Şimdi Ara

Toshiba'dan 10.1' ekranlı yeni netbook; Dynabook UX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bağımsız araştırma kuruluşları tarafından bu sene 35-40 milyon ünite satılacağı öngörülen, 2012 yılına kadarsa satış rakamlarının dört kat artacağı tahmin edilen netbook'ların çekici dünyası üreticiler arası rekabeti de kızıştırıyor. Dünyanın önde gelen elektronik üreticilerinden Toshiba, NB100 kod adını taşıyan 8.9" ekranlı netbook modelinden sonra Dynabook UX kod adlı ve 10.1" ekranlı yeni netbook modelini de gösterdi.


    Tasarım anlamında çok daha iddialı olan ve kolay kullanım için tuş takımı aralıklı olarak tasarlanan Dynabook UX, segmentindeki pek çok ürün gibi Intel'in Atom platformunu kullanıyor ve 1.66GHz'de çalışan Atom N280 işlemcisinden güç alıyor. Ekran çözünürlüğü 1024x600 olarak belirlenen Toshiba Dynabook UX, 1GB sistem belleğine, 160GB'lık sabit disk ve Windows XP Home Edition işletim sistemine sahip. Yeni netbook modelinin öne çıkan detaylarından biri olarak kullanıcıların sistem kapalı olsa bile destek veren aksesuarlarını USB portu üzerinden şarj edebilmeleri gösterilirken sistem üzerinde 3 adet USB portu olduğunu da belirtelim.


    WiFi, çoklu kart okuyucusu ve entegre internet kamerası gibi özelliklere de sahip olan Dynabook UX için Toshiba'nın çoğu pil odaklı 10 farklı opsiyon sunacağı belirtiliyor. Baz modelinin 4 saat pil ömrü sunduğu belirtilen yeni netbook modelinin kar beyazı ve kahverengi-saten gibi renk seçeneklerine sahip olacağı belirtiliyor. 24 Nisan'da Japonya'da satışına başlanacağı belirtilen Toshiba Dynabook UX için ifade edilen yurt dışı başlangıç fiyatı ise yaklaşık 607$.








  • "Sonunda netbook piyasasında diğerlerinden farklı bir konfigürasyon görmüş olduk" demeyi ne kadar isterdim anlatamam ama sağolsun Toshiba yine 6 ay öncesinin konfigürasyonu ve yüksek fiyatlarıyla yanına yaklaşılmaz bir ürün daha piyasaya sürmüş. Tasarım hariç bence bu paraya değmez.
  • 607 dolara hayatta satamaz.Ben islemci dısında tamamen aynı ozellikli eeepc900ha yı 600 tlye aldım varın gerisini siz dusunun.
  • 10" ekranlar yetersiz bence. 12" ideal.
  • alıcısı olur mesala ben..
  • 607$ son kuruşuna kadar hak edecek bir özellik ve tasarım göremedim. Bu fiyata ülkemizde pek iş yapacağını sanmam...
  • ozgurfeci'nin dediğine ek olarak : 4 saat çok az bir rakam...
  • millet ion tabanlı sistemler ne zaman netbooklara gelecek ya da boyle bırsey var mı?
    üstüne üstlük, tasarım felan gayet güzel de bari herkesin mecburen aynı mimari(atom+1 gb ram+160hdd) uzerıne bır sey kondur da fıyatını hak etsın,dahili gps,radyo kartı,3g yuvası gibi...Bunlar olsa almaz mıydınız?? herkes bir furyaya kaptırıp gıdıyor,yediren yedirene inovasyon diye bır sey var kardesım o sırketlerı yonetmek ıcın okudugunuz fakultelerde ders olarak okutuluyor...
  • Avrupa'ya gelene kadar fiyato 1000 dolar olur, yanına bile yaklaşılmaz. @sendemail ion tabanlı sistemler başlangıçta nettoplar için düşünülüyor. Şayet talep yoğun olursa netbooklar için de çıkacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.