Şimdi Ara

ATATÜRK bunları yasakladı, kapattırdı, ya sonra neler oldu ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 1935 yılında ulu önderimiz Atatürk tarafından faaliyetleri durdurulan Mason Locaları kimler tarafından yeniden açıldı diye forumda bir çok tartışma vardı. Atatürk, mason localarını "uçları dışarıdadır" diyerek potansiyel bir tehlike olarak görüyor ve kapanmalarını istiyordu. Devletimizin bir bir tüm köşe başlarını ele geçirmeye başlamış bu cemiyetin faaliyetlerinden ve ucunun dışarılara uzanmasından rahatsız olmuştu. Nitekim bu iddiayı mason locaları yalanlamıyorlar ve uluslararası bağlantıları olduğunu internet sitelerinde bile söylüyorlar.

    1947-48 yıllarında cumhurbaşkanı İsmet İnönü bu locaların tekrar açılmasına izin vermişti. Fakat bu iddia bazı arkadaşlarımız tarafından ısrarla reddediliyordu. Locaların 1948 yılında İsmet İnönü izniyle açtırıldığını bir kaç kaynak vererek ispatlamaya çalıştım. Ben İsmet İNÖNÜ 1948 yılında masonların çalışmalarına başlamasına ve yeniden dirilmelerine göz yumdu ve izin verdi demekte ısrar ediyorum. Peki masonlar ne diyor bir de onlara bakalım... ÖZGÜR MASONLAR BÜYÜK LOCASI tarihçelerini internet sitelerinde anlatırken neler demişler:


     ATATÜRK bunları yasakladı, kapattırdı, ya sonra neler oldu ?????


    Atatürk tarafından kapatılan mason localarının tekrar açılışını dönemin Van milletvekili "İbrahim Arvas" anılarında şöyle anlatıyor:

    "İsmet Paşa'nın Reis-i Cumhurluğu sırasında Kanun-u Mahsus ile localar kapanmadı diye masonların müracaatı üzerine tekrar localar açılıp faaliyete başladılar. Ve 1952'de ise Atatürkçü geçinen ve onunla iftihar eden Celal Bayar da, Ahmet Gürkan'ın teklif ettiği mason localarını kanunla pekiştirdi. Tabii bu ameliyeyi Meclis yaptı fakat bu müzakerelerin devam ettiği üç celse zarfında Celal Bayar Reis-i Cumhur locasına gelerek konunun müzakerelerini sonuna kadar takip etmiştir." (İbrahim Arvas, Tarihi Hakikatler, s.73)

    İsmet İnönü'nün aldığı ani bir kararla 5 Şubat 1948 yılında Türkiye Mason Derneği'nin kurulması ile Atatürk'ün emri ile kapatılan mason locaları, İnönü'nün emri ve Celal Bayar'ın desteği ile tekrar faaliyete girmiştir. Masonlar açtıkları davalarda Halkevlerine devredilen tüm mal varlıklarını tekrar ele geçirdiler.



    Mason localarının 1948 yılında İsmet İnönü döneminde tekrar faaliyete tekrar geçtiklerine inanmayanlara ek olarak alttaki kaynağı sunuyorum. 1 Nisan 1963 sayılı resmi gazetede yayınlanan karara bakın. İnönü hükümeti döneminde alınmış ve meclisten geçmiş bir karar... Mason localarının açılmasından sonra 1963 yılında ek olarak açılan mason LİONS KULÜPLERİ kimlerin imzasıyla açılmış okuyunuz:



    1.4.1963 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6\1607 numaralı karar şu şekildedir:
    İçişleri Bakanlığı’nın 30-3957/38530 sayılı yazısı üzerine, 3512 sayılı kanunun 10′uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/4/1963 tarihinde LIONS INTERNATIONAL kulübünün Türkiye’de kurulmasına karar verilmiştir.



    Başbakan : İsmet İnönü
     ATATÜRK bunları yasakladı, kapattırdı, ya sonra neler oldu ?????


    Başbakan Yardımcısı : Turhan Fevzioğlu (mason)

    Çalışma Bakanı : Bülent Ecevit

    İmar Ve İskan Bakanı: Fahrettin Kerim Gökay (mason)

    Devlet Başkanı : A.Ş. Ağanoğlu (mason)

    Devlet Başkanı : Necmi Ökten (mason)

    Dışişleri Bakanı : Feridun Cemal Erkin (mason)

    Maliye Bakanı : Ferit Melen (mason)

    Ticaret Bakanı : Muhlis Efe (mason)



    LİONS KULÜPLERİ KURUCU TABLOSU (Kurucuya dikkat edin, üstte adı geçen eski imar bakanı):
    http://www.lionnet.org.tr/md118/kurucular.html

     ATATÜRK bunları yasakladı, kapattırdı, ya sonra neler oldu ?????







  • rotary + lions

    forever tekke + mescid + zaviye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.