Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.895
Cevap
422
Favori
3.804.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • :) ya rüya görmeyin arkadaşlar yok öyle bir ortalama :) şu ortalama 2 değerinide bir çekip yollarmısın?

Ortalama 1 değeri ile araba şukadar yolda şu kadar yaktı demekle ancak kendinizi kandırırsınız bende bu aracı kullanıyorum ayağını gazdan çekip belli süre 70-80 ile gidersen yanından da dizeller vızır vızır geçerken onları izlersen işte ozaman bu değerleri yakalarsın yoksa hikaye bu arkadaşın ortalama 2 değeri 10.5 ten aşağı değildir olması imkansızdır yada ben gerçekten arabayı limitlerin üstünde kullanıyorum.
    benzin masrafım aylık 1.000tl yi bulmaya başladı babam dizelini vermiyor :) ciddi ciddi satmayı düşünüyorum.
    biraz sert bi cevap olabilir ama araba makul yakıyor diyenleri gördükçe sinirlerime hakim olamıyorum kusura bakmayın 2,0 honda CRV daha az yakıyor bu 1.4 benzin canavarından. sonz zamlardan sonra 150tl ile 340-350 zorla gidiyor,ayrıca bende artık aracın çokta atak bir araç olduğunu düşünmemeye başladım turbo sanki geç cevap veriyor güçlü bir araç ama belkide alıştığım içindir çok atak gelmemeye başladı.
    quote:

Orijinalden alıntı: f_tiguan S&S

Selam arkadaşlar,3_4 gündür siteye giremiyordum,bir hayli hızlı ilerliyoruz.Sayın Oscarmiller,döşemeler süper olmuş,siyahada güzel gitmiş hayırlı olsun.Bizim şu meşhur cik sesi tekrar başladı arkadaşlar.Değişeli 1000 km.yeni doldurmuştum önceki kadar fazla olmasada şimdilik ara sıra yapmaya başladı.Servisteki parçayı değiştiren ustayı aradım,oda tekrar yapabileceğini , merkezi bu konuda bilgi vereceğini söyledi.Ne olacak bilmiyorum.Diğer bilgi vereceğim konu ise yakıt.Hafta sonu Antalya ya gitmiştim.Ortalama 90_120 km.arası sürat ANAMUR_GAZİPAŞA 80 km. biraz virajlı ve dağlık arazi 7.8 GAZİPAŞA _ANTALYA arası ise 180km.7.4 lt.benzin yaktı .Araç şu an 9500 km.de.

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

• Sayın Vitality, sizi konuya tüketim konusundaki şikayetleriniz ve paylaşımlarınızdan tanıyorum. Bence bir hesap yapmalısınız. Bir yanda 1.4 tsi motorun getirdiği yıllık vergi avantajı, beraberinde varsa kasko vs. avantajı, diğer yanda da 2.0 benzinli motorların vergi dezavantajı ancak varsa eğer yıllık tüketim avantajları.

Eğer bu yıllık hesap karşılaştırması sonucu dediğiniz gibi Cr-V, anlamlı derecede daha hesaplı çıkarsa...Cr-v forumuna kayacağım :)

Sonuçta SUV lardaki tüketim konusundaki genel geçer yorum, zannedersem, SUV alacak birinin bu tüketim değerlerini göze alarak bu araçları edinmesi şeklindedir.

Benim 1.4 peugeot 206 bile şu anda şehir içi 8.5 yakıyor. Tigu da elbet 11-12 isticek. Haa daha az olursa, o da karımız olur.
  • Vitalityy, bu durumda siz ayda 2500 Km yol yapıyorsunuz sanırım. Yani yılda 30.000 Km yol yapar bu da. Az değil. Sizin için dizel arabanın elbette benzinliye göre çok avantajı olacaktır.

Ancak benzinli 2.0 CR-V ile kıyaslarken bazı noktalara dikkat etmek lazım bence.
    Tiguan'a kıyasla hantal kalacağını düşündüğüm ( CR-V max.hız 177 km/h ve hızlanma 12,2 sn -100 Km) 2.0 benzinli CR-V nin Tiguan'dan daha az yakması olası değil bence. Bu araç için katalog değeri 11.1 lt/100 Km şehir içi. 150 BG araç ama 192 Nm torku var.
    Tiguan 1.4 TSI motoruyla 150 BG ve 240 Nm torku var ve 2.0 benzinli CR-V den daha az yakarak onun performansının üzerine çıkan bir araç. Ayrıca yıllık 1145 TL 'niz vergiden dolayı cebinizde kalıyor.

Burada ben kişisel olarak yanılgıya düşmedim, çünkü aracı alırken 1.4 motordan dolayı 1.4 otomobiller gibi yakıt yakacağını elbette ki hayal etmedim. Ortada 1.4 TSI 122 BG Passat gibi bir örnek var, bu araçtan bizim aracımız elbette daha çok yakacak ama bir 2.0 benzinliden de az yakacak. Yaklaşık 1.6 C sınıfı benzinli bir otomobil gibi yakacak yani.
    Yılda 15.000 Km maksimum yapacağım yolu ve cidd vergi avantajını göz önüne alarak, bu performansta ve kasada bir araç için şehir içi 10-10,5 lt/100 km değerinin benim kullanım şartlarımda çok iyi olduğunu düşünüyorum hala.

Benzin Türkiye'de trajikomik bir şekilde çok pahalı ve dünya sıralamasında neredeyse en pahalı seviyede. Bu konu hiç bir zaman değişmeyen alıştırılmış ve kanıksanmış bir gerçek orası da ayrı konu.

Diğer taraftan araca alıştığınız için belki size araç çok atak gelmiyor olabilir.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: vitalityy

:) ya rüya görmeyin arkadaşlar yok öyle bir ortalama :) şu ortalama 2 değerinide bir çekip yollarmısın?

Ortalama 1 değeri ile araba şukadar yolda şu kadar yaktı demekle ancak kendinizi kandırırsınız bende bu aracı kullanıyorum ayağını gazdan çekip belli süre 70-80 ile gidersen yanından da dizeller vızır vızır geçerken onları izlersen işte ozaman bu değerleri yakalarsın yoksa hikaye bu arkadaşın ortalama 2 değeri 10.5 ten aşağı değildir olması imkansızdır yada ben gerçekten arabayı limitlerin üstünde kullanıyorum.
    benzin masrafım aylık 1.000tl yi bulmaya başladı babam dizelini vermiyor :) ciddi ciddi satmayı düşünüyorum.
    biraz sert bi cevap olabilir ama araba makul yakıyor diyenleri gördükçe sinirlerime hakim olamıyorum kusura bakmayın 2,0 honda CRV daha az yakıyor bu 1.4 benzin canavarından. sonz zamlardan sonra 150tl ile 340-350 zorla gidiyor,ayrıca bende artık aracın çokta atak bir araç olduğunu düşünmemeye başladım turbo sanki geç cevap veriyor güçlü bir araç ama belkide alıştığım içindir çok atak gelmemeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alper029
    Merhaba Kaplan Terbiyecisi Dostlar (Lütfen bu hitaptan rahatsız olan arkadaşlar üzerine alınmasın ),

Haberlerin çoğu bende galiba. Şimdiden 1600 Km. olmuş ve maalesef benim Kaplan da bu akşam "ciklemeye" başladı. Ancak ilginç bir durum var. Tespitime göre sadece 3. vitesten 4. vitese geçerken ve yüksek devirli kullandığımda bu ses çıkıyor. Bir de ses aşırı yüksek değil. Yukarıdaki sayfalardan birinde bir video konmuştu. Bu videoda yanılmıyorsam bir scirocco'nun ciklemesi duyuluyordu. Ses benimkinde kesinlikle bu kadar yüksek değil. Zamanla ses artıyorsa bilemem. Bu sorunu daha önce yaşayan dostlarımız bu konuda bizi bilgilendirirse çok sevinirim. Bu ses zamanla artıyor mu?

Bir de bu kadar RCD 510 hırsızlığı duyunca dayanamadım; gittim Doğuş Oto'da Metablue marka (Benim bluetooth kiti de aynı marka!) iç hareket sensörlü alarm taktırdım. Alarm özellikleri dışında başka bir şey daha hoşuma gitti. Alarm, Tigu'nun orjinal kumandasına entegre. Yani ayrı kumandaya gerek yok. Bir de kapıları kitlediğimde geri park sensörünün tonunda 2 kez, açtığımda ise bir kez ötüyor. Kapılar açılıp kapanırken bu işlemin sesli olabildiğini aracı bilgisayara bağladıklarında fark etmiştim. Hatta bu seçeneği bilgisayar ekranında gördüğümde teknisyene ben söyledim. "Bu özellik ancak alarm ile aktif oluyor" dedi. "Aman alarmı takınca sakın sesli ayarlamayın! O iğrenç cuk cuk sesini duymak istemem. Görmemiş kekolar gibi herkesin içinde bağırırsa çok utanç verici olur" dedim. Ama uyarımı unutup sesli ayarlamışlar. Tam kızıp değiştirtecekken bu sesin aslında çok sıra dışı ve güzel olduğunu fark ettim. Sizi temin ederim, ses çok ince olduğu için kesinlikle kendimi keko alarmı taktırmış gibi hissetmiyorum. Aksine farklı bir hava verdi Gümüş Kaplan'a. Ben beğendim, tavsiye ederim. Hem güvenlik arttı hem de memnuniyetim (Cikleme hariç). Bu arada unutmadan, soracağınızı bildiğim için, maliyeti de peşinen söyleyeyim: 350 TL.

Selamlar...

Bugun adana Aykan servise bahsedilen alarm sistemini sordum bu sistemin onayli olmadıgını ve garantiyi bozacagini su an için onaylanmış alarm sisteminin olmadıgını söylediler.merak eden arkadaslarin bilgilerine ayrıca menü ile ilgili sordugum sorununda cevabını buldum menüde varmış sadece. Ben yanlış bakıyormuşum :(

• Size tek diyebileceğim, eğer ayda 1000 TL ödemek istemiyorsanız, aracınızla ya daha az seyahat edin, ya da ne diye SUV tarzı araç aldınız ki, gidin dizel binek araç alın ve rahatlayın.

quote:

:) ya rüya görmeyin arkadaşlar yok öyle bir ortalama :) şu ortalama 2 değerinide bir çekip yollarmısın?

quote:

Orijinalden alıntı: f_tiguan S&S

Selam arkadaşlar,3_4 gündür siteye giremiyordum,bir hayli hızlı ilerliyoruz.Sayın Oscarmiller,döşemeler süper olmuş,siyahada güzel gitmiş hayırlı olsun.Bizim şu meşhur cik sesi tekrar başladı arkadaşlar.Değişeli 1000 km.yeni doldurmuştum önceki kadar fazla olmasada şimdilik ara sıra yapmaya başladı.Servisteki parçayı değiştiren ustayı aradım,oda tekrar yapabileceğini , merkezi bu konuda bilgi vereceğini söyledi.Ne olacak bilmiyorum.Diğer bilgi vereceğim konu ise yakıt.Hafta sonu Antalya ya gitmiştim.Ortalama 90_120 km.arası sürat ANAMUR_GAZİPAŞA 80 km. biraz virajlı ve dağlık arazi 7.8 GAZİPAŞA _ANTALYA arası ise 180km.7.4 lt.benzin yaktı .Araç şu an 9500 km.de.

• vitalityy söylediğin gibi her ay 1000 tl 'lik benzin yakmaya başladıysan,hiç durma dizele geç,yada babanı kandır arabaları değişin :)

quote:

• ikincisi sticker da koyu kalacak düşüncesindeyim o yüzden oyumu ilk resim kaplan logosun dan yana kullanıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: oscarmiller

Sticker konusunda gerçekten hızlı başlamıştık ama yolda kaldık gibi. Çalışma yapan arkadaşların en son 1-2 önerisini beğenmiştik genel olarak aslında.
    Biraz hız verelim mi arkadaşlar artık bu konuya zamanı geldi de geçiyor gibi, ne dersiniz?
    Anımsayabildiğim kadarıyla en son aşağıda ki ilk iki sticker (solanx ve Çağrı ) önerisinde kalmıştık. Diğer

• Üstadım,

İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Selamlar...

quote:

Orijinalden alıntı: FORCEONE

quote:

Orijinalden alıntı: ufoutiguan

Arkadaşlar, OGS cihazını dikiz aynasının arkasındaki karartılmış bölgeye takan var mı? Benim önceki VW de o bölgede sorunsuz çalışmıştı fakat Tigu da
    çalışmadı, gerçi 1 kere daha deneyeceğim.

Sizde nerede takılı?

Bende siyah bölgeye takılı hiçbir sorun yok.Cihazını bir kontrol ettir.

alper029 alarmın hayırlı olsun.Önemli olan caydırıcılık.
  • multimedya +navigasyon için alternatif bir ürün,nette tesadüfen karşılaştım.
    Her özelliğini detaylı anlatmışlar.Aşağıda ki linkten inceleyebilirsiniz.

FlyAudio

• Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde şu Tiguan rüzgarı benide epey cezbetmeye başladı ve kanıma girdi, hayırlısı olursa bende bir Tiguan sahibi olmayı istiyorum. Fakat donanımdan önce motor seçeneği konusunda epeyce kararsız kaldım. Daha önceden 2010 1.4 TSI 160 Scirocco aracım vardı onu sattım. Yani TSI motosun ne olduğunu çok iyi bilirim, bir benzer versiyonuda 150 lik Tiguanda var dolayısı ile nasıl bir performansa sahip olabileceğini az çok kestirebiliyorum. Fakat dizelmi TSI mı konusunda kararsızlık yaşıyorum. Dizel aracım olsa elbetteki daha çok gezerim. Ama aralarında 35-40 K TL fark var. Bu aracı alsam bir daha değiştirmek istemem açıkçası. Dizel ve TSI Tiguan kullanıcısı arkadaşların yorumlarını merakla beklemekteyim. Sizin öneriniz ne olur? Teşekkürler...
  • Geçmiş sayfalarda bunun matematiksel hesaplamalarını çok yaptık inceleyebilirsiniz,
    öneri olarak yılda 15 bin km den fazla yapmayacaksanız,yüksek vergi dez avantajı ve dizelin uzun
    vadede daha pahalı bakım masrafı olması nedeniyle dizel seçmek çok da anlamlı değil açıkcası.

scirocco da ki performansı alamazsınız belki ama nihayetinde 1.5 tonluk bir araç,ama kendi sınıfında
    bence gayet atak ve seri.

Ama hangisine (TSI/TDI) karar verirseniz verin yeterki Tiguan olsun

quote:

Orijinalden alıntı: TIGU

Arkadaşlar merhaba,
    ....
    Fakat dizelmi TSI mı konusunda kararsızlık yaşıyorum. Dizel aracım olsa elbetteki daha çok gezerim. Ama aralarında 35-40 K TL fark var. Bu aracı alsam bir daha değiştirmek istemem açıkçası. Dizel ve TSI Tiguan kullanıcısı arkadaşların yorumlarını merakla beklemekteyim. Sizin öneriniz ne olur? Teşekkürler...

• senin tiguyu bu resim daha iyi yansıtır

quote:

Astramastra bu koyduğun şeffaf Tiguan resimleri, Tiguan'ın en çok sevdiğim resimlerinden. Bakınca daha da güvende hissediyorum kendimi. Teşekkürler.
    Ayrıca benim yeni döşemelerde bu çizimdeki döşeme rengine çok yakın.

• quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Bir kaç foto koyuyorum. Başka açılardan güzel pozlarda var, daha sonra hazırlayıp koyacağım.
    Fikirlerinizi bekliyorum.
    İyi sürüşler

Sevgili Özgür Bey; Gerçekten "harika" olmuş aracınız Maşallah.. Bir de arka camlar karartılmış olsa çok yakışır bence.

Sticker konusunda ise fikrim; eğer resimsiz direk güzel bir yazı fontu oluşturursak ve de ilgilenebilecek, yakınlarında zengin çeşitli bir reklam ajansı bulunan birinin olaya el atmasıyla bunu hayata geçirebileceğimizi düşünüyorum.
    Bir de öylesine bir iki resim hazırladım :)

• Bugun Yeti'yi gormeye Skoda bayisine gittim.

Disardan bakinca Skoda Roomster'i andiran bir arac. Galeride Roomster ile disardan karsilastirma firsatim da oldu. Yani resimlerdeki benzerlik gercekte var.

Ancak Yeti Roomster'dan bence bambaska bir arac izlenimi de verdi. Yerden yuksek konumlanmis, kalitesi daha yuksek.

Yeti ile Tiguan'i da karsilastirmak icin Skoda'dan sonra hemen VW bayisine gittim ve Tiguan'a bir kez daha bindim. Tiguan kesinlikle cok daha heybetli ve ferah bir arac, bunu zaten hepimiz biliyoruz.

Gelelim Yeti'ye: Yeti'nin ic mekani gercekten cok guzel ayarlanmis. Arac goreceli olarak kisa olmasina ragmen icine binince insani sasirtiyor. Tabii bu ferahlik Tiguan'a gore az.

Yeti'nin ilginctir ic malzeme kalitesini epey dusuk buldum, ancak rahatsiz edici seviyede bir durum degil. Gosterge panelinin ust kisminda Tiguan'da yumusacik diyebilecegimiz bir plastik kullanilmis; ancak Yeti'deki cok sertti. Genel olarak Yeti'de kullanilan plastik epey sert malzemeden olusuyor ve bu da biraz kalitesizlik hissi veriyor.

Yeti'nin arka koltuklarda bas ve dis mesafesi muhtesem; ancak sanki genislik acisindan bir miktar darmis gibi hissettim ve bu yorumum Tiguan ile goreceli bir karsilastirma icin gecerli.

Kendi aracim Corolla'ya ilk galeride bindigimde cok ferah bulmustum. Tiguan'a binince de ayn ferahligi almistim. Ancak nedense Yeti'de bu eksik ve araca isinamadim dogrusu.

Yeti'nin arka bagajinin katalog degeri dusuk olmasina ragmen, sanki galeride yeterli izlenimi verdi bana.

1.2 motorda 4x2 secenegi varmis sadece. Bu bir acidan dezavantaj, cunku arac yuksek ve dar bir arac, virajlarda guven vermesi icin 4x4 olmasinda fayda var dogrusu. 4x4 almak icin 2.0 motora cikmak gerekiyor. Bu arada 1.2 motorda DSG olmasi ise bir avantaj.

VW epey ilginc bir ayarlama yapmisa benziyor. Yeti acaba Tiguan'a alternatif olur mu diye dusunuyordum, ancak birbirlerinin alanlarina cok da satasilmamis gibi duruyor.

Yeti cok buyuk ihtimalle Qashqai satislarina etki edecektir, negatif yonde.

Hala 4x4 arac alacaklar icin en makul fiyati, ferah mekani ve guclu motoru olan secenek VW Tiguan olarak gozukuyor. Yeti jeepcikse Tiguan mubarek bana jeep gibi geldi.

Bir de VW safkan Alman, bu da kalite hissini inanilmaz artiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 19 Mart 2010; 15:31:56 >

• Evet astramastra, daha iyi yansıtmış bu resim, teşekkürler. Ön konsol alt kısımları tabi bej olsa daha iyi olacaktı. Bir de panaromik
    Bu panaromik konusunun bende hassas nokta olduğunu bilen arkadaşlar biliyor
    Yeni alacak olanlara tavsiyem mutlaka panaromik tavanı ekletin opsiyon olarak. Donanım ne olursa olsun ama panaromik olsun derim ben.

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

senin tiguyu bu resim daha iyi yansıtır

• Teaman1977 gerçekten çok güzel bir değerlendirme ve karşılaştırma yazısı olmuş (çok yer kaplamasın sayfada diye kestim ben kusura bakmayın)
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Bugun Yeti'yi gormeye Skoda bayisine gittim. ....

• Çağrı bey, teşekkür ederim. Tiguan'ın yan arka ve arka camları zaten karartılmış şekilde bütün donanımlarda standart olarak. Daha koyu istenirse tabi ayrıca yaptırtmak lazım.

Sticker konusunda resim istemiyorsak benim oyumda üzerinde biraz daha çalışılabilirse solanx'in kaplan figürlü çalışması yönündedir.
    Bayrak figürlü çalışmalarınız için teşekkürler ancak Tiguan'ı tam olarak simgelemediği için bence önce ki çalışmalar üzerinde yoğunlaşmalıyız.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı
    Sevgili Özgür Bey; Gerçekten "harika" olmuş aracınız Maşallah.. Bir de arka camlar karartılmış olsa çok yakışır bence.

Sticker konusunda ise fikrim; eğer resimsiz direk güzel bir yazı fontu oluşturursak ve de ilgilenebilecek, yakınlarında zengin çeşitli bir reklam ajansı bulunan birinin olaya el atmasıyla bunu hayata geçirebileceğimizi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGU

Arkadaşlar merhaba,

Son günlerde şu Tiguan rüzgarı benide epey cezbetmeye başladı ve kanıma girdi, hayırlısı olursa bende bir Tiguan sahibi olmayı istiyorum. Fakat donanımdan önce motor seçeneği konusunda epeyce kararsız kaldım. Daha önceden 2010 1.4 TSI 160 Scirocco aracım vardı onu sattım. Yani TSI motosun ne olduğunu çok iyi bilirim, bir benzer versiyonuda 150 lik Tiguanda var dolayısı ile nasıl bir performansa sahip olabileceğini az çok kestirebiliyorum. Fakat dizelmi TSI mı konusunda kararsızlık yaşıyorum. Dizel aracım olsa elbetteki daha çok gezerim. Ama aralarında 35-40 K TL fark var. Bu aracı alsam bir daha değiştirmek istemem açıkçası. Dizel ve TSI Tiguan kullanıcısı arkadaşların yorumlarını merakla beklemekteyim. Sizin öneriniz ne olur? Teşekkürler...

Öncelikle yılda kaç km yapıyorsunuz ? Yada şöyle söyleyeyim.

Alacağım aracı en az 6-7 yıl belkide daha fazla kullanırım derseniz TDI Tiguan alın derim. Ama dediğiniz gibi aradaki fark çok fazla ve TSI tiguan'ın vergiden avatantajı var. Ben TDI kullanıyorum yakıt tüketiminden memnunum 1.3 75 HP Multijet - 1.6 109 HP TDCi motor kullandım Tiguan TDI'dan önce yakıt tüketimi olarak aman aman yüksek bir fark vermiyorum. Ama benzinli tiguyu alacaksınız misal 60'a dizeli 90'a .. Aradaki farkı benzin parası yaparsınız orasıda ayrı. Kendinize hesap yapın , akaryakıt fiyatlarınıda unutmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

multimedya +navigasyon için alternatif bir ürün,nette tesadüfen karşılaştım.
    Her özelliğini detaylı anlatmışlar.Aşağıda ki linkten inceleyebilirsiniz.

FlyAudio

Fiyatı için email attım.Siz biliyormusunuz.?Birde vw nin kabul ettiği bir ürün mü?

• quote:

Çağrı bey, teşekkür ederim. Tiguan'ın yan arka ve arka camları zaten karartılmış şekilde bütün donanımlarda standart olarak. Daha koyu istenirse tabi ayrıca yaptırtmak lazım.

Sticker konusunda resim istemiyorsak benim oyumda üzerinde biraz daha çalışılabilirse solanx'in kaplan figürlü çalışması yönündedir.
    Bayrak figürlü çalışmalarınız için teşekkürler ancak Tiguan'ı tam olarak simgelemediği için bence önce ki çalışmalar üzerinde yoğunlaşmalıyız.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: By_Çağrı

oscarmiller kaplan figürü üzerinde yapılmasını istediğiniz çalışmayı da söylerseniz (fikir fikirden üstündür) bakış açısı daha da netleşebilir.Bence belki kaplanın rengi biraz daha net olması için (koyu olabilir)

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.