Şimdi Ara

Sony Hx1 (Ana Başlık) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.295
Cevap
4
Favori
154.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@beyhes
    ama bu çekmek istediğin şekle göre değişir eğer hareket eden bir cisimse hızla ilerleyen bir araba örneğin düşük iso ve düşük enstante kullanıp diyaframıda kısarsan ve hareketli cismi kamerayla takip ederek çekim yaparsan ,kamerayıda giden cisime takip edersen ki buna pan tekniği deniyor çok hoş fotolar elde edebilirsin ...

Örneğin ; İso :100
    Diyafram : f / 8
    Enstante : 1/30sn

bu yeni başlayan birine fazlamı oldu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugarboy

yüksek iso ve yüksek enstantane hızında istediğini yakalayabilirsin ayrıca diyafram değerini de düşürmen gerekli (bozuk para için)

sağol sugarboy ancak ben bu makinede bu ayarları manuel olarak ayarlayabileceğim bi seçenek görmedim :S yoksa benmi yanılıorum... manuel mod var ama iso ya falan değer vermeye izin vermio...
  • açma kapama düğmesinin yanındaki kadranı M moduna getirmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyhes

quote:

yüksek iso ve yüksek enstantane hızında istediğini yakalayabilirsin ayrıca diyafram değerini de düşürmen gerekli (bozuk para için)

sağol sugarboy ancak ben bu makinede bu ayarları manuel olarak ayarlayabileceğim bi seçenek görmedim :S yoksa benmi yanılıorum... manuel mod var ama iso ya falan değer vermeye izin vermio...

beyhes

Ayar düğmesini "M" moduna (manuel) getirdikten sonra, ekranın alt tarafında sırasıyla ISO, enstantane, diyafram değerlerini göreceksin. Bu değerlerden bir tanesi sarı renkte olmalı. Bunun anlamı, o an için o değeri değiştirebilirsin demek. Arka yüzdeki (sağ üstte) tırtıklı siyah düğmeye basarsan, sarı olan değer büyük hale gelir ve yine aynı düğmeyi çevirerek istediğin değeri ayarlarsın.

Diyelim ki ISO değeri sarı, değeri senin istediğin değer ve sen enstantaneyi değiştirmek istiyorsun. Tırtıklı düğmeyi, düğmeye basmadan sağa doğru çevirirsen bu kez de enstantane değeri sarı olur. Ondan sonrası da yukarda anlattığım gibi.

Umarım basit ve anlaşılır anlatmışımdır.

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi il_padrino -- 8 Ekim 2009; 13:14:27 >

• Ayar düğmesini "M" moduna (manuel) getirdikten sonra, ekranın alt tarafında sırasıyla ISO, enstantane, diyafram değerlerini göreceksin. Bu değerlerden bir tanesi sarı renkte olmalı. Bunun anlamı, o an için o değeri değiştirebilirsin demek. Arka yüzdeki (sağ üstte) tırtıklı siyah düğmeye basarsan, sarı olan değer büyük hale gelir ve yine aynı düğmeyi çevirerek istediğin değeri ayarlarsın.

Diyelim ki ISO değeri sarı, değeri senin istediğin değer ve sen enstantaneyi değiştirmek istiyorsun. Tırtıklı düğmeyi, düğmeye basmadan sağa doğru çevirirsen bu kez de enstantane değeri sarı olur. Ondan sonrası da yukarda anlattığım gibi.

Umarım basit ve anlaşılır anlatmışımdır.

Sevgiler...

Çooook işime yaradı, bende bu tırtıklı düğme ne halta yarar die düşünüodum. Çok teşekkürler...
  • satan yok mu hala makinesini
  • yok yok sen alamıcaksın bu gidişle
  • quote:

satan yok mu hala makinesini

e olu fiyata almaya calisirsan bulamazsin tabiiki makine..
  • ölü fiyata mı sıfırı zaten 780 lira ikinci el bir makineye sence kaç lira verilir
  • O fiyata satani da bi goremedim. Surekli bi rivayet var
  • quote:

ölü fiyata mı sıfırı zaten 780 lira ikinci el bir makineye sence kaç lira verilir

Hocam sıfır fiyatını ebay'dan pay biçersen, TR'ye getirtilmiş ikinci elini aradığın fiyata bulmazsın.
  • arkadaslar moralim bozuldu .hdmi kablo ile full hd tv me bagladım ..video kalitesi açıkçası beni çok etkilemedi ..acaba sx 1 mi alsaydım diye bir düşünce oluştu ,moralim bozuldu ..ne diyorsunuz?
  • Ebay değil hocam gg üzerinden kargo dahil adresinize teslim edilerek getirilen ürünlerden bahsediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: juvemiss

arkadaslar moralim bozuldu .hdmi kablo ile full hd tv me bagladım ..video kalitesi açıkçası beni çok etkilemedi ..acaba sx 1 mi alsaydım diye bir düşünce oluştu ,moralim bozuldu ..ne diyorsunuz?

nasıl memnun değil misiniz görüntüsünden?birde arkadaşlar doğubanktan hx1 aldığımızda hiçbirinde türkçe menü yok mu ?
  • arkadaşlar bu türkçe menü olayına neden takılıyorsunuz anlamıyorum
    zaten foto terimlerinin çoğu ingilizce ki buradaki hiç ingilizce bilmeyen birisi için öğreneceği kelime sayısı da 10 kelimeden öteye de gitmez
  • quote:

arkadaşlar bu türkçe menü olayına neden takılıyorsunuz anlamıyorum
    zaten foto terimlerinin çoğu ingilizce ki buradaki hiç ingilizce bilmeyen birisi için öğreneceği kelime sayısı da 10 kelimeden öteye de gitmez

olmadı acın sozlukten bakın kac kelime var ztn orda aklınızda tutamıcaksınız bişi diyemem tabi
  • quote:

Ebay değil hocam gg üzerinden kargo dahil adresinize teslim edilerek getirilen ürünlerden bahsediyorum...

Iste bende onu diyorum. Bi turlu goremedim o fiyata. Surekli rivayet, surekli rivayat..

Neyse, yanlis hatirlamiyorsam Turkiyeden garantili alinan HX1'lerde bile Turkce menu yok. Sadece yaninda Turkce kullanma klavuzu veriyorlar ki, bunu zaten dogubankta da verdiler bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Ebay değil hocam gg üzerinden kargo dahil adresinize teslim edilerek getirilen ürünlerden bahsediyorum...

Iste bende onu diyorum. Bi turlu goremedim o fiyata. Surekli rivayet, surekli rivayat..

Neyse, yanlis hatirlamiyorsam Turkiyeden garantili alinan HX1'lerde bile Turkce menu yok. Sadece yaninda Turkce kullanma klavuzu veriyorlar ki, bunu zaten dogubankta da verdiler bana

Hocam sen ne kadara aldın doğubanktan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: badakist

quote:

Orijinalden alıntı: juvemiss

arkadaslar moralim bozuldu .hdmi kablo ile full hd tv me bagladım ..video kalitesi açıkçası beni çok etkilemedi ..acaba sx 1 mi alsaydım diye bir düşünce oluştu ,moralim bozuldu ..ne diyorsunuz?

nasıl memnun değil misiniz görüntüsünden?birde arkadaşlar doğubanktan hx1 aldığımızda hiçbirinde türkçe menü yok mu ?

kapalı ortam video çekimleri (indoor) açık hava ışık lı çekimlerden baya farklı ...noise(kumlanma) var...diger hx1 kullanıcıları sizde de oyle mi
  • ne rivayeti hocam sitedekiler kaça aldıklarını yazsınlar bakalım hepsi 800 civarında almışlardır... ikinci elde bir ürün normal koşullarda 2/3 fiyatına satılır
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.