Şimdi Ara

MMT- TAM OTOMATIK FARKI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
51.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BU IKI VITES ARASINDA NE FARK VAR YARDIMCI OLUR MUSUNZ?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: bucegu60


    quote:

    Orjinalden alıntı: rahan35

    İkisinin ortak yanı vites değişimlerinin otomatik olması ve debriyaj pedalı olmamasıdır.

    MMT aslında manuel şanzımanla aynıdır, tek farkı sizin yerinize debriyaja basan ve vites değiştiren bir mekanizmanın entegre edilmiş olmasıdır. Yani aslında kavrama yapan bir baskı balatası var ancak debriyaja siz değil sizin yerinize bir mekanızma basıyor. Aynı şekilde vitesleri de bu mekanizma değiştiriyor.

    MMT'de otomatik moddan manuel moda aldığınızda da yine sizin isteklerinize göre bu mekanizma vitesi değiştirmektedir.

    Tam otomatiğe göre avantajı daha az yakması ve daha seri olmasıdır. Dezavantajı ise hatalı kullanımda zarar görmeye daha elverişli olmasıdır. Ancak hasar olması durumunda da tam otomatikten daha az maliyetlidir.



    yazdıklarınızın hepsi doğru,hepsine katılıyorum.
    ayrıca performans olarak tam otomatikten çok daha seri.aracımı genelde üst limitlerde kullanmama rağmen ok şükür bir sorun çıkarmadı mmt.birde dizel almanızı öneririm çok keyifli.ara hızlanmaları gayet güzel.



    Bende Sizlere katılıyorum. Araç gayet seri, ekonmik.

    Ayrıca söylendiği gibi sorunda çıkarmıyor. Sonuçta Toyota mühendisleri bu aracı satışa çıkarmadan önce yüzbinlerce km.de test ediyorlar. Sıkıntılı bir sistem olsa Avupa'da satamazlar.
    Ayrıca bu M/M şanzumanın da bakım,onarım masrafının fazla olacağını düşünmüyorum. Sonuçta 1500-2000 TL farkla bu şanzuman alınabiliyor.
    Yani sistemin kendisi pahalı bir sistem değil ve temelde düz vites.
    Bakım masrafları da 100 bin km de sağladığı yakıt ekonmisine göre çok değildir. Otomatiğe göre 30-40 bin bilemediniz 50 bin kmde yakıtan kendini amorti eder.
    Kullanımıda abartıldığı gibi sorunlu değil. Sadece araca bir kaç gün alışmak lazım. Sonra mükemmel rahat, performanslı, ekonomik.
    Tavsiyem daha önce otomatik vites kullananlar aracı bir kaç gün denesin alsın, yorum yapsın. Otomatiğe göre artıları da var, eksileri de.

    Daha önce de hep manuel kullananlar hiç terettüt etmeden alsın. Merak etmeyin çok yakmaz, hızlı kaçar. Ayrıca vitesi ben değiştireceğim, ben böyle zevk alırım derseniz M/MT yi manuel modda kullanırsınız.
    Aracımı deneyen arkadaşalar (manuel'ci , otomatik kullanmam diyenler) çok beğendi. Hatta birisi bunun 2004 ler(eski Kasa) M/M mi yoksa otomatik mi? dedi ve M/M ise alırım dedi. Şimdi de temiz M/M benzinli 2. el Aurıis arıyor. (Corolla Yı ekonomik durumum müsait değil diye düşünmüyor)
    Çıkan sorunların çoğu da kullanma kılavuzuna uygun kullanmamaktan çıkıyor gibi geldi bana.

    Zaten bu araç aile arabası. Arada eşimde(bayanlarda) ya da yeni ehliyet almış çocuğumda kullanır derseniz M/MT yi tercih edin. Otomatiğin yakıtına bir sürü para vermezsiniz. Ve sizde M/M de monuelin keyfini çıkarırsınız. (beyler)

    Araç kullanmadan, binmeden geriden bakmakla veya 5-10 km yol yapmakla yorum yapılmaz. Bu şekilde uydurma yorum Yapanlar da sinirimi bozuyor.
    Ve tüm Avrupa'da Yaris.Auris ve Corolla'da M/M vites var, otomatik yok.
    Şu Sitelere bakabilirsiniz:
    http://www.toyota.fr/
    http://www.toyota.de/
    http://www.toyota.it/toyota/gamma/welcome/index.html
    http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/bv/frame_start.jsp?id=homepage
    http://www.toyota.ru/cars/new_cars/corolla/gallery.aspx
    http://www.toyota.es/cars/new_cars/corolla/specs.aspx
    http://www.toyota.ru/cars/new_cars/corolla/specs.aspx
    http://www.toyota.gr/cars/new_cars/corolla/index.aspx
    http://www.toyota.se/cars/new_cars/corolla/index.aspx
    http://www.toyota.nl/cars/new_cars/corolla/index.aspx

    Bu ülkelerdeki araçlarda birkaç farklılık(2.0 Dizel Motor gibi) olsa da genel özellikleri ile ülkemizdekilerle aynıdır-benzerdir. Bu da arz talep meselesi ile ilgilidir.


    Not: Benimki 2007 model hala taş gibi Maşallah. İşim gereği hergün de köy yolunda kullanıyorum. Toprak yol, Bozuk asfaltta.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.