Şimdi Ara

CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
3
Favori
47.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CREA MİNİC J100 İNCELEMESİ
    HAZIRLIYAN:GÜNEY TAN


    ÇİNDE ÜRETİM YAPAN BİR TÜRK FİRMASI OLAN CREA ADINI ÖNCE MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLARIYLA SONRADA LCD TV VE EKRANLARIYLA DUYURMAYA BAŞLADI.CREA ŞİMDİDE MİNİC J100 VE G100 MODELLERİYLE TÜM DÜNYADA TREND HALİNE GELEN NETBOOK PİYASASINA GİRİŞ YAPTI.BU İNCELEMEDE MİNİCLERDEN J100 Ü İNCELİYECEĞİZ.

    KUTU İÇERİĞİ
    J100ÜMÜZ GERÇEKTEN SON DERECE ŞIK BİR KUTU İLE GELİYOR.KUTU İÇERİĞİMİZDE ŞUNLARDAN OLUŞUYOR:
    CREA J100
    ŞARJ ALETİ
    3 CELL BATARYA
    TAŞIMA KILIFI
    GARANTİ BELGESİ VE KULLANIM KILAVUZU
    DRİVER CD Sİ

    J100 E İLK BAKIŞ

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP


    CİHAZIMIZ ELE ALINDIĞI İLK ANDAN İTİBAREN SAĞLAMLIK HİSSİ UYANDIRIYOR.BEN AÇIKÇASI MALZEME KALİTESİNDEN TATMİN OLDUM.TASARIM OLARAKTA GERÇEKTEN ETKİLİYİCİ BİR CİHAZ.J100 ÜMÜZÜN PİLİ 3 HÜCRELİ OLDUĞUNDAN 6 HÜCRELİ PİL KULLANAN NETBOOKLARDA OLDUĞU GİBİ BOMBELİ DURMUYOR.BU PİL ÖMRÜNÜN KISA KALMASI DEMEK OLSADA; CİHAZIMIZA DİĞER NETBOOKLARIN YANINDA ŞIKLIK KATTIĞIDA KESİN. J100 PİLİYLE BİRLİKTE 1300GRAM AĞIRLIĞA SAHİP.BİLGİSAYARIN SAĞ TARAFINDA KENSİGTON KİLİT YUVASI,4Ü BİR ARADA KART OKUYUCU,1 ADET USB YUVASI VE GÜÇ ADAPTÖRÜ GİRİŞİ VAR.SOL TARAFTA İSE ETHERNET YUVASI,VGA ÇIKIŞI,2 ADET USB YUVASI VAR.ÖN TARAFA BAKTIĞIMIZDA İSE 2 ADET HOPERLÖR İLE BİRLİKTE KULAKLIK VE MİKROFON GİRİŞLERİNİ GÖRÜYORUZ.CİHAZIMIZIN ALTINA BAKTIĞIMIZDA İSE STİCKER LARLA YAPIŞTIRILMIŞ VİDALAR GÖRMÜYORUZ.BUDA RAM HARD DİSK GİBİ PARÇALARI GARANTİYİ YAKMADAN DEĞİŞTİREBİLECEĞİMİZ ANLAMINA GELİYOR.

    TEKNİK ÖZELLİKLER
    10.2” 1024X600 ÇÖZÜNÜRLÜKTE MAT LCD EKRAN
    INTEL ATOM İŞLEMCİ N270 (1.6GHZ 512K ÖNBELLEK)
    1GB 667MHZ RAM
    160 GB 5400 RPM HARDDİSK
    INTEL GMA950 EKRAN KARTI(224MB)
    802.11 KABLOSUZ AĞ BAĞLANTISI
    1 VGA PORT
    3 USB YUVASI
    KART OKUYUCU
    WEBCAM
    1300 GRAM AĞIRLIK
    XP HOME İŞLETİM SİSTEMİ

    İŞLEMCİ
    CİHAZIMIZIN İÇİNDE INTEL İN ATOM İŞLEMCİSİ BULUNUYOR.BU İŞLEMCİNİN PERFORMANSI OLDUKÇA YETERLİ.ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE 720 P FİLİMLERİ HİÇ TAKILMADAN İZLİYEBİLİYORUZ.BEN GEREK WEBDE OLSUN GEREK KULLANDIĞIM PROGRAMLARDA OLSUN İŞLEMCİNİN HIZINDAN HİÇ ŞİKAYET ETMEDİM.

    BELLEK
    J100 ÜMÜZÜN İÇİNDE 1GB 667 MHZ LİKBİR BELLEK BULUNUYOR.BUNU 2 GB 667 MHZ İLE DEĞİŞTİRMEMİZ MÜMKÜN.CİHAZIN İÇİNDE TEK RAM SLOTU BULUNMAKTA.CİHAZIN BOYUTLARINI KORUMAK İÇİN BU TİP CİHAZLARIN HEPSİNDE TEK RAM SLOTU BULUNUYOR.CİHAZIMIZ XP İLE GELDİĞİ İÇİN 1GB RAM FAZLASIYLA YETERLİ.AMA İLERDE RAMYEME CANAVARI VİSTA YA GEÇERSEK 2GB RAM ŞART OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    LCD EKRAN

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP



    CİHAZIMIZ 10.2” MAT EKRANA SAHİP.BU ÖZELLİK BİR ÇOK KİŞİNİN ORTAK TERCİHİ.ÇÜNKÜ PARLAK EKRANLAR GÜN IŞIĞINDA NEREDEYSE HİÇ GÖZÜKMÜYOR.AYRICA MAT EKRANDARENKLER GERÇEĞE ÇOK DAHA YAKIN.LCD MİZİN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1024X600.BU ÇÖZÜNÜRLÜK BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR.İNTERNET SAYFALARI EKRANA TAM OLARAK SIĞIYOR.EKRANIMIZIN PARLAKLIĞIDA TATMİN EDİCİ DÜZEYDE.

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP



    HARD DİSK
    CİHAZIMIZDA 160GB 5400RPM HIZINDA 2.5” LİK HARD DİSK BULUNMAKTA.BU NETBOOK CİHAZLARININ BAZILARINDA 1.8”LİK HARD DİSKLER VE SSD DİSKLER KULLANILIYOR.BEN ARALARINDA EN İDEALİNİN BİZİM CİHAZDA BULUNAN 2.5” LİKLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.HARD DİSKİMİZİN 160GB LIK BOYUTUDA J100 ÜMÜZÜ MULTİMEDYA DEPOSUNA ÇEVİRMEMİZE OLANAK TANIYOR.HARD DİSKİMİZ OLDUKÇA SESSİZ.PERFORMANSIDA OLDUKÇA BAŞARILI.POWER TUŞUNABASTIKTAN SONRA 24 SANİYE GİBİBİ SÜREDE MASAÜSTÜMÜZÜ GÖREBİLİYORUZ.

    KLAVYE
    BENİM MİNİC TE HOŞUMA GİTMEYEN TEK ŞEY KLAVYE SANIRIM.VİRGÜL TUŞUNUN NEDEN SOL ALTTA OLDUĞUNU ÇÖZEMEDİM.AYRICA (Ğ,Ü,Ş,İ)TUŞLARIDA DİĞERLERİNDEN ÇOK KÜÇÜK.BENCE KLAVEYİ DAHA GENİŞ TUTABİLİRLERDİ.TOUCH PAD E GELİRSEK KULLANIMI GERÇEKTEN RAHAT.KEŞKE KAYDIRMAÖZELLİĞİ OLSAYDI DEMEDEN GEÇEMİYORUM.

    SES
    BEN AÇIKÇASI SESTEN MEMNUN KALDIM.BAZI 17” NOTEBOOK LARDA BİLE SES YETERLİ OLMUYO ARKADAŞLAR.DAHA ÖNCE DENEDİĞİM BİR KAÇ NETBOOK MODELİNDEN DAHA BAŞARILI OLDUĞUNU SÖYLİYEBİLİRİM.

    J100 E SON BAKIŞ VE SONUÇ
    ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ RESİMDE BİLGİSAYARIN PİLİNİN GÜÇ DURUMUNU VE İŞLEMCİYLE HARD DİSKİN ISINMA DURUMLARINI GÖRÜYORSUNUZ.

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP



    ARKADAŞLAR CİHAZ GERÇEKTEN KALİTELİ VE SAĞLAMLIK HİSSİ VERİYOR.DONANIM OLARAK HER İŞİN ALTINDAN KALKICAK GÜCÜ VAR.TAŞIMA KOLAYLIĞINDAN SÖZ ETMEME GEREK YOK SANIRIM.CİHAZDA ISINMA SORUNU YOK VE ÇOK SESSİZ.PİL ÖMRÜ BİRAZ CAN SIKICI OLABİLİR.AMA BENCE YETERLİ 2.5 SAATE YAKIN GİDEN BİR PİLİ VAR.BU KONUDA RAKİPLERİNİN BİRAZ GERİSİNDE AMA YÜKSEK KAPASİTELİ PİLLERİN CİHAZIN AĞIRLIĞINI ETKİLEDİĞİNİ VE ÇIKINTILI DURDUĞUNU GÖZE ALIRSAK PİLDEN MEMNUN OLDUĞUMU DA SÖYLİYEBİLİRİM.CİHAZIN KABLOSUZ AĞ SEVİYESİ MAKUL DÜZEYDE.Bİ SIKINTI YAŞATMIYOR.CİHAZDA ÇOK HOŞUMA GİDEN 2 ÖZELLİK VAR.BİRİNCİSİ CİHAZIN FANININ SESSİZ ÇALIŞMASINI SAĞLAYAN Bİ TUŞ KOYMUŞLAR VE GERÇEKTEN İŞE YARIYOR.İKİNCİSİ İSE CİHAZIN İMAGE ININ ALINMIŞ OLMASI.BU SAYEDE HERHANGİ Bİ FORMAT ATMA DURUMUNDA KALINDIĞINDA.HARİCİ DWD RW BULMAKLA UĞRAŞMADAN 15 DAKKALIK Bİ İŞLEMLE CİHAZI SIFIR İŞLETİM SİSTEMİNE KAVUŞTURUYORUZ.SONUÇ OLARAK BEN BU MİNİCTEN COK MEMNUNUM VE HEPİNİZE ÖNERİYORUM.


    j100 minic kullanıcıları:
    SERDARMACİT,ALAYBEYİ , İSACUBUKCU , ULASTR , EMRE-CALISKAN , ADSLADSL , ATHLOON , OTTOMAN300 , PALEMON,DRLEYLA82



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 23 Haziran 2009; 21:48:31 >







  • mükemmel olmuş ellerine sağlık
  • TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM.SENİN GİBİ DİĞER KONUMUZDA OLAN TÜM ARKADAŞLARIMI BEKLİYORUM.İLK İNCELEMEM ACEMİ İŞİ OLDU BİRAZ.HER GÜN EKLEMELER YAPIP İNCELEMEYİ DAHA GÜZEL YAPMAYA ÇALIŞICAM.ARKADAŞLAR EKSİKLERİMİ LÜTFEN BİLDİRİN.
    ALAYBEYİ , İSACUBUKCU , ULASTR , EMRE-CALISKAN , ADSLADSL LÜTFEN BANA PM İLE HATALARIMI,EKSİKLERİMİ VE EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZİ YAZIN.ARANIZDA EN YENİ OLAN BENİM SONUÇTA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 9 Nisan 2009; 19:51:51 >
  • ARKADAŞLAR BU ARADA ŞU ÜRÜNÜ ALDIM BOYUTU MÜKEMMEL.USBNİN BİRİNE TAKIYORUM VE HEP ORDA DURUYO.RESMEN MİNİCİMİN DAHİLİ BLUETOOTH U OLDU
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=319&productid=bd72825



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 9 Nisan 2009; 21:15:59 >
  • ya serdar madem inceleme yaptın sen benden daha iyi bilirsin.
    Ben şu wireless olayında ne yapabilirim sence..
    Aklım ermiyo bi turlu??
    Bana yardımcı olurmusun. Bu alet intel wifi kartı nıe calıstırmaz ki??
    Su anda realtek kullnaıorum bundan oncekı hıc cekmıodu nerdeyse..
  • acaba senın aldıgın bluetooth aygıtı gıbı kucuk usb wireless larda var mıdır??çekim gucu kuvvetlı olan??
  • emre realtek i hiç güncelledinmi aygıt yöneticisinden
    bi arkadaşım bunu
    http://www.teknosa.com/Extras/ProductFeatures/f_125330082.htm
    kullanıyo ve memnun ama o kadarda küçük değil.senin sorunun un çözümleri var ama hepsi harici cihazlara bağlı.anladığım kadar dış ortamlarda sorunlar var.evde durum nasıl mesela her odada çekiyomu cihazın?
    ama ben güncellemenin sorunu çözceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 10 Nisan 2009; 0:27:39 >
  • Elinize sağlık serdarmacit hocam, güzel bir inceleme olmuş.
  • olduda teknik konularda biraz detaysız oldu isacubukcu eklemeler yapıcaz muhakkak.sende kütfen yanlışları eksikleri ve önerilerini bana pm den gönder.sen bu cihazı benden daha iyi tanıyosun
  • serdar, ben aslında wifi kartı değişitireceğim zaman realtek değil de intelin kartıyla değiştirecektim. ama intel kartı taktığımda makina hiç görmedi. yani aygıt yönticisinde ağ bağdaştırıcıları falan yoktu. hiç bir şekilde krtı gormedı makına. en bu durumu çalıştığım okuldaki bi öğretmen arkadaşa sordum, bana intel kartı taktıgımda, kartı taktıktan sonra elle makınaya kartın makınaya kurdurulabılcegını, yanı eger kartı alırsam kullanabılecegımı soyledı. kartın fıyatı da 60 tl cıvarında. sence riske girip alsammı.
    bu arada aygıt yonetıcısınden surucuyu guncelleştirmeye calıstım en surumu kullanıyormusum :(
  • ya şimdi cebinden çıkçak bi para var bu konuda seni etkilemek istemiyorum.kişisel fikrim makinanın intel kartı kesinlikle tanıycağı şeklinde.her hangi bi uyumsuzluk olma ihtimali çok az.Ama cebinden çıkçak bi para varken şöyle yap tanır böyle yap tanır demek istemiyorum.dur ben şimdi teknik yardım konusuna senin sorununu yazıyim bakalım ne gibi cevaplar gelicek.al açtım bile
    http://forum.donanimhaber.com/m_30978858/mpage_1/key_//tm.htm#30978858
    burdan bi takip edelim bakalım millet ne diyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 11 Nisan 2009; 11:17:33 >
  • serdar çok teşekkür ederim gerçekten yardımın ve ilgin için.
    inşallah bı haber alırız. ben bı daha realtek sıtesınden 802.1 a/b/g dıe bı surum ındrdım onu deneyecegım.
    bakalım bı sonuc cıkacak mı
  • j100de oyun oynayan var mı? ne tarz oyunlar oynuyorsunuz?
  • ben fm2009 kurdum ulaş.çok hafif bi oyun değildir..pek kasmıyo.sen yükliyceğin oyunları söyle ben sistemin kaldırıp kaldırmıycağı konusunda yorum yapmaya çalışırım.
  • vizelerim bitti bu aralar canım sıkılıyo da j100de oyun oynayabilir miyim dye düşündüm. futbol ve strateji sevmiyorum. geriye savas oyunları ve otomobil yarısları kalıyo sanırım. bu ikisinden cihazı kasmıcak hafif bir oyun öneriniz varsa denemek isterim:)
  • age of titan yükliyebilirsin mesela.en ufak kasma olmaz aslında strateji oyunu ama savaşta yapabiliyosun.bu donanım açamadığımı çok az oyun olur arkadaşlar atomu küçümsemeyin
    en fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyan oyunlar otomobil yarışlarıdır.
    ama en azından orta ayarlarda onlarda oynanır.zevk verirmi bilemem ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 13 Nisan 2009; 15:12:30 >
  • szerdarmacit kardeş foruma kazandırdığın hareketlilik ve bilgi den dolayı teşekkür ederim.

    yazan arkadaşlardan rica etsek te yazılarını küçük harf ile yazsalar ne kadar iyi olur.
    Büyük harfle yazılan yazıları okumak hem zor, hem de (en azından internet ortamında) uygun karşılanmaz.
  • valla foruma bi baktım bi tek ben büyük harf yazmışımhangi anlamda hoş karşılanmıyo hakkaten bilmiyorum.incelemeye devam etçem.3d mark filan yapçam ama cd bulunca.incelemede eklemek istediğin filan bişey olursa pm at alaybeyi.bundan sonra ufak yazıcam bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 13 Nisan 2009; 21:33:10 >
  • arkadaşlar bizim hard disk 160gb lık 5400 dönüş hızına sahip wdc
    benim bilgisayarda yapmayı düşündüğüm ilk değişiklik250 gb ve 7200 dönüş hızına sahip bi hard disk takmak.
    aşağıdaki performans değerlerinin çok değişeceğini düşünüyorum.bi arkadaşım bu diski değiştirmiş ve windows açılış hızı 17 saniyeye düşmüş.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz



     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP

     CREA MİNİC J100 (RESİMLİ İNCELEMESİ) FUN CLUP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 13 Nisan 2009; 21:49:35 >




  • serdarmacit sen nasıl bıseysın abı ya:) gercekten katkın super bu foruma..
    Bu hard dısk olayına gırersek tahmını malıyetı ne kadar olur peki?
    Bunu da turkıyede bulamazsak..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.