Arkadaslar bir derdimi sizinle paylasmak istiyorum. Wireless modemle bağlantı sağlıyorum ama ben bu bağlantıyı şu şekilde bölmek istiyorum:
1)İki bilgisayar nete bağlı olduğu durumlarda bağlantıyı yarı yarıya ayırsın. 2)Sadece tek bilgisayar nete bağlı olduğu zamanlar bütün bandwidth o bilgisayarın olsun. Diğer bilgisayar nete girdiği zaman yine yarı yarıya bağlantı paylaştırılsın.
Biliyorum çok şey istiyorum ama yine de sizelere güvenim sonsuz...
Merhaba, Kullandığınız modemde IP veya MAC adresi bazlı band genişliği sınırlama özelliği yoksa istediğinizi yapmanız mümkün değildir. Piyasadaki modemlerin çoğunluğunda bu özellik yok. Yanlış hatırlamıyorsam D-link'in bazı modellerinde bu özellik vardı.
Modemi eski bir bilgisayara baglayip, baglanti yonetimini bu bilgisayar ile yaparsan mumkun olabilir. IP bazli bw kisitlamasi yapan modemler var, ancak acik makine sayisina gore bu kisitlamalari kontrol eden bir cihaz var mi bilmiyorum. Bahsettigin modem ile statik sinirlama bile olacagini zannetmiyorum.
Orjinalden alıntı: duhbaci modemimin markası e-con eski bir adsl modem... peki bunu bir programla yapmam mumkun deigil mi ??
Bildiğim kadarı ile o modemde band genişliği sınırlaması özelliği yok. Ama modemin ayarlarına girip bir inceleyin.
İncelemediğim için bir şey diyemeyeceğim ama sanırım netlimiter vb programların bu tür sınırlama özelliği var galiba. Ama bunu karşı bilgisayara kurmanız ve o bilgisayarı kullanan kişinin bu ayar değiştirmemesi gerekir. Bunun haricinde ağı yöneten ekstra bir dananım kurmanız gerekirki birkaç bilgisayarın internet paylaştığı yerde bu komplike bir çözüm olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 5 Nisan 2009; 20:17:38 >
Dediginiz turden baglanti kisitlamayi Sonicwall tarzinda ozel network routerlari yapmaktadir ama fiyati $500 civarinda. Bu tarz cihazlarda her baglanti ne kadar bandwith kullanicagini ayarlayabiliyorsunuz ama dedigim gibi bu tur cihazlar profesyonel ve sirketlere yoneliktir.
Modeminizin icin internetten arama yaptim ve bu konuda herhangi bir bilgiye ulasamadim. Tahminim modeminizin bu tarz bir uygulamayi desteklemedigi yonunde.
Saygilarimla