Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.229
Cevap
45
Favori
410.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    2006 model nissan primera tekna sahibiyim. daha önce seat toledo, peugeot 306, rover 216 si kullandım. hiç biri nissaan kadar tat vermedi. aracımı ikinci el aldım ve n form hakkında hiç bilgim yok. pdf formatında manueli olan varmıdır. ayrıca araba hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. ben arabanın tam donanımını da bilmiyorum. mesela kaç hava yastığı var gibi, bilgilerinizi paylaşırısnız sevinirim.



  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

    otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • saolun sizinde öyle birde bir kaç gündür kasko için fiyat teklifi alıyorum bunu sizinlede paylaşmak isterim..
    bildiğiniz üzere aracın parça fiyatları biraz yüksek olduğundan kasko fiyatlarıda baya bir yüksek oluyo bunu benim yaşımın riskli yaş grubunda bulunması ve istanbulda yaşıyor olmamda baya bie etkiledi en iyi teklifi aldığım firma 1600 tl teklif verdi güneş sigorta 2200 tl diğerleri 3400 ve üzeri.
    internetten teklif almak için enucuz.com a başvurdum bugün yapıkredi sigortadan teklif geldi 1066 tl ve %0 muafiyet ve 25200 tl de kasko bedeli mini onarım çekici vs herşeyi kıyasladığım zaman diğer firmalar ile aynı hizmetide alabiliyoruz.
    bu fiyatı biraz daha yangın sel doğal afeti iptal ettiğinizde fiyatı baya bir düşüyor bilginize ayrıca yaşınız 30 dan yukarı ise vede istanbulda yaşamıyosanız size bedava bile gelebilir bilginize :)
    istanbullu olmanın en büyük kıyağıda bu herşey biraz daha tuzlu bilginize dostlar..
    isterseniz direk irtibata geçmeniz için vereceğim bilgilerden irtibata geçip bilgi alabilirsiniz..

    Hande Olçay
    Sigorta Danışmanı

    Kore Şehitleri Caddesi
    Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sok. No:11 D:5
    Zincirlikuyu, İstanbul / Türkiye

    Tel :+ 90 (212) 347 67 34 - 35
    Fax :+ 90 (212) 347 67 65
    E-mail : handeolcay@artiasigorta.com
    Web :www.artiasigorta.com
    Gsm : 0554 500 50 63
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgunefe09

    1-ingiltereden parça getirten yada bu konuda sorun yasayan varmı hiç?
    2-x car link in ana sayfasına girdim nissana uyumlu göstermiyor varmı taktıran?
    3-aracın bu kadar özelliği varken hala yeni özellikler istemekle doyumsuzluk mu yapıyorum diye düşünen varmı benim gibi:)))


    2.

    http://www.npoc.co.uk/forum/nissan-primera-p12-dci-xcarlink-install-help_topic35125_page1.html

    Nissanla uyumluymuş zaten çalışma mantığıda basit

    "The screen goes over to the CD changer screen. The Xcarlink interface simply tricks the system into thinking it has a CD changer installed instead of an iPhone / iPod. No track info is displayed. You can change the music on the iPhone using the steering wheel control. If you buy the bluetooth accessory that fits into the Xcarlink interface, you can stream the music from your iPhone without using the dock connector. In other words, you can have the iPhone anywhere in the car. However, using the bluetooth you can't change the tracks on the steering wheel... When you try to do this, it seems to get stuck and then you have to press "SRC" on your steering wheel to get the music back. But, I'm quite pleased it works and works well. Using the bluetooth you can even receive and make calls hands-free."

    navigasyonda çalışmaya devam edebiliyormuş tabi biz bu kızmı göremeyeceğiz :s

    http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=32&cat=0&page=1
    cihazda şöyle bişey ancak fiyatı yüksek bence gerçi bluetooth özelliği filanda olucak ama yinede fazla...
    cd caların arkasından kablosunu çıkarıp cihaza takıyoruz veya teybin arkasından cd caların kablosunu çıkarıp bu cihazın kablosunu takıyoruz
  • iki site buldum içerik olarak ilki çok zengin ve sanki her sorumuza cevap burda var gibi ancak sanırım paralı üyelik istiyor
    http://primeracarclub.co.nz/smf/index.php?action=forum

    bir diğeride ücretsiz ben bazı sorularıma yanıtlar buldum bu siteden
    http://www.nissanprimera.net/default.asp

    google'ın translate özelliğinden yararlanarak gayet anlaşılır bir türkçeye çevrilebiliyor sayfalar tavsiye ederim.

    Ayrıca bahsettiğim klavuz araç içinden çıkan kullanıcı klavuzu değil daha teknik düzeyde olan servislarde falan kullanılan türden. Anladığım kadarıyla öyle olması lazım ve elektronik ortamda olduğu söylenmiş 200 mb civarında boyutu olduğundan bahsetmiş arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 1 Temmuz 2010; 0:06:14 >
  • servis kitapçığının bu olması lazım www.mediafire.com/?dyzhbsdg9dc
  • arkadaşlar merhabahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-primera-servis-bakimli-ve-luks-ozel-yapim-2000-model-lpg-li/detay bu araç hakkında yorum yaparsanız sevinirim.özellikle km sıkıntı olurmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagatayizmit

    arkadaşlar merhabahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-primera-servis-bakimli-ve-luks-ozel-yapim-2000-model-lpg-li/detay bu araç hakkında yorum yaparsanız sevinirim.özellikle km sıkıntı olurmu?

    donanımlı olsun istiyorsunuz sanırım, hem lpg de hazır ancak km biraz fazla gibi. hani 100-130 olsa tamam da resmen yarı yolu aşmış bu araç. tabi tanıdık veya güvenilmiş bakımlı bir araçtır o zaman bişey diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilkanissan

    selamlar bende 2000 model primera sahibiyim km si 170.000 e geldi çattı . aracı 7 sene önce 130.000 de almıştık.140.000 e kadar tüm bakımlarını serviste yapıp artık bende tüm bakımlarını kendim yapıyorum. araçta ne bir yağ yakma ne bişey ne bir arıza (maşallah) insanı sinir edecek şekilde sorunsuz bir araba. 106 hp olmasına rağmen malesef rampalarda çok ağır kalıyor 1.6 otomatik benzinli focus yanımdan rahatça uzuyabiliyor ben 4.500 devirde tam gaz yapmama rağmen. fakat son hızı 195.65.15 lastik olmasına rağmen 215 km 216 göremedim malesef :) ki kar lastiğiyle basmıştım. lpg ile yaz başı fulledim 45 litre tank 40 litre falan alıyor. tam tamına 467 km gitti yolun 350 sini ben 90 100 km de geri kalanınıda arkadaşın 130 civarı sürdü . hesapladık km de 13 kuruş 5 kişi full bagaj + 2 bisiklet arkaya bağlı..ara hızlanma sıkıntı olsada 80 km 5. vites 2000 devirde araç hızını sabit tutabiliyor .. tatil dönüşüde istanbuldan gazı fulledim normalde 60 70 yeter diyordum.. 2000 km yapınca 20 günde sıkıdlım tam gaz geldim 160 170 i geçemedi pek nedense. civicler falanda o hızdaydı ama bu sefer 120 tl yaktı bisikletler yavaşlatmış olabilir. 160 da 4 e 110 da 3 e takıyordum. bir iki güncel fiyatı hakkındada bilgi vereyim. plaka aydınalatmasının tanesi 110 buji kabloları 250 ( yan sanayinin gözü kör olsun mutlaka tavsiye ederim.) sağ arka tek stobu ise 340 lira.
    aracımda atiker multifast mevcut.sanırım biraz fakir karışım. şehir içi yaz kış fan açıyor araba ve kaputun üstündeki su damlaları vs buharlaşıyor. (yeni bor koymama rağmen ) karışım ayarı çok önemli size bir iki tavsiyede daha bulunacağım

    1 eğer araç gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde 1200 devir civarında kalıp 4 5 saniye içinde 800 lere düşüyorsa bu tamamen soğuk hava ayar vidasından kaynaklıdır. ben ayarladım kendim. 1.000 di önceden 1.200 oldu. sabah çalıştırdığımda motor ısınana kadar 1.200 devir. ayrıca motor ne kadar sıcakta olsa 1 e takıp devam edeyim gaz vermesem dahi 1.200 civarına geliyor araba .sadece boşa attığımda 4 5 saniye sonda düşüyor. benle aynı sorunu yaşayan arkadaşım birde şunu denesin. çok dik bir yokuştan 1. viteste yavaş yavaş inerken araç hafif hafif hızlanıp sanki gaz kesmiş gibi yığılıp tekrar hızlanıyormu. ? benim klima açıkkende aynı problemim vardı 1.750 devir altına düştümü kompresör devreden çıkıyor araba rahatlıyor 2.000 civarına geldimi geri devreye girip arabayı yığıyordu..

    2 ön takım sesi. kasislerde tıkırtı duyuyorsanız eğer amortisör üst braket takmını değiştirmeniz gerekli sanırım 140 tl civarı. biz arabada tıkırtı oldumu servise götürdüğümüzde onu değiştirip sorunu çözüyorlardı.

    3. yan sanayi debriyaj balatası taktırdım. valeo.. orijinal balata 162.000 km gitmişti. sanırım 1.8 balatası takılması mı gerekiyor çözemedim pek ama çok çok şikayetçiyim.. şehir içinde biraz dur kalk yaptımmı 1 e takıp ayağımı sertçe çeksem bile araç 2.000 devirde sabit yavaş yavaş hızlanıyor bitik gibi ( daha 7.000 olmadı ) ayrıca sabah soğukta kavratırken debriyajı baya bir vuvuvuvuv ses geliyor titretiyor arabayı ( kalitesiz ) bu konularda daha temkinli olmanızı öneririm.

    4. diskler sanırım hiç değişmedi. yokuştan inerken düşük hızlarda frene bastığımda sağ ön teker titriyor vrrr diye bir ses geliyor.sanırım değişmeli.

    5. 1 2 3 viteste 3.000 devir civarında giderken dişliler birbirine çarpıyormuş gibi çatır çatır sesler gelmeye başladı boşta denedim olmadı ama şimdi boştada oluyor sanki. umarım vibrasyondan kaynaklı harici bir sestir. zincirse yandık :)

    6. abs sensörlerinden biri hatalı okuma yapıyor sanıyorum 19 20 hızlarda abs motoru devreye giriyor zırr zırr diye fren yapmasamda

    7. son olarakta lpgden kayanklı motor freni yaptığımda egzoz patpatpatpatpatp ediyor.kendim avans yaptım biraz ses kesildi bu sefer benzinde şakır şakır avans vurdu.. .

    bu ve buna benzer sorunları olan tüm nissancılara yardımı borç bilirim sevgiler:).



    yazdıklarınızı okuyunca almayı düşündüğüm 2000 model primera dan vazgeçtim. arkadaşımda 2 sene evvel 2001 modelini kullandı ve sizinkine benzer şikayetleri vardı ben buna rağmen sahibinden.com da gördüğüm primerayı almayı düşünüyordum ama sizin yazdıklarınızıda okuyunca primera nın iyi bir tercih olmayacağı yönündeki kanaatim kuvvetlendi ve vazgeçtim. sanırım daha az sorunları olduğunu düşündüğüm toyota, civic lere yönelmeliyim.

    merak ettiğim bir husus var 2000-2001 modellerde 2 tip motor varmış gg veya qg bunlardan birisi iyiymiş. bu bir şehir efsanesimi gerçeklik payı varmı.

    Not: almayı düşündüğüm araba buydu

    http://sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-primera-on-numara-piril-piril-eczacidan-34707836/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 13 Kasım 2010; 13:21:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asilkanissan

    sn Kerten 150.000 km civarlarında rölantimde dalgalanma oluyordu sanaiyyie görütrüdm iyice artınca getir dediler. neyse eskişehire gittim geldim gaza yüklendiğimde veya gazdan çektiğimde sorun yoktu fakat 2.000 devirde sabit giderken veya 4.000 araba iler geri sallıyordu. hatta rölantide stopta etmeye başladı . götürdüm sanayiye buji buji kabloları değişti 70 tl falan..hiç bujiden kaynaklıda görünmüyordu acaba balata spreyi falan sıkıp bir 10 20 bin daha mı gitmesini sağladılar. şu an 170.000 deyim rölantide çok çok nadir dalgalanma oluyor araçta orijinal 4 aylık buji ve kabloları bulunmakta.. ayrıca şu abs için ne yapmam gerek? neyin değişmesini söyleyeceğim? arızada yok sağ mı solmu nereden anlaşılır.. teşekkürler


    Slm Asilkan,

    2000 devirde sallama ve dalgalanma olayi ve aracin durmasina yakin rolantinin 500 civarina dusup toparlayamadigi icin motorun stop etmesi hava akis debimetresinin dogru olcum yapamamasindan oluyor. Benim sensorle gaz kelebegini temizlemislerdi spreyle sanirim seninkinede benzer bir sey yaptilar.

    Su anda arac stop etmiyor ama rolantida dalgalanmalar geri gelmeye basladi 10000 km icinde. hava akis debimetresi(air flow meter) cok hassas bir parca oldugunda sert bir sekilde temizlemek mumkun degil sadece sprey ile temizlendigi kadari ile oluyor.

    Bence bosch marka muadilini 250-300 tl gibi bir paraya bulup takmak en iyisi uzun vadeli cozum acisindan. Servis fiyati bayagi yuksek.

    Abs ile ilgili araci lifte kaldirip asagidaki linkteki gorebilecegin abs nin hiz olcmekte kullandigi dislide herhangi bir catlak kirik varmi diye bakin. var olan tarafi degistirin. Bu dislinin uzerinde oldugu parcanin degismesi lazim bildigim kadari ile ayri satilmiyor. Bence sen tamirciye abs'si kendiliginden devreye giriyor sunun abs halkasi/dislisini kontrol edelim diyerek olaya baktir.

    http://gallery.mg-rover.org/data/3409/medium/Cracked_ABS_ring.JPG


    Sahin kardes,

    yasadiklarin icin uzuldum. Distributor olayi benimde basima geldi 140000 km civarinda. orjinal parcanin fiyati asiri yuksek bizde 400 tl ya yan sanayi taktirmistik. Daha sonra iyi bir oto elektrikcisi ustaya denk geldigimde eger bobinler yanmissa tekrar bobin sarilip kullanilabilirdi dedi orjinal parca. 30000 km dir sikinti yok yan sanayi parcada
  • mustafa kardeş cavapların için teşekkür ederim.

    1-hız sabitleme yi izmirdeki servislere sordum.takmıyorlarmış...acaba servis dışı takan olur mu.çevrenizde taktıran var mı.
    2-deri koltuk meselesinde tamam siyah kiri kapatıyor ama görünüşü bana göre hoş değil.bej harika duruyor.ama benim baktığım sahibinden deki ilanlarda az km yapmış bej derili araç hiç yok...
    3-en önemli mesele motor sesini çok içeri alması ve sert süspansiyon...maalesef izmir şehir içi yolları çok berbat.bende konfora önem veriyorum.ses işini belki koruma -yalıtım yaptırarak çözeriz ama sert süspansiyon sorun.yine galeride hoında civice binip bir çalıştırdım içeri nerdeyise hiç ses gelmiyor.çok harika ama fiyatıda ona göre...

    son olarak şu ilanlara bakıp fikrinizi söylermisiniz.....

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-en-full-modeli-deri-koltuk-74000km-40979456/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-en-full-modeli-deri-koltuk-74000km-40979456/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-primera-2003-primera-1-6-l-p-g-li-orijinal-124-binde-full-36693557/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-acil-satilik-41428057/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-kazasiz-bal-kopugu-full-tekna-41492539/detay
  • nissan icin uygun oldugu söylenen alpine'nin 2.000.-TL civarında dvd+navigasyon+tv vs bi sürü özellikli bir ürünü vardı, yetkili servis bu ürünü takabileceğini söylemişti ancak bana fiyatı yüksek geldiği için düşünmedim

    ürün bu:http://www.alpine-electronics.com.tr/products/details/bluetooth-usb/kce-635ub.html
  • Merhaba Arkadaşlar

    2005 model Primeram için Ankarada önerebileceğiniz servis var mı? İnternette bulabildiğimhttp://www.nissanozelservisankara.com/ linki olan servisle ilgili deneyiminiz oldu mu?

    Teşekkürler
  • iyi günler
    http://www.parcatreni.com/nissan/pirimera-2003-2008/vites-sanziman-yedek-parca bu sitede yedek parca fiyatları mevcut debriyaj setine ilişkin fiyatlar da var ama öncelikle yetkili servisten hem sorunun icin bir görüs hem de gerekli yedek parca icin bir fiyat alman yararına olur

    ikinci sorunun ise muhtelif cozumleri var bende ilk zamanlarda bu silkeleme sorunu ile karsılasmıstım ancak benim sorunum gaz kelebeginin yetkili servis tarafından takılmayan 2 tane vidası yuzunden dogmustu vida takınca cozuldu bunun haricinde gercek anlamda silkeleme sorunu yasayanlar; buji-buji kablosu-atesleme bobini-hava emiş sibobu (vakum sensörü)- lpg ayarı-ecu degisimi gb birbirinden farklı yollarla cozum bulduklarını forumlarda yazmıslardı yani yine yapılması gereken zavolli servise gidip soruna cozum bulmalarını istemek garanti kapsamında ise garantiden parca degisimi vs sureci isletmel
    kolay gelsin
  • ARKADASLAR 2006 MODEL NISSAN PRİMERA SAHİBİYİM NAVİGASYON OLAYINI VE ORTA KONSOLDAKİ EKRANDA FİLM İZLEME OLAYINI ÇÖZDÜM :)
    LİNK VERİYORUM BU LİNKE TIKLAYIP BİLGİ ALABİLİRSİNİZhttp://www.otomediamarket.com/main/alpine_kce635ub_usb_video_nissan_primera_multimedia_paket-pmu8848.html


    MODEL MARKA : ALPINE KCE 635UB İLGİLENENLER :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail19902

    ARKADASLAR 2006 MODEL NISSAN PRİMERA SAHİBİYİM NAVİGASYON OLAYINI VE ORTA KONSOLDAKİ EKRANDA FİLM İZLEME OLAYINI ÇÖZDÜM :)
    LİNK VERİYORUM BU LİNKE TIKLAYIP BİLGİ ALABİLİRSİNİZhttp://www.otomediamarket.com/main/alpine_kce635ub_usb_video_nissan_primera_multimedia_paket-pmu8848.html


    MODEL MARKA : ALPINE KCE 635UB İLGİLENENLER :)))


    Biraz pahalıya çözmüşsün sanki. 2100 TL bana çok geldi. Bu işi daha ucuza çözebileceğimiz bi yol yok mu acaba?
  • Biraz araştırdım da aynı kit Almanya'da 149 euro. Herhangi bir fark olduğunu zannetmiyorum.

    http://www.amazon.de/dp/B003VUVXLQ/?smid=A2RSY2SF11ETWG&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B003VUVXLQ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leppard

    Biraz araştırdım da aynı kit Almanya'da 149 euro. Herhangi bir fark olduğunu zannetmiyorum.

    http://www.amazon.de/dp/B003VUVXLQ/?smid=A2RSY2SF11ETWG&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B003VUVXLQ


    herkese iyi sahurlar
    alpine'in bu iki ürünü aynı şey mi yoksa aralarında bir fark mı var bilmiyorum ancak bu bariz fiyat farkı benim de dikkatimi çekmişti sahibinden.com da 213 euro ya satılan ürünle yaklaşık 2.000 tl ye satılan ürün işlevleri aynı mıdır bir bilene sormak lazım (ben yaklasık 2 ay önce bu ürünün satıcısına mail gönderip sormuştum lakin bir cevap alamadım)

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-alpine-kce-635ub-hdd-usb-video-oynatici-53631383/detay/?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirbilir81 -- 3 Ağustos 2011; 2:08:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.