Şimdi Ara

Avrupalı Operatör Orange kendi yazılım mağazasını açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın AppStore ile 1 yıldan az bir sürede 800 milyon yükleme ve 25,000 yazılım ile başarılı bir grafik çizmesinden sonra mobil şirketlerde bu alanı başka cihazlar için kullanmaya başladılar. GSM devlerinden Orange Fransa ve İngiltere'de kendi uygulama mağazasını ilerleyen günlerde devreye sokuyor. İlk başta sadece HTC Touch Diamond, Nokia 5800, N96 ve Sony Ericsson W980 ile uyumlu olacak mağaza, yıl sonuna doğru bir çok telefonu da destekleyecek.


    Orange'ın uygulama mağazasının isminin Orange Application Shop olması ve ilk başta 200den fazla oyun ve uygulama ile hizmete girmesi beklenen mağazada Gameloft,AFP, PacketVideo gibi üreticilerin uygulamalarıda kullanıcıya sunulacak. Aynı AppStore'da olduğu gibi lite versiyonlarıda bulunacak uygulamaların fiyatlarının ise 6 ile 12 euro arasında değişecek.



    Amerikan firmalarının uyguladığı sistemin aksine Orange Application Shop'da üreticilere ödenecek ücrette uygulamanın popülerliğine bağlı olarak değişecek.Yani popüler bir uygulamanın üreticisi satış fiyatından diğer üreticilere göre daha fazla pay alacak..Apple,Google ve Microsoft'un uygulama mağazalarında ise bu oran sabit olup satış fiyatının %70i direk üreticiye veriliyordu.


    Yıl sonuna doğru Orange Application Shop'un Orange'ın aktif olduğu bir çok bölgede kullanıcıların hizmetine sunulacak. Amerikan firmalarının çıkardığı heryerden ulaşılabilen mağaza fikriyle sms-internet mağazalarına yeni bir bakış açısı gelmesinin ardından bu yolda yatırım yapan firmaların Apple gibi bu işin altından başarıyla kalkıp kalkamayacağı merakla bekleniyor.


    AppStore'un başarısı tamamen kullanıcı içeriğini yani kullanıcılar tarafından üretilmiş yazılımları özendiren bir yapıya sahip. Kısaca bugün basit bir form ile SDK indirip bir banka hesabı ile AppStore'da yazılım satmaya başlıyabiliyorsunuz. Bu nedenle hem ucuz hemde rekabetçi yazılımlar iPhone'ı bir üst seviyeye bir seneden kısa bir sürede çıkarmayı başardı. Bugün iPhone sahip olduğu oyunlar ve yazılımlar ile hem çok geniş hemde çok ucuz bir piyasaya sahip.









  • Güzel haber tesekkürler. Avusturyada da hizmete girse de isimize yarasa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.