Şimdi Ara

Intel Larrabee'nin hacimli satışı 2010'da başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in harici ekran kartı pazarına tekrar giriş yapacağı uzunca bir süredir biliniyor zira son birkaç yıldır Larrabee kod adıyla yeni nesil grafik işlemci mimarisi üzerinde çalışan firma, geçtiğimiz hafta Çin'de düzenlenen Geliştiriciler Forumu'nda Larrabee'nin Wafer'ını göstererek, Nvidia CEO'sunun "Larrabee sadece PowerPoint sunumu" iddiasına da sert bir yanıt vermiş oldu. AMD-ATi ve Nvidia'dan farklı bir yol izleyerek Larrabee mimarisinde ekran kartı ve işlemcilerin güçlü özelliklerini bir araya getirmeyi hedefleyen Intel, x86 mimarisini temel alan çok sayıda çekirdeğin bir araya geleceği yeni GPU tasarımını temel alan ilk ekran kartlarını gelecek yılın başında satışa sunacak gibi görünüyor.


    Hacimli satışına muhtemelen gelecek yılın ilk çeyreğinde başlanacak olan Larrabee, OpenGL ve DirectX gibi yaygın API'lere de destek verecek ayrıca Intel, x86 mimarisinin uygulama geliştirme yönündeki köklü geçmişini de Larrabee için bir avantaja dönüştürmeyi planlıyor. Intel'in Larrabee ile pazara giriş yaptığı dönemde AMD-ATi'nin RV800, Nvidia'nın ise GT300 serisi GPU'larla pazarda yer alması bekleniyor.








  • GPGPU performansını merakla bekliyorum. Bakalım nasıl çıkacak, oyun oynamadığımdan işin o tarafı çokta enterese etmiyor beni. :) Yanlız şöylede birşey var. Intel işlemcilerini piyasaya sürmeden yaklaşık 6 ay önce performansa yönelik bir kaç test düşüyordu nete. Nehalemde mesela, anandtech'e 6 ay önce birkaç test düşmüştü. Anlayan için o testlerde neyin ne olduğunu görmeye yetiyordu gerçi. Umarım GPU işindede bu yaklaşımını sürdürürde Haziran, Temmuz gibi GPU'nun hesaplama performansı hakkında bir fikir ediniriz.
  • 6 Ay öncesinden test yayınlanmayacak kanısındayım. Intel testler için ürün yetiştiremez. Ayrıca başarılı olacağına pek ihtimal vermiyorum. Yıllardır millete kakaladıkları onboard ürünleri ve performansları ortada.
  • Intel istesede istemesede x86 ölecek,elinde bulundurduğu lisansın ölmemesi için son çırpınışlarını yapıyor,artık CISC yetersiz kalıyor ne kadar komut seti ne kadar mimari geliştirirlerse geliştirsinler..bu kartların merak edilecek bir performansının olacağınada inanmıyorum açıkçası,belki orta seviye çözümlere rakip olabilirler,dileğim intelin bu pazardan aradığını bulamaması ve savaşın galibinin Nvidia nın çözümü olması,hiç bir şey yapmadan bekleyip herhangi bir firmanın eşşeğine binecek olan AMD-ATI yede saygılarımı sunuyorum burdan,nasıl olsa ikisinide üretiyorum tribindeler..
  • güzel rekaber gitgide artıyor intel sağlam bir şirket bakalım ne kadar başarılı olacak ama ilk başta performans ürünleri beklemiyorum..
  • umarım en az amd ve nvidia kadar başarılı grafik kartları yapabilirler.neticede son kullanıcı karlı çıkacak rekabetten dolayı.
  • Microsoft neden halen x86 için işletim sistemi üretiyor anlamıyorum. Diğer platformlara da üretse acayip bir gelişim olur. Şimdi bu lisanslardan dolayı alternatif çıkmıyor. Örneğin x86 dışı için xp filan olsa nvidia acayip atılımlar yapar. tabi diğerleri de.
  • X86'nın verimsizliği daha doğrusu artık bir çok soruna cevap vermeyişi ve GPU'ların güçlü sistemler olarak yaygınlaşması Intel'i tedirgin ettiğinden mecburen bu alana yönelmek zorunda.10 nm2ye geçmeden CPU piyasası GPU olarak değişebilir.
  • sadece giriş seviseni ilgilendiriyor...anlaşılan nvidia yada ati gibi kart çıkarmıcak.. işlemcinin yanında öyle yanaşma gibi duracak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    güzel rekaber gitgide artıyor intel sağlam bir şirket bakalım ne kadar başarılı olacak ama ilk başta performans ürünleri beklemiyorum..

    Esas olay gt300 ve rv800 olucak kısa zaman içerisinde larrabee'den bende fazla birşey beklemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Nisan 2009; 12:04:29 >
  • Cose Turche 16.04.2009 Saat: 10:05
    Intel istesede istemesede x86 ölecek,elinde bulundurduğu lisansın ölmemesi için son çırpınışlarını yapıyor,artık CISC yetersiz kalıyor ne kadar komut seti ne kadar mimari geliştirirlerse geliştirsinler..bu kartların merak edilecek bir performansının olacağınada inanmıyorum açıkçası,belki orta seviye çözümlere rakip olabilirler,dileğim intelin bu pazardan aradığını bulamaması ve savaşın galibinin Nvidia nın çözümü olması,hiç bir şey yapmadan bekleyip herhangi bir firmanın eşşeğine binecek olan AMD-ATI yede saygılarımı sunuyorum burdan,nasıl olsa ikisinide üretiyorum tribindeler..
    COSE Yalnızca + oo
  • Cose Turche; Dediklerinde haklısın ama bir nokta hariç. AMD&ATi'nin "İkisini de üretiyorum ulan, bana birşey olmaz." tribinde olduğunu sanmıyorum. İşlemci ve grafik alanında gayet iyi çalışmalar yaptığını düşünüyorum. Ama geri kalanda haklısın.
  • Hocam iyi çalışmaları mevcut ona lafımız yok,ama IBM gibi Intel gibi yada Nvidia gibi bir yenilik stratejileri yok,hepsi bana uyar modundalar taraflı gibi görünselerde tarafsızlar,intele uzak durmuyorlar Nvidia yı düşman bellemiyorlar,Nvidia Cuda ve Physx dese olur diyecekler,intel X86 dese onada olur diyecekler,IBM ve cell konumuz dahilinde değil zaten o apayrı bir dünya neredeyse GPU ya da ihtiyaç duymadan ben yaparım herşeyi diyecek düzeydeler onada Microsoft taş koyuyor,yani AMD diyemiyor bunu ben yaptım bu olsun diye,x86 ve havoc intelin,cuda-physx Nvidianın,cell IBM in,ATI nin nesi var kendine ait?
  • Gerek Nvidia nın X86 işlemci üretme arayışları içerisinde olması, gerek, ATI nin intel e ait olan Havok u nVidia ya karşı kullanma çabası, ve daha buna benzer bir çok konuda 2008 yılı eylül ekiminden beridir birşeyler anlatmaya çalışıyorum forumda.


    Kavga'nın temeli aslında Intel ve Microsoft un kol kola ilerlediği X86 yı yıkmak bir şekilde. Bunun nedeni aslında pazar kavgası, yani cebini daha fazla doldurmak. Yani daha fazla performans vaadi ile pazara hakim olmak.

    Burada taraflardan Nvidia nın elinde iyi bir koz var çünkü aynı saat hızları ve bant genişliklerini dikkate alsak ATI den daha fazla güç üretebilen bir GPU su bunun yanında CUDA gibi ayrı bir platformu var. Intel lisans sahibi ve Cpu tarafında çok güçlü. Her ne kadar X86 ya burun kıvırsa da IBM in son kullanıcıya yani piyasanın belki en tatlı bırakan kesimine yönelik işlemci çözümleri yok. Burada belkide senelerdir Intel e sırf para kazandırmamak için AMD nin izlediği yolu seçmediler.

    Şuanda X86 yı devirmeye kolay kolay kimsenin gücü yetmez. Nvidia nın kaygısı kazanamayacağını bildiği bir savaşa girmek istememesi. Bunun yerine bilgisayarın merkezini cpu dan gpu ya çekmeye çalışıyorlar bunu da yüksek hesaplama gücüne güvendikleri GPU larına ve cuda ya dayandırıyorlar.

    X86 kavgası da sadece karşılıklı oyunlardan bir tanesi. Larrabee de bunlardan bir tanesi.

    @Cose Turche

    Seni gözlerinden öperim arkadaşım çünkü benim gibi zaman ve mekan tanımadan "en asi çocuk" olmama rağmen açıkça dile getiremediğim teknolojij olarak AMD & ATI hiç bir şey yapmıyor sadece fasonculuk yapıyor düşüncesini sesli olarak dile getirdiğin için.




  • Teşekkür ederim hocam,bu iş takım tutmak gibi değil belki Intel fahiş fiyatla satıyor Nvidia f/p değil ama adamların çabası var bir şeyler değiştirmek istiyorlar AMD ise çekilmiş kavuğuna en iyisini yapmayacağım ucuz olacak ama performansı en iyisine yakın olacak görünümünde seyrediyor,bu bir kılıf zamanında en iyilerini yapan firmada bir kaç senede nasıl böyle bir değişiklik olur anlamak mümkün değil,benim aklıma gelen tek şey Nvidia ve Intel kadar Ar-Ge yatırımı yapmıyor reklam masrafı yapmıyor dolasıyla ekran kartında DDR5 te kullansa işlemcide L3 Cache i 12 mb tada çıkarsa maliyeti düşük oluyor,maliyet düşük-performans düşük,fiyatta düşük olsun bari stratejisi,samanaltından su yürütüyor diğer bir deyişle,bitaraf olan bertaraf olur,sonunda olacağı bu...Nvidia ve Intel bir ortak nokta bulup anlaşırlarsa AMD-ATI o zaman ne yapacak merak ediyorum...şimdi birileri çıkıp AMD gpuda 40 nm ye geçti,DDR5 kullanıyor bu teknolojik bir yenilik felan demesin tamam oda yenilik ancak varolan platform üzerinde yenilik,bizim bahsettiğimiz yenilikten ziyade teknolojik devrim,Nvidia bunu yapmaya çalışıyor,kendi cebini doldurmak çabasıylada olsa Intel tekelini kırmaya çalışıyor,AMD de kendine bir yön vermeli ya x86-Havoc yada Gpu-Physx yada kendi birşeyler ortaya koymalı benimde stratejim bu diyerek...




  • adamalar piyasanın nabzını tutuyorlar eeee üründe buna göre olur sanırım
  • Bu güne kadar notebooklarda insanlara zorla sattıkları o berbat ekran kartlarından sonra nasıl oluyor da utanmadan masaüstü piyasasına giriyorlar anlamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.