Şimdi Ara

RazorBook 400 CE; ARM işlemcili netbook fiyata oynuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Hem her çocuğa bir bilgisayar organizasyonu (OLPC) hem de netbook üreticileri, malesef maliyet odaklı ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayar konseptinin ilk defa ortaya atıldığı dönemde bahsi geçen maliyet hedeflerini pek tutturabilmiş olmasalar da fiyatıyla dikkat çeken netbook modelleri de gündeme gelmiyor değil. 3K firması tarafından hazırlanan RazorBook 400 CE isimli netbook modeli 155$ olduğu belirtilen fiyatıyla Amerika'da satın alınabilecek en ucuz netbook modellerinden biri hatta en ucuzu olduğu ifade ediliyor.


    Piyasadaki netbook'ların çok büyük bir kısmından farklı olarak Intel'in Atom platformu yerine 400MHz'de çalışan ARM işlemcisinin güç verdiği RazorBook 400 CE, 128MB DDR2 bellek, 4G kapasiteli SSD ve Microsoft Windows CE işletim sistemiyle geliyor. 2 hücreli pil (2100mAh) ile çalışan netbook, 802.11b/g WiFi ve Ethernet LAN desteği de sunuyor. Ayrıca üç adet USB portuna ve SmartMedia kart okuyucusuna sahip olan netbook, 3K-RZ400-4GB-WIN Ultra-Mobile PC kod adıyla da anılmakta.


    Belirttiğimiz gibi 3K RazorBook 400 CE, Amerika'da 155$'lık fiyatla satın alınabiliyor.




  • Openbox'lı Debian 5 ile çok güzel gider bence bu :)
  • Sadece ucuz olsun diye yapılmış bir bilgisayar.Özellikleri yerlerde sürünüyor.Bu devirde 128 mb. bellek mi olur?Hadi bunu geçtim,4 gb. harddisk ne işe yarayacak?2 film kopyalasanız dolar(gerçi oynatamaz ya).Sadec b-g wifi var.hani a,n wifi?2 hücreli pil en fazla 1.5 saat çalıştırır bilgisayarı.buda gerçekten çok çok az bir süre...Günümüzde 6 hücreli standart hale geldi.Belirtilmemiş ama ekran 7''herhalde.Bu boyut gözler için çok yorucu oluyor.En güzeli 10'' alınmalı.İşletim sistemi de çok eski.Vista tabi ki beklemiyorum ama xp olabilirdi-tabi bilgisayar kaldırabilseydi
    150 doları bir hayır kurumuna bağışlarım,yine de bu bilgisayarı almam...
  • bence iş yapar hele ülkemizde çok iş yapar..
  • bunun yerine 150 dolar daha koyup kıytırık bir netbook alırım daha hızlı ve pratik olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Myrica

    Sadece ucuz olsun diye yapılmış bir bilgisayar.Özellikleri yerlerde sürünüyor.Bu devirde 128 mb. bellek mi olur?Hadi bunu geçtim,4 gb. harddisk ne işe yarayacak?2 film kopyalasanız dolar(gerçi oynatamaz ya).Sadec b-g wifi var.hani a,n wifi?2 hücreli pil en fazla 1.5 saat çalıştırır bilgisayarı.buda gerçekten çok çok az bir süre...Günümüzde 6 hücreli standart hale geldi.Belirtilmemiş ama ekran 7''herhalde.Bu boyut gözler için çok yorucu oluyor.En güzeli 10'' alınmalı.İşletim sistemi de çok eski.Vista tabi ki beklemiyorum ama xp olabilirdi-tabi bilgisayar kaldırabilseydi
    150 doları bir hayır kurumuna bağışlarım,yine de bu bilgisayarı almam...

    2100 mah cok bile 400 mhz arm işlemci ile enaz 6-8 saat çalışablecegini düşünüyorum
  • herşeyi geçtimde 128mb bellek cidden az..
  • 128mb ile windows xp de oyun oynayabildiğim günleri düşününce(black and white cm falan) bu aletin surf+email basit ofis dökümanları, müzik, düşük çözününürlüklü filim vb işler için rahatça yeteceğini düşünüyorum.

    bir pda nın daha geniş ekranlısı ve klavyelisi gibi düşününü aleti :)
  • arm işlemciye rağmen biraz büyük. ya ekranı büyültsünler ya da pc yi ekranın boyutunda yapsınlar. yoska
  • 155 $ iyi fiyat. 500$ altında mini notebook yok. Sadece internet düşünen biri için yeterli bir ürün. Ailem için notebook arıyordum, sadece internete girsin yeter ama bir türlü dz birşey yoktu. TR'ye gelsin ailem için bunu alırım, fiyat oldukça makul. Yanlız bu mini notebookların ekranları 11"-12" kadar olsa daha iyi iş yapacak.
  • ARM işlemcisi aslen çok iyi işlemci lakin şu güne kadar 620 mhz den yukarıda çalışan modeli çıkmadı, overlock performansını müşteri sayısının az olmasından dolayı bilmiyoruz, 620 mhz bir işlemci çift çekirdek olsa vista dahi kurarım, fazla problem teşkil etmez ama tek çekirdek 620 mhz sadece nette gezmeye, xp kurmaya, eski bir takım programları kullanmaya ve o seviyede durmaya çalışmaktan kaynaklı bir takım virüs programları ile fazla içli dışlı olmaya zorluyor, ARM işlemcilerinin mhz hızı yerine 2. yada 3. çekirdek çalışmalarına hız vermelerini tercih ederim, 1000mhz de yapsa en az 2. çekirdek şart. Ha fiyatı nasıl derseniz, performansına ederine göre uygun.
  • @usb2.0



    155$'lık bilgisayardan ne bekliyorsun ki? Gayet normal bence. Gündelik basit internet işleri için son derece uygun ve ucuz :) ARM tabanlı uygun bir Linux dağıtımı ile (Openbox kurulu Debian 5 mesela) son derece güzel gider :)
  • Herşeyin kendine göre bir alıcısı var. Parasına göre donanım işte. İnternette araştırma yapıp ödev hazırlayan, word (yada wordpad) kullanan bir öğrenciye yeteceği kanaatindeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KaraKanarya

    ARM işlemcisi aslen çok iyi işlemci lakin şu güne kadar 620 mhz den yukarıda çalışan modeli çıkmadı, overlock performansını müşteri sayısının az olmasından dolayı bilmiyoruz, 620 mhz bir işlemci çift çekirdek olsa vista dahi kurarım, fazla problem teşkil etmez ama tek çekirdek 620 mhz sadece nette gezmeye, xp kurmaya, eski bir takım programları kullanmaya ve o seviyede durmaya çalışmaktan kaynaklı bir takım virüs programları ile fazla içli dışlı olmaya zorluyor, ARM işlemcilerinin mhz hızı yerine 2. yada 3. çekirdek çalışmalarına hız vermelerini tercih ederim, 1000mhz de yapsa en az 2. çekirdek şart. Ha fiyatı nasıl derseniz, performansına ederine göre uygun.

    x64 veya x86 yapıya sahip olmayan arm işlemcide nasıl vista falan çalırtırır dedin anlamadım eger ornek olarak lafın gelişi yazdıysan bu mesajımı ciddiye alma
  • Bence bellek 512 olmalıydı zira bunları kullanırken bir kac tane word sonra firefox falan gibi programlar icin ise yarayabilir ama magicool un dedigi nokta önemli zira arm işlemcisi diyor ve fazla bilgim yok eeeeee calısan programlar neler olucak peki :?:
    Nese en iyisi güzel bir download bilgisayarı yapılır ;)
  • quote:

    4G kapasiteli


    Bence yapilamaz. windows ce guncellemeleri var midir?
  • en az 30$ - 40$ windows ce ye gitmiştir onun yerine geniş ekran ve büyük ram koyup ücretsiz olan linux ile sunsalarmış daha mantıklı olurmuş.
  • oyuncak gibibişey bu.ne film ne müzikne başka bi işe yarar.
    sadece word debişeyler karalanır bunda
  • o ekranda word ne kadar kullanılabilirse.
  • arm risc cpu'ların frekansları düşük diye iyi çalışmıyor sanmayın. RISC cpu'lar genelde ayni frekanstaki x86(CISC)'lara göre x3 kat hızli çalışırlar. yani 400 Mhz RISC=1200 Mhz x86'dir.
    Ram miktari da önemli tabii.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.