Şimdi Ara

ATi RV870; DirectX 11 destekli GPU, Temmuz ayında hazır olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Hem AMD-ATi'nin hem de Nvidia'nın yeni nesil grafik işlem birimleri merakla bekleniyor. AMD-ATi kapalı kapılar ardında RV870 kod adlı GPU'sunu hazırlarken, Nvidia ise GT300 kod adlı GPU'sunun geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Microsoft'un Windows 7 işletim sistemiyle tanıtmayı planladığı DirectX 11 API'sine destek vermesi beklenen her iki GPU'nun da yılın ikinci yarısında hazır olması ve kullanıcılarla buluşmaya planlanıyor.


    Henüz resmi herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da her iki yeni GPU için de çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Nvidia'nın GT300 GPU'su için tasarım çalışmalarını Haziran ayında bitirmeyi planladığı yönündeki iddiaları sizlerle paylaşmıştık. AMD-ATi cephesinden gelen yeni bilgilere göre ise 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak DirectX 11 destekli RV870 GPU'su Temmuz ayında hazır olabilir ve ekran kartları Ağustos ayında lanse edilebilir.


    Belirttiğimiz gibi henüz resmi anlamda herhangi bir doğrulama olmasa da hem AMD-ATi hem de Nvidia'nın DirectX 11 desteği sunan ilk üretici olma arzuları biliniyor. Bu doğrultuda sıkı bir yarışa girişen iki dev firma, yeni nesil grafik işlem birimlerindne önce 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk GPU'larını pazara sunacaklar. AMD-ATi'nin kısa süre içerisinde Radeon HD 4770 modelini tanıtması bekleneirken Nvidia tarafında ise GT21x serisi 40nm GPU'ların hazırlıkları sürüyor.








  • Teşekkürler haber için
  • Hangi oyunda kullanacaz acaba ???

    Yine bizleri dx10 daki gibi yolacaklar ondan sonra oyun cikarsa performansli kartlari surecekler piyasaya !!!

    Papaz herzaman pilav yemez !!!!
  • ya bu işin suyu cıktı artık dx10 dediler daha dx10 oyunlar bile piyasada cogalmadan dx11 ekran kartlarını cıkarıyorlar millet (MİLLARLARCA LİRA PARA VERİP ALDIKLARI )dx10 kartlarını bile kullanamadan dx11 kartları satmaya kalıyorlar daha orta dx11 oyun dahi yokken habire milleti kandırıp duruyorlar



    DX11 KART CIKARACAKLARINA DX10 KARTLARI DAHA İYİ VEDE RANDIMANLI KULLANILMASI İCİN YAZILIM VEDE OYUN CIKARSALAR ..MİLLETİN VERİMİŞ OLDUGUN PARANIN HAKKINI ALMIŞ OLSALAR BARİ YAZIK BİRAZ DAHA BİLİNCLİ TÜKETİCİ OLSAK HEM ALMIŞ OLDUGUMUZ ÜRÜNÜ UZUN ZAMAN KULLANIRIZ HEMDE BİR ÜRÜN BUKADAR CABUK ESKİYİP UNUTULMAZ



    HABER İCİNDE AYRICA TEŞKKÜRLER FX 57
  • Bu saatten sonra benim için direct x 12 önemli

    Çok acele ediyorlar,oyun geliştiricileri bu hıza yetişemiyor,oyun motorlarının ışıklandırma kısmını yeniden yazmak istemiyorlar.Bu nedenle direct x'in yeni versiyonlarına geçiş çok zaman alıyor.
  • bazı oyunlarda hala direct x 10 da bile problem yaşanıyor adamlar DX 11, 5870 x 4 ten söz ediyorlar valla süpermiş
  • ben 2005te x1900 ekran kartını alırken millet ne yapıyorsun biraz daha bekle dx10 ekran kartları çıkacak diyordu. Yıl oldu 2009 , dx11 lafi ediliyor ama piyasadaki oyunlar hala dx9 tabanlı, dx10 farkını çok az oyunda goruyoruz, dx 10.1 hakkında birşey demeye gerek yok. Bence kimse kart alırken dx11 için beklemesin. Çünkü bekleyipte dx11 destekli aldığınız kart dx11 oyunları çıkana kadar işe yaramaz hale gelir.
  • bana şimdilik 780G yetiyor... gears of war 2 nin çıkmasına daha çok var, bakalım o zamana kadar yaşayacak mıyız... :) oyunda çıkınca ucuz bi ATI alırız ya ne gerek var 700 liralık karta arkadaşlar...
  • directx mohabbetini yapanlar kartlara değil de önce microsoft a suç bulsunlar.Directx 10 için illa vista derse olacağı bu
  • dx11 pekde önemli değil ama 40nm iyi bir gelişim enerji tasarrufu artık bu devirde çok önemli..
  • Şimdiklik önemli gibi görünmesede çıktığında göreceğiz neler olacağını 40nm'ye gelirsek kimse daha düşük güç tüketimli kartlar beklemesin çünkü düşük güç tüketimi aynı serinin daha düşük nm üretilmesi ile sağlanır yeni serilere daha fazla birim eklenerek transistor sayısı artacağına göre fazla bir değişiklik olmayacak tabi bu yine nm küçülmesi'nin bir avantajı oluyor directx11 directx10'dan daha iyi görselliğe ve daha iyi optimizeye sahip olucak gibi görünüyor

    Directx11'in sunacağı yeniliklerden birkaçı

    - Microsoft'un belirttiği gibi directx11'in getireceği yeni gölge hesaplama teknolojisi sayesinde gpu'lar sadece 3d grafikler için değil diğer hesaplamalarda da birer paralel işlemci gibi kullanılabilecekler.
    - Directx 11 destekleyeceği Tessellation (Mozaik Döşeme) teknolojisi sayesinde geliştiricilere yakından bakıldığında daha gerçekçi ve düzgün hatlara sahip modeller yapma imkanı tanıyacak.
    - Yine geliştirilen çok katmanlı kaynak yönetimi sayesinde oyunlar artık çok çekirdekli işlemcilerin gücünü daha rahat bir biçimde kullanabilecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Nisan 2009; 21:03:25 >




  • Windows 7 DX11 destekli. Bundan dolayı DX11 tabanlı almak daha mantıklı. oyunlar için yine hızlı yayılmayabilir ancak GPGPU gibi gelişmeler sözkonusu. Bundan dolayı DX11 beklemekte yarar var.
  • Gpgpu yazılımların gelişimi için önemli nvidia'da cuda ati'de ise stream mesela ekran kartlarındaki gpu'yu kullanarak video dönüştürme gibi işlemler cpu'dan çok daha kısa bir süre içinde yapılabiliyor daha farklı alanlardada kullanılabilir bunun daha ileriye götürülmesinden yanayım bundan en çok korkan intel zaten neden kendiside ekran kartı piyasasına giriyor bunun için sözü gelmişken windows 7 gerçekten sağlam geliyor 7077 sürümünü kullanıyorum oldukça stabil ve hızlı 2009 sonlarına doğru herhalde final sürümü çıkar o zaman kullanılacak tek os bu olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Nisan 2009; 21:04:44 >
  • Valla benim icin win 7 imis vista imis farketmez ....

    Bu kartlarda ilk dx10 ornekleri kartlar gibi oyunlarda surunecekse bosa cikarmasinlar !!!

    Bana oyun icindeki performansi onemli Dx11 desdeklese nolur surum surum surundukten sonra ....

    O nedenle dx11 oyunlarda iyi performans verene kadar bunu kullanici testlerinde gorene kadar ne alirim nede tavsiye ederim !!!
  • DX 11 Kartları'nın ilk modelleri nasıl olacak merak ediyorum.
  • İlk dx 10 destekli kartın fiyatı ve performansı ve ondan yaklaşık 1 yıl sonra çıkan 8800 gt'nin fiyatı ve performansını hatırlamakta fayda var.

    Umarım bu sefer böyle bir sömürü düzeni işletilmez. İşletilecekse de biz son kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.
  • bak işte bu dx mevsuzu gazel bence
  • onca zaman bekledikten onra dx 10 destekli kartı yeni aldım 11 içinse epeyce uzun bir zamanım var beklemekte fayda var arkadaşlar dx 12söylentisi çıkmaya başladığında alınabilir dx 11 destekli kartlar ;)
  • Açıkcası nvidia physX yazılımı bence directx10 dan sonraki en ii gelişme.Oyunlardaki uçan nesneleri ve etkileşimdeki gerçekciliği görünce şahsen bu saatten sonra atiye para verilmez diye düşünmeye başladım.(eğer atide physX gibi bi yazılım yaparsa değişir bu fikrim)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ufukaya

    Açıkcası nvidia physX yazılımı bence directx10 dan sonraki en ii gelişme.Oyunlardaki uçan nesneleri ve etkileşimdeki gerçekciliği görünce şahsen bu saatten sonra atiye para verilmez diye düşünmeye başladım.(eğer atide physX gibi bi yazılım yaparsa değişir bu fikrim)


    fikir sahibi olmadan once biraz arastirsan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.