Şimdi Ara

n82 nin n79 dan ne fazlası var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
226
Cevap
2
Favori
17.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sitelerde aynı özelliklerde gibi görünüyorlar
    ama aralarında 200 tl fark var
    ses ve görüntü karşılaştırması yapan var mı acaba

• iksinide kullandım ve şu anda N79 kullanıyorum.
    N82 nin artısı:xenon flaş
    N79 un artısı:fm verici+beraberinde 4gb kart+3 adet değişik renk kapak.
    Ve de N79 un kat kat daha net ekranı var.Daha küçük ve zarif.Tabiki fiyatta daha ucuz.
    Kısacası N79 forever
  • hocam yorumun çok işime yariicak
    bide işlemci hızları ve wifi farklı diyorlar
    arada hız farkı nasıl sana göre...!
  • İşlemci N82 nin 332 MHz
    N79 un işlemcisi 369 MHz
    wi-fi konusunda da daha ii.
    Bence sakın N82 alma hocam.2 defa aldım ve 1 hafta sonra verdim.Ekran gündüz çok zor görünüyor.
    Kesinlikle N79 her açıdan
  • + bide tuşları daha kullanışlı(n79un)
  • hocam n82 bence daha karizmatik.. tuşlar biraz küçük ama..
    niye 2 konu açma gereği duydun anlamadım...
  • ya takasla almayı düşünüyorum hemen cevap vermem lazımdı
    n79 kafama yattı
    ama keşke bundada flash n82 gibi olsaydı...!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olsun n79 da olan çift led hiçte kötü değil.
  • Bende N82 var, 3 gündür de N79'u olan bir arkadaşımda kalıyorum.

N82'ye kıyasla N79; daha göze hitap eden (ve aslında bir üst sürüm olmasından dolayı da bazı yenilikler ve geliştirmeler içeren) bir işletim sistemine sahip, daha ince, daha hafif ve daha uzun pil ömürlü bir cihaz. N79'un işlemcisi kağıt üzerinde N82'ninkinden %10 daha hızlı, ancak günlük kullanımda farkedilecek bir hız farkı yok; hatta N79 ağır uygulamalar (örneğin: Garmin) açtığınızda N82'den görülebilir şekilde daha yavaş kalabiliyor. WiFi hızı ve çekim gücü konusunda farkları yoktu. N82 ile N79'un dış ses seviyeleri aynı olsa da N82 biraz daha tok bir ses veriyor ve bu yüzden daha rahat duyuluyor.

Dün gece sahildeydik ve fotoğraf çekerken N79 ile N82 kişilere aynı mesafede (1 mt kadar) olmasına rağmen, N79'un çektiği resim N82'den hem daha karanlık, hem de noise konusunda ciddi sıkıntılar çeker vaziyetteydi. Evet N79'ta çift LED flaş var, hatta LED daha fazla ışık yayıyor olabilir ama Xenon flaş bariz bir şekilde üstünlüğünü konuşturuyor. ( Fotoğraflar özel olmasaydı paylaşabilirdim ama üzgünüm :\ )

N79'da görüp kıskandığım özellikler oldu (örneğin mekanik tuş kilidi) elbet ama elimdeki N82'den de soğutacak şeyler değildi, sonuçta her iki cihazın da kendine göre artıları var...

• hiç bi şeyi tam yapmazlar ki zaten..;!
  • her iki telefonuda kullandım, şu an hala n79 kullanıyorum.

öncelikle nokia marka ve nserisi zaten kalite.

N82 sağlam dayanıklı ve kalite bir telefon ve kamera konusunda çok üstün. artı flaş xenon.
    ama N79 daha bir hoş geldi bana, nasıl yani?

1-daha küçük ebatlara sahip ve daha hafif 97 gram.
    2-görünüm olarak daha çekici.
    3-işletim sistemi daha yeni ve bir çok hoş yenilik getiriyor.
    4-arka kapakların değişimi eğlenceli.
    5-bir iki özellik fazlası var.
    6-hesaplı fiyatı.

ama bunlar demek değil ki n82 yabana atılır, asla. N82 profesyonel harika bir cihaz. zaten kamera olarak en iyi nokia şu an için. klas bir cihaz kısaca. ama N79 da -kamera-xenon dışında- çok hoş ve N82'den aşağı kalmadığı gibi biraz daha önde bir telefon. uzatmaya gerek yok aslında. tercih meselesi abicim işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyocu -- 11 Nisan 2009; 23:36:23 >

• N82'de N79'a göre fazladan

3D hızlandırma çipi
    Çift işlemci
    Ayrı Fotoğraf işleme çipi

mevcut.

edit: imlâ hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 12 Nisan 2009; 13:28:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ScORphY

sitelerde aynı özelliklerde gibi görünüyorlar
    ama aralarında 200 tl fark var
    ses ve görüntü karşılaştırması yapan var mı acaba

N 95 8 GB VS N 79
    Hangisi galip gelir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reytan

İşlemci N82 nin 332 MHz
    N79 un işlemcisi 369 MHz
    wi-fi konusunda da daha ii.
    Bence sakın N82 alma hocam.2 defa aldım ve 1 hafta sonra verdim.Ekran gündüz çok zor görünüyor.
    Kesinlikle N79 her açıdan

n82 nin işlemcisi çok daha iyi zaten dual. Ayrıca kullanılan lensler farklı foto konusunda sadece yazılımsal farklılık yok

n79 fm transmitter, batarya ömrü ve yeni işletim sistemi ile artı özelliklere sahip

fiyat olarak aralarında yaklaşık 200-300 lira arası fark bu açıdan n79 tercih edilebilir
  • Tam bilgi vereyim. N82'de kullanılan Texas Instruments OMAP 2420 platformunda:

332 MHz hızda çalışan ARM1136JF-S bazlı ana işlemci
    220 MHz hızda çalışan Texas Instruments TMS320C55x DSP işlemcisi
    200 MHz hızda çalışan PowerVR MBX/VGP 2D/3D hızlandırıcı işlemci
    ● Dahili görüntü / video hızlandırıcı işlemci (IVA: Image Video Accelerator)
    Texas Instruments OMAP DM290 görüntü işleme işlemcisi

vardır.

N79'da kullanılan platform ise Freescale MXC300-30 olup içeriği aşağıdaki gibidir:

369 MHz'lik ARM1136JF-S bazlı ana işlemci
    208 MHz'lik StarCore SC140 DSP işlemcisi
    ● Dahili güç yönetimi, ses ve arayüz kontrolcüsü
    ● Dahili görüntü işleme birimi (IPU: Image Processing Unit)

Bu donanımsal farklar son kullanıcı için,

- Bir çok oyunun (Oval Racer, FIFA 07, Quake, Global race, Crash Bandicoot, Panda Manda, Knights of the Dark Age, vs vs) daha düzgün ve hızlı çalışmasına
    - Video oynatılırken teknik problemler (mesela videoda atlama olması, büyük çözünürlüklerin rahatlıkla oynatılamaması veya TV çıkışından video izlendiği zaman yavaşlama olması gibi) yaşanmamasına
    - Grafiksel olarak ağır uygulamaların sorun yaşanmadan çalıştırılmasına (mesela Mobitubia, YouTube'dan verileri alabileceği kadar hızlı alırken bir yandan da aldığı videoyu oynatmaya çalışır ve haliyle bu da her yönden iyi bir işlemci gücü gerektirir)

sebep olur. Bu bulgular, kendi N82/N79 karşılaştırma deneyimlerimle de onaylayıp, ayrıyetten cihazın toplam performansının aynı anda açık uygulama sayısı arttıkça N79'da düştüğü ancak N82'de düşmediğini gözlemlememle de tamamlanmıştır.

Sonuç olarak N82 görüntüleme (fotoğraf ve video çekme) konusunda hala rakipsiz ve N79'a kıyasla donanımsal olarak böyle üstünlüklere de sahip iken, şu an N79 ile arasındaki fiyat farkını hak eden bir cihaz olduğu "bence" ortada

• bide şunu gördüm ikinci elde n82 n79dan daha ucuz
    düşüncem o ki sıfır alınacaksa n79
    ikinci el alınacaksa n82 öneririm...!
  • Doğrudur, bugün Tahtakale'de (tüm cihazlar için bi nevi "grey" yedek parça ve cihaz temin merkezi) N82'yi gösterdiğimde yılların telefoncuları bana "Abi o Çin malı mı?" diyorsa; Nokia Türkiye, N82'nin yeterince reklamını yapmadığı içindir.

Bir cihazın reklamı yapılmazsa ne olur?
    (Nokia N82'de olduğu gibi) Talep oluşmaz, sıfırının fiyatı zamanla düşmez (talep çoksa, yeni bir cihazın Türkiye'ye getirilişinin biz son kullanıcılar tarafından farkedilmeyen giderleri karşılanır ve haliyle sıfır fiyatı da bir süreden sonra düşer) ve ikinci el fiyatı da (cihazı tanıyan olmadığından) alıcı bulamadığından çok çabuk düşer...
  • Arkadaşlar n85 n82 den iyi bir telefonmu?Acil olarak cevaplayabilirmisiniz?
  • Sorunun hangi açıdan cevaplanması gerektiğine göre değişir almak istediğin cevap.
    Cihaz ne amaçla kullanılacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Bu donanımsal farklar son kullanıcı için,

- Bir çok oyunun (Oval Racer, FIFA 07, Quake, Global race, Crash Bandicoot, Panda Manda, Knights of the Dark Age, vs vs) daha düzgün ve hızlı çalışmasına
    - Video oynatılırken teknik problemler (mesela videoda atlama olması, büyük çözünürlüklerin rahatlıkla oynatılamaması veya TV çıkışından video izlendiği zaman yavaşlama olması gibi) yaşanmamasına
    - Grafiksel olarak ağır uygulamaların sorun yaşanmadan çalıştırılmasına (mesela Mobitubia, YouTube'dan verileri alabileceği kadar hızlı alırken bir yandan da aldığı videoyu oynatmaya çalışır ve haliyle bu da her yönden iyi bir işlemci gücü gerektirir)

sebep olur. Bu bulgular, kendi N82/N79 karşılaştırma deneyimlerimle de onaylayıp, ayrıyetten cihazın toplam performansının aynı anda açık uygulama sayısı arttıkça N79'da düştüğü ancak N82'de düşmediğini gözlemlememle de tamamlanmıştır.

Sonuç olarak N82 görüntüleme (fotoğraf ve video çekme) konusunda hala rakipsiz ve N79'a kıyasla donanımsal olarak böyle üstünlüklere de sahip iken, şu an N79 ile arasındaki fiyat farkını hak eden bir cihaz olduğu "bence" ortada

en teknik ve doyurucu açıklama bu olmuş .. yoruma gerek kalmamış

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.