Şimdi Ara

Casi EX-S500 ; İnce, zarif, yetenekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital fotoğraf makinaları günümüzün vaz geçilmez teknolojileri arasında yerlerini aldılar. Film gerektirmemesi, resim çekmeden önce ön izleme yapılabilmesi, otomatik ayarlar veya önceden tanımlı modlar sayesinde kullanıcıların değişik ortamlarda en yüksek başarımı elde edebilmeleri, dijital fotoğraf makinalarının popüler olmalarında yatan nedenler olarak verilebilir.

    Profosyoneller her ne kadar el ile yapılabilen ayarların çokluğuna ve cihazın genişletilebilirliğine önem verselerde, dijital kamera tercihi sırasında ev kullanıcıları otomatik ayarların tam olarak çalışmasına ve cihazın küçüklüğüne önem vermekteler. Bir çok kişi plaj veya arkadaş toplantısına elinde bir kamera çantasıyla gitmek yerine hiç fotoğraf makinası götürmemeyi tercih edecektir. Bu tip durumlarda en iyi çözüm cebinizde taşıyabileceğiniz ufak ama yetenekli bir dijital fotoğraf makinası olacaktır.

    Sony'nin başarılı T serisi ufak dijital fotoğraf makinaları gibi Japon üretici Casio'da Exilim Card serisi fotoğraf makinaları ile kullanıcılara en ufak ve en iyiyi sunmayı amaçlamakta. Casio'nın Exilim ailesinin son üyesi gelişmiş özellikleri ve olabildiğince inceltilmiş kasasıyla Sony'nin DSC-T7 sine iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

    Casio S500 ile Exilim serisine bir kaç yenilik eklemiş olacak. Bu yeniliklerden ilki Anti Shake teknolojisi sayesinde kullanıcıların fotoğraf çekimi esnasındaki el titremelerinden dolayı fotoğraf üzerinde uluşan bulanıklığı en aza indirmesi oluyor. Casio yeni modele birde MPEG4 kalitesinde video kayıt özelliği eklemiş. Kullanıcıların son zamanlarda dijital fotoğraf makinalarında en fazla görmek istedikleri şey sınırsız video kaydı olmaya başladı, Casio S500'e 1GB SD kart takılması halinde 640x480 çözünürlükte en yüksek kalitede 30 kare/sn görüntü yakalama hızı ile 30 dakikadan fazla video kaydı yapılabildiğini belirtiyor. Eğer 640x480 çözünürlük ve normal kalite seçilirse kayıt süresi 1 GB bellek ile 1 saati geçmekte. Ürün dahili olarak 8.3 MB bellek içermekte ve genişleme yuvasına SD / MMC kartlar takılabilmekte.

    Exilim S500, 5 Megapiksel (2560 X 1920) çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve 3x optik, 4x dijital olmak üzere toplamda 12x yakınlaştırma yeteneğine sahip. 89 x 59 x 16 mm ölçülerindeki cihaz rakibi Sony DSC-T7 den çok az farklarla küçük fakat 1 mm daha kalın bir kasaya sahip. Sony DSC-T7 in ölçüleri ise 92 x 60 x 15 mm. Fakat Sony DSC-T7 de kullandığı Carl Zeiss Vario-Tessar lensleri sayesinde hiç dışa açılım yapmadan optik yakınlaştırma ve netleme gibi olayları halledebilirken Casio S500'de dışa doğru açılan bir yapı kullanmak zorunda kalmış. Gerçi sadece kullanım sırasında dışarı doğrı açılan lensler taşıma esnasında DSC-T7 ile farksız olacaklardır. S500 ün üzerinde pil ve hafıza kartı yokken ki ağırlığı 115 gram, burada rakibi Sony DSC-T7 ile birebir aynı kalıyor. Fakat T7 pil ve hafıza kartı takılıyken 134 gram ağırlığa çıkmakta. S500'ünde üzerinde pil ve hafıza kartı varken yaklaşık olarak bu ağırlığın aynısı olacağını yada biraz üzerine çıkacağını tahmin etmek zor değil.

    Ürün boyutlarına göre 2.2'' gibi oldukça geniş bir ekrana sahip. Ekran 84,960 pikselden (354×240) oluşuyor ve çektiğiniz resimleri tekrar izlemek yada resim çekerken ön izleme yapmak için oldukça yeterli. ISO hassasiyeti olarak Auto, ISO50, ISO100, ISO200, ISO400 seçeneklerinin bulunduğu fotoğraf makinasında otomatik beyaz ayarıda kullanıcıya sunulanlar arasında. Casio S500'de perde hızı 1/8 den 1/2000 e kadar ayarlanabilmekte. Böylece spor müsabakaları yada hızla ilerleyen herhangi bir nesneyi yakalayabilmeniz mümkün. Ürün güç düğmesina basıldıktan sonra 1 saniye gibi kısa bir sürede hazır olabiliyor. Eğer kısa süreli bir anı yakalamak istiyorsanız makinanızın açılış süresi oldukça önemli, S500 açılış süresi olarak oldukça yeterli.

    Ürün ile beraber gelen lidyum iyon şarj edilebilir batarya ile tek şarj ile 200 adet resme kadar çekim yapmak mümkün. Tabi bu şarj süreleri ve çekim sayıları kullanıma göre değişim gösterebilir bunu unutmamak gerek. Casio, S500 ile Exilim ailesine Anti Shake ve MPEG4 video kaydı gibi özlelikler ekleyerek ince dijital fotoğraf makinelerini oldukça güçlendiriyor, ürün ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linkten Casio basın açıklamasına ulaşabilirsiniz. S500'ün 2005 Haziran ayında yaklaşık 500$'dan satışa çıkarılması planlanmakta.

    Basın açıklaması için tıklayınız







  • ultra compact ve estetik bir makina. 2.2" lcd için 85.000 pixel biraz düşük kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 10 Haziran 2005, 14:45:35 >
  • 500$ çok para be baba yaaa.şöle 350 felan bu makinenin hakkı bence.
  • Direkt sallama fiyat yazmışsınız fiyatı 299 dolar olarak satışa inanmayanlara bolca link mevcuttur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Direkt sallama fiyat yazmışsınız fiyatı 299 dolar olarak satışa inanmayanlara bolca link mevcuttur


    Merhaba,
    Aşağıdaki linktende görebileceğiniz gibi ürün Japonya'da dahi henüz çıkmış değil ve sizin verdiğiniz fiyat Japonya fiyatından dahi daha düşük görünüyor. Ürünün Avrupa fiyatının 350 Avro olması veklenmekte ve buda yaklaşık olarak 430$ yapmakta. Bu tip ürünlerde her zaman için çıkış fiyatı beklenenden yukarıda olduğu için yaklaşık olarak 500$ fiyat verdik.

    Elinizdeki linkleri verseydiniz çok daha iyi olurdu fakat isterseniz henüz çıkmamış olan ve ön siparişlerin alındığı Casio'nun online satış sitesini ziyaret edip Japonya fiyatını görebilirsiniz.


    http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.e-casio.co.jp%2Fshop%2Fgoods%2Fgoods.asp%3Fevent%3D90005642&langpair=ja%7Cen&hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools




  • En baştaki cok şeker duruyor ... ve @Speed-Step verdiyi siteye bakılırsa görüntü kalitesi fena degil
  • bu kadar para bizi aşar kardiişiiiiiim.................
  • Arkadaşlar fiyat tüm markaların satış stratejisinde olduğu gibi ilk çıkışta elbet yüksek olacak. Bunlar mini tarzda ama işlevleri açısından max. iş ( prof. hariç) görebiliyor. Sony'nin T serisi veya Canon'un İxus İ serilerinin ilk çıktıkları fiyatları bir hatırlayın... Çıktıktan bikaç ay sonra diğer markalara nazaran casio çok cazip fiyatlara alınabiliyor. Çünkü ben genelde öyle yapıyorum.
  • desenize manyak bi alet
  • ben alıyorum para hazır sayılır isviçrede 550 ytl bu kamera burada 700 civarı
    yani isveçden gelecek 2 -3 hafta kaldı birde muvo 2 aldırcaz creative mp3 çalar
  • genclık muvo2 sızce alınası bı cıhaz mı yerı burası deıl ama BU BENIM topıc ım:d
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.