Şimdi Ara

Diablo II-Karakter Yapılandırmaları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
60.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gördümki birsürü kişi karakter yapılandırmaları veya skil dağılımları konusunda sıkıntı çekiyor böyle bir rehber umarım işinize yarar

PvM-Buildler:

1.Hammerdin (Blessed Hammer Paladin)
    2.Zealot (Zeal + Fanaticism Paladin)
    3.Avenger (Vengeance+Conviction Paladin)
    4.Vindicator (Smite Paladin)
    5.Smealot (Smite + Zeal+Fanaticism Paladin)

PvP-Buildler:

1.Crusader (Charge Paladin)
    2.Templar (Fist of Heavens Paladin)
    3.Vindicator (Smite Paladin)

Hammerdin:

Tartışmasız bir numara PvM karakteridir.Ağırlıklı olarak blessed hammer ve concencration aurasıyla saldırır.
    Build LvL 78 de sona ermektedir skil dağılımı aşağıdaki gibi olmalıdır

1.Blessed Hammer 20
    2.Concentration 20
    3.Vigor 20
    4.Blessed Aim 20
    5.Holy Bolt 1
    6.Might 1
    7.Prayer 1
    8.Cleansing 1
    9.Deffience 1
    Ek olarak 78 den sonra tüm skiller holy shield a verilmelidir.

Madem skil dağılımını bitirdik sırada itemler:
    Silah:Hearh Of Oak
    Kask:Harlequin Crest Shako
    Zırh:Enigma(Runeword)
    Eldiven:Magefist Gauntlet
    Kalkan:Lidless Wall Troll Nest
    Bot:War Traveler
    Kemer:Arachnid Mesh
    Yüzükler SoJ,Kolye Mara's.

Zealot

Zeal ve Fanaticism skilinin bir araya gelerek inanılmaz bir hızla saldırmanızı sağlıyan build paladindeki en iyi melee buildlerden biridir
    Build 55-65 lvlları arasında bitmektedir,holy shield ı builde eklememin sebebi two handed very fast ler one handed very fastlere karşın daha yavaş kalıyor ve block rate oldukça önemli

Skil dağılımı
    1.Sacrifise 20
    2.Zeal 20
    3.Fanaticism 20
    4.Might 1
    5.Blessed Aim 1
    6.Concentration 1
    7.Holy Shield 20

İtemlere gelince:
    Bu build için silahlar genelde b.net deki ladder özelliğindeki runeword lerdedir ama bunun dışındada çok güçlü silahlar vardır.

Kask:Andariels Visage
    Zırh:Chains Of Honor/Runeword
    Eldiven:Dracul's Grap
    Kalkan:Herald Of Zakarum
    Bot:Gore rider
    Silah:Breath Of Dying Axe
    Yüzükler Bul Katho,Kolye Highlord Wrath.

Avenger

Vengeance ve Conviction aurasıyla melee damage i çok daha büyük elemental damage le imbune liyen ve rakibinin elemental damge e karşın dayanıklılığının azaltan oldukça iyi bir pvm buildidir
    Build lvl 87 de sona ermektedir

Skiller:

1.Sacrifise 1
    2.Zeal 1
    3.Vengeance 20
    4.Conviction 20
    5.Thorns 1
    6.anctuary 1
    7.Might 1
    8.Holy fire 1
    9.Holy freeze 1
    10.Resist fire 10
    11.Ressit Cold 10
    12.Ressist Lightning 10
    13.Salvation 10
    14.Holy shield-Farketmez

İtemlere gelince:
    Zealla neredeyse aynı itemlere sahip olmasının nedeni bir elemental damage manyaı yapıp çok yavaş ve defence resistleri az olan bi karakter yapmamayı iztemediğimdendir.
    Zırh:Chains Of Honor/Runeword
    Kalkan:Herald Of Zakarum
    Silah:Breath Of Dying Axe
    Yüzükler Bul Katho,Kolye Highlord Wrath.

Vindicator

Tartışmasız bosslara karşın en iyi build budur ve pvp dede 1 numara olduğu göz ardı edilemez temel saldırı şekli Smite ve Fanaticism dir.
    Build lvl 55--65 arası bitiyor

1.Skiller:
    2.Smite 20
    3.Holy bolt 1
    4.Charge 1
    5.Blessed Hammer 1
    6.Holy Shield 20
    7.Might 1
    8.Blessed Aim 1
    9.Concentration 1
    10.Fanaticism 20
    11.Sacrifise 1
    12.Zeal 5

İtemlere geçelim:

Kask:Andariel s Visage(Biliyorum bıkdınız)
    Zırh:Chains Of Honor
    Kalkan:Alma Negra Sacred Rondance
    Bot:Gore Rider
    Kemer:Verdungo's Hearty Cord Mithril Coil
    Silah:Breth Of Dying Axe

Yüzükler soj,kolye Mara's(Highlord olmamasının sebebi smite de deadly strike ın çalışmamasıdır

Smealot
    Bu build hem boslara hemde normal yaratıklara karşı birebirdir bosları smit ile alırken yaratıkları zeal le halledebilir yada smite le stunlayıp zealla bitirme gibi bi combo türü birşeyler de yapabilirsiniz :)
    Yaklaşık olarak 75-90 arası bitiyor bu build.

Skiller:
    1.20 sacrifise
    2.20 zeal
    3.20 Smite
    4.20 holy shield
    5.20 Fanacitism

İtemlere gelince:

Yüzükler bul katho,kolye Highlord Wrath

Paladin PvM Buildleri Bitmiştir
    [simage][/simage]

PvP-Buildleri

Crusader

Tartışmasız olarak oyundaki en iyi pvp karakteridir ayrıca en yüksek damage seviyesi bu builddedir ve vuruş başına rakibini itmesiyle stunlama etkisi olur ve diğer vuruş için hak kazanır rakip karşılık veremeden geriye doğpru itildiğini farkettiğinde iş işden geçmiş olcakdır çünkü 1 yada 2 saniye içinde rakip ölü bedenine bakıcakdır,Fanaticism büyüsü yeterince güçlenene kadar might i aura olarak kullanın ve elinize kesinlikle uzun boyutlu silahlardan alın pole axe türü gibi seed up veren itemler charge hızını arttırmaz aksine etkisi olmaz diyebiliriz vigor daki veloticy özelliği sadece charge in vuruş hızına karşı etki eder bunuda rakibi kovalerken yada yolculuk ederken kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu buildin bittiği seviye 75-90

Skiller
    1.Smite 1
    2.Charge 20
    3.Might 20
    4.Vigor 20
    5.Fnaticism 20

İtemlere geçelim:

Kalkan:YOK
    Kemer:arachnid mesh
    Silah:Doom Cryptic Axe
    yüzükler Bul Kath'os,kolye ise kesinlikle higlord olmalıdır

Vindicator

PvM buildinden hatırladığınız gibi smite ve fanaticism skilelrinden oluşan bir builddi bu pvp de nasıl yer aldığını soruyosanız stun diye tahmin etmeyin çünkü kısa bi süreliğine sersemleme gibi bi etkisi var orda yazan saniye değil yani ama rakibe karşı çok hızlı lekilde güçlü darbeler inceğinden doalyı daha vuramadan ölmesi çok rastlanrı bi durumdur item tavsiyesi pvm için olanla aynıdır

1.Skiller:
    2.Smite 20
    3.Holy bolt 1
    4.Charge 1
    5.Blessed Hammer 1
    6.Holy Shield 20
    7.Might 1
    8.Blessed Aim 1
    9.Concentration 1
    10.Fanaticism 20
    11.Sacrifise 1
    12.Zeal 5

İtemlere geçelim:

Templar

Muhtemelen size pek tanıdık gelmeyen bi builddir çünkü pek terccih edilmez edilse bile çok nadir karşıkaldığımdan bu konuda bir fiklir üretemiycem genel olarak Fist Of Heavens(FoH)ve Conviction aurasıyla kullanılan bi buildir genel amacı ise rakibe tıklamanıza bire gerek kalmadan shift+sol tık yaparak dire başa doru bi yıldırım iner rakibinizin
    lightning damage den resisti yüksek olan birisine karşı conviction son seviyede ve itemlerden alıcağı bonus da çok yüksek olcağından o resist bir anda - lere inebilir ve attığınız yıldırım rakibinizi en fazla 2 vuruşda öldürür

Build tam olarak 52-72 lvlları arasında bitmektedir

Skiller:
    1.Holy Shock 20
    2.Fist of Heavens 20
    3.Conviction 20
    4.Holy Shield 20
    5.Holy Bolt 20(İSTEĞE BAĞLI)

İtemlere geçelim:

Kask:Herlequin Crest Shako
    Zırh:Enigma
    Eldiven:Magefist
    Kalkan:Lindless Ward Trol case
    Bot:Sansstorm
    Silah:Hearth Of Oak

PALADİN PVP VE PVM BUİLDLERİ BİTMİŞTİR

Sorcerer
    Sorcerer da pvm,pvp olarak build ayırmak yanlış olur çünkü her özelliği olduğunda 2 alandada kullanılabilir

PvP,PvM Buildler

1.Lightning Sorcerer
    2.Meteor sorcerer
    3.Meteorb Sorcerer
    4.Fireball+Froz orb Sorcerer
    5.Chain Light+Light Sorcerer

Lightning Sorcerer

Oyunda en yüksek elemental damage bu buildde elde edilir tüm itemler bulunursa böyle bir damage elde ederiz lightning damage:7-47k

Skiller:
    1.Charged Bolt 20
    2.Chain Lightning 20
    3.Lightning 20
    4.Telekinessis 1
    5.Teleport 1
    6.Energy Shield 1
    7.Static Field 1
    8.Nova 1-20
    9.Thunder Storm 1
    10.Frozen Shield 1
    11.Warmth 1

İtemlere geçelim:

Kask:
    Zırh:Ormus Robe(Lightning)-CoH
    Kalkan:Lidless Grim Ward
    Silah:Escutha's Temper

Meteor Sorcerer

Aslında meteor tek başına o kadarda güçlü değil yani şöyle bakarsak meteor atıldıkdan sonra 2 saniye kadar boş durcağımız anlamına geliyor bunu kaçma amaçlıda kullanabiliriz yada fire ball gibi bir büyüyle tekrar rakibin üstüne gidebiliriz boss lara karşı çok etkili olan bu build çoğu builde göre çok daha hızlı lekilde bosları öldürebilir
    Bu build 72-80 lvl ları arasında son bulmaktadır

Skiller:
    1.Fire Bolt 20
    2.Fre Ball 20
    3.Meteor 20
    4.Fire Mastery 20
    5.Thunder Storm 1
    6.Frozen Shield 1
    7.Warmth 1
    8.Energy Shield 1

İtemlere geçelim:

Kask:
    Zırh:Ormus Robe(Meteor)-CoH

Meteorb Sorcerer

İsmindende anlaşıldığı gibi ana saldırı büyüleri meteor ve frozen orb dur 2 element gitmek damage i düşürmesine rağmen meteorun üstüne frozen orb atabilme ihtimali var bu da o aralığı kapatıyor ve imbunelere karşı bir avantaj elde ediyoruz
    Bu build 76-86 lvlları arasında bitiyor

Skiller:
    1.Meteor 15
    2.Fire Ball 10
    3.Fire bolt 10
    4.Fire Mastery 10
    5.Frozen Orb 20
    6.Cold Mastery 15
    Ve Savunma büyüleri

İtemler ise:

Kask:
    Zırh:Ormus Robe(Frozen Orb)-CoH

Fire ballorb Sorcerer
    Bu build hem pvp hemde pvm de oldukça iyidir karşıdaki rakibin resistleri 2 yöndende ful olmuycağına göre(olabilir ama)Çok güçlü olmayan ama seri salrırılar yapabiliriz frozen orb un üstüne fire ball u yaklasık 3 kez atabiliyoruz tabi burada faster cast rate imiz inanılmaz bir önem taşıyor
    Build lvl 76-86 arasında bitiyor

Skillere geçersek:
    1.Meteor 1
    2.Fire Ball 20
    3.Fire bolt 10
    4.Fire Mastery 15
    5.Frozen Orb 20
    6.Cold Mastery 15
    Ve Savunma büyüleri

Kask:
    Zırh:Ormus Robe(Fireball)-CoH

Lightnin,Chain Light

Oyunda en yüksek elemental damage bu buildde elde edilir tüm itemler bulunursa böyle bir damage elde ederiz lightning damage:7-47k

Skiller:
    1.Charged Bolt 20
    2.Chain Lightning 20
    3.Lightning 20
    4.Telekinessis 1
    5.Teleport 1
    6.Energy Shield 1
    7.Static Field 1
    8.Nova 1-20
    9.Thunder Storm 1
    10.Frozen Shield 1
    11.Warmth 1

İtemlere geçelim:

Kask:
    Zırh:Ormus Robe(Chain Lightning)-CoH

SORCERER PVP;PVM BUİLDLERİ BİTMİŞTİR

AMAZON
    Çok güçlü elektrik ve,zehir saldırırların yanısıra misilli oklar gibi özellikleri bulunan tam bir pvp ve pvm canavarıdır

PVP,PVM Buildler

1.Javazon
    2.Plague
    3.Guided

Javazon

Hem bosslara hemde normal yaratıklara karşın inanılmaz güçlü bir build önünde hiçbirşey duramaz kısaca açıklamaya kısa keselim

Skiller:
    1.Charged Bolt 20
    2.Lightning Strike 20

devamı eklenecekdir

Not:Hiçbiryerden alıntı yapılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tombaldwin -- 5 Nisan 2009; 12:24:12 >

• Ellerine sağlık güzel olmuş
  • Hangi Patche göre onu belirtmemişin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

Hangi Patche göre onu belirtmemişin!

Öeh son patch e göre tabiyki illa bir kusur buluncak,farkettiysen yazının altına kendim yazdığımı açıkca belirttim sence v1.12 patchinde değilde başka bir patch imi anlatıyorumda enigma gibi 1.12 de gelen itemleri item erlerine koyiyim biraz mantıkla düşün önce tamamını oku sonra bi yorum yap
    Arkadaşlar en çok kullanılan karakter paladin olduğu için onu ilk başa aldım önerinize göre sırasıyla önceliği hangi karaktere veriyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tombaldwin -- 5 Nisan 2009; 1:47:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thranduil07

quote:

Öeh son patch e göre tabiyki illa bir kusur buluncak,farkettiysen yazının altına kendim yazdığımı açıkca belirttim sence v1.12 patchinde değilde başka bir patch imi anlatıyorumda enigma gibi 1.12 de gelen itemleri item erlerine koyiyim biraz mantıkla düşün önce tamamını oku sonra bi yorum yap
    Arkadaşlar en çok kullanılan karakter paladin olduğu için onu ilk başa aldım önerinize göre sırasıyla önceliği hangi karaktere veriyim?

Dostum çok güzel eline sağlık ta Diablo 2 başlığı altında yazsan daha iyi olur. Konu kilitlenebilir burada.

• quote:

Orjinalden alıntı: leco

quote:

quote:

Dostum çok güzel eline sağlık ta Diablo 2 başlığı altında yazsan daha iyi olur. Konu kilitlenebilir burada.

Sadece tek bir konuya değinmiyceğim için yeni bir başlık açdım yoksa o konuya devam ederdim ama devamlı ilk mesajımı editliyceğimden dolayı mesajlar karışabilirdi bu gün nerdeyse 16 kez editledim çünkü devamlı yeni şeyler ekliyorum

• quote:

quote:

Sorceress:D

• O zaman Amazon la devam et. Favori karakterim.

Az kulak kesmedim PvP de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord De Seis -- 5 Nisan 2009; 2:10:46 >
  • Sorcerer a başladım yarın amazon bitmiş olur
  • zamanında sorceress la hell de oynarken frozen orb ve fire büyüleri kullanıyordum ama hellde her ikisinede yaratıkların immunue olmasından dolayı ilerleyememiştim .Acaba bunun çözümü hangi build olmalı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: PALADİUS_ARAGONES

zamanında sorceress la hell de oynarken frozen orb ve fire büyüleri kullanıyordum ama hellde her ikisinede yaratıkların immunue olmasından dolayı ilerleyememiştim .Acaba bunun çözümü hangi build olmalı?

Sorceress hell de pek bişey yapamaz,immuneler çok fazla artıyor bir anda kesebilceğin 2,3 çeşit yaratık kalıyor yani orb fire büyüleri yerine lightning blizzard gibi skilleri kullanırsan vede -resist itemler bulursan daha kolay ilerlersin
  • Bende Kendi Karaktirimi Tanıtayım
    Yapılandırma: Wind Dudu
    (v1.12 EU Leader Char Nick:MerT)

İtemler:

CTA/Monarch
    HOTO/Stromsheld(Cold Facet takılı)
    Enigma
    2x Bul Kathos/ raven frost
    Arach Belt
    Raven Helmet(Cold Facet Takılı)
    3 Ele Sk Amulet
    Trang-oul Gloves
    WaterWalk Boot

Kasa:

Anni
    Dudu Torch
    Full Kasa 1 Ele Sk charm

Merc İtem:

Vampire Gazze helmet (+sol)
    İnfinity
    Forti

Skill:
    20 Armor 20 hurance 20twister 20 tornado / 20 hp oak /1 wolf 1 dire wolf 1 bear (summoning skillere vermek zorunda degilsiniz, kendi tercihiniz)

Not: Char hem PvP hemde PvE'dir MF cok hızlica yapılabilir. İyi bir PvP'ciyseniz bana gore bu karakter ile yenemiyeceginiz bir karakter olmucaktır, bencede iyi bir PvP'ci için en iyi PvP Karakteri budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 6 Nisan 2009; 0:17:26 >

• darkswordman,

Katkından dolayı teşekkür ederim
  • çok güzel bi konu olmuş dostum ellerine sağlık ama benimde istediğim bişey var tabi zamanın varsa :)

Mesela hangi char ın yanında hangi Merc in kullanılması.. Yani Sorc ların yanında act 2 Nightmareden alınmış defansive merc mi iyidir ? yoksa Hell act 2 den alınan mı ?

hell de alınan defans açıyor
    nightmarede alınan cold damage açıyor
    ve merc in üstünde hangi itemler olmalı ? sende biliyosunki bazı itemler -resist filan veriyor.. yani cold olan sorc un yanında -resist veren mercler güzel olur hell de :)

Konuyu tam toparlayamadım şirkette olduğumdan ama sen anladın onu sanırım :)

Selamlar..
  • Yukarıda paladin için anlatılanları single'da uygulayabilirmiyiz acaba? Ben zealot ve hammerdin paladin yapmak istiyorum sırayla, yazan tüm itemleri bulabilirmiyim? Yoksa ladder olanlar da varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wryen

çok güzel bi konu olmuş dostum ellerine sağlık ama benimde istediğim bişey var tabi zamanın varsa :)

Mesela hangi char ın yanında hangi Merc in kullanılması.. Yani Sorc ların yanında act 2 Nightmareden alınmış defansive merc mi iyidir ? yoksa Hell act 2 den alınan mı ?

hell de alınan defans açıyor
    nightmarede alınan cold damage açıyor
    ve merc in üstünde hangi itemler olmalı ? sende biliyosunki bazı itemler -resist filan veriyor.. yani cold olan sorc un yanında -resist veren mercler güzel olur hell de :)

Konuyu tam toparlayamadım şirkette olduğumdan ama sen anladın onu sanırım :)

Selamlar..

O Cold Aurası olan Act2 Merci alınmalıdır
    Silah : Ve sors isen tabi ki İnfinity yazmak zorundasın cunku İnfinity Silahi Conviction aurasını acmakta ve immumuleri silmektedir...

Conviction: Paladin Aura skilidir ve etraftaki her düşmanın restansları indirir

Amor: Fortitude Yazacaksın

Helmet: Hp çalmadıgı için Vampire Gazze alacaksın

Ben kendi mercim ile hiç dokunmadan baali helde kesebiliyor(player 1 de) battle.net de Bu itemlerle

• quote:

Orjinalden alıntı: Codest

Yukarıda paladin için anlatılanları single'da uygulayabilirmiyiz acaba? Ben zealot ve hammerdin paladin yapmak istiyorum sırayla, yazan tüm itemleri bulabilirmiyim? Yoksa ladder olanlar da varmı?

Hiçbiri ladder a göre değildir dediğim gibi başdada söylemişdim bunu single da uğraşırsan biraz bu itemleri bulabilirsin hafta içi olan yoğunlukdan dolayı konuyu pek güncelleyemiyorum kusura bakmayın
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Codest

Yukarıda paladin için anlatılanları single'da uygulayabilirmiyiz acaba? Ben zealot ve hammerdin paladin yapmak istiyorum sırayla, yazan tüm itemleri bulabilirmiyim? Yoksa ladder olanlar da varmı?

Hiçbiri ladder a göre değildir dediğim gibi başdada söylemişdim bunu single da uğraşırsan biraz bu itemleri bulabilirsin hafta içi olan yoğunlukdan dolayı konuyu pek güncelleyemiyorum kusura bakmayın

Teşekkürler sağol diğer karakterlerle oynamıştım ama paladin'le ilk defa oynuyorum gerçekten çok rahat diğerlerine göre, oynaması çok zevkli

• "Enigma Mage Plate" arkadaşlar bu item single'da düşermi? yoksa ladder mı?
  • Sadece Ladder'da düşer. Aslında düşmez kendin yaparsın. 3 soketli mage plate'ye sırayla Jah+Ith+Ber takarsın. Enigma Mage plate olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.