Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor ÇÖZÜM MAKALESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ARKADAŞLAR BU HAFTA BİRÇOK KİŞİ BU BAŞLIK ADI ALTINDA TOPİC AÇTILAR VE BEN CEVAPLAMAKTAN YORULDUM VE BİR MAKALE YAZMAYA KARAR VERDİM.

S1: Bilgisayarın fanları dönüyor ışıkları yanıyor ama ekranda hiç görüntü yok?

A1: Sorun büyük ihtimal bios'tan kaynaklanır. Bilgisayar açıkken elektrik gitmişse, bilgisayar kitlendiğinde güç düşmesine basarak çıkış yapıldığında, ya da bir kasılma sonucu reset atıldığında bu sorun ortaya çıkıyor

Ç1: Bilgisayarın güç düğmesine bastıktan hemen sonra klavyeden "Insert" tuşuna basılı tutun yada basıp basıp çekin (anakarta göre değişiyor bu kombinasyon)Bilgisayar açılacaktır ,ardından bios'a giriyoruz ve Default ayarları yüklüyoruz. Sonra Boot menüsünden :
    1. HDD
    2. CD-ROM
    3.DISABLE
    ayarlayıp, bios'u kaydedip çıkıyoruz (F10 tuşu yapar bu görevi genelde).

Ç2.Yukarıda anlatılanı yaptınız yine açılmadı. Bu sefer Cmos Jumper bir diğer ismide Bios Jumper sıfırlama olayını yapacağız. Anakart'ın üzerindeki bu jumper'ın yerini tespit ettikten sonra Bilgisayardan, Ram'i çıkarıyoruz, Sonda Hdd Kablosunu anakarttan çıkarıyoruz ardından Ekran kartını çıkarıyoruz sonra psu'dan gelen güç kablolarını çekiyoruz. 20Pin Connector ve 4PiN Connector
    sonra Jumper'ı takılı olan yerden çıkarıp diğer iki dişe takıyoruz 10sn beklettikten sonra eski yerine takıp.Çıkardığımız bileşenleri eski yerlerine takıyoruz sırayla ve bilgisayarı açıp bios'a giriyoruz gerekli düzenlemeyi yapıp kaydediyoruz.
    Eğer ki bilgisayar hala açılmadı ise Ç1 deki olayı tekrarlayınız.

S: SORU
    A: AÇIKLAMA
    Ç: ÇÖZÜM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtlln -- 1 Eylül 2009; 5:02:32 >

• Güzel çalışma. teşekkürler.
  • ben anlamadım bu jumper işini
  • Heralde bi yerden direk kopyala - yapistir yaptin . ' ( kesme isareti ) ni ucgen icinde ? olarak gosteriyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

ben anlamadım bu jumper işini

Yukarıda resimdeki jumperleri görüyorsun...

Jumper dediğin 2 tane yanyana ufak iğne gibi birşey ve üzerinde ufacık plastik bir parçacık takılı...
    Bilgisayarını kapatıyorsun o parçacığı diğer uca takıyorsun, bilgisayarını açıp - kapıyorsun. Sonra tekrar eski yerine takıyorsun ..

Bu sırada bios sıfırlanmış oluyor.
  • peki gigabyte 770ud3 de bu varmı varsa nerde ben pek göremedimde kapaklı bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrGoLd

Heralde bi yerden direk kopyala - yapistir yaptin . ' ( kesme isareti ) ni ucgen icinde ? olarak gosteriyor .

bizzat kendim yazdım

Abit AA8 3rd Eye benim eski anakartımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtlln -- 25 Ağustos 2009; 11:34:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    2 yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    3 yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • paylasım ıcın tesekkurler
  • 15 Nisan 2009; 10:38:19 paylaşım tarihim

24 Ağustos 2009; 0:23:49 ilk cevap tarihi

Sağlık olsun , Herkese Teşekkürler
  • Bu problemi uzun süredir yaşıyorum ben, belki 6 aydır bu durum başımda, pc yi açıyorum herşey çalışıyor fakat ekrana sinyal gelmiyor, bu durumda power aç kapa düğmesini pc çalışır vaziyetteyken, hızlı bir şekilde kapatıp açıyorum, bazen ilk uygulamamda ekran geliyor bazen üç beş defa bu işlemi yapmam gerekiyor, powere yakmaktan korkuyorum birgün :),bu makele içeriği bendeki sorunada çözüm olurmu acaba ? çok güzel de bir anlatım olmuş eline klavyene sağlık arkadaşım
  • @gypso0512
    teşekkürler
  • arkadaşım dediklerini aynen uyguladım, fakat şimdi pc hiç açılmıyor ??, yani power aç kapa düğmesi çok seri bir şekilde kapatım açtığım zaman gelen ekran şimdi hiç gelmez oldu :) , napıcam ben şimdi öylece kala kaldım ????????

Ayrıca anakartım gıgabyte x48-DS4 bende cmos jumper yok , anakartın üzerini santim santim inceledim, jumper yok ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gypso0512 -- 30 Ağustos 2009; 22:00:20 >
  • Bios pilini çıkarıp taktım, powere resetlediken sonra pc eskisi gibi açıldı. Bu makale bende işe yaramadı :(:(, dediğim gibi nerdeyse 1 yıl olacacak ben pc yi bu şekilde kullanıyorum, nasıl çözücez bu durumu ??, teknik servise götürdüm pc yi, yapamadılar. Anakartı değiştirdiler HDD yi değiştirdiler, ama çözüm yok, onlarda bulamadılar sorunu :(.
  • Benim sorunum da tam bunlar fakat ikinci seçenektekiler beni aşıyor yapamam heralde...
  • Hocam biz bunları yorumlamaktan yorulduk.Herkes artık pcm açılmıyor dediler.Bu sorunları demekten bıktık.Artık bu konuyu herkes konu edinsin.Hem biz hem sorunu olanlar uğraşmasın.Güzel paylaşım saolasın
  • Aslında buradakiler sadece belirli bir bölümü. Bunun hakkında çok çok geniş bir makale yazılabilir. Bu arada gerçekten işe yarar bilgiler var. Ellerinize sağlık
  • üstteki fotolara Sahip ,Abit AA8 Dura Max - 3rd Eye MotherBoard benim lise yıllarımdaki Pc'im anakartı idi,

o zamanlar o/c'taki acemiliklerim yüzünden pc sık sık kitleniyordu, günlerce açamadığım oluyordu,

araştırırken çözümü anakartımın kullanıcı kitabında buldum , ing olduğu için elimden geldiği kadar tercüme edip , bilgisayarımı açtım.

ve forumda da bu makaleyi yazmadan bir çok kişi , benzer hatalardan dolayı başlık açmıştı , bende bende işe yarayan çözümümü paylaşmak isedim.

evet @oorhunturan da dediği gibi daha kapsamlı yazılabilirdi ,fakat ön araştırma yapmak gerekiyor bu tarz şeyler için,

ben makaleyi öyle bir anda yazdım bu yüzden böyle oldu.

bazı arkadaşlar hiç açılmıyor artık demiş , bahsettiğim adımları birebir uygularsanız hiç bir sorun olmayacaktır
  • İnsert tuşu olan seçeneği deneyerek sorunuma çözüm buldum...

Çok çok teşekkürler.
  • benim aynı sebepten 4 ay bilgisayarımdan uzak kaldım bir dahakinde kendim deneyecem servise vermeden önce teşekkürler
  • bu adımları uyguladığım halde pc açılmıyorsa ne olmuştur sizce?

power düğmesine basıyorum ikaz sesi geliyor bikaç saniye sonra ilk ses uzun dıt sonraki peşpeşe kesik kesik 3 dıt geliyor bios pilini çıkardım hd çıkardım ram çıkardım denedim olmadı pili söktüm beklettim yine olmadı.ekrana görüntü alamıyorum.contayı yakmak üzereyim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.