Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.229
Cevap
45
Favori
410.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Primerası olan arkadaşlar!!! Acaba 2005 tekna ile visia arasında ne fark var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba temizse 26 verilebilir.

    tekna visia arası farkları şurda yazdım :http://www.nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=2149
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FelixCrail

    araba temizse 26 verilebilir.

    tekna visia arası farkları şurda yazdım :http://www.nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=2149

    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Issemyake_

    Üstad aracın km. uzun yolda yapılmış ve aracı şoför kullanmış, baskı balata da değişime ihtiyaç duymamış, ne derece doğru bir ifade bilemiyorum ancak satıcı bunların baskı balata bu kullanım şekliyle 150-200 bine kadar gider dedi. aracın şuan 80 binde olduğunu düşünrsek yani baskı balata en az 50 bin km daha değişime ihtiyaç duymaz dendi bana.

    Dostum benim baskı balata kaçırma başladığında aracım 190,000 km deydi.
    değiştirdim ve içinden orijinali çıktı.
    Araç bilinçli kullanılırsa bu km lere kadar dayanır.
    Fakat değişim yapıldıktan sonra taktığımız valeo marka ne kadar gider, yaşayıp görcez.
  • Merhaba arkadaşlar eski arabımızı sattık ve çok fazla bütçemiz yok (12-13 bin lira)
    Araştırmalarımıza göre ve tavsiye edildiği için bizde primera almaya karar verdik.

    Bu fiyata 1997-2000 arası modeller alınabiliyor sanırım. Bu modeller fiyatına göre nasıldır ?
  • Primeranın sorunlu yada kötü olan kasası yok. Özellikli eski nissancılar bu bahsettiğiniz p11 kasaları p12 ye tercih ediyorlar. Motor olarak daha iyi diyorlar hatta. O kasalar japon üretimi muhtemelen. P12 ler hep ingiliz üretimi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    1 hafta önce 2006 model dizel Peugeot 206 aracımı satarak, Ford Fiesta veya Focus'lara bakıyorken, bir tanıdığın yine 1 hafta önce aldığı 2003 Tekna'sını alarak aranıza katıldım. Başlarda hiç tarzım olmayan, renk ve tipini pek düşünmediğim bir araba olduğundan, kafama uygun Fiesta veya Focus bulana kadar binmek ve denemek istedim. Aşırı şekilde takıntılı olduğumdan aracın bakımlarını, eksik gediklerini tamamlamaya başladım.

    Aracı ilk önce expertiz raporu almak ve kontrol için check up'a soktuk. Motor çok iyi durumda ve değişen yok raporu verildi. Aracı düşünmeden alabilirsiniz şeklinde tavsiye verildi. Lakin check up'cıya parasını ödeyerek araca bindiğimizde aracı çalıştıramadık :) Tam bir komedi oldu. Benzin çeyrek depo gösterse de, şamandıra aşağıdadır diye düşünerek bir bidon benzin alıp döktük durum aynıydı. Tanıdık bir tamirci çağırarak kontrol ettirdik. Bir sigortanın atmış olduğunu gördü değiştirdi ve araç çalıştı. Sanayiden çıkarken hafif bir tümseğe tırmanırken zorlandı ve yine stop etti. Aynı sigortayı kontrol ettim yine patlatmıştı. Değiştirdim devam ettim. 4 kez bunu yaşadıktan sonra ustaya götürdüm. Şase yapabilecek kablo kısımlarını bantladıktan sonra tekrar sorun yapmadı.

    Sonra tabi benim aşırı takıntılarım yüzünden sağına soluna baktırmaya başladım. Yağ su kontrolü yaptırdığımda araçta hiç antifiriz olmadığını söyledi usta. Şaşırdım ve antifiriz koydurdum. Sonrasında araç aşırı hararet yaptı. Tekrar ustaya götürdüm. Antifiriz olmadığından ve su ile kullanıldığından paslaşan kısımlar açığa çıkarak kaçaklar yapmaya başlamış. Devirdayım ve tüp beyni değişmek zorunda kaldık. Tüp beyni tamir takımı vs. 400 TL, devirdayım ve ufak tefek diğer şeyler için de yaklaşık 400-500 TL ödedik. Tüp için 2000 KM kadar sonra tekrar kontrole götürmemi söylediler. Tüp tartarin marka. Gayet iyi durumda olduğunu belirtti usta.

    Aracın yağmur sensörü çalışmıyor. Sensörün cama yapışık olan ayak kısmının sağ tarafındaki tırnak kırılmış. Tutmadığı için de çalışmıyor. Bunun için ne yapılabilir? Çok fazla yer gezdim ama o parçayı bulamadık. Bir tane hurdacıda bulduk, kazalı aracın üstünde takılı duruyordu. Bunu çıkarmaya çalışırken hurdacı yine aynı yerini kırdı ve işe yaramaz hale geldi :) Böylece son bulduğum parçayı da alamadım. Bu parçayı bulabilir miyiz veya nasıl tutturabiliriz başka?

    Camcıya slikon yaptırayım dedim, adam slikonu iç kısmına tamamen basmış, hiç bir algılayacak yer kalmamış haliyle. Tekrar söküp temizlemek için birkaç saat uğraştım. Hatta emniyet kemerinin koltuktaki kısmının kapakları açılıyordu. Yapmışken buna da silikon sürelim yapışsın dedik. Adam kapakların içine de silikon doldurup yapıştırdı :) Dedim abi napıyorsun, içine zarar vermez mi bu? Sonra kemeri takamayız diye söylesem de, bir şey olmaz merak etme diyerek yapıştırmış oldu. Eve gelir gelmez kontrol ettim fakat kullanılmaz hale gelmişti bile. Birkaç saat de onun içindeki silikonları temizlemeye çalıştım. Cam silikonu olduğu için de her yerimiz simsiyah oldu tabi. Şimdi tertemiz yaptım ve tekrar kullanılabilir halde. Kapakları japonla kenarlarından yapıştıracağım artık.

    Son olarak arka kamera kayık gösteriyor. Onu da bulamadık. Elektrikçilere vs. sordum ama yok. Bir elektrikçi İstanbul'a gideceğini, oradan çıkmasına bakacağını, gelecek hafta içinde beni arayacağını söyledi. Ama pek ümitli değilim. Bir de farklı markalara falan bakıyor. Ama benim içim rahat değil. Orjinal gibi olmaz tabi. Renkli bir kamera getirtip denedi ama ekran titremeye başladı haliyle. Çünkü orjinali siyah beyaz ve çözünürlük desteklemiyor.

    İkinci aracım olduğundan araçlar hakkında pek fazla bilgim yok. Başıma da böyle şeyler gelmemişti 206'da hiç. Ayrıca 206'nın çekişinden çok memnundum. Benzinli arabaya geçince baya hantal olduğunu farkettim. Alışmaya çalışıyorum. Ama konforu, yol tutuşu ve rahatlığı alışmama çok yardımcı oluyor.

    Sorularımı özetlersek;

    1. Yağmur sensörünün cama yapışan kısmı parçasını bulabilir miyiz? Ya da nasıl tutturabiliriz başka?
    2. Geri görüş kamerasını bulabilir miyiz? Orjinali mi olmak zorunda? Başka ne önerebilirsiniz?
    3. Konuda bahsedilen bir arkadaşımızın da yaşadığı sorun olan, farların birer fiskiyeleri yok. Bu yüzden silecekleri çalıştırdığımda çok rahatsız edici sonuçlar doğurabiliyor. Bu konuda ne yapılabilir? Servisinde takım halinde satılıyor ve bir tanesi 260 TL civarında. İşçilik de gayet yüksek söylediler.

    Konunun tüm sayfalarını baştan sona okudum birkaç gün boş kaldıkça. Çok güzel paylaşımlar ve bilgiler var. Bilgiler ve paylaşımlar için herkese teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Issemyake_


    İyi günler,
    Tecrübeli Nissancı arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, 27 bin liraya bu araç alınır mı? Yılda ortalama 15 bin km yol yapıyorum. Konfor ve kaliteyi ikinci el piyasasından önde tutan birisi olarak görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2006-nissan-primera-1.6-tekna-orjinal-188533144/detay

    Merhaba,

    Ben de 2006 Primera Tekna ile aranıza katılmış buluyorum. Araçla ilgili 3 haftalık gözlemlerimi paylaşacak olursak;

    1- Arac kullanımı hakkaten çok keyifli ve çok konforlu bir araç.
    2- Şehir içi kısa mesafelerde ve trafikli kullanımda çok ciddi yakıt sarfiyetı var, uzun yolda ve normal trafikte ise tüketimi gayet makul seviyelerde.
    3- Araç fiyatının hakkını sonuna kadar veriyor.
    4- Araçta en can sıkıcı nokta, performans beklentisi olmayan biri oalrak dahi yokuşlarda direk bayılıyor, insanı da bayıyor.

    Özellikle ilk çalıştırmada ve arnavut kaldırımı gibi pürüzlü yollarda önden bir uğultu/cızırtı geliyor ve CD çalarda CD takılı kalmış bir türlü çıkaramadım, benzer sorunları yaşamış arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.




  • Issemyake_ I kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    hayırlı uğurlu olsun!
    araç gerçekten kullanımı keyifli bir araç, ama kesinlikle şehiriçi trafikte kullanılacak bir araç değil durkalk yapınca yakıyor mübarek :)
    aracın özelliklerine ve donanımına göre fiyatı çok çok uygun bir araç bence.
    yokuşlarda maksimum 2. viteste gidince sıkıntı yapmıyor.
    cd çaları nazlı biraz her cd yi de çalmıyor. çıkarmak baya bir zor.

    ama her şeye rağmen fiyatına göre segmentinin en iyi arabası diyebilirim.

    alanı pişman etmez.

    güzel günlerde kullanmanız dileği ile
  • Biliyorum farklı segmentteler fakat bu araç ile Mitsubishi Lancer ve Mazda 3 arasında kaldım. Yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı sanırım? Primera'da LPG ile çok performans kaybı olur mu? Japon arabalarının ikinci el piyasasının rakiplerine nazaran zayıf olması alırken avantaj satırken dezavantaj ama bütçe kısıtlı olunca bende bunlara yöneldim :) Max. 27-28 bin bütçe ile bu otomobile alternatif önerebileceğiniz modeller var mıdır?
  • Merhaba,

    forumda aracını LPG ile kullanıp memnun olan arkadaşlar var. bununla birlikte bu aracın motorunun alüminyum alaşımlı olması dolasıyla LPG nin bu tür motora sahip araçlarda kısa sürelerde olumsuz sonuçlar doğurdu yönünde yazılar da okudum. nissanın yetkili servisi de kesinlikle tavsiye etmemektedir.
    alternatif araçlara gelecek olur isek yakıt konusunda sıkıntınız yok ise lancer ve mazda 3 iyidir. japon arabaları gerçekten de dayanıklı ve uzun ömürlü oluyorlar.
  • p12nin motoru hafif alaşımı değil. eğer öyle olsa idi benim araba 105.000km lpg ye dayanamazdı.

    hantal bir araç olduğu doğru. yokuşta 4-5bin devir çıkarsanız araç gidiyor.
    şehir içi ve trafikte az yakan araç olamaz. eski aracım 1.2 motor ve 945kg idi. ona rağmen sokak aralarında dolanınca 10lt benzin yakıyordu
  • Sahibindendeki ilanların %90'ı LPG'li ve eğer motoru uyumlu değil ise bu aracı şehir içinde benzinli kullanmak yakın konusunda çok masraflı olur. Ülkemiz benzin fiyatlarından dolayı maalesef performanstan çok yakıtı düşünmek zorunda kalıyoruz. O yüzden hantal olması benim için şuan çok dert değil, bu fiyata buna yakın kalitede başka araç bulamadım araştırmalarım neticesinde. Motorunun alüminyum alaşımlı olması konusuna açıklık getirecek arkadaşlar varsa makbule olur
  • guvencakin kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam teşekkür ederim.
    Bugün de aracın sol ön cam krikosu(anladığım kadarıyla plastik bir mandal) kırıldı, umarım basit bir şekilde çözebilirim, böyle şeyler ufak tefek de olsa can sıkıyor zira servis krikoyla birlikte camın da değişmesi lazım diyerek 1.200 lira fiyat çıkardı.
  • İyi günler diliyorum..
    Daha önce 307,corsa,symbol,uno,broadway arabalarına bindim.
    Herbirinin +ları -leri vardı.
    Konfor
    yakıt
    büyüklük
    yenilik
    fiyat
    konularında, primera 2007 tekna lpgli temiz bir araba ihtiyaçlarımı karşılar gibi geliyor.

    Kolay satılmama,
    yedek parçasının küçük yerlerde bulunmama ve
    yeni modellerinin olmaması - özellikleri gibi geliyor.
    Doğru mu düşünüyorum. Primera tekna konforlu ve çok ozellikli olduğundan bir adım önde benim gözümde. yoksa almera sedan da gayet hoş, yakışıklı bir araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bende bir ay önce 1997 2.0 se primera alarak aranıza katıldım, herkese kazasız sürüşler dilerim.

    Ayrıca cam krikosu bozulan arkadaşım benimde sağ ön camın aynı şekilde plastik mandalı kırıldı Ankara ostimde bir oto kilitçisine gittim plastik mandalın aynısından yaptırdı ve kriko teli ile beraber takım olarak değiştirdi herşey dahil 100 TL ödedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efii1974 -- 31 Aralık 2014; 10:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konfor ,yakıt ,büyüklük ,yenilik ,fiyat olarak önceki arabalarınızdan çok çok iyidir.

    Kolay satılmama (doğru fiyat verilirse ve araç temiz sağlamsa satılır. satılmayacak araba yoktur)
    yedek parçasının küçük yerlerde bulunmaması (kolay kolay arıza yapmaz. yaparsa da illaki diğer illerden tedarik edilir)
    yeni modellerinin olmaması (bir bakıma iyi bence. nissanın güncel en son sedan aracı çünkü)

    almera yerine primera öneririm. ama primera bulunamazsa almera düşünülebilir.
  • arkadaslar öncelıkle merhaba 2005 almeramı sattıktan sonra clıo 2 aldım ve beklentımı karsılamadı onuda sattım. şimdilerde arayış içindeyim alfa romeo ve primeralar aklımı çeliyo fakat alfa bilmediğim bı arac lınkte paylasacagım araca temızse ne kadar verılebılır.. tşk.ederim şimdiden..

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-temiz-arac-arayanlara-180288337/detay
  • Yakıt olarak alfa primeradan fazla yakar muhtemelen. Yakıt ön planda ise primera. Tahminimce 156 baktınız alfada 25 e falan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar primera 2.0 se kullanıyorum 1998 sakin kullanmaya çalışıyorum ama yol bilgisayarı 13.5 den aşağı inmiyor
    1 depo ile 260 km gidiyorum varmı fikri olan
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.