Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu haberlerden sonra LH4000 almak farz oldu artık. Birde bu işi nasıl yapacağımızı bir arkadaşımız anlatsa detaylı şekilde çok makbule geçer.
  • Birisi burada resimlerle anlatmış. Ekran görüntüleri ne Türkçe, ne İngilizce. Ama, resimlerin altındaki ingilizce yazıları okuyacaksınız.
    http://www.wcw.dk/#42.10

quote:

Orjinalden alıntı: tigger_agc

Bu haberlerden sonra LH4000 almak farz oldu artık. Birde bu işi nasıl yapacağımızı bir arkadaşımız anlatsa detaylı şekilde çok makbule geçer.
  • ARKADAŞLAR NE DİYEYİM TEBRİKLER...PAZARLAMA STRATEJİSİ BENCE DE.
    TV NİN KEYFİNİ ÇIKARTIN
  • quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Off yaaa bugün TV'yi bekliyordum; sabah LG'den aramışlar, LCD'lerin daha gelmediğini, hafta sonuna kadar süre istediklerini söylemişler. Yapacak birşey yok. Bekleyeceğim ama bir erteleme daha olursa o zaman tepem atabilir.

Bir an kendi LCDmi beklediğim ve defalarca teslimatın ertelendiği günler aklıma geldi. Ne diyeyim, sabır, senin adına üzüldüm. Bence mağazayı sıkıştır. Ben öyle yaptım, psikolojik baskı sonuç getiriyor. Umarım bir an önce LCD'ne kavuşursun.

quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

quote:

ghost.rider.extended.cut.2007.dvd5.720p.bluray.x264-hv.mkv

RELEASE INFO:

Format : x264
    Source : BluRay
    Genre : Action / Fantasy / Thriller
    Resolution : 1280x528 (Display: 1280x532)
    Video Bitrate: 4429 kbit/s
    Audio : AC3 5.1 640kbit/s English
    Release : 06.09.07

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu

Sizce yukarıdaki resimlerdeki televizyon hangi model?
    ipucu: Bu konunun, ilk sayfasındaki, ilk resme bakınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurata

LH 4000 serisi usb den müzik ve resim oynatıyor. film oynatmıyor, bir yanlış anlaşılma olmasın...

Böylece .mkv de tescillenmiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 19 Mayıs 2009; 20:14:15 >

• LH 4000 de böyle bir özellik olması alınabilirliğini artırdı. LH 4000 sahibi olup da daha çok deneme yapabilecek olan bir arkadaş var mı acaba. Farklı mkv dosyalar ile encode farklılığı acaba sorun oluyor mu? 1080p lerde görüntü nasıl?

@ tigger_agc, OK tşuna basılı tutuyorsun kumanda da ve bir menü geliyor. Gelen menüde "0000" girerek OK'a basıyorsun, gelen menüde Tool Option3 ü seçip, çıkan menüden off olan Divx'i HD yapıyoruz. Resimlerle açık ve net olarak gösterilmiş ama yazmakta fayda var.
  • LH 4000 MKV OYNATMIYOR ARKADAŞLAR, DENENMİŞTİR, BİLGİNİZE...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sukrozum

LH 4000 MKV OYNATMIYOR ARKADAŞLAR, DENENMİŞTİR, BİLGİNİZE...

Adaam resimli bir sekilde gösteriyo sen hala oynatmıyor diyorsun
  • Acaba LH4000'in oynatmadığı videoyu LH7000'de deneme imkanı bulan var mı?
    Yazılımsal olarak bir farklılık var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Acaba LH4000'in oynatmadığı videoyu LH7000'de deneme imkanı bulan var mı?

Evet bu olay benim de aklıma geldi. Bir fark olmalı mutlaka. Yoksa tv ler arasında tasarım dışında fark kalmıyor. Bu arada bir de aklıma şu geldi: Acaba bu şekilde duyruları yapıp tv leri sattıktan bir süre sonra "bilmem numaralı firmware ile LH4000'e divx, mkv desteği gelmiştir" gibisinden bir şey mi yapacaklardı ilerde? TV nin içinde bu özelliğin olması fakat kapalı halde bulunması aklıma bunu getirdi açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Acaba LH4000'in oynatmadığı videoyu LH7000'de deneme imkanı bulan var mı?

Bir fark olmadığı kuvvetle ihtimal.

Seri üretim oldukları için mkv'li bir işlemciyi üretip kimisine oynatmıyor diyip kimisine oynatıyor diyip ürün gamını artırmaya çalışıyorlar, bunun gibi daha kimbilir bilmediğimiz neler var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 20 Mayıs 2009; 1:08:45 >
  • Samsung B650 serisi için de sordum ama LH4000 ve LH7000 için de sorayım. Bu TV'lerde 'dual-audio' içeren İngilizce + Türkçe vb) filmlerde (avi veya mkv) ikinci sesi seçmek mümkün mü? Son birkaç yılda dual-audio'lu filmler bayağı yaygınlaştı da, bu özellik olmadığında ciddi sıkıntı olacak. Genelde 2. ses Türkçe oluyor (değiştirmek de mümkün ama yüzlerce film için buna zaman ayırmak zor).
  • LH7000 dual audio içeren filmlerde (avi ya da mkv farketmiyor) istediğiniz sesi seçebiliyorsunuz. Sanırım benzer durum birden fazla altyazı için de geçerli ama denemedim henüz.
  • LH 7000 DTS sesli filmlerde ses formatı tanınmıyor mesajı veriyor ve filmi sessiz olarak oynatıyor. Optik çıkışı ses sistemine bağlamama rağmen ses sisteminden (Sony DAV-DZ260) DTS sesi çözmem mümkün olmadı. Ses sistemini de yeni aldığım için sorunun TV'den mi yoksa ses sisteminden mi kaynaklandığını anlayamadım. Ses sistemi DTS DVD'leri sorunsuz oynatıyor. Ya TV DTS sesleri optik çıkışa vermiyor ya da ses sistemi optik girişten gelen DTS sinyali çözemiyor.

Konuyla ilgili yardımcı olacak var mıdır?
  • Sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum.
    Kitapçığını indirip iyice okudunuz mu? 12.5 MB PDF bir kitapçık olacak.
    Kitapçıkta dediğine göre, sesi kapatınca optik çıkış aktif olmalı.
    Eğer AC3 ses çıkışı alıyor, ama DTS alamıyorsanız, korkarım hepimiz için kötü haber.
    Hem AC3 hem DTS alamıyorsanız, ayarlarda veya bağlantılarda hata olmalı.
    Maalesef benim deneme imkanım yok.
    Yorumlarımı şuraya yazmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30855564/mpage_2/tm.htm#31726963
    şurada da kitapçıktan iki önemli sayfa vermiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30855564/mpage_2/tm.htm#31727223

quote:

Orjinalden alıntı: amermer
    Ya TV DTS sesleri optik çıkışa vermiyor ya da ses sistemi optik girişten gelen DTS sinyali çözemiyor.
    Konuyla ilgili yardımcı olacak var mıdır?

• AC3 sesli filmlerde sesi optik çıkıştan DZ260'a aktarmada herhangi bir sorun yok. DTS sesli mkv dosyalarını oynatmaya çalıştığımda "desteklenmeyen ses" diyor ve filmi sessiz oynatıyor. Bu durumda TV'nin sesini kapatmam ya da digital output'u PCM veya Auto yapmam hiç farkettirmiyor. Ne TV'den ne de DZ260'tan ses alabiliyorum.

Vermiş olduğun sayfada audio input olarak sadece MPEG, DD, DD+, HE-ACC ve PCM listelenmiş. Bunları DD ya da PCM olarak SPDIF'e (optic çıkışa) ilettiğini yazıyor. DTS, PCM midir bilmiyorum ama değilse DTS sinyalinin çıkışa aktarılması pek mümkün görünmüyor. Ya da DZ260 PCM olarak aktarılan DTS sinyalini anlamıyor.

Konuyu doğrudan LG'ye soracağım. Bakalım ne yanıt gelecek.
  • Burada da tartışıyorlar:
    http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/912972-official-lg-lh7000-thread-5.html
    Haberler kötü gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: amermer

Konuyu doğrudan LG'ye soracağım. Bakalım ne yanıt gelecek.

• Muhtemelen LH4000'in oynattığı MKV (Matroska) değildir, farklı kodekte bir mp4'tür, yani x264kodecli değildir. Boşuna yanılmayın arkadaşlar :))
  • Neden ısrarla beni küçük düşürmeye çalışıyorsunuz?
    Ben sadece denediğim bir mkv filmin, isim, özellik ve ekran görüntülerini verdim.
    Siz "ben şu isimdeki dosyayı denedim, oynatmadı" deseniz size inanırız zaten.
    Bir kullanıcı foruma ilk mesajını aşağıdaki gibi gönderirse, ne amaçla gönderdiğini aşağı yukarı tahmin edebiliriz.

quote:

LH 4000 MKV OYNATMIYOR ARKADAŞLAR, DENENMİŞTİR, BİLGİNİZE...

quote:

Muhtemelen LH4000'in oynattığı MKV (Matroska) değildir, farklı kodekte bir mp4'tür, yani x264kodecli değildir. Boşuna yanılmayın arkadaşlar :))

Merak edenlere dosyanın PC'deki özelliklerini gene ekran görüntüleriyle veriyorum.
    Kimseyi yanıltmak istemem. Ben, sadece bu dosyayı oynattığını gördüm. 10 tane film koyup çetele yapmadım.
    Zaten almayı düşünen, alır eline hard-diskini gider dener. Beğenirse alır.

Bilen, bilir. Yukarıdaki resimleri PC'de alabiliyorsam, mkv hakkında birşeyler biliyorum, hatta gösterirken işlemcimi üzmüyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 21 Mayıs 2009; 11:21:21 >

• arkadaşlar LH serisi için şu usb den video oynatma işinin nasıl yapılacağını biri tam ve türkçe olarak açıklarsa benim gibi merakla bekleyen arkadaşlar çok sevinecek. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • sayın ASUS 535;

sizden ricam şu ayarların nasıl yapılacağını tam olarak bizimle paylaşmanız! sizden alacağım bilgiler konusunda aynı ayarları bende uygulayıp tv nin video göstermesini sağlayacağım. yardımınız için şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.