Şimdi Ara

AMERİKAN MARKETİ, SATIŞ TAKİBİ (nisan ilk hafta, mart ayı NPD tahminleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, sevgili DHcilar, bir keyifli başlıkla daha karşınızdayım. bildiğiniz gibi kısa süre önce JAPONYA'da PS3 3 milyon barajını geçti başlığı ile bir nevi JAPON marketinin satış verilerini masaya yatırmıştık. oranın tartışması her ne kadar başlık JAPON MARKETİ şeklinde olmasa da genel bir JAPON MARKETİ takibi şeklinde giriyor.

    AMERİKA'yı da listemize katmakta ve ABD'yi de takip listemize eklemekte fayda görüyorum. Amerikan marketinin en doğru verileri NPD de den geliyor. burası bizim ana kaynağımız gibi, lakin VGCHARTZ'da pek tutmasa da tahmin yapıyor.

    başlık yeni açıldığından son döneme yoğunlaşmak istiyorum. bu arada AMERİKAN MARKETİ ile ilgili ilk ve en önemli bilgi, marketi NİNTENDO'nun domine ettiği şeklinde. gerçekten WII ile hala çılgın satışlar yapıyorlar, keza DSI da fena değil. NINTENDO'dun başarısını not ederken, daha çok next gen kapışmasının devam ettiği PS3 vs. XBOX 360 a ya bakmakta fayda var.

    AMERİKAN MARKETİ genel olarak 360 ın en güçlü olduğu bölge. lakin burada JAPONYA MARKETİ gibi kesin bir üstünlük söz konusu değil. hatta aradaki kağıt üzerindeki konsol farklı ile oranlı olmayan bir oyun satış rakamları var. multi oyunlarda, mesela RESIDENT EVIL 5 gibi oyunlarda PS3/XBOX360 konsol adedi oranı, satılan oyun oranlarında eş değil. tabi ilk zamanlarda çıkan multi oyunlarda BIOSHOCK gibi 360 ın ezici bir üstünlüğü var.

    Bu arada polemikten uzak durmak için ABD deki PS3 ve 360 ın toplam satış farkına girmek istemiyorum. 360 ın acık ara önde olduğu hepimizin bildiği bir gerçek, lakin aranın ne kadar olduğu konusunda tartışmaya girmiyorum. 2008'in ikinci yarısından sonrasına bakarsak dünya genelinde bir PS3 ön dominasyonuna gidiyorduk ve bundan rahatsız olan MS fiyat kozunu GEOW2 gibi baba bir oyunla kullanarak, en azından holiday sezonunun kazanıp, yıl değerlendirmesinde, zorlu bir beraberlik -head to head- yakalamayı başardı.

    lakin PS3 ün uzun vadede bundan ne kadar etkilendiği tartışmaya açık. çünkü JAPON MARKETİnde çok kısa sürede toparlandılar ve hatta domine etmeye başladılar. MART 2009 NPD ön tahminleri ve 30 MART-5 NİSAN 2009 arası konsol satışlarında ise PS3 ün AMERİKAN MARKETİNDE XBOX 360 a epey bir yaklaştığı görülüyor. KILLZONE 2 etkisi mi bilemeyiz, bence daha çok MS nin fiyat dalgası etkisinin yavaş yavaş tükenmeye başlaması ve şu aralıkta doğru düzgün bir XBOX 360 exclusive in gelmemesi buna sebep diyorum.

    MS pes eder mi, tabi ki AMERİKAN MARKETİ için çok düşük bir ihtimal. muhtemelen E3 te bir fiyat indirimi olmasa da, HALO evreninden yeni şeyler ve hatta GEOW 3 le ilgili şeyler duymayı bekliyorum. sonucta bu iki oyun, her zaman XBOX ı hareketlendiriyor, ama SONY nin eli de eskisi gibi değil, ne olacak ilgi ile izleyecegiz. fiyat indiriminde soru işareti var. SONY de fiyat indirimine hazırlanıyor. fiyat indirimi konusu ortada.

    özetle son veriler PS3 ün amerikan marketindeki durumunun -hicbir zaman kötü olmamıştı- iyi olduğunu gösteriyor. exclusivelerin etkisi ne olacak, gorecegiz. SONY fiyat indirimi kozunu neye saklıyor, GRAN TURISMO 5 e mi, GOD OF WAR 3 e mi bilmiyoruz. çok ciddi gelişmeler olabilir, her iki taraftanda, sonuçta iki tarafın rekabeti en sonunda bize yarayacaktır.

    gelin artık rakamlara bakalım ve önce nisan'ın başı martın sonuna ve MART 2009 icin NPD ön tahminlerine bakalım. (kesin veriler 16 nisanda yayınlanacak.) bu son hafta PS3 XBOX ile olan farkını 6000 e kadar düşürmüş. 2 katı fiyatına satılan konsol olduğunu unutmayın. bakalım bu başarıyı sürdürebilecek mi.


    not:

    başlığı dikkat etti iseniz polemikten uzak açtım. daha çok bilgi amaçlı bu başlık. buradan satış rakamlarını izlersek en azından daha net bir gelecek projeksiyonu yapabiliriz.

    not 2:

    PS2 ye dikkat. asıl efsane bu yahu. fiyat indirimi daha yeni acıklandı, bakalım nisan ayında PS2 dünyada ne yapacak. çakal SONY suyunun suyundan bile para kazanmayı iyi biliyor.


    ''
    Americas Sales for the Week Ending April 4, 2009

    Wii - 155,575
    DS - 148,998
    X360 - 71,546
    PS3 - 63,898

    PSP - 52,579
    PS2 - 36,651

    http://www.n4g.com/News-309697.aspx
    ''

    ''
    The NPD March 2009 Preview

    Wii - 847,490
    DS - 655,561
    X360 - 383,525
    PS3 - 324,603

    PSP - 245,736
    PS2 - 119,824

    http://www.n4g.com/News-310072.aspx
    ''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 11 Nisan 2009; 22:51:29 >







  • Haber için teşekkürler,maşallah Amerika'da çok iyi satmış ps3
  • PS2 iyi satmış.
  • açıklama için teşekkürler nejat dostum
  • X360ın anavatanında aradaki fark çok az ps3 iyi satmışki daha bir çok önemli exc oyunu gelmedi mag,uncharted2,gow3,ff versus ,heavy rain,gt5 gibi exc oyunlar çıkınca bu satışların kat kat artacağı kesin
  • ya sizi görende sony nin satış departmanindan filan sanicak
    fiscal year tahminleri,gecen sene nerdeydik bu sene hedeflerimiz falan filan alemsiniz.
  • Bu Wii'nin satış rakamlarına bitiyorum. Ama oynama şekli vs. beni bozuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.