Şimdi Ara

iSuppli: Netbook satışları 2012 yılına kadar 4 kat artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Araştırma kuruluşlarınca netbook piyasası için hazırlanan raporları zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz. Devam eden küresel ekonomik krize rağmen bu sene de geçen yılın ikinci yarısındaki yüksek satış başarısının tekrarlayacağı netbook pazarı pek çok üreticinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Zira dizüstü bilgisayar pazarındaki isimlerin yanı sıra aralarında monitör/televizyon, bellek ve hatta beyaz eşya üreticilerinin netbook pazarına adım attığını görmekteyiz.


    Maliyet gözetilerek hazırlanan ultra-taşınabilir formdaki mini-bilgisayarlar yani netbook'lar yeni bir pazar araştırması da bağımsız analizleriyle tanınan iSuppli firması tarafından yayımlandı. Açıklanan rapora göre netbook pazarında satışlar 2012 yılına kadar tam dört kat aratacak ve yıllık bazda 47.4 milyon üniteye ulaşacak. Pazar gelirleri açısından ise 2008 yılında ulaşılan 625.2 milyon dolarlık hacmin 2012 yılında 2.1 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.


    iSuppli tarafından hazırlanan çalışma kapsamındaki tahminler 7-12" boyutundaki TFT-LCD ekranlı modelleri kapsıyor. Tabii pazarın mevcut potansiyeli komponent üreticilerinin de iştahını kabartıyor. Özellikle Atom platformuyla pazarı domine eden Intel'in bu alandaki rakipsizliği devam ediyor. İşlemci ve yonga setinin yanı sıra pazardaki potansiyel, LCD üreticilerinden entegre Web-Cam ağlayıcılarına kadar pek çok sektörde rekabeti arttıracak gibi görünüyor.








  • 10" lik modellere bir optik okuyu koyup birde işlemci gucunu arttırırlarsa aynı zamanda fiyatı alınabilir bir seviyede tutarlarsa neden olmasın
  • magicool; Optik sürücü işi hakikaten benim de canımı sıkıyor ama ürünlerin içinin resimlerini bulabilirsen bakmanı tavsiye ederim. Neredeyse boş yer yok.
  • O yüzden netbook zaten, ne işi var optik sürücünün. O olsun bu olsun, çok şey istiyoruz biz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sertacaygun

    magicool; Optik sürücü işi hakikaten benim de canımı sıkıyor ama ürünlerin içinin resimlerini bulabilirsen bakmanı tavsiye ederim. Neredeyse boş yer yok.

    netbookların içini cok iyi biliyorum fakat merak etme isteseler bunu bir şekilde başarırlar onemli olan gerekli piyasa talep ve koşullarının oluşması
  • asus marka netbook ların bir kısmında optik sürücü var, yaklaşık ekstradan 150 usd fark konmuş. kendim acer marka netbook aldım kdv indiriminden yararlanıp. usb optik sürücü kullanarak xp ve linux kurdum. son derece yeterli olduğunu söyleyebilirim. sık kullanmadığımız bir donanım oldu optik sürücü, üstelik çözümü de kolay ( 20 usd dvdrw, 15 usd sata-usb aparat).



    lcd de kullanılan LED teknolojisi de heyecan verici, SSD'lerde yaygınlaşınca halihazırda 3 hücreli bataryalarla bile tek şarla çok daha uzun süre kullanılacak.



    kullanıcılarda memnuniyet arttıkça tabii ki yaygınlaşacaktır.



    saygılar..
  • Optik sürücüde artık o kadar şart değil gibi. Sonuçta oyun falan yüklenmicek. 4-8 GB flaşlar yeter bence.
  • merak etmeyin sony nin var zaten arkadaşalr

    11.1 inc 1366.1200 pixel ekran optik dvd rw yazıcılı wlan bluetoht full hdmı çıkış vga çıkış 256 mb ekran kartı 3gb rem 3 mp eye toy web cam parmak okuyucu minisd sonymcro micro sd xd kart okuyucu 160 gb hdd atom işlemcili e96600 2 usb 9 saat pil ömrü vista promier türkçe işletim siistemi

    bunalraklımda kal nzöelikler yanılmıyorsam daaha ayrıntılı bigi isterseniz sony sitesien bi bakın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.