Şimdi Ara

Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
13.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Navigasyon severler merhaba,
    Garmin cihazlarının Basarsoft haritası ile şehirlerarası yollarda yanlış rota çizmesi nedeniyle Garmin- Baytekin yetkililerine, Istanbul-Fethiye ,Istanbul Denizli , Istanbul-Antalya arasının yanlış çizilmiş rota örnekleriyle birlikte sorunu anlatan bir e-posta göndermiş ve çözüm beklediğimizi yazmıştım.Şimdi kendileri benden IGO8 yazılımı altında yukardaki güzergahların Basarsoft 2009.02 haritasıyla doğru çizilmiş ekran görüntülerini de istiyorlar.Ancak benim IGO8 kullanan bir navigasyon cihazım yok ,bu yüzden bir arkadaştan yukardaki güzergahların doğru çizilmiş ,ekran görüntülerini forumda yayınlamasını rica ediyorum.Bende bu görüntüleri burdan alıp onlara e-posta ile ileteceğim. Acil yardımınızı bekler herkese güneşli ,güzel havalı navigasyonlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 30 Nisan 2009; 22:44:06 >



  • Vermek sorun değil ama bunu derleyen firma başarsoft,igo'nunda temsilciside onlar.Onlarla direk diyalog içindeler,neden onlardan talep etmemişler
  • Bunu bilemeyeceğim.Lütfen bir arkadaş bu görüntüleri foruma koysun da göndereyim kendisine . İki yıldır devam eden bu sorun artık çözülmelidir diye düşünüyorum , çünkü başarsoft haritası bir hayli gelişti verim alamıyoruz.
  • Ama hangi ayarla istiyorsunuz ? Feribotlumu değilmi ?
  • Feribotsuz olsun,birde Garminde en kısa süre ayarı var.Igo8 de bunun karşılığı nedir bilmiyorum.Garminde enkısa süre,en kısa yol ve arazi (kuş uçuşu düz çizgi çizer ) ayarları var.Ben testlerimi en doğru sonuçlar veren en kısa süre ayarında yapmıştım,sonuç hüsrandı.
  • İlgin için çok teşekkürler gps.navigation. Ben yaklaşık üç yıldır Garmin cihazları ve Başarsoftun sağladığı NavCity haritasını kullanıyorum.Daha çok önceden, Basarsoft 25 illik navigasyonlu haritasını çıkardığı günden beri bu yanlış rota çizimleri devam ediyor,bir türlü düzelmedi.Anlıyamadığım şey neden bu kadar süre hiçkimse bir tepki vermedi,belki önceleri Basarsoftun haritasından kaynaklanıyor sanıldı ama değil.Neden aynı Basarsoft haritası farklı yazılımlar altında değişik sonuçlar veriyor anlıyabilmiş değilim.Garmin yazılımı neden optimize edilmedi ? İnşallah bir çözüm bulunur ,belki haritayı yeniden derleyip ,denedikten sonra yeniden yüklemeye açarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 21 Nisan 2009; 22:51:37 >
  • Haritanın yeniden derlenecek bir şeyi yok bence 2009.02 bilmem ama 2008.10 için kontrol edin igo çatır çatır doğru garmin ise tüm ayar versiyonlarında hatalı hatalı hatalı bunun anlamı harita datasındaki yolların üzerindeki müsade edilen km (Yol kalitesini gösteren) den değil garminin rota oluşturma motorundan ama benim düzeleceği hakkında en ufak ümidim yok,nasılsa sattık diye düşüneceklerde bakalım gizli ayıptan dava açınca ne olacak.Düzeltmezlerse bu sorunu herkesi gizli ayıp nedeni ile düzeltilme isteyip sorunun düzeltilmemesi durumunda ,aldığınız yere ve Garmin'in italatçısı Baytekin'e malın iadesi ve bedelin iadesi için dava açmayı öneriyorum.
  • bu cihaz sadece türkiye de mi kullanılıyor hayır dünnyanın dört bir yanında kulanılıyorsa bu sorunların rota oluşturma motorundan olmasına imkan yok,bir uyumsuzluk sorunu vardır ve bu düzeltilebilir.Firma bunu düzeltmeye yanaşmıyorsa o zaman her türlü girişimde bulunulabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bilgecik

    Haritanın yeniden derlenecek bir şeyi yok bence 2009.02 bilmem ama 2008.10 için kontrol edin igo çatır çatır doğru garmin ise tüm ayar versiyonlarında hatalı hatalı hatalı bunun anlamı harita datasındaki yolların üzerindeki müsade edilen km (Yol kalitesini gösteren) den değil garminin rota oluşturma motorundan ama benim düzeleceği hakkında en ufak ümidim yok,nasılsa sattık diye düşüneceklerde bakalım gizli ayıptan dava açınca ne olacak.Düzeltmezlerse bu sorunu herkesi gizli ayıp nedeni ile düzeltilme isteyip sorunun düzeltilmemesi durumunda ,aldığınız yere ve Garmin'in italatçısı Baytekin'e malın iadesi ve bedelin iadesi için dava açmayı öneriyorum.




  • Garmin nüvi serisi dünyanın hertarafında çok fazla sayıda sattı sorun olsa kesinlikle düzeltilirdi.Haritaya ve optimizasyonla ilgisi var bence.
  • Gps.navigation nickli arkadaşımızın Başarsoft sahibi Alim Küçükpehlivanla bir dostluğu var sanırım.Buradan sık sık yazılımlar ve harita konusunda fikir paylaşımında bulunuyorlar.Kendisinden ricam Alim Küçükpehlivana Garminle ilgili bu şikayetimizi buradan bir mesajla iletmesi .Birde bu konu bir arkadaş tarafından turkey.forum.netede taşınırsa iyi olur.IGO8 altında çizilmiş doğru rota örneklerini (İst-Antalya,İst -Denizli,İst-Fethiye) ise hala sizlerden bekliyorum.












  • Umarım işinize yarar,yol güzergahını koyamadım çünki 15-25 sayfa arası değişiyor Hedef olarak merkezlerdeki bankaları verdim kolaylık olsun diye,birde ekonomikte seçtim çok fazla fark etmiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 22 Nisan 2009; 14:14:54 >




  • Sağolasın gps.navigation .Bende hemen görüntüleri Baytekin Ltd ye gönderdim.Bu sorunu düzeltmelerini bekleyeceğiz artık.
  • Arkadaslar,

    ayni goruntuleri candan@basarsoft.com.tr'ye de gonderir misiniz? bir baksin bakalim arkadaslar.
    Bu arada Garmin'in MPC denilen bir derleyicisi var, biz onu kullanarak haritalari derliyoruz. Yani derleme isini biz yapiyoruz. Yapilabilecek bir sey varsa, ki MPC'de degisiklik disinda, bizden donecek bir seyse hallederiz.. Bu gune kadar bu tur bir sorun gelmis durumda degil diye biliyorum..

    Bakacagiz artik..

    iyi geceler.

    Alim K.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cunkurd

    Sağolasın gps.navigation .Bende hemen görüntüleri Baytekin Ltd ye gönderdim.Bu sorunu düzeltmelerini bekleyeceğiz artık.
  • Merhabalar arkadaşlar,
    Garmin yazılımı altında şehirlerarası yanlış rota çizilmesinin örneklerini Başarsoft firmasına da göndermiştim.Bana Yalçın beyden gelen cevapta ,kısa mesafe seçeneğini seçersem ,IGO ile aynı sonuçları vereceği söyleniyor.Bir tek İst-Antalya rotasına bakılmış ,Garmin kısa mesafe seçeneğinde doğru rota çizince ,sorun böylece geçiştirilmiş.Oysa sorun Garminin ya da basarsoft haritasının yanlış rotalar çizmesidir ve bu sanırım bir yazılım uyumsuzluğudur.Buyrun aşağıda Garminde kısa mesafe seçeneğiyle çizilmiş İstanbul-Fethiye ,İstanbul-Denizli rotalarını veriyorum.Şimdi bu rotalar doğru mu ?
    Başarsoft ve Garminden daha ciddi ve doğru çözümler bekliyoruz. Garmin cihazı kullanan arkadaşlardan böyle saçma sapan rota çizilimlerinin örneklerini foruma koymalarını rica ediyorum,daha kimbilir böyle ne yanlışlar vardır ? Kısacası Basarsoft Garmin cihazlarının şehirlerarası yollarda bazen yanlış rota çizdiğini kabul etmiyor.

     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri
    İSTANBUL-FETHİYE

     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri
    İSTANBUL-DENİZLİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 25 Nisan 2009; 15:30:12 >




  • Garmin altında 2009.02 ile fethiye için tüm seçenekleri denedim ve yukarıdaki hatalı rotayı verdi.

    i-go ile (2009.02) sorun yok.

    bu gerçekten çok büyük problem mutlaka düzeltilmeli
  • Baytekin firması mı yoksa Başarsoft mu bunu düzeltecek ne yapacaklar ,ne zaman hazır olucak bir açıklama bekliyoruz, ama Alim Beyin' bakacağız artık' cevabının dışında bir açıklama yok. Arkadaşlar bu durumdan yakınıyorsanız lütfen konuyu bir e-postayla Baytekin firmasından Okay beye okay@baytekin.com.tr ve Başarsoft firmasından Yalçın beye yalcin@basarsoft.com.tr bildirin.
  • Garmin cihazlarındaki hatalı rota çizimlerinin çözümünü hala bekliyoruz.Ama bu arada bunca zamandır ,Basarsoft haritası kullanan deneyimli kullanıcı olarak şunu söylemem gerekir ki, bu harita burada bazı arkadaşların övdüğü kadar iyi bir harita değildir.En kötü Türkiye haritalarının arasında en iyisi diyebilirsiniz.Çünkü Türkiyenin iyi bir navigasyon haritası yoktur,varolan haritalar çok eksiktir,köy yolları hala doğru çizilememiştir,bir girdiniz mi kayboldunuz demektir ,bu yanlışların hikayelerini çok böyle forumlardan dinledik.Telatlas ve Navteq gibi harita üretici firmalar nasıl çalışıyorlar ,nasıl saha çalışması yürütüyorlar,ekiplerinin sayısı kaç,hangi kurumlardan nasıl harita verisi elde ediyorlar,hangi ekipmanları,cihazları kullanıyorlar da böyle bir %99 kapsamlı ,hata oranı az bir Almanya,Fransa,ABD navigasyon haritası üretebiliyorlar,tüm bunlar hiç incelendi mi acaba ? Bizdeki en iyi harita dediğiniz Basarsoft 2009.02 haritasında hata oranı hem yüksek hemde çok eksik.Mecbur kaldığımız için bu haritayı kullanıyoruz bu böyle bilinsin.Hatta Türkiye de verimli bir navigasyonun şimdilik bir hayal bile olduğunu düşünmeye başladım.Hele birde doğa,tarih kültür gezginlerinin ve yabancı turistlerin çok ihtiyacını duyduğu detaylı en az 1/100.000 ölçekli coğrafi yer adları ,dağ,ırmak ,ova,yayla, vb. içeren bir topografik Türkiye haritamızda malesef yok.Birileriniz Basarsoftun Garmine yaptığı topografik haritadan söz edicek.O harita içler acısı , yollarının çoğu yanlış çizilmiş,çoğrafi yer adları bakımından çok fakir bir haritadır ,harita da Büyük Ağrı dağının adını bile bulamazsınız, karadan denize kaymalar çoktur haritada , kısacası köşeli köşeli çizilmiş kaba kontur çizgilerinden ibarettir. Lütfen bir başka ülkenin vektörel ,topografik haritalarıyla karşılaştırın.Amatör bir kullanıcının çizdiği Yunanistan topografik haritası bile bizimkinden daha detaylı ve görünüş bakımından güzel.Yaşadıkça benim bu değerlendirmelerime hak vereceksiniz.Herkese kazasız belasız ve sıkıntısız navigasyonlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 4 Mayıs 2009; 3:44:31 >




  • Selamlar Sayin Cunkurd,

    oncelikle sizden bir deneme daha rica edecegim, soyle ki, gordugum kadari ile (ekraninizdan) elinizde avrupa haritasi da var. Eger avrupa haritasi ve TR haritasi ayni anda yuklu ise, bu iki haritanin ustuste oldugu yerlerde Garmin Ana rota olarak alttaki haritanin yollarini kullaniyor. Yani base map olarak rotada arada adam gidip, bizim yollardan degil, alttakini tercih ederek rota ciziyor. bu da buyuk hatalara sebep oluyor. Bunu deneyin dedim, cunku bizim arkadaslar gonderdiginiz hatalari olusturamadilar gorunuyor.

    Diger konuda ise; yani Turkiye'de navigasyon konusuna gelince;

    Sehir icinin ne derecede oldugu yorumunuzu da iletmeden bu tur yorumlariniz bu konuyu bilmeyen ve anlamayan kisilerde bir umutsuzluga sebep olabilir. Bunu bu derecede uzman oldugunuz icin algilayamayabilirsiniz, ama mesela ben taksilerde filan hep acarim navigasyonumu ve adam saskinlik icinde "ya bu ok bizle beraber gidiyor, dondugumuzde o da donuyor, yurudugumuzde o da yuruyor.. yerimizi hep gosteriyor! ne kadar iyiymis!!!" dedigini de bildigim icin, bu konuda her seferinde bu konularda yorum yapan arkadaslari bir sekilde bilgilendirmek ve farkindalik yaratmak istiyorum. Sizlerin bizlerin Amerika ve Avrupada gordugu kapsamda haritaya henuz sahip degiliz, olmamiz cok kolay degil, ama kesinlikle olacagiz. Insanlarin kullandikca ve baskalarina da tavsiye ettikce bu konunun bir ekonomisi olacagini, ekonomisi olmadan bir sektorun gelismesinin ancak emir komuta ve/veya gorev zinciri ile mumkun olacagini hepimiz biliyoruz.

    Koy Yollari: Biz bu isin basindayiz, ve koy yollarina ve koylere henuz girmedigimizi aylardir herkese soyluyoruz. Yani maalesef daha ancak sehirlerle ilgilenebiliyoruz. Bu yuzden bu konudaki elestirinizi not aldigimizi ve planlamalarin icine koy yollarinin uzun zamandir girmis oldugunu bilmenizi isterim. Ozellikle 2009/2 ve 2009/6 haritalarimiz, koy yollari acisindan olabildigince iyi hale gelmis olacaklar. Koylerin ic yollari ise sanirim en erken 2011 filan diye dusunebilirsiniz.

    Diger konu ise, topografik harita mevzusudur.
    Bizler aslinda Basarsoft olarak "harita" yapmiyoruz, yani kanunun gerektirdigi ve tarif ettigi bir isi yapmiyoruz. Yaptigimiz temel is, koordinatlari ile bilgi toplamak. "Harita" yapmak icin kanunlar geregi harita uretici bir kurum, firma olmaniz gerekiyor. Bunun da kurallari ve yaptirimlari var. Ornegin bahsettiginiz topografik harita "kucuk olcekli harita" olarak gecer, yani 1/25.000 ve uzeri, 250.000'e kadar gider. Turkiye'de bu tur haritalarin yapimi kanun geregi HGK'ya aittir. Haritalarin ustunde Agri dagi yazmaz diyorsunuz, cunku biz hakikaten, bilerek isteyerek bunu yazmadik. Bunu yazacagimiz gun geliyor aslinda, simdi Harita kanunu degisti, artik bu tur haritalarin tum onay ve incelemesi HGK'ya verildi (onceden sadece yerlesim yerleri isimlerine ve sinirlara bakiyordu HGK, simdi tarihi ve kulturel yerlerin de onayini veriyorlar) Topografyadaki 3D konusuna gelince.. cok daha iyisini ve denize tasmayanini yapabiliriz.. ama bunu satabilecegimiz, kopyalanmadan emegimizin karsiligini alabilecegimiz bir mecra olmadigi icin biraz da ilgilenmiyoruz, ilgilenemiyoruz.. Ama birilerinin (ki sanirim yine biz olacagiz) bu ise yine emek vermesi gerekiyor ki, navigasyon ve harita icin guven artsin.

    sizden deneme sonucunuzu bekliyorum.

    Saygilar.

    Alim K.



    quote:

    Orjinalden alıntı: cunkurd

    Garmin cihazlarındaki hatalı rota çizimlerinin çözümünü hala bekliyoruz.Ama bu arada bunca zamandır ,Basarsoft haritası kullanan deneyimli kullanıcı olarak şunu söylemem gerekir ki, bu harita burada bazı arkadaşların övdüğü kadar iyi bir harita değildir.En kötü Türkiye haritalarının arasında en iyisi diyebilirsiniz.Çünkü Türkiyenin iyi bir navigasyon haritası yoktur,varolan haritalar çok eksiktir,köy yolları hala doğru çizilememiştir,bir girdiniz mi kayboldunuz demektir ,bu yanlışların hikayelerini çok böyle forumlardan dinledik.Telatlas ve Navteq gibi harita üretici firmalar nasıl çalışıyorlar ,nasıl saha çalışması yürütüyorlar,ekiplerinin sayısı kaç,hangi kurumlardan nasıl harita verisi elde ediyorlar,hangi ekipmanları,cihazları kullanıyorlar da böyle bir %99 kapsamlı ,hata oranı az bir Almanya,Fransa,ABD navigasyon haritası üretebiliyorlar,tüm bunlar hiç incelendi mi acaba ? Bizdeki en iyi harita dediğiniz Basarsoft 2009.02 haritasında hata oranı hem yüksek hemde çok eksik.Mecbur kaldığımız için bu haritayı kullanıyoruz bu böyle bilinsin.Hatta Türkiye de verimli bir navigasyonun şimdilik bir hayal bile olduğunu düşünmeye başladım.Hele birde doğa,tarih kültür gezginlerinin ve yabancı turistlerin çok ihtiyacını duyduğu detaylı en az 1/100.000 ölçekli coğrafi yer adları ,dağ,ırmak ,ova,yayla, vb. içeren bir topografik Türkiye haritamızda malesef yok.Birileriniz Basarsoftun Garmine yaptığı topografik haritadan söz edicek.O harita içler acısı , yollarının çoğu yanlış çizilmiş,çoğrafi yer adları bakımından çok fakir bir haritadır ,harita da Büyük Ağrı dağının adını bile bulamazsınız, karadan denize kaymalar çoktur haritada , kısacası köşeli köşeli çizilmiş kaba kontur çizgilerinden ibarettir. Lütfen bir başka ülkenin vektörel ,topografik haritalarıyla karşılaştırın.Amatör bir kullanıcının çizdiği Yunanistan topografik haritası bile bizimkinden daha detaylı ve görünüş bakımından güzel.Yaşadıkça benim bu değerlendirmelerime hak vereceksiniz.Herkese kazasız belasız ve sıkıntısız navigasyonlar dilerim.




  • Alim Bey x51v pda da basemap dahil tüm haritaları silerek denedim, hem kısa mesafede hemde kısa süre de aynı rotayı çizdi,



     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri


     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 4 Mayıs 2009; 15:05:22 >
  • Garmine Mobile PC de de rota değişmedi, hem basemap ile hemde sadece 2009.02 ile aynı rotayı elde ettim. (Kısa süre yada kısa mesafede de sonuç değişmedi,
    tüm seçeneklerde İstanbulda herhangi bir kavşaktan Fethiyeye rota oluşturuyorum

     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri




     Garmin Cihazları Yanlış Rota Çizimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 4 Mayıs 2009; 15:06:11 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.