Şimdi Ara

Nikon Coolpix 8800 Kullananlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Nikon Coolpix 8800 kullanan arkadaşlar burada makina hakkındaki bilgilerimizi, sorunlarımızı, makinanın püf noktalarını ve çektiğimiz resimleri paylaşabiliriz. Ustalarımızın bilgi birikimi ve deneyimlerini paylaşmaları benim gibi amatör arkadaşlar için çok yararlı olacaktır. Filtre, lens ve harici flash gibi aparatlar kullanıyormuyuz? bunların makineye kattıkları nelerdir? nerelerden temin edebiliriz?

• Ben önce filtrelerden başlayayım. Lenslerimi korumak için en azından bir UV veya Skylight filtreye ihtiyaç duyarım hep. Bir de circular polarizer tabi. 8800 ü aldığımda, 8800 ün filtre çapının 53.5mm olduğunu şaşkınlıkla öğrendim. Çözüm neydi? Tabi ki Nikonun bu makine için özel olarak ürettiği 53.5mm çapındaki filtreleri almak. Bu filtrelerin de piyasadaki eşdeğerlerine göre bayağı pahalı olduğunu söylemeye gerek yok herhalde. Ne de olsa Nikon! Pahalı olması bir tarafa, bir de piyasada bulmanın imkanı yok!

Yabancı sitelerdeki forumlardan okuduğum kadarıyla, Nikonun pahalı filtrelerini almak zorunda kalmamak için bir başka çözümün olduğunu öğrendim.

http://nextphoto.net/8800.htm

53.5mm den istediğiniz standart bir boyuta adaptör. (58, 62, 67 veya 72 mm). Tabi bu adaptörü takınca, 8800 ün orjinal lens kapağını da kullanamıyorsunuz, isterseniz aynı yerden aynı ölçüde lens kapağı almanız da mümkün. Gerçi UV filtre takınca bir de üstüne lens kapağı takmanın çok gereksiz olduğunu düşünenlerdenim ben de ama yine de almışken bir de lens kapağı aldım zaten 5 dolar gibi bir fiyatı vardı kapağın.

Ben bu siteden 62 mm adaptör aldım. Halihazırda elimde olan 62mm Skylight ve 62mm circular polarizer filtrelerimi rahatlıkla kullanabiliyorum.

Bu adaptörün bence bir faydası daha var veya olacak. UV veya polarizer filtrelerinizden herhangi birinin başına bir kaza geldiğini ve kırıldığını düşünün. Bir ikincisini almak için yine Nikonun pahalı filtresine ihtiyaç duymayacağımı bilmek de ayrıca bir rahatlık veriyor.

Uzun bir mesaj oldu galiba, neyse başka konularda da daha sonra konuşuruz.

• Sayın Ocaklılar sizi nerden tanıyorum acaba diye düşünürken fotokritik deki resimlerinizden olduğunu hatırladım :) (daha üye olamamış olsamda) verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. Acaba 8800 e takılabilen konvertorlerden kullandığınız oldumu? Bugün foto malzemeleri satan bir yere sorduğumda 8800 için adaptör gerektiğini ve bununda Türkiye de olmadığını bu adaptör bulunduğunda herhangi bir marka konvertor kullanılabileceğini söyledi söyledi. Tabi sizin verdiğiniz bilgilerle adaptor olayı çözülmüş oluyor. Anladığım kadarıyla siz elinizdeki filtrelere göre adaptör almışsınız, elinizde filtre olmasa yine 62 mi alırdınız? yada şu şekilde soruyum hangi ebatdakini almak daha avantajlıdır? Fotoğrafçılığa yeni başlayan ve ilk makinamda 8800 olduğunu düşünürsek vereceğiniz her türlü bilgi benim için çok değerli. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordial -- 12 Haziran 2005, 1:49:53 >
  • Henüz bir konvertör kullanmıyorum. Elimde 62mm filtre olmasaydı yine 62mm adaptör alırdım. Sebebine gelince, adaptörün 3-4mm bir kalınlığı var ve onun üzerine takılan filtrenin de 4-5mm lik kalınlığı eklenince, lensin önünde haliyle 1cm ye yakın bir uzantı oluşuyor. Yabancı sitelerdeki forumlarda, böyle bir uzantı ile 58mm filtrenin yüksek zoomda vignettinge (fotoğrafın köşelerinde kararmaya) neden olduğunu okudum. Filtrenin biraz büyük olmasında fayda var. 62mm filtrenin 8800 ün lens çapına göre yaptığı çıkıntı ise çok belirsiz. 62 den daha geniş bir filtre takılırsa bu çıkıntı rahatsız edebilir. Bu yüzden 62mm boyutu bana mantıklı geldi. Size konvertörler konusunda verilen bilgiler yanlış değil. Bu tür bir adaptörle, 8800 ün filtre vidalama çapı standart lens ölçülerine geldiğinden o çaplardaki lenslere takılan herhangi bir konvertör kullanılabilir. Ama adaptör yoluna gidilmezse, hem filtre hem de konvertör konusunda, Nikon'un 8800 e özel ürettiği ürünlerine bağlı kalmaktan başka çare kalmıyor. Sizin elinizde hali hazırda filtre olmadığı için, isterseniz önce konvertörlere bir bakın. Eğer, 58mm ile sınırlı değillerse (yani 62mm liği de rahatlıkla bulunabiliyorsa 62mm adaptör alın.

• Merhaba Bu konuyo yeni farkettim. Yaklasık 3 hafta once 8800 ume kavustum Fakat kurcalayacak zamanı pek bulamadım. Su an elimde sadece body var Tele zoom falan almak istiyorum ama Tr de yokmus galiba Bunu nasıl temin edebilcegimi biliyormusunuz acaba?

Bir de filtre isini nasıl hallettiginizi anlamadım Yani buyuk bir filtre alıp bir sekilde uydurdunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 17 Ağustos 2005, 16:20:43 >

ebay'da ben güzel bi set gördüm 120$ gibi bişeydi bahsettiğiniz tele ve geniş açı falan bi set...

ben aslında öncelikle lensi korusun diye bi uv düşünüyoeudum ama araştırınca çok hoş aletler çıkıyor :) mesela geniş açı aparatı çok güzel olmuştu gördüğüm yerde

burada mesela bir kit var benim aklıma yatar gibi oldu.. ne dersiniz?

• Ben 8800 için Nikon'un orjinal 67mm parasoleyini Amerikadan getirttim.
    Bulması orada bile biraz zor oldu çünkü pek çok sitede stok dışı diyordu. Neyse buldum ve bana 60 YTL'ye maloldu. Hem adaptör hem kapağı hem de güneşten koruyan parça.
    Gittigidiyor.com'da da gördüm.
    Resim etrafında kararma olayını ben de duydum onun için orjinal parça aldım.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.