Şimdi Ara

CD-RW BAĞLAYAMADIM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün bi LG CD-R aldım,kasada bi tanede LG CD okuyucu var.Fakat yeni aldığım yazıcıyı bilgisayar görmüyo,kasanın içinde yaptığım şeyi söyleyeyim benim okuyucuya takılı sarılı kırmızılı kablolar yumağından boşta bir tane daha vardı, o boşu da alıp okuyucunun yuvasına taktım ama görmüyo yazıcıyı?

    Esasında nasıl takılıyo tam bilmiyorum,anltırsanız sevinirim



  • Bak arkadaşım cd-rw'ın arkasında güç kablosuyla ıde kablosu arasındaki kalan yerde pimlerin üzerinde jumperlar var. Büyük ihtimal ondan kaynaklanıyor. Ben cd-rw'ımı aldığımda başıma gelmişti. Kitapçığında yazar o sorunu nasıl çözebileceğin.
  • eğer cdromun jumperı master ise cdrw yi slave ayarla. yani cdrenin jumperı cdrom la aynı olmayacak
  • Bilmiyorum ama ya yazmayı unuttun yada data kablosunu takmadın. Data kablosunu taktığını farzediyorum. Writer'ın data kablosunun yanında küçük jumper'lar olucaktır(genelde siyah veya beyaz renklidir) Writer'ın üstündede küçük bir tablo vardır (master,slave,cable select diye) sen writer'ın arkasındaki jumperları master şeklinde yapıcaksın. Aynı yöntemle cd-rom'un üstündeki bağlantı tablosuna bakarak cd-rom'u da slave yapıcaksın
  • Kardeşim fotoda yolluyorum,şimdi resimdeki en sağdaki yuvaya taktım ben onun dışında hiçbişey takmadım,2.rsimdeki 3 tane yanyana olanlardaki takılı olan soketin yerini mi değiştireceğim?



  • data kablosu hangisi oluyo,uzun geniş olan mı yoksa en sağa takılan kırmızılı sarılı şey mi? Benim kasada tek bir tane uzun geniş var o da okuyucuda takılı.
  • 2. resimdeki şeyi ortaya tak. bir tane ide kablosunu 2 sürücüye takabilirsin. cdroma takılı olanın ucunda bir tane daha soket vardır. onu da writera tak. en sağdaki soket ise güç girişidir. onu da güç kaynağından .çıkan herhangi bir kabloya bağla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalkerr -- 9 Haziran 2005, 19:48:00 >
  • En sağdaki soket power soketidir.
    Geniş olan soket ise data kablosudur.
    Bu ikisini bağlamadan bilgisayarın donanımı tanımaz.

    Bilgisayarında fazladan bir data kablosu veya ucu yoksa bir tane data kablosu alman gerekir. Bazıları harddisk ve cd-rom'u aynı kablodan bağlıyorlar.

    Data ve power soketlerini bağladıltan sonra jumper'a gelelim.Resimde görüldüğü kadarıyla genellikle master en sağdaki, slave ortadaki cable select ise en soldaki pinlerde olur. Cd-rom'un jumper'ı ortada, writer'ın jumper'ı en sağdaki pinde olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.