS ONE, NİNTENDO 64, iPod Touch 4G 32 GB beyaz + AKG K518LE


1469 Mesaj
1 Temmuz 2010; 23:56:36 

guzel tarifler var en azindan benim yaptiklarima gore :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


952 Mesaj
2 Temmuz 2010; 11:35:56 

Şimdi bime iniyorum. 1 kutu hamburger köftesi alıyorum.Kaşar alıyorum koyuyorum içine bide domates ketcap mayonez sıkmam.Bumudur yani ? Tava da pişireceğim.


_____________________________



962 Mesaj
2 Temmuz 2010; 11:44:25 

Köfteyi pişirirken karabiber ve tuzda ekliyorlardı galiba.


_____________________________




592 Mesaj
2 Temmuz 2010; 11:53:25 

Mesajım bulunsun denerim bu tarifi


_____________________________



 
7 Mesaj
2 Temmuz 2010; 11:57:15 

pınar hamburger köftesi alınır ete zam gelmiş 20lira mı ne olmuş kutusu içinde 15 tane mi ne var
ekmek alınır tercih uno
pişirir içine korsun al sana hamburger ben domates kesip ketçap koyuyordum oda güzel oluyor


_____________________________



6031 Mesaj
2 Temmuz 2010; 12:10:17 


quote:

Orijinalden alıntı: SpeeDHunteR

Mesajım bulunsun denerim bu tarifi

+11111


_____________________________

Honda Civic EF


1213 Mesaj
2 Temmuz 2010; 12:14:53 

Abi zaten açtım, konuyu da görünce Big King çekti canım.


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
2 Temmuz 2010; 12:19:24 

Ne zamandır canım hamburger istiyor.Bir ara konuya bakarım


473 Mesaj
4 Ağustos 2010; 3:49:01 

Bence olay baharatta bitiyor. Hazır hamburger köftesiyle olmaz. Adamlar artık hangi çeşit (envai çeşit) baharatlardan koyuyorlarsa bize onların adları ve miktarları lazım. Çünkü ancak köfteyi kendimiz hazırlarsak o tada yaklaşabiliriz. Şu Steakhouse'un köfte tarifini bir bilsem...


_____________________________

May the force be with you


1360 Mesaj
4 Ağustos 2010; 3:55:00 


quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

Whopper :
» Malzemeler

1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
3- Mayonez
4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
6-Domates (orta boy)
7-Soğan (orta boy)
8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

» Hazırlanışı
- Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
- Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
- Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
- 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
- Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
- Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
- Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
- Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
- Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
- Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
- Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
- Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
- Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
- Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
- Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
- Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
- İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.





Bunla uğraşana kadar,veririm siparişimi yerim olur biter


_____________________________




3192 Mesaj
4 Ağustos 2010; 5:33:31 

yahu paranız yoksa alın hamburger köftesini koyun ekmeğin içine ketçap mayonez sıkıp yiyin paranız varsa kasmayın direk mekanda yiyin zaten o tadı tutturmanız zor burgerdaki..


_____________________________

"BenÇokAyrılıklarYaşadımOYüzdenBitişikYazdımHerşeyi"





 
244 Mesaj
4 Ağustos 2010; 8:34:30 

Ben de denerim bir ara belki.


_____________________________

İngilizce tercüme ihtiyacı olan arkadaşlar pm ile ulaşabilir. Tabi öyle uzun makale şeklinde çeviriler istemeyin :D


848 Mesaj
4 Ağustos 2010; 8:42:48 

Bende yakında tek evime çıkacağım için pratikler yapmaya başladım şimdiden Malzemeler önemli değil istediğinizi koyun yazmaya gerek yokta benim farklı yaptığım şey şuydu;

2 köfte kızartıyordum, ikisininde iki yüzü piştikten sonra kısık ateşe aldım bir köftenin üzerine 2 cheddar peynir dilimlenmiş, diğerinide üstünü örtmek için kullandım kısık ateşte döndürerek eriyene kadar pişirdim sonra geri kalan malzemeler ile birlikte muhteşem bişey çıktı ortaya.


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
4 Ağustos 2010; 9:36:49 

niye aynı tadı yakalamaya çalışıyonuz ki

hamburger ekmeni açın arasına 2 dilim domates 1 dilim köfte atın bide ketçap sıkın

ohhhğğğ canım çekti lan açım zaten kahvaltı yapmadık

edit: akşama hamburger yapıyorum uleyn



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am loving my teacher -- 4 Ağustos 2010; 9:37:45 >


 
42 Mesaj
4 Ağustos 2010; 9:53:16 

Mesajım bulunsun bi denerim belki


_____________________________

Peh


113 Mesaj
4 Ağustos 2010; 18:52:01 

Uplayalımda yeni tarifler gelsin.


_____________________________



233 Mesaj
4 Ağustos 2010; 19:26:36 

mesajım bulunsun.


_____________________________



744 Mesaj
4 Ağustos 2010; 19:37:00 

Sipariş verin işte ne kasıyonuz


_____________________________

Never forget, never forgive, revenge solves everything..


 
1374 Mesaj
4 Ağustos 2010; 19:39:14