Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (1786. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45.111
Cevap
162
Favori
3.530.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17841785178617871788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrton Senna kullanıcısına yanıt
    Lpg taktiktan sonra motoru asiri yoran tarzda suruslerden olabildigince kacinmaniz subap sorununu ileri kilimetrelere atmanizi saglar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RhPolitik kullanıcısına yanıt
    Sayin kullanici,

    Lutfen! Aracinizda lokurtu oldugunu belirtmeyin. Delilik, hastalik gibi hakaretlerle karsilasabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26darktemplar

    quote:

    Orijinalden alıntı: katakulli

    Selam Dostlar,

    Birkaç aydır yeni bir araç almak için araştırmalar içindeyim. Nasipse bir bebeğimiz olacak ve aile aracı olarak Suzuki SX4, Hyundai ix20, Kia Venga tarzı genel olarak MPV araçları inceliyordum. Bunun temel nedeni aracın yüksek, arka koltuk alanlarının geniş ve bagaj hacminin büyük olmasıydı. Yakın zamanda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine hatchback araçlara da bakmaya başladım. 32.000-36.000 TL. civarı, 2011 ve sonrası, otomatik vites, max. 50.000 km civarında hatchback araması sonucunda Chevrolet Cruze Hatchback 'e daha dikkatli bakmaya karar verdim.

    Fakat görüyorum ki, kendi içerisinde modellerin bölümlendiği bu aracın model özelliklerinin birbirine çok yakın olmasından dolayı yanılma, yanlış bilgilendirme gibi durumlara maruz kalınabiliyor.

    Bu noktada gözüme kestirdiğim model olarak "LT Plus" hakkında detaylı bilgilerinizi rica ediyorum.

    3 kişilik çekirdek bir aile için "Chevrolet Cruze Hatchback" ne derecede yeterlidir? Çekirdek bir ailesi olup bu araçtan kullanan arkadaşlardan tecrübelerini rica ediyorum. Arka koltukların rahatlık oranı, bagaj hacmi ve eşim kullanacağı için sürüş kolaylıkları hakkında detaylı bilgiler verebilen olursa minnettar olurum.

    Herkese Hayırlı ve Bereketli Günler.

    2012 model Cruze Hatchback LT aracım var ve yaklaşım 3 senedir kullanıyorum. Sorduğunuz sorulara mümkün olduğunca cevap vereyim.

    1-)Donanım olrak GM her sene yeni bir isim verdi.
    2009-2011 arası "Cruze" lar 2012'de "Cruze LS" oldu.
    2009-2011 arası "Cruze LS" ler 2012'de "Cruze LT" oldu.
    2009-2011 arası "Cruze LS Plus" lar 2012'de "Cruze LT Plus" oldu.
    Yani LT orta donanım LT plus en üst donanım oluyor.
    LT ile LT plus arasundaki fark ise:
    1. Otomatik yanan farlar
    2. Yağmur sesnsörü
    3. Kendiliğinden kararan dikiz ayna
    4. Dijital klima
    5. Kromaj kaplı pencere çıtaları
    6. Geniş bilgi ekranı


    2-) 3 kişilik bir aile için Cruze Hatchback yeterde artar bile. Bagaj hatchback sınıfının en genişi. Sedan ile aynı ebatlara sahip.
    Araç hatchback araçlara göre oldukça kalıplı ve uzun. Eşiniz ilk başta biraz zor alışabilir.
    Kalıplı ve uzun olması araca ayrı bir güzellik katıyor.
    Güzellik görecelidir ama bence araç tasarım olarak mükemmel. Çevredekilerin bakışlarından da bunu hissedebiliyorsunuz.

    3-) Aracın her şeyinden memnunum. Şu da olsa diyebileceğim pek bir şey yok. Tek eksik hissettiğim otomatik kilitlenme özelliğinin olmaması. Bence büyük eksiklik.


    4-) İşyerinde Ford Focus, Fİat Linea, Dacia Duster gibi araçları devamlı kullanıyorum. Ne kadar doğru bir tercih yaptığımı görüyorum. Saydığım araçlara göre kat ve kat konforlu bir araç.
    Yani f/p olarak arabaları inceledeğinizde tüm kapılar Cruze'a çıkıyor.

    Allah doğacak çocuğunuzu analı babalı büyütsün. Sağlıcakla

    Eyvallah üstad.. Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp bilgilendirdiniz.

    An itibariyle LT Plus üzerinde sabitlenmiş durumdayım ama tabi nasip!

    Forumun 500. sayfasından bu sayfaya kadar okumaktayım ve çekiş, motor gücü, kavrama v.b. ile ilgili soracağım bütün sorulara cevap buldum; hem de en ağır eleştirilere en mantıklı ve ispatlı verilen cevaplar ile...

    Aklıma takılan tek bir soru var: sahibinden, arabam v.b. gibi popüler araç alım satım sitelerinde Chev.Cruze ilanlarını 50.000 km ve altı olarak arattığımda birçok ilan olduğunu fark ettim. 50.000KM altı birçok satılık araç olmasının ortak ve geçerli sebebi ne olabilir? Araçla ilgili bir sorun olsa, muhakkak burada değinilirdi ve irdelenirdi. Hoş; birkaç ilanda "ev almak için" ibaresini gördüm ama herkesin 50.000 km altında ev almak için Cruze satıyor olması olası değil bence.

    Bütün bu gözlemlerime rağmen araca bakışım gayet pozitif. Her koşulda her şartta aracı kullanan, aracı deneme fırsatı bulup subjektif değerlendirmeler yapan birçok yorum gördüm. Bu yorumların aksine sıkı eleştiriler ve bu eleştirileri göğüsleyen cevval Cruze kullanıcılarını da okudum :)

    Çılgın bir performans sürücüsü olarak kullanmayı düşünmediğimiz, geniş bagaj hacmi ile ideal bir aile aracı olarak onayımızı aldığı için Cruze Hatchback te karar kıldık. Yarın 2 tanesini görmeye gideceğim ustamla. İnşallah ekspertiz raporu almaya götürür, anlaşır, alırız.

    Hepimiz için hakkımızda hayırlısı. Tekrar teşekkürler. Hayırlı akşamlar.
  • katakulli K kullanıcısına yanıt
    Plus donanım, belki de çok ihtiyaç duymayacağınız özellikler barındırıyor fakat daha sonra "şu da varmış" dememek adına ve başka bir seçenek çok özel bir şartla karşınıza çıkmadıysa iyi bir tercih olur. Hatchback sedana göre de iyi bir tercih olacaktır. Bagaj hacminden ziyade bagaj giriş genişliği sizi tatmin edecektir.

    Bugüne değin kullandığım tüm araclar hatcback idi. Hatcbackin tek olumsuzluğunu, bagaja konulan nesnelerin çıkardığı sesleri araç içinde duymam olarak değerlendirebilirim. Cruze'da böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum, deneyimlemedim.

    Arka koltukta bir çocuk olduğu için emin olun sollamayı 2-3-4 kez düşüneceksiniz. Eski aracıma göre sollamalarda hantal kaldığını düşündüğüm aracımla bir baba olarak ciddi bir sıkıntı yaşamıyorum.

    Aracı satmak isteyen çok kişi emin olun ya beklentilerine yanıt bulamamıştır (spor kullanım, yakıt vb), ya da yeni aracına geçiş yapmak istiyordur. Ciddi bir kısmı ise Chevrolet'nin TR'den çekilmesi ile aracının buharlaşacağını sanan ve araca yatırım gözüyle bakan kişiler olduğunu düşünüyorum. Severek alıp kullandığım aracımı sattığımda hedefim mutlaka daha konforlu ve iyisi olacaktır. Bunda garip bir durum yok.

    Hiç yaşamayalım ama bir yorumda okumuştum; "eski aracımla yaptığım kazadan ailemle mucize eseri kurtulmam sonrasında Cruze'da karar kıldım, varsa sorunları başım üstüne" diyordu.

    Yaşamsal tercihler bazen insanların standartlarını kökten değiştiriyor. Farklı bir araca vereceğiniz + para ile çocuğunuzun geleceği için bir yatırımın başlangıcını yapabilirsiniz.
  • Arkadaşlar son 10 yılda 9 araç kullanan biri olarak diyorum kiş Fiuat Performans olarak şu an alınacak en iyi c sınıfı aracıdır. Cruze Amerikada kendi sınıfında en çok satılan 4. arabadır. Gm sadece strateji olarak Avrupa dan çıktı ama İngiltere, Amerika, Avustralya, Uzakdoğu, Ortadoğu (Çeşmeden Irak a tırlarlarla cruze gidiyor.) hala son hızla satış yapıyor.
    Cruze 2015 de kasa değiştirecek, Manchester Ünited e forma sponsorluğu anlaşması yaptılar 10 yıllık.
    Ve gm yöneticileri sadece kar odak lı düşünüyor, yarın Türkiye ye bile geri dönebilirler.

    Arabayı yatırım olarak görüyorsanız almayın, genç işi kullanacaksanız almayın, bu araba aileler babalar, ağır abiler için. İçi kıpır kıpır adama gelmez bu araba, ha 14 turbo var, Kn açık hava filtresi ile mükemmel oluyor o ayrı.
    Bu arada Panther e üzüldüm diyemeyeceğim, artık herkesi alaya almaya başlamıştı...
  • katakulli K kullanıcısına yanıt
    Selamlar uzun zamandır yazamiyordum izin dönüşü is yoğunluğu nedeniyle...
    Biliyorsunuz yaklasik 40 gün önce ankara mocanda LPG taktirdim tatilde 3250 km yol yaptim bunun % 99 unda klima acik genelde 120 130 km hizla yaklasik 2600 km si uzun yol, 650 km si s.i toplamda 1000 TL yakit yaktim bu da 31 krs yakmis( bunda bi cok kez lpgyi 2.91 den almamin da etkisi oldu ) yani ya klasik 100 km de 11 lt yakmis tabi burada s.i ve s.dişi karisik olduğu unutulmamalı biraz fazla gibi ama bunda gaza daha rahat basmamin ve az yakiyor diye daha devirli kullanmamin etkisi de var
    Yakittan sonra çekiş konusu ise kesinlikle benzinden hic farki yok hatta gaza daha rahat basabildigim için daha performansli kullandigimi soylemistim
    Tamamen s.i kullanimini bu ay yapacagim testler daha net söylerim önümüzdeki günlerde
    Ama tahminen 90 tllik gazla 270 280 km arasi yapacaktir s.i... Ki benzinde ayni paraya ben şahsen 170 kmyi gecememistim

    Slmlr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadiiii -- 26 Ağustos 2014; 9:56:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce chevrolet resmi ınternet sıtesıne gırdım CRUZE araca tıkladım ve şu yazıyla karsılastım
    ''Yeni bir Cruze 4 kapı almak mı istiyorsunuz? Maalesef artık bu mümkün değil. Türkiye'deki bayilerimiz güzel tasarımlı bu sedan aile otomobilinin bütün stoklarını sattı. İyi haber şu ki, Opel üstün teknoloji ve özelliklerle donatılmış kaliteli ve güzel görünümlü araçlardan oluşan geniş bir model gamı sunuyor.!!''

    Buraya kadar herşey normal zaten bılındık bır konu cekıldıklerı. dedım opelde ne var acep bakmaz olaydım

    BEYLER GUZEL CRUZE'LERINIZIN KIYMETINI BILIN
    Nasıl fıyattır arkadas bunlar.
  • apsolite kullanıcısına yanıt
    Boş Corsa 36.000 TL
  • PEUGEOT 106 MA paşa paşa bınıyordumda e artık araba geldı 14-15 yaşına hemde bebe gelıyor genış bagaj + 4 kapılı araç dusunmenın vaktıde geldı geçiyor. bu arada arkadaşlar sorum olacak YAKIT KONUSUNDA
    45 TL ye gaz depom doluyor şehir içi istanbul trafiği sabah iş akşam ev dur-kalk derken 140 km yol yapıyorum.

    Bunu litreye vurursak bendekı araç ne yakıyor ufak bır kıyaslama yapıcam yardımcı olurmusunuz ?
  • apsolite kullanıcısına yanıt
    Hesaplamayı aynı pompadan yakıt alarak ve fulleme yöntemiyle yaparsanız kesin sonuç çıkacaktır. Ayrıca hesaplamak için Android telefonlara:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dinopis.otoyakit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhPolitik

    Hesaplamayı aynı pompadan yakıt alarak ve fulleme yöntemiyle yaparsanız kesin sonuç çıkacaktır. Ayrıca hesaplamak için Android telefonlara:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dinopis.otoyakit

    0.321 krş yaktıgını hesapladım ayno pompa. benım sorum bunu bazı arkadaslar LT olarak yapıyor mesela bu nasıl olacak??
    yazılmış CRUZE 9.0 yakıyor gıbı.....
  • Verdiğiniz bilgi yetersiz.

    Litre tüketimini bulmak için en basit yöntem şudur:

    Aldığınız Litre x 100 / Gittiğiniz Km

    Bu formül 100 km'deki tüketimi litre olarak verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar. Cruze 2012 otomatik 1.6 benzinli aracımın yağ değişimini yapacağım. Servis 5w-30 kullanıyormuş. Marka olarak Castrol Magnatec in yağlarını düşünüyorum. Fakat bugün dükkana gittim iki tip yağ gördüm.
    Birincisi bildiğimiz koyu yeşil kutudaki Castrol Magnatec 5w-30 motor yağı
    İkincisi ise sarı altın renk kutuda Castrol Edge 5w30 motor yağı
    Bunlardan ikincisi biraz daha pahalı 5lt alınca birincisi 100 tl ikincisi ise 130 tl gibi bir fiyata geliyor. tabi artı 20 tl yağ filtresi de aldım.
    Bilen arkadaşlar hangisi ile değiştirmem gerekir bilgi verirlerse sevinirim.
  • carpocalypse C kullanıcısına yanıt
    Castrol Edge 5/30, almanız gereken fakat pahalı olan bir yağ...

    Servislerin bazen 10/40 tercih ettiği de oluyormuş.

    Castrol Yağ Seçici ile Cruze için önerilen yağı görebilirsiniz:http://oilselector.castrol.com/c/tr/tur/region

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RhPolitik kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Allah razı olsun
  • Cruze dışındaki mesajları silen benim veya bir başka yönetici arkadaşım... bunun kim olduğunun önemi yok...

    SADECE bu araçla ilgili paylaşımlarınızı burada yapınız, diğer konularla ilgili forumun ilgili diğer bölümlerinde yorum/mesajlarınızı yazınız....

    Bu uyarı mesajımdan sonra devam edilmesi durumunda her mesaj için ayrı ayrı "ısrarla kural ihlali" kapsamında uyarı cezası uygulanacaktır.

    İyi forumlar dilerim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hadiiii

    Selamlar uzun zamandır yazamiyordum izin dönüşü is yoğunluğu nedeniyle...
    Biliyorsunuz yaklasik 40 gün önce ankara mocanda LPG taktirdim tatilde 3250 km yol yaptim bunun % 99 unda klima acik genelde 120 130 km hizla yaklasik 2600 km si uzun yol, 650 km si s.i toplamda 1000 TL yakit yaktim bu da 31 krs yakmis( bunda bi cok kez lpgyi 2.91 den almamin da etkisi oldu ) yani ya klasik 100 km de 11 lt yakmis tabi burada s.i ve s.dişi karisik olduğu unutulmamalı biraz fazla gibi ama bunda gaza daha rahat basmamin ve az yakiyor diye daha devirli kullanmamin etkisi de var
    Yakittan sonra çekiş konusu ise kesinlikle benzinden hic farki yok hatta gaza daha rahat basabildigim için daha performansli kullandigimi soylemistim
    Tamamen s.i kullanimini bu ay yapacagim testler daha net söylerim önümüzdeki günlerde
    Ama tahminen 90 tllik gazla 270 280 km arasi yapacaktir s.i... Ki benzinde ayni paraya ben şahsen 170 kmyi gecememistim

    Slmlr

    Abi cok yakmis ya 2000 model araclar bile 30 kurusun ustunde yakmiyor

    1.4 t lerin yakit tuletimi nasil acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 basınca yakıyor,basmassan yakmıyor.
    1 ay önce sabah 6:30da merterden beylikdüzüne E5ten gittim. Kural gereği CC'yi 70 kmye sabitledim.
    araç 4.8 lt gibi yaktı.
    Geçen hafta uzun yoldaydım.130 km sabit hız ile 7-7.5 lt yaktı. 140-180 km aralığında otoban yaparsan 7.5-8 lt arası yakıyor.

    Anlayacağın sakin sabit hız ile düşük, bas bana demesine kanarsan 7-8 lt yakıyor.
    Şehiriçi çok fazla dur kalk olmazsa 8-9 lt arası
  • Merhaba arkadaslar ben de megane 2 mi satip cruze almak istiyorum. Arastirmaya basladim da size de sorayim dedim. Otomatik vites istiyorum. Tavsiye eder misiniz otomatik vites. Hangi modeli tercih etmeliyim? Tesekkurler
  • Cruze araç benzer 1400kg benzinli araçlar kadar yakar.

    1.4T lerin avantajı - az yakma sebebi 6 vitesli olması ve 6 vites 100kmh hızda motorun 2000rpm donmesidir. 1.6 5 vites araçlarda 100kmh hızda motor 3000rpm donmektedir . Bu sebepten oturu 1.4t motor daha ekonomik durmaktadır . yoksa 140hp motor he halukarda 120hp motordan fazla yakar , burada şanzıman dişli oranları yakıt sarfiyatında önemli kriterdir.

    Erosbos , butceniz ile alakalı bir durum 2012 otomatkten aşağı alınmaması yada 40bin km altı bir araç olması tercih sebebidir. yeni nesil tüm otomatik araçlar (ozellikle VW grubu ve diğerleri )60-70bin km den sonra kontrol valf grubu arızası verebilmektedir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet baba -- 29 Ağustos 2014; 0:16:39 >
  • 
Sayfa: önceki 17841785178617871788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.