arkadaşlar format atarken devamlı bazı dosyalar koplanamadı diyor farklı cd denesemde sadece sayı degişiyor hatta birinde tam sistem kurması bitmek üzereyken mavi bi uyarı ekranı geliyor devamlı reset atıyor çıkan uyarıyı yazıyorum; Sabit diskinize yerleştirilmiş olan dosya kurulumu,geçerli bir windows xp sistem yansıması degil.Bir cd'den yükleme yapıyorsanız windows xp cd sinde bir sorun olabilir alttada tekrar yüklemeyi denemek için enter atlamak için esc ye basın falan yazıyor.denedigim cd lerle başka bir bilgisayara format attım hiç bi sorun yok acaba benim hard disk'te sorun oldugunu mu gösterir bu olay ve bi çözümü varmıdır .yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu şekilde format tamamlansa bile daha sonra biçok programı kurarken crc hatası veya başka hatalar veriyor ve çok can sıkıcı bir durum oluyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşım şimdi sizin sorununuz galiba şundan olsa gerek dandik Cd lere çekilen işletimn Cd leri zamanla cizilir ve kurulumu gerçekleştiren dosyalar bozulmuş olabilir buda sistemin yüklenmemesine neden olur. Yapmanız gereken CD'yi yumuşak bir bezle temizleyin bulabilirseniz başka bir sistem Cd'si bulun.
iyide hocam bu cd den evdeki diger 2 bilgisayara format attım ben,bu durumda okuyucu farkı mı var diyorsun yani.sadece birinde bu sorun oluyor
sorun ram lerle ilgili snaıyorum. birden fazla ram varsa tek tek deneyin. ram slotlarında da arıza olabilir. farklı slotları deneyerek yapın.
sorununuz çözülmezse windows kurulumuna girmeden önce biosa girerek chipset özellliklerinden usb leri devre dışı bırakın. tabi ki usb fare veya klavye kullanıyorsanız önce yerine normal klavye fare bulmanız gerekecek.
dosya kopyalanmadı diyorsa ya cd ya cd-rom yada hdd arızalıdır
quote:
Orjinalden alıntı: AKREPmt.
ben benim verdiğim tavsiyelerin kesin çözüme ulaştıracağına % 2000 eminim.
quote:
Orjinalden alıntı: teyology
quote:
formatı yavas veya hızlı kurumlarda denebılıırsın okuyucu da bır problem olabılır cdrw basaka bır deneyebılırsın
sorun cd okuyucunun kaliteli olmayışında büyük ihtimal.daha temiz bi sistem cd si bul.aynı sorun olursa hdd dedir sorun
benzer sorunu bende yaşadım arkadaşım benımde elimde bir windows xp cd si vardı ben onunla bütün masaüstü pclere format attım sorun olmadı. ama dizüstü pclerin hepsi hata verdi. dosyaları okuyamadı. dedigim şu ki cd okuyucular çok fark verir. bence senin o pc nin okuyucusu çok zayıf yeni bir işletim cd si bulup veya 8xte yeni bir tane oluşturursan sorununu çözecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: albertoknox
benzer sorunu bende yaşadım arkadaşım benımde elimde bir windows xp cd si vardı ben onunla bütün masaüstü pclere format attım sorun olmadı. ama dizüstü pclerin hepsi hata verdi. dosyaları okuyamadı. dedigim şu ki cd okuyucular çok fark verir. bence senin o pc nin okuyucusu çok zayıf yeni bir işletim cd si bulup veya 8xte yeni bir tane oluşturursan sorununu çözecektir.
bir arkadaşım rica etti format atmam için ve kasasını verdi bana. evde hazırlıkları yaptım format işlemine başladım. yarısında kopyalama hatası verdi. cd dendir dedim. üzerinde çizikler vardı. yeni cd temin ettim yeniden başladım. farklı yerde yine hata verdi. yedekte duran bir cd romu taktım. yine hata verdi. evde 3 tane pc var. birinin cd romunu taktım yine hata verdi. kafayı yiyecem. diğerininkini taktım hata verdi. 1 aylık dvd yazıcı taktım hata verdi cd yazıcı taktım hata verdi. hdd yi söktüm. yarım saat önce hata veren cd yazıcıyı da söktüm. kendi kasamın içine taktım. format ve windows kurulumunu sorunsuz tamamladı. anakart farklı olduğu için sorunlarla karşılaşacağımı bildiğimden dolayı yeniden aynı hdd ve cd yazıcıyı taktım diğer kasaya yine aynı sorun. peki sorun neymiş? elimde yedekte duran 128 sd rami arkadaşın pc si içine takmıştım kıyak olsun diye. veriyolu hızları aynı olmasına rağmen sorun çıkardı. aynı rami kendi bilgisayarlarımdam sd ram slotlu olan celerona taktım. windows açılışında hata verdi. çözüm? ram çöpe.
2004 senesinde p4 2.8 ht bir bilgisayar topladım. bir türlü windows kuramadım. sorun nerde sorun nerde. atmadığım takla kalmadı. en sonunda aldığım yere (izmir) telefon açtım. teknik servisten bana verilen cevap. bios ayarlarına gir usb leri devre dışı bırak kuracaktır. çözüm? dediklerini yaptım. windows u kurdum. yeniden başlatarak biosa girdim usbler açtım. paşalar gibi kullandım.
sizin başınızdan böyle bir olay geçmiş diye kesin konuşmanız doğru olmaz ben 10 senedir bu işi yapıyorum formatladığım ve tamir ettiğim bilgisayar 1000i geçmiştir hala kesin olarak cevap veremem bilgisayar konusunda asla net bir şey söylenmeyeceğini seneler önce öğrendim dış kasadan arıza olur mu?, ben onu da gördüm
dosya kopyalanamama hatası farklı, windows kurma hatası farklıdır eğer dosya kopyalanmadı deniyorsa hatayı cd, cdrom, hdd aramak lazım dosya kopyalanırken mavi ekran vs. hata veriyorsa ram, işlemci, anakart bakılabilir elbette sorun sizin dediğinizden de olabilir ama %2000 emin olmak doğru olmaz
ben de profesyonel olarak yapmamakla birlikte 10 seneyi aşkın zamandır bilgisayarlarla haşır neşirim. 5 sene boyunca bekarken mesaiden çıktıktan sonra arkadaşımın int cafe teknik servisine gider hobi olarak işlerinde yardımcı olurdum. bundan maddi bir kazanç hiç sağlamadım. ama elimden geçen epeyi bilgisayar oldu. epeyi pc topladım. kimse de bana Allah belanı versin demedi.
ha ilk mesajınızda siz de kesin yorum vermişsiniz. dış kasadan arıza değil kullanılan masadan kaynaklanan arıza dahi gördüm. adam evde çalışmayan bilgisayarını getiriyor takıyoruz çalışıyor. eve götürüyor yine çalışmıyor dedi. bir dha getirdi yine çalıştı. geri götürdü. çalışmadığını görünce ben gittim. evet çalışmıyordu. masadan sehpaya indirdim kasayı çalıştı. sorun metal büro masasındaki sttaik elektrik.
elbette kesin çözüm yolu tektir denemez. belki sizin dediğiniz de doğrudur. mesajım sizi rencide etmek amaçlı değildi. esprili bir şekilde iddia katmaktı ortama. rencide ettiysem özür dilerim.
quote:
Orjinalden alıntı: teyology
ben de profesyonel olarak yapmamakla birlikte 10 seneyi aşkın zamandır bilgisayarlarla haşır neşirim. 5 sene boyunca bekarken mesaiden çıktıktan sonra arkadaşımın int cafe teknik servisine gider hobi olarak işlerinde yardımcı olurdum. bundan maddi bir kazanç hiç sağlamadım. ama elimden geçen epeyi bilgisayar oldu. epeyi pc topladım. kimse de bana Allah belanı versin demedi.
ha ilk mesajınızda siz de kesin yorum vermişsiniz. dış kasadan arıza değil kullanılan masadan kaynaklanan arıza dahi gördüm. adam evde çalışmayan bilgisayarını getiriyor takıyoruz çalışıyor. eve götürüyor yine çalışmıyor dedi. bir dha getirdi yine çalıştı. geri götürdü. çalışmadığını görünce ben gittim. evet çalışmıyordu. masadan sehpaya indirdim kasayı çalıştı. sorun metal büro masasındaki sttaik elektrik.
elbette kesin çözüm yolu tektir denemez. belki sizin dediğiniz de doğrudur. mesajım sizi rencide etmek amaçlı değildi. esprili bir şekilde iddia katmaktı ortama. rencide ettiysem özür dilerim.
tebrik ediyorum her kişi senin gibi yaklaşsa olaya kesinlikle sorun kalmaz seni forumun gözde delikanlısı ilan ediyorum !!!
akrepmt beyim sizde çok iddalı konuşmuşsunuz benim bile bi an için yok cnm daha neler diyesim geldi
pc işinde 10 yılı bende geçtim ve benim mesleğim bu para kazanıyorum başıma gelmeyen arıza kalmadı desem yeridir bu sorun da bana sanki cd rom gibi geliyor sebebi de şudur bazı romlar ( özellikle format atarken karşılaştım ) orjinal olmayan cd ler konusunda okuma hataları yaşıyor bi de şöyle bi olay daha atıyorum 48 x yazılmışsa cd bazı romlarda atarsın hiç sıkıntın olmaz bazılarında mecbur 24 x ve altı çekeceksin o cd yi
yoo hayır kesin konuşmamaya çok dikkat ederim aslında belki yanlış anlaşıldım, o halde sizde kusura bakmayın
sizi şaşırtacak kadar çok iddialı konuştuğum cümle hangisidir?
verdiğiniz cevap, hatanın cdrom veya cd ile ilgili olduğunu belirtiyor bende aynı şeyleri söyledim nedir o zaman "yok canım daha neler" demenize sebep olan
quote:
Orjinalden alıntı: forumcu22
akrepmt beyim sizde çok iddalı konuşmuşsunuz benim bile bi an için yok cnm daha neler diyesim geldi
pc işinde 10 yılı bende geçtim ve benim mesleğim bu para kazanıyorum başıma gelmeyen arıza kalmadı desem yeridir bu sorun da bana sanki cd rom gibi geliyor sebebi de şudur bazı romlar ( özellikle format atarken karşılaştım ) orjinal olmayan cd ler konusunda okuma hataları yaşıyor bi de şöyle bi olay daha atıyorum 48 x yazılmışsa cd bazı romlarda atarsın hiç sıkıntın olmaz bazılarında mecbur 24 x ve altı çekeceksin o cd yi
teyology, köfteyi kapmışsınız kim tutar sizi?
sorun bence ya hdd ya cd-romda ilk hdd ile basliyim hddye ms-dos ortammından fdisk kullanarak format at daha sonra xp cdsi ile fat32 veya ntfs normal hızlı deil formatla gene aynı sorunu yasardan evindeki diger pclerden birinin cdromunu kendine tak ole formatla bence boot sector olabilir hddnde ms-dosdan atarsan fat32 olarak xp hatayı gormeyip kuruluma devam eder ancak hddnin 10gb belki de son 1gb si bos kaldıgında pcn feci halde kasmaya baslar dediklerimi yap fdisk format atmayı bilmiorsan google a yas heryerde bulursun kolay gelsin
ARKADAŞALAR KİM YAZMIŞTI BİLMİYORUM İSİME BAKMAYA ERİNDİM USBLERİ KAPATTIM REMLERİN YAERİNİ DEĞİŞTİM OLDU ALLAH RAZI OLSUN SÖYLEYEN ARKADAŞTAN
quote:
Orijinalden alıntı: teyology
quote:
Teşekkür ederim dostum Teyology.... söylediğin çözüm işe yaradı...