Şimdi Ara

Mc Donalds - Burger King Tarifleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
46.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler evinde dolabı boş olanlar varr acmayın şoyle konular
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quintana!

    ozaman şöyle yazıyım...

    ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun
    sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun

    köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun

    bukadar

    ekmeği biraz ısıtın ama hocam öyle buz gibi yemeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    Whopper :
    » Malzemeler

    1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
    2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
    3- Mayonez
    4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
    5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
    6-Domates (orta boy)
    7-Soğan (orta boy)
    8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

    » Hazırlanışı
    - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
    - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
    - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
    - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
    - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
    - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
    - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
    - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
    - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
    - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
    - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
    - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
    - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
    - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
    - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
    - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
    - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.


    eline sağlık çok güzel anlatmışsın. bende denemeyi düşünüyorum




  • Dün görseydim konuyu bu akşam denerdim.Artık önümüzdeki haftasonu denerim.

    @Nemésis takipteyim hocam..
  • Kaan21; ben Burger King'in malzemeleri yurt disindan geliyor diye yazmadim, Burger King ve Mc Donald's anlastigi uretici firmalara receteyi veriyor ve kendisi icin bu malzemeleri urettiriyor.
  • Burger King ve Mc Donald's da calismis kisilerden medet ummayin, onlara tum malzeme hazir gelir ve hamburgerin nasil pisecegi yada ekmegin icine neler konulacagi gram gram yazilidir ve buna uymak zorundadirlar, hic bir urune kendilerinden lezzet katmalari mumkun degildir.
  • Youtube de var tarifi


    http://www.youtube.com/watch?v=9PFLorPxvVY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 5 Ekim 2010; 19:02:21 >
  • deneyen var mı
  • köfte felan dert deil ekmeği bulamıyorum ben. birebir aynı ekmek varmı
  • Arkdaş bende mc donalds, kfc, starbucks, popeyes, arbys, pizza hut, hard rock cafe gibi bir çok mekanın tarifi var ama ingilizceler internetim çok yavaş ve sürekli kopuyor. Yurttan bağlanıyorum sürekli upload etmeyi deniyorum upload edince vericem linki
  • Deneyenler sonuçları paylaşabilirse makbule geçer.
  • mesajım bulunsun
  • Azcık sirke ve şeker de koyun whooper yapıyorsanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemésis

    Whopper :
    » Malzemeler

    1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
    2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
    3- Mayonez
    4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
    5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
    6-Domates (orta boy)
    7-Soğan (orta boy)
    8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

    » Hazırlanışı
    - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
    - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
    - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
    - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
    - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
    - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
    - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
    - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
    - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
    - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
    - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
    - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
    - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
    - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
    - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
    - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
    - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.




    Darth Vader'inn cikardigi ses yani. Whopper




  •  Mc Donalds - Burger King Tarifleri
  • ikisini de tercih etmiyorum,en kalitesiz hidrojenize edilmis yagları kullanıyorlarr.
  • mesajım bulunsun
  • Hadi hep birlikte DH King açalım^^
  • Yahu iki de bir hortlayıp duruyor konu, bir insan evladı da gelip ben denedim demedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.