Şimdi Ara

DH The Beatles Fans

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
1
Favori
15.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  DH The Beatles Fans


    Genel Bakış

    The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu.Gelmiş geçmiş en dinlenesi grup olarak bilinirdi.Dinleyenleri hayal dünyasına sürüklerdi. The Beatles hem sanatsal hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bügünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekorları kırıp(yaklaşık bir milyar plak) elliden fazla şarkisıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olmuştur

    The Beatles, kendi materyallerini besteleyen ve birçok müzik tarzını içeren ilk rock akımlarındandır.Birçok yeni müzik tarzına kapı açan grup aynı zamanda birçok yenilikçi prodüksyon tekniklerine de öncülük etmiştir. 1965 yılının Aralık ayında çıkardıkları Rubber Soul ve 1966'da çıkan Revolver popüler müzik için devrim niteliğinde iki albümdür. 1967'de çıkardıkları Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümleri genel olarak ilk kendilerine özgü tarzdaki albümü olarak görülür. Grubun giysileri, saç tarzları, müzik enstrumanı seçimleri, etkin oldukları dönemin modasını belirlemiştir. Grubun bu etkisi de, müzik sahnesini aşıp sosyal ve kültürel bir devrim niteliğine ulaşmıştır.



    The Quarrymen



    John Lennon 1950'lerde Elvis Presley gibi sanatçılar sayesinde rock 'n roll'la ilgilenmeye başlamıştı. Sanatçı arkadaşı Pete Shotton ile birlikte 1956'da The Quarrymen adlı bir grup kurar. Daha sonra gruba Bill Smith katılır. Gruptaki elemanlar enstrümanlarında yetersiz oldukları için hep değişmekteydi. 6 Temmuz 1957'da bir partide John Lennon, Paul McCartney ile tanışır. Kısa süre sonra Lennon'dan gruba katılması için teklif alır ve bunu kabul eder. Grupta eleman değişiklikleri devam ederken 1958 gruba genç gitarist George Harrison katılır. Grup 1958'de bir demo kaydeder. Demoda That'll Be the Day adlı bir cover parça, bir tane de McCartney / Harrison bestesi In Spite of All the Danger vardır.


    The Beatles'ın temelleri, Almanya günleri


    Grup 1959 Eylül'ünde dağılır. Harrison başka bir gruba gider, McCartney ve Lennon beraber çalmaya devam ederler. 1960'da tekrardan biraraya gelen üçlü yanlarına Lennon'ın çocukluk arkadaşı Stuart Sutcliffe'i alırlar. Grup "the Silver Beetles" gibi isimleri denemeye başlarlar. Grup daha sonra The Beetles adıyla çalmaya devam etmek isterken Paul McCartney'nin önerisiyle ritim anlamına gelen "beat" sözcüğüne gönderme olsun diye grup The Beatles adını alır. Grup daha sonra davula Pete Best'i alır ve bir süre Almanya'da çalarlar. Önce Harrison yaşı hakkında yalan söylediği için sınır dışı edilir. Daha sonra bir yangın dolayısıyle Best ve McCartney sınır dışı edilir. Grup şarkıcı Tony Sheridan tarafından teklif alır ve onunla çalmaya başlar. Tony Sheridan and the Beat Brothers olarak Almanya'da listelere girerler ve tekrar Almanya'da çalmaya başlarlar. Hamburg'ta verilen son Almanya konseri sonrası Sutcliffe, Almanya'da kalmaya karar verir ve dörtlü İngiltere'ye döner.Böylece bas gitara Paul McCartney geçer.

    İlk kayıtlar ve davulcu problemi

    Grup İngiltere'ye dönünce Almanya'da tanıştıkları Brian Epstein'la menejeri olarak anlaşırlar. 1962'de eski üyeleri ve arkadaşları Stuart Sutcliffe'in beyin kanamasından ölüm haberini alırlar. Grup ve Epstein bir çok firmaya giderler ama müziklerinin modası geçmiş olduğu iddiasıyla kimse tarafından kabul edilmezler. En sonunda EMI yetkilisi George Martin onlarla bir senelik anlaşma imzalar. Gerçekten Martin onların müziklerinden çok kişiliklerini beğenmiştir. Pete Best ise hem Epstein hem Martin tarafından beğenilmemişti. Davulcunun klasik Beatles saç şeklini kabul etmemesi ve hastalık yüzünden bazı konserlere katılaması sorun olmuştu. En sonunda Beatles üyeleri onun ayrılmasına karar vermişlerdi. Daha sonra Beatles üyelerinin daha yakından tanıdığı Ringo Starr bateriye alındı.


    İngiltere'de Beatlemania


    Beatles ilk single'ı "Love Me Do"'yu 1962'de çıkardı ve listelerde 17. sıraya yükseldi. İkinci single Please, Please Me ise 2.liğe kadar çıktı. İlk albüm Please Please Me Mart 1963'te çıktı. Böylece Beatlemania adı verilen Beatles çılgınlığı İngiltere'de başladı. From Me To You single'ı ise Beatles'ın ilk bir numara hiti olmuştu.


    Amerika günleri

    1963 sonlarında Beatles'ın önceki single'ları ve yeni şarkıları She Loves You, Amerika'da yayınlandı. Ancak bu şarkılar bir heyecan yaratmadı. Ancak Epstein'ın isteği ile I Want to Hold Your Hand şarkısı yayınlandı ve klibi tüm Amerika'da gösterilmeye başlandı. Radyolar bu şarkıyı çalmaya başladılar ve on gün içinde bir milyon kopya satmayı başardı. Beatles, Amerika'da televizyon programlarına da çıkmaya başladı.

    Grup Amerika'ya ilk geldiklerinde havaalanında 3000'e yakın dinleyici bekliyordu. Amerka'daki ilk canlı programa George Harrison hastalığı yüzünden çıkamamıştı. Beatles'ın ilk albümleri birkaç değişiklikle Introducing... The Beatles ve Meet The Beatles! olarak yayınlandı. 1964'te A Hard Day's Night adlı ilk Beatles filmi yayınlandı. Beatles üyelerinin oynadığı bu komedi filmi iki Oscar adaylığı kazandı ve film şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı. 1965'te de ikinci film Help! yayınlandı. Bu filmin de şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı. Bu film çekimleri sırasında da Beatles uyuşturucu kullanımına devam etmişti.


    Problemler

    1966'da Filipinler'e giden grup, devlet başkanının eşi tarafından kahvaltıya çağırıldı. Ancak Epstein, grubun böyle resmi davetleri kabul etmediğini söyledi. Bu karar televizyon kanallarında yayınlanınca ülkede büyük bir öfke uyandırdı. Beatles ülkeden ayrılırken, koruma için polis verilmedi ve Beatles ekibi saldırıya uğradı.Daha sonra Amerika'da yapılan bir röportajda John Lennon, o ünlü sözü söyledi; "The Beatles şu anda İsa'dan daha popüler". Şaka amaçlı söylenen bu söz Amerika'da büyük sorun yarattı ve Beatles plakları yakılmaya başladı. John Lennon daha sonra özür dilediğini söylediyse de öfke dinmedi. Daha sonra Amerika'daki son turneye çıktılar.

    Psychedelic dönem

    Grup 1966'de Revolver albümünü yaptı ve büyük bir müzikal değişimi gösterdi. Artık rock sound'u daha öne çıkıyordu. Özellikle Tomorrow Never Knows ve Yellow Submarine gibi şarkılarda bulunan ses efektleriyle The Beatles Psychedelic müzik yapmaya başlamıştı. 1967'de ise Beatles'ın en iyi işi olarak görülen Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümü yayınlandı. Albümde Revolver'da kullandıkları ses tekniklerini yeni buldukları yöntemlerle zenginleştiriyorlardı. Albümün sözlerindeki uyuşturucu etkileşimli sözler de dikkat çekmekteydi. 27 Ağustos 1967'de grubun menejeri Brian Epstein 32 yaşında uyuşturucudan öldü. 26 Aralık 1967'de grup üyelerinin oynadığı film Magical Mystery Tour yayınlandı. Renk karmaşası içindeki film iyi eleştiriler toplamadı. Grup filmdeki şarkıları aynı isimli albümde yayınladı.

    1968'de grup üyeleri Hindistan'a gitti ve uzun süre meditasyon hakkında çalışmalar yaptı. Aynı sene Yellow Submarine çizgi filmi de yayınlandı. Bu film de bundan önceki filmleri gibi iyi eleştiriler toplamadı. Amerika'ya döndüklerinde The Beatles adındaki The White Albüm olarak da bilinen albüm için çalışmalara başladılar. Ancak bu çalışmalar yanında bir çok kavga getiriyordu. Ringo Starr 4 şarkının kayıtlarına girmedi ve Paul Mc Cartney onun yerini doldurdu. John Lennon'un eşi Yoko Ono'nun da stüdyonun her aşamasında grupla olması sorun yaratıyordu. Bir diğer problemi de George Harrison bestelerine yeteri kadar yer vermemeleriydi. İki disklik bu albüm de ötekileri kadar büyük bir ilgiyle karşılandı.


    Ayrılık

    Grup üyeleri ile Paul McCartney arasında yeni menejer sorunu yaşandı. McCartney o zamanki eşinin babası Lee Eastman'i isterken, diğer grup elemanları Allen Klein'ı istiyordu. Klein en sonunda menejer olarak seçildi ancak 1971'de gruptan para çaldığı farkedildi. Grup en son konserini 1969'da izinsiz olarak bir çatıda verdi. Polis tarafından indirildikleri görüntüler Let It Be filmlerine de kondu. Grup 1969'da yine stüdyoda problemler yaşadıkları Abbey Road albümünü kaydetti. Aynı anda da Let It Be albümü kayıtları devam ediyordu. 20 Eylül 1969'da Lennon grup elemanlarına ayrıldığını söyledi ancak basına bir açıklama yapılmadı. 3 Ocak 1970'de George Harrison bestesi I Me Mine kaydedilmiş son Beatles şarkısı oldu ancak John Lennon bu kayıtlarda yoktu. Aynı yıl ilk adı Get Back olarak karar verilen ancak mix'i beğenilmemiş albüm en sonunda Let It Be olarak yayınlandı. Ancak bu grubun dağılmasını engelleyemedi. 10 Nisan 1970'de McCartney basın toplantısı ile grubun dağıldığını açıkladı.


    Beatles sonrası


    1970'de bütün Beatles üyelerinin solo albümleri yayınlanmıştı. 1973 tarihli Ringo adlı Ringo Starr albümünün bir parçasında üç Beatles üyesi bir araya gelmişti. 1974'te Lennon ve McCartney stüdyoda kendileri için kayıt yaptılar ancak bir daha hiç buluşmadılar.

    1980'de John Lennon otelin önünde vuruldu. Yaşayan diğer 3 Beatles elemanı All Those Years Ago adlı George Harrison şarkısında tekrar bir araya geldiler. Şarkı Lennon'ın anısına yazılmıştı.

    1988'de grup Rock N Roll Ünlüler Salonu'na girmeye hak kazandı. Starr, Harrison ve Yoko Ono orada bulunmasına karşın Paul McCartney yaşanan problemler yüzünden oraya gitmeyi reddetti.

    1995-1996 sırasında Beatles'ın gizli kalmış kayıtları Anthology 1,2,3 olarak yayınlandı. Ayrıca iki Lennon bestesi Free As A Bird ve Reel Love, Beatles'ın üç elemanı tarafından kaydedildi.

    2001'de George Harrison gırtlak kanseri yüzünden öldü.


    Üyeler

    John Lennon (Gitar, Vokal): 1960 - 1970
    Paul McCartney (Bas Gitar, Vokal): 1960 - 1970
    George Harrison (Gitar, Vokal): 1960 - 1970
    Ringo Starr (Bateri, Vokal): 1962 - 1970

    Stuart Sutcliffe (Bas Gitar): 1960 - 1961
    Pete Best (Bateri): 1960 - 1962


    kaynak :http://tr.wikipedia.org/wiki/The_Beatles

    İMZA

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_31156356/mpage_1/key_//tm.htm#31604229][image]https://store.donanimhaber.com/be/86/48/be8648ff72946c917cbc25068d74256b.jpg[/image][/link] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_31156356/mpage_1/key_//tm.htm#31604229][b][color=black]The Beatles Fans[/color][/b][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 13 Eylül 2009; 22:01:49 >







  • GRUP ELEMANLARI



    JOHN LENNON
     DH The Beatles Fans




    John Winston Ono Lennon (d. 9 Ekim 1940 - ö. 8 Aralık 1980), İngiliz müzisyen, şarkıcı, yazar, şarkı yazarı, ressam, aktör ve barış eylemcisi. Efsanevi The Beatles isimli müzik grubunun üyelerinden biri.

    John Lennon, 9 Ekim 1940'da İngiltere'nin Liverpool kentinde dünyaya geldi. Birer işçi olan anne ve babası Lennon iki yaşındayken boşandılar.Babasını 20 yıl boyunca yalnızca iki kez görebildi.

    1956'da lisedeyken,(15 yaşındayken) annesi ona ilk gitarını hediye etti. bu sırada Paul McCartney'le tanıştı. Şubat 1958'de Paul McCartney, George Harrison'ı Lennon'a tanıttı. Daha sonra Stu Sutcliffe basçı olarak gruba katıldı ve grubun adının 'The Silver Beatles' olmasını önerdi.

    17 yaşındayken, annesi bir caddede karşıdan karşıya geçerken, bir polis otomobili tarafından ezildi ve John bu kazanın ardından teyzesiyle yaşamaya başladı.

    Temmuz 1960'da grubun 'The Silver Beatles' olan adı 'The Beatles' adına çevrildi. Bir yıl sonra da Ringo Starr gruba katıldı. Grubun ilk 45'liği olan 'Love Me Do' Ekim 1962'de piyasaya çıktı.

    The Beatles ile dünya çapında başarı kazandılar, bazı eleştirmenler tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en iyi grubu olarak nitelendirildiler. Kazandıkları ödülleri kendileri bile sayamıyordu.

    Hem bu kadar ünlü olmak,hem de ayrıksı tavır takınmak elbette birtakım problemlee de yol açacaktı... 1966'da Filipinler'e gittikleri bir sırada devlet başkanının grubu davet etmesinin ve Beatles'ın da resmi davetleri kabul etmediğini açıklamasının ardından ülkeden ayrılırken yanların koruma verilmedi ve havaalanında saldırıya uğradılar.

    Daha sonra Amerika'daki bir röpörtajında John Lenon o olay yaratacak sözü söyledi:Beatles şu anda İsa'dan daha popüler. Her ne kadar espri olsun diye söylemişse de bu söz elbette dokunduğu konu dolayısıyla toplumun büyük bir kesiminin tepkisiyle karşılaştı. Amerika'da büyük sorun yaratan bu açıklama sonrasında Beatles plakları yakılmaya başlandı. Daha sonra Ameikan basınına yaptığı açıklamada:Eğer televizyo İsa'dan daha popüler deseydim muhtemelen yakamı kurtaracaktım. Ben İsa'dan daha iyiyiz, mükemmeliz demiyorum vye karşılaştırmıyorum. Sadece söylediğim şekilde söyledim; ama yanlış bir ifadeydi ya da yanlış algılandı. hepsi bu. bunun için üzgünüm din karşıtı bir söylem değildi. Hala bu kadar yanlış ne yapmış olduğumu tam olarak anlamıyorum. Size ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım ama benden mutlaka bir özür bekliyorsanız ve bu sizi mutlu edecekse özür dilerim. şeklind konuşmuş vezekasını bir kere daha oraya koymuştu.

    1969'da Yoko Ono ile evlenen John Lennon, grubun 1970'de yayınlanan albümü 'Cold Turkey' çıktıktan hemen sonra The Beatles'dan ayrıldı.

    Bu dönemden sonra Lennon'ın hayatında birçok iniş ve çıkış oldu. Beş yıl aradan sonra müziğe dönme hazırlıkları yaptığı dönemde, akli dengesi yerinde olmayan Mark David Chapman tarafından 1980 yılında New York'taki dairesinin önünde öldürüldü.

    Ölümünden bir ay önce son albümü olan 'Double Fantasy' yayınlanmış ve Lennon, eski politik çizgisinden uzaklaşmış hayatı ve yaşamayı kucaklayan bir çalışma hazırlamıştı.









    PAUL MCCARTNEY
     DH The Beatles Fans


    Genel Bilgi:

    Sir Paul McCartney (d. 18 Haziran 1942) Efsanevi müzik grubu The Beatles' ın dört üyesinden birisi, dünyaca ünlü İngiliz rock star, bass gitarist, söz yazarı/besteci, multi-enstrümantalist, müzik ve film yapımcısı, hayvan hakları aktivisti. Beatles' ın üyeleri olarak John Lennon, 'George Harrison ve Ringo Starr ile birlikte ünleri dünyaya yayılmıştır. McCartney ve Lennon müzik tarihinin en başarılı ve en etkili söz yazarı partneri olmuşlar, rock n roll tarihinin en önemli hitlerini bestelemişlerdir. Gelmiş geçmiş en iyi şarkı seçilen Yesterday ise McCartney' in eseridir. McCartney, 60 altın plağa sahip en başarılı müzisyen ve 100 milyon teklik satışı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. 'Sir' ünvanı alan tek Beatles üyesidir.


    Erken yıllar 1942-1957


    James Paul McCartney Liverpool'da Walton General Hospital'da, annesinin hemşirelik yapmış olduğu hastahanede dünyaya geldi. Kendisinden 2 yaş küçük Mike adında bir erkek kardeşe sahiptir. Annesi Mary bir katolik, babası James "Jim" McCartney ise daha sonraları agnostik olan bir protestandır. Liverpool'luların çoğu gibi McCartney de İrlanda kökenlidir.

    1947'de Stockton Wood Road Primary School'a başladı daha sonra ise Joseph Williams Junior School'a devam etti. Sınavlarda başarılı olan diğer üç çocukla birlikte Liverpool Institute'te okumaya hak kazandı. Evi ona yakın olan George Harrison ile ilk olarak okul otobüsünde tanıştı.

    1956 yılında göğüs kanseri tedavisinde olan annesini kaybetti. Bu kaybı onu yine erken yaşta annesini kaybetmiş olan John Lennon ile bir araya getirmiştir.

    McCartney'nin babası bir trompetçi ve piyanistti ve bir duvar piyanosuna sahipti; 1920'lerde Jim Mac's Jazz Band adlı orkestrayı yönetmiş ve oğullarına da müzikle ilgilenmeleri konusunda cesaret vermiştir. Birlikte nefesli çalgılardan oluşan yerel orkestraların konserlerine gittiler. Annesinin ölümünden sonra babası ona nikel kaplamalı bir trompet armağan etti. Skiffle tarzı müziğin popüler olmasıyla birlikte Paul, trompetini 15 sterlin değerinde bir Framus Zenith (model 17) çelik telli gitarla değiş tokuş etti. McCartney, bir solak olarak, Zenith'ı çalmanın imkânsız olduğu düşündü; bu fikri, bir posterde Slim Whitman adlı bir solak gitaristin gitarını boynuna ters astığını görünceye kadar değişmemiştir.

    İlk bestesi Zenith gitarıyla yaptığı I Lost My Little Girl adlı parçadır. John Lennon'la beraber yazdığı ilk bestelerini ise babasının Framus marka ispanyol gitarıyla çıkarmıştır. Daha sonraları piyano çalmaya başladı ve When I'm Sixty-Four'u yazdı. Babasının tavsiyesiyle müzik dersleri almasına rağmen Paul her zaman kulaktan öğrenmeyi tercih etmiş ve bu derslere fazla ilgi göstermemiştir.Aytıca Paul McCartney Beatles dağıldıktan sonrada Stevie Wonder ile büyük ilgi gören "Ebony and Ivory", Wings grubu ile "Mull of Kintyre", Michael Jackson ile de "The Girl is Mine" ve "Say Say Say" adlı çalışmalar yapmıştır.


    Lennon'la Tanışma

    6 temmuz 1957'de John Lennon'la tanışan McCartney'den başlangıçta Lennon'ın halası hoşlanmamış ve arkadaşlıklarını onaylamamıştı. Ancak müziğe tutkulu olan iki gencin arkadaşlıklarının önüne hiçbir şey geçeceğe benzemiyordu. Beraber müzik yazan ikili, bir çok şarkı besteliyorlardı. The Quarrymen adını verdikleri gruba George Harrison'ın yaşını küçük bulduğu için başlangıçta katılmasını istemeyen Lennon'ı McCartney ikna etmiş ve Harrison lead gitarist olarak grupta yerini almıştı. Daha sonraları aralarına Lennon'ın arkadaşı Stuart Sutcliffe da katılmıştı ancak McCartney Sutcliffe'i müzikal anlamda pek başarılı bulmuyordu. Grubun ismi konusunda da kararsız olan ve the Silver Beetles'ı da deneyen Harrison, McCartney ve Lennon, 1960 yılının ağustos ayında The Beatles isminde hemfikir oldular ve yeni isimleriyle ilk performanslarını hamburg'da gerçekleştirdiler.

    Allan Williams'ın menajerliğinde Hamburg'daki Indra Club'da çalmaya başlayan grup üyeleri küçük ve kirli odalarda kalıyorlar ancak isimlerini duyurmak için büyük mücadele veriyorlardı. Ancak tatsız bir olay yüzünden McCartney'in başı polisle derde girince sınırdışı edildi. Harrison yaşı küçük olduğu, Lennon da çalışma izni bittiği için Hamburg'dan ayrılmak zorunda kaldılar. Soğuk algınlığına yakalanan Sutcliffe ise birkaç gün daha fazla almanya'da kalmıştı.


    The Beatles

    The Beatles Aralık 1960'ta yeniden bir araya geldi ve 21-mart 1961'da Liverpool'da ilk konserlerini verdiler. McCartney diğer Liverpoollu grupların da aynı cover şarkıları çaldığını farkettiğinde yeni besteler yapmaları gerektiğiyle ilgili Lennon’la hemfikir oldu. The Beatles 1961 Nisanında Hamburg'a geri döndü ve Tony Sheridan'la My Bonnie'yi kaydetti. Sutcliffe yaptığı kontrat sona erdiği için gruptan ayrılınca McCartney onun yerine basgitar çalmaya başladı. Yeni menajerleri Neil Aspinall'ın çabalarıyla Londra’daki Decca Records'la anlaşmaya çalışan The Beatles üyeleri plak firması tarafından geri çevrilince Hamburg'a geri döndüler ve aynı gün Stuart Sutcliffe'in ölüm haberini aldılar.

    Birçok plak firması tarafından geri çevrildikten sonra Parlophone Records'la 9 Mayıs 1962'de kontrat imzaladılar ve Love Me Do Parlophone etiketiyle 5 Ekim 1962'de müzik marketlerdeki yerini aldı. İlk albümleri Please Please Me'de yer alan tüm şarkılar Lennon ve McCartney tarafından bir günde kaydedilmişlerdi. McCartney aynı zamanda Billy J. Kramer, Cilla Black, Badfinger ve Mary Hopkin gibi müzisyenler için de besteler yapıyordu ve aralarına yeni katılan Ringo Starr'la The Beatles yeniden dört kişi olmuştu.

    Lennon, Harrison ve Starr, güney ingiltere'de birlikte yaşıyorlardı. McCartney ise kız arkadaşı Jane Asher'in evinde kalıyordu. O dönemde yalnız başına gece kulüplerine giden ve geç saatlere kadar dans eden McCartney, gittiği her yerde büyük ilgi görüyordu. 1963'te kız arkadaşı Asher'la nişanlandı.

    McCartney grup dışında başka müzikal projelerle de ilgileniyordu. 1966 yılında The Family Way filminin müziklerini yazan McCartney bu çalışmasıyla Ivor Novello Award ödülünü aldı. Aralarında Mary Hopkin, Badfinger ve the Bonzo Dog Band'in de olduğu birçok müzisyen için de şarkılar yazan McCartney, bir süre konserlere ara verme kararı alan grubunu yeniden sahnelere dönme konusunda ikna etti. Capitol Records'la sözleşme imzalama durumu söz konusu olduğunda John Lennon'la arası açılan McCartney, grubun diğer üyeleriyle de sorunlar yaşıyordu. 5 yıl boyunca nişanlı kaldığı Asher'dan da ayrılan McCartney'i yeni bir ayrılık daha bekliyordu. Çünkü 1969 Eylülünde The Beatles'tan ayrılma kararı alan John Lennon'ın yanı sıra Harrison ve Starr da dönem dönem geçici süreliğine müzik çalışmalarına ara verdiler. McCartney aynı yıl Amerikalı fotoğrafçı Linda Eastman'la dünya evine girdi. İlk solo albümü McCartney'i yayınlamadan bir hafta önce 10-nisan 1970'te Paul McCartney grubun tamamen dağıldığını kamuoyuna açıkladı.


    The Beatles'tan Sonra

    Bir yıl sonra ikinci solo albümü Ram müzik marketlerde yerini alan McCartney, gitarist Denny Laine ve davulcu Denny Seiwell'le Wings adında bir grup kurdu ve grup ilk albümleri Wild Life'ı 1972'de müzikseverlerle buluşturdu. Give Ireland To The Irish isimli şarkıları BBC tarafından yasaklanan grup turne programına çıktı.

    Grubun 1973'te piyasaya sürdüğü albüm Red Rose Speedway amerika'da ilk kez bir numara olan albümleri oldu. Aynı yıl 16-nisan'da McCartney, TV'de James Paul McCartney isimli bir show programı sunmaya başladı. Band on the Run albümü 2 dalda Grammy'nin sahibi olarak grubun en çok ses getiren albümü olma özelliğini kazandı. 1972 yılında McCartney james-bond filmi Live and Let Die'ın müziklerini yaptı.

    1976'da hayranı olduğu Buddy Holly'nin kataloğunun ve sonradan filmi yapılacak olan Grease müzikalinin yayın haklarını satın alan McCartney, 1977’de Percy "Thrills" Thrillington takma adıyla Thrillington isimli bir albüm yayınladı. Aynı yılın sonlarında Wings'le kaydettiği Mull of Kintyre albümü 1984 yılına kadar İngiltere'nin en çok satış yapan albümü olma özelliğini koruyacaktı. John Lennon'la ilişkisinde sorunlar yaşamasına rağmen 70'li yıllarda tekrar barışan ikili telefonlaşmaya başlamışlardı.

    9-aralik 1980 yılıda John Lennon'ın bir cinayete kurban gttiğini öğrenen McCartney büyük bir şok ve üzüntü yalşadı. Konuyla ilgili 1984 yılında Playboy dergisine verdiği bir röportajda, ölüm haberini aldığı tüm gün ağladığını söyleyen McCartney, son telefon konuşmalarının arkadaşça olduğunu ve Lennon'la Yoko albümleri Double Fantasy'yi piyasaya sürmeden önce görüştüklerini söylemişti. Lennon'ın ölümünden sonra uzunca bir sonra konser vermeyen McCartney, cinayete kurban gitmekten korktuğunu dile getiriyordu. Lennon'ın ölümünden altı ay sonra The Beatles'ın diğer elemanları Starr ve Harrison'la Lennon'ın anısına All Those Years Ago'yı kaydetti.

    Paul McCartney tüm müzik enstrümanlarını çaldığı bir sonraki abümü McCartney II'yu yayınladıktan sonra 1982'de Tug of War müzik marketlerdeki yerini aldı. Stevie Wonder'la yaptığı düet Ebony and Ivory'ye de yer verdiği albümde ayrıca Lennon'a adanan Here Today isimli şarkı da yer alıyordu. McCartney ayrıca Michael Jackson'la Jackson'ın Thriller albümünde yer alan The Girl Is Mine'da ve 1983'de yayınladığı Pipes of Peace albümünde yer alan Say Say Say'de düet yaptı.

    90'lı yıllarda klasik müziğe yönelen müzisyen, Carl Davis'le Liverpool Oratorio projesinde birlikte çalıştı. Bir sonraki klasik müzik projesi 1995'te Anya Alexeyev'le birlikte kaydettiği A Leaf oldu. Bu çalışmasıyla kraliyet tarafından ödüllendirilen McCartney, Standing Stone (1997), Working Classical (1999) ve "Ecce Cor Meum" (2006) isimlerinde 3 klasik müzik albümü daha kaydetti.

    McCartney 1984'te yazdığı ve başrolünde oynadığı Give My Regards to Broad Street ile izleyici karşısına çıktı McCartney oldukça uzun bir aradan sonra 1997'de yayınladığı Flaming Pie'la geri dönüşünün müjdesini vermişti. Son 15 yılda çıkardığı en iyi albümü olan Flaming Pie, Tug War’dan sonra en iyi eleştirileri alan albümü oldu.

    2001’de ölen eşi Linda McCartney’in anısına, onun çektiği The Beatles fotoğraflarından ve filmlerinin sahne arkası görüntülerinden oluşan Wingspan: An Intimate Portrait isimli belgeseli yayınladı.

    McCartney 11-haziran 2002’de Heather Mills’le dünya evine girdi. 21-ocak 2007’de Mills’ten boşanan McCartney’in Linda McCartney’in önceki evliliğinden olan Heather Louise, Linda McCartney’den Mary Anna, Stella Nina, James Louis ve Heather Mills’den Beatrice Milly McCartney isimlerinde olmak üzere toplam beş çocuğu var.




    GEORGE HARRİSON
     DH The Beatles Fans


    George Harrison (25 Şubat 1943 - 29 Kasım 2001) Efsanevi The Beatles isimli müzik grubunun gitaristi.

    Efsanevi İngiliz Beatles grubunun üyelerinden George Harrison 25 Şubat 1943'te bir otobüs şoförünün oğlu olarak Liverpool'da doğdu. Haylaz bir çocukluk dönemi geçiriyordu, ta ki Paul McCartney ile tanışana kadar. Ergenlik dönemlerinde tanışan iki genç, daha iyi bir hayat için birbirlerine söz verdiler. Tüm yaşıtları gibi rock'n'roll fırtınasına kapılan Harrison, 14 yaşında 3 Sterline bir gitar alarak müzik aşkını ilerletmeye başladı. 1962'de yıllarca müzik dünyasını sarsacak Beatles grubuna katıldı.

    Harrison herzaman en isteksiz Beatles üyesi olarak anılırdı, zaten grubun sıradışı başarısı hakkında da herzaman karmaşık duygular içerisinde olduğunu itiraf etmişti. Harrison 1979 yılında yazdığı kitabı "I, Me, Mine"da bu serüvenin ve deneyimin verdiği yorgunluğa ve bu ünün verdiği hisse yönelik düşüncelerini anlatmıştı. Kötü kaderin sebebini çok önemli bulduğu kişiselliği koruyamamalarına bağlıyordu ve "hayvanat bahçesindeki maymunlar gibiydik" benzetmesini yapıyordu. Grubu eleştirmesine rağmen onlarla birlikteydi ama kendini geri planda hissediyordu ve "John ve Paul grubun starlarıydı" diyordu. Zaten grup dağıldıktan sonra da Paul McCartney ile yıldızı pek barışamadı ama John Lennon ile çok yakındılar. Onu çok severdi.


    Ama 1992 yılında The Daily Telegraph'a verdiği röpörtajda daha iyimser bir yaklaşımla "Hızlı bir yaşam deneyimi edindik sonra da yıllarca buna güldük" açıklamasını yaptı.

    Harrison, Beatles dağıldıktan sonra oldukça başarılı olan "All Things Must Pass" adlı solo albümünü çıkardı. 1979 yılında "Monty Python's Life of Brian" adlı filmin prodüktörlüğünü yaptı. Ayrıca "The Long Good Friday", "Time Bandits" ve "Mona Lisa" filmlerinin yapımına da imza attı.

    1980'li yıllarda ELO grubunun lideri Jeff Lynne ile birlikte "Cloud Nine" grubunu kurdu. Daha sonra da Bob Dylan, Tom Petty ve Roy Orbison'a katılarak "The Travelling Wilburys'i oluşturdular.


    Grubun piyasaya çıkan son albümleri "1", hit olmuş parçalarından derlenen ve geçtiğimiz yıl boyunca yine İngiltere ve Amerika listelerinin üst sıralarında yeraldı.

    Bu fırtınalı yaşamdan sonra Harrison, 29 Kasım 2001'de kansere yenik düştü.

    Ölümüyle birlikte efsane gruptan geriye Paul McCartney ve Ringo Starr sağ kaldı. John Lennon, 1980 yılında bir hayranı tarafından vurulmuştu. Beatles'ın sessiz üyesi Harrison, rock'n'roll ve mistizimi karıştırarak grubun efsaneleşmiş şarkılarına önemli katkıda bulunmuştu..






    RİNGO STAR
     DH The Beatles Fans


    Ringo Starr gerçek ismi Richard Starkey (d. 7 Temmuz 1940, Liverpool, İngiltere), İngiliz müzisyen. The Beatles müzik grubu üyesi.

    Gerçek ismi Richard Starkey olan İngiliz müzisyen Ringo Star, 7 Temmuz 1940 tarihinde doğdu. 1962-1970 yılları arasında Beatles grubunun bateristiydi. Müzik hayatına Rory Storm and the Hurricanes adlı Liverpool'lu bir grubun bateristi olarak başladı; 1959 yılından 1962 yılına dek bu grupta çaldı. 16 Ağustos 1962 tarihinde Beatles, bateristleri Pete Best'i gruptan atınca onun yerine Ringo'yu seçtiler. Beatles dağıldıktan sonra Ringo Starr, solo çalışmalara başladı. Ayrıca bazı filmlerde rol almıştır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 30 Kasım 2009; 9:48:11 >




  • Diskografi

    İngiltere Albümleri

    * Please Please Me (1963)
    * With the Beatles (1963)
    * A Hard Day's Night (1964)
    * Beatles For Sale (1964)
    * Help! (1965)
    * Rubber Soul (1965)
    * Revolver (1966)
    * Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
    * The Beatles (1968)
    * Yellow Submarine (1969)
    * Abbey Road (1969)
    * Let It Be (1970)


    Amerika Albümleri


    * Introducing... The Beatles (1964)
    * Meet the Beatles! (1964)
    * The Beatles' Second Album (1964)
    * A Hard Day's Night (1964)
    * Something New (1964)
    * Beatles '65 (1965)
    * The Early Beatles (1965)
    * Beatles VI (1965)
    * Help! (1965)
    * Rubber Soul (1965)
    * Yesterday… and Today (1966)
    * Revolver (1966)
    * Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
    * Magical Mystery Tour (1967)
    * The Beatles (1968)
    * Yellow Submarine (1969)
    * Abbey Road (1969)
    * Let It Be (1970)




  • Grup Üyeleri ;
    1-The Beatles ( K )
    2-nevermind ( Y )
    3-*13*
    4-soultrex
    5-Şans Öpücüğü
    6-::Deathman::
    7-çifsıfır
    8-Şans Öpücüğü
    9-Gamlı Baykuş
    10-SkyWrecker
    11-burakkar
    12-gqhsoon
    13-Eren Taner
    14-KafasıGüzel
    15-Kirk Hammet
    16-ßoost
    17-DeSiGnAyR
    18-Havoklost
    19-i3ulutz
    20-Thoughtless
    21-benjaMean
    22-ognmetin
    23-isim bul bana
    24-mertbasbug
    25-Mr.M,
    26-tezocan
    27 denerod
    28 mrtxx
    29 static-X
    30-eskiekşiyazarı
    31-Hells Bells
    32-Mr.J
    33-Y.I.W.A.L.Y
    34-Yazuach
    35-Düşünen adam
    36-XaVeN_3
    37-Dramatik Fahişe
    38-St.Rendroy
    39-heavy metal boy
    40-materhan
    41-Radiohead
    42-vico
    43-Olórin
    44-Alper
    45-Uuu Beybi
    46-LeCola
    47-akindofmagic
    48-Bustercyl
    49-AtticusFinch
    50-KiowagEE
    51-UmutO35DoomUptonA
    52-Moonwalker Dragão
    53-Burak G.
    54-And After All



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 1 Şubat 2013; 13:24:01 >




  • Love, love me do
    You know I love you
  • kaynak belirtilmeli
    bu ne ya bişey yapıyorsun bari özen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smokinli Şövalye -- 20 Nisan 2009; 18:00:18 >
  • Hesapta olan bişeydi , Eklendi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 21 Nisan 2009; 8:07:09 >
  • İmagine
    Yesterday
    Let it be
  • The Beatles gibi bir grubun fan sayfası açılmaması gerçekten ilginç. Neyse geç olsun güç olmasın. Üye eklemeleri yapılacaksa seve seve katılırım.
  • Ekleme yapmaya karar verdim , Forumda ne kadar Beatlesci oldugunu merak edenler için burası bir çıkış yolu olabilir belki....
  • ekleme ama beatlescıyız abi sonuna kadar
  • yokmu kimse yazık
  • Konu düşmesin.
    Sonuna kadar Beatles'cıyız.
    Ayrıca belirtmek isterim ki John Lennon'a karşı ayrı bir sempatim var.
    "Hayat, biz gelecek hakkında planlar yaparken başımızdan geçenlerdir."
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Şans Öpücüğü

    Konu düşmesin.
    Sonuna kadar Beatles'cıyız.
    Ayrıca belirtmek isterim ki John Lennon'a karşı ayrı bir sempatim var.
    "Hayat, biz gelecek hakkında planlar yaparken başımızdan geçenlerdir."

    Kardeş benim bildiğim , belki yalnış biliyorumdur ama 'Hayat ; başka planlar yaparken olup bitenlerdir ."değilmiydi
  • Bu Beatles'ın çöküşü elemanları "Beatles şu an İsa'dan daha popüler." deyince mi olmuştu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ballrry

    Bu Beatles'ın çöküşü elemanları "Beatles şu an İsa'dan daha popüler." deyince mi olmuştu?


    Evet o en önemlisidir , fakat John Lennonun yavuklusunun grubun her işinde onunda bulunması grupta huzursuzluk yaratmıştı , birde filipinlerde bi olay olmuştu fakat bu olayın çöküşle ilgisi fazla yok sanırım ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MoĞoLLar


    quote:

    Orjinalden alıntı: ballrry

    Bu Beatles'ın çöküşü elemanları "Beatles şu an İsa'dan daha popüler." deyince mi olmuştu?


    Evet o en önemlisidir , fakat John Lennonun yavuklusunun grubun her işinde onunda bulunması grupta huzursuzluk yaratmıştı , birde filipinlerde bi olay olmuştu fakat bu olayın çöküşle ilgisi fazla yok sanırım ...


    Yoko Ono'ya yavuklu diyorsunuz da Kiss Kiss Kiss'in BackMasking'ini öğrendiğimde kanım donmuştu.Buyrun:

    http://jeffmilner.com/backmasking.htm




  • Ekleyebilirsin dostum "Yesterday" 'i az dinlemedik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ballrry


    quote:

    Orjinalden alıntı: MoĞoLLar


    quote:

    Orjinalden alıntı: ballrry

    Bu Beatles'ın çöküşü elemanları "Beatles şu an İsa'dan daha popüler." deyince mi olmuştu?


    Evet o en önemlisidir , fakat John Lennonun yavuklusunun grubun her işinde onunda bulunması grupta huzursuzluk yaratmıştı , birde filipinlerde bi olay olmuştu fakat bu olayın çöküşle ilgisi fazla yok sanırım ...


    Yoko Ono'ya yavuklu diyorsunuz da Kiss Kiss Kiss'in BackMasking'ini öğrendiğimde kanım donmuştu.Buyrun:

    http://jeffmilner.com/backmasking.htm



    Korktum demeden duramam . ama bence büyütülmüş bişey , yani şimdi yaptım '' the beatles '' deyince tersinden sadi bizde diyo


    Sen onu bırakta yavuklusu cadı gibi şunu dinle ;

    http://www.youtube.com/watch?v=cixptKwSA3U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 26 Nisan 2009; 8:47:22 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.