Şimdi Ara

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
2
Favori
30.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha 5 gün önce vatandan ST3500418AS 7200.12 serisi bu hdd yi aldım. hdd 3 e böldüm ve vista yükledim.daha ilk yüklemede Reallocated Sector Count degeri 1 di.ertesi gün bu deger 2 oldu daha büyür mü bilmem.sizce bu sorun büyür mü? bu sorun degişim sebebi sayılır mı vatan bilgisayarda.yoksa servise mi yollayayım yol yakınken? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheoi -- 18 Nisan 2009; 22:16:08 >

• Epirus kardeşim sendeki degerler artıyor mu?
  • 20 gün kadar önce 500GB Seagate 7200.12 16 mb HDD aldım bende, dün bu 2 konuyu görünce hemen evde kontrol ettim.

3 ayrı proğram (Crystal disk, Speedfan, HD Tune) ile yaptığım kontrollerde bende reallocated sector count değerleri "0" görünüyor. Derin bir nefes aldım.

Üstelik 20 gün içinde 4 defa vista formatladım, 3 tane oyun yüklenip oynandı ve olabildiğince de test yapıldı sistemde. Herhalde bir sorun olsa şu ana kadar o kısımda bir değer olurdu.
  • hdd bad sector oluştuğunda onun yerine atanacak yedek sektörler bulundurur. 2 Bad sector oluşmuş ve yedek sectorden atamış. Takip altına alın. Eğer her gün 1-2 artarsa hdd aldığınız yere götürün
  • vatanın teknikerleri degişim sebebi saymadılar bu problemi.şu anda Reallocated Sector Count degeri 2de sabit artma falan yok.artarsa servise yollarım.inşallah artmaz. bu arada bendede seagate 500 gb 7200.11 serisi hdd vardı 6 ay önce almıştım 1 ay sonra pc görmüyordu yenisini yolladılar onada firmaware yuklerken Reallocated Sector Count degeri 1 oldu servisine yollayıp 500gb 7200.12 serisinden hdd talep ettim.ancak maxtor diamondmax 22 yolladılar HDD üzerinde MX1A firmaware güncellenmiş versiyonunu yazıyor.daha açmadım.sizce gerimi yollamalıyım.hdd degişim talep ederken özellikle 7200.12 serisi diye yazmıştım.
  • aynı disk aynı sorun, bence seagate problemli diskleri türkiyeye kakalamış

daha 2 hafta oldu sürekli artan reallocated sectors...

• beyler aynı sorun bendede var. data kısmında 121 yazıyor.bu kısma bakıyoruz değilmi??? ben alalı baya oldu,garantilik bi durum yokda. hdd uçarmı.ona gore tedbir alalım...
  • arkadaşım aynı sorunu yaşadım ve servise gönderdim sevisten sorun yoktur diye geri geldi teknik eleman bana uzun uzun anlattı durumu ve ben de emin olmak için hdd generator programı ile bad sector taraması yaptım.sonuçta bulamadı.15 gündür bi sorun olmadı garantisi devam ediyor.
    burdan inceleyebilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_38970890/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 15 Nisan 2010; 13:44:05 >
  • bu bir sorun değil ya da bad sector değil arkadaşlar
  • ya arkadaşlar bendede aynı diskten var bende vatandan aldım ve win7 arada bir 'disk hatası var' gibi bi hata çıkarıyor yok yedekleme yap bilmemne diyor nedir ya bu daha 3 aylık disk
  • hd tunede böyle bir ekranla kaşılaşıyorum.bozuk kesimleri gösteriyor galiba.bunu düzeltmenin yolu var mı ?

• Bu sorunda bugün benim başıma geldi 1,5 tb hdd çokta büyük yaa.

• 21 Nisan da yukardaki durumu print screen ettim bugünde hdd tamamen gitti, 1,5 tb'lık koskoca arşiv gitti lanet seagate. 5 ayda hdd mi bozulurmuş yaa.
  • Hdd'yi garantiye gönderdim ve sıfır hdd geldi aynı seri. Ve yine Warning uyarısı çıktı, yakın zaman da da failed uyarısı verir. Bu kesin bi daha bozulacak, bozulduğunda ben para iadesi isteyemiyormuyum acaba?

• Ben neredeyse gördüğüm her Seagate diskde reallocated sector değerinin arttığını görüyorum hala nasıl seagate alıyorsunuz? İade edin edebiliyorsanız diski.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Ben neredeyse gördüğüm her Seagate diskde reallocated sector değerinin arttığını görüyorum hala nasıl seagate alıyorsunuz? İade edin edebiliyorsanız diski.

Hala nasıl seagate alabiliyorsunuz diyorsunda, bu diski aldığım 2009 senesinde bu sorunlar düzeltildi artık sorunsuz yaygarası yapıldı ve o ara başka 1,5tb hdd yoktu piyasada mecbur kaldık, sonra bozuldu yenisini verdiler o da bozulmak üzere ve bunun için hizlial dan para iadesi alabilirmiyim acaba bilen varmı? Yada aradaki 10 tl farkı vererek 2 tb WD disk verirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 4 Haziran 2010; 8:40:21 >
  • En iyi yol hızlı al ile telefon görüşmesi yapman olur.
  • sorunlu olan diskleriniz hangi firmware arkadaşlar yazarmısınız onuda?
  • Benim hard diskimdede böyle bir sorun var.HDtune ile tüm taramaları yaptıramıyorum.Örneğin şu hata sayfası değerleri var fakat diğer taramaları yapmıyor.HDD'den tınnn diye bir ses ile bilgisayar donuyor.Bir daha gelmiyor.IDM kullanıyordum.Download yaparkende birleştirmede sorun yaşıyor.Hemen donuyor.Değerler :

Hard disk samsung.

Hard diskten şüpheleniyorum fakat başka bir donanım olabilir mi diye de şöyle bir deneme yaptım.PC'de ne kadar program varsa açtım.Hepsine bir görev verdim.Photoshop resim kaydetmeye aşamasında gom playerda film var wmp de mp3 var vs vs gibi ama pc de herhangi bir donma olmadı.

http://i29.tinypic.com/igx3br.jpg

Sistem : 1 GB Ram.İntel p4 3.0 ghz işlemci.256 agp8x fx5500 nvidia ekran kartı.Eğer hard disk ise sorun hemen alacağım bir tane.Sistemim zaten eski...

• Bu hatayı aldım bende şimdi. Diskte dosya bozulduğu zaman yapıyor bu hatayı sanırım. 2-3 dosya kaybetmişliğim var daha önce de. Harddisk zaten sapıtıyor sorun olunca. Bir hata taraması yaptırayım bakalım ne olacak. Geçen gene olmuştu disk birleştirme yapar gibi yapınca düzelmişti. 1 tb lık diskte birleştirilmiyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 14 Ekim 2010; 20:57:51 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.