Şimdi Ara

Asus'un Radeon HD 4890 modelleri Voltage Tweak özelliğiyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD-ATi'nin Radeon HD 4890 modelini lanse etmesine paralel olarak yeni ekran kartlarını duyuran üreticilerden biri de Asus oldu. Tayvan merkezli donanım devi AMD-ATi'nin referans tasarımını temel alan iki yeni ekran kartını kullanıma sunuyor. Tasarım ve kullanılan soğutucu anlamında herhangi bir değişiklik içermeyen kartların öne çıkan asıl detayı ise Voltage Tweak teknolojisi. Bu teknolojili sayesinde kullanıcılar kartlarla birlikte sunulan SmartDoctor uygulaması ile grafik işlemci çalışma gerilimi arttırılarak %15'e varan oranında performans kazanımı elde edilebilecek. Standart çalışma geriliminde grafik işlemci frekansı 1GHz seviyesine ulaşabilen HD 4890 için Asus, ekstra gerilim arttırımına olanak tanıyarak yüksek hızları garantilemeyi hedefliyor.


    Çift slot tasarıma sahip olan ekran kartlarının her ikisine de AMD-ATi'nin 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı RV790 GPU'su güç veriyor. 256-bit bellek veri yolu desteğine, 800x paralel işlem birimine ve 1GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan ekran kartlarından EAH4890/HTDI/1GD5 kod adlı model standart saat hızlarıyla gelirken yani grafik işlemcisi 850MHz'de, bellekleri ise 3900MHz'de çalışırken, TOP Edition serisi dahilinde hazırlanan EAH4890 TOP/HTDI/1GD5 modeli ise fabrika çıkışı arttırılmış saat hızlarıyla geliyor ve grafik işlemcisi 900MHz'de, bellekleri ise 4GHz'de görev yapıyor. DirectX 10.1 ve Crossfire X teknolojilerine de destek veren ekran kartlarında çift DVI ve HDTV konnektörleri bulunuyor.


    Asus'un sırasıyla 229 Avro ve 239 Avro seviyesinden Avrupa fiyat listelerine girmeye başlayan EAH4890/HTDI/1GD5v ve EAH4890 TOP/HTDI/1GD5 modellerinin yanı sıra soğutucusuyla farklılaşan özel modellerini de önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.









  • asus olsun taştan olsun derim baskada birsey demem vmod ile hem vmod uygulayacaksınız hemde garantili olacak oda güzel.
  • %15 falan yazmış. %15 voltaj arttırabilirisinz mi, %15 performans artışımı acaba yada bambaşka bişey.
    Tabi muhtelemen belli bi seviyeye kadar voltaj koruması ve garantisiyle gelecektir. ekstrem vmod sonrası pert olan bi kart için garanti uak görünüyor :) Özellikle ülkemiz teknik servislerinde "kullanıcı hatası" ibaresi bol bol lanse edilirken.
  • Böyle giderse yakında şöyle bir başlık açmam gerekecek galiba ;

    G92-GTS ile devam mı etmeliyim yoksa HD4890 mı almalıyım
  • İş ortaklarının özel tasarımlı modellerini beklemek en iyisi sanırım HIS IceQ'nun gelmesini dört gözle bekliyorum. 1 GHz çekirdek frekansı garanti olur. Bellekler de 4500 MHz'yi görür. En önemlisi de fazla ısınma sorunu olmadan olur bunlar.
  • 4870 IceQ'nun kaç ay gecikmeli geldiğini düşünürsen, boşuna hayal kurduğunu görmüş olursun. 4890 IceQ'nun çıkacağı bile muamma zaten, hadi çıkacak desek bile o gelene kadar 5870ler gelmiş olur zaten.
  • çok güzel ama fiyat..
  • diamond 4870 black ed. basliginda biz bunun biosunu diger standart 4870 kartlara da yukleriz demistim hadi be demislerdi bir de bunda diyim bakalim belki tutar.. 4870 asus top bios yukledim ama rbe'de oynayinca smart doctor tanimadi karti. rbe de voltaj veriyor guya bir ise yaramiyor bu 4890'da kesin guc devre degisikligi var yemez tahminim 4870'e biosu yuklense ama deneyen olur kesin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN

    4870 IceQ'nun kaç ay gecikmeli geldiğini düşünürsen, boşuna hayal kurduğunu görmüş olursun. 4890 IceQ'nun çıkacağı bile muamma zaten, hadi çıkacak desek bile o gelene kadar 5870ler gelmiş olur zaten.


    Acelem yok. Kartları çıkar çıkmaz alanlardan değilim. İlla en iyisi olsun gibisinden bir ısrarım da olmadı hiç. Önemli olan kartın kaliteli ve uzun ömürlü olması.
  • voltaj arttırmak artık çok zor değil. Mevcut özellik 4870'lerde de var ama nedense gizlenmiş. Belki de kartın çok ısınmasından dolayı. Yazılımla voltaj arttırılacağını forumda görmüştük zaten.
    http://www.donanimhaber.com/Ekran_kartlari_icin_Yazilimsal_Voltaj_Modifikasyonu-12972.htm
  • Asus kalitesini kanuşturmuş.Bir de fiyatları normal olsa..Çıkartmayı çok beğendim bu arada.İstanbulun fethini anımsatıyor.Yalnız atın üzerideki bizans askeri mi ne?:)
  • Ben pek alaka kuramadım İstanbul'un fethiyle Adam "kara şövalye" gibi çizilmiş. Karizma duruyor bakalım kart bu figürün hakkını verebilecek mi (:
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetcan44


    quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN

    4870 IceQ'nun kaç ay gecikmeli geldiğini düşünürsen, boşuna hayal kurduğunu görmüş olursun. 4890 IceQ'nun çıkacağı bile muamma zaten, hadi çıkacak desek bile o gelene kadar 5870ler gelmiş olur zaten.


    Acelem yok. Kartları çıkar çıkmaz alanlardan değilim. İlla en iyisi olsun gibisinden bir ısrarım da olmadı hiç. Önemli olan kartın kaliteli ve uzun ömürlü olması.

    Ekran kartının kalitelisi olmaz, uzun ömürlüsü ise hiç olmaz

    4890 ise en kısa ömürlü kart olacaktır,5800 serisi yolda çünkü




  • @Fraps

    Nasıl ekran kartının kalitelisi olmaz?? HD 4890 GPU'sunun(hatta VPU desek daha doğru) kalitelisi olmaz desen hak vereceğim; fakat Nasıl ekran kartının daha kalitelisi olmuyormuş?
  • 4890, gtx 275 i ezer
  • ASUS da çok para maalesef...
  • asus bunu niye yapıyor? şimdi bu asus diyorki ben madem bunu pahalı satacam o halde bunun bir farkı olması lazım diyor. koymuş içine bir tweak zımbırtısı üzerinede +100 lira çeker artık
  • 4890 işte dediğim Performanslı tip gpular geldi..
    onuda asus yaptı..
    voltage tweak teknolojisi ve fabrika hız artırılmış çıkışlı(oc)'li bir biçimde piyasaya sürülen bir kart...
    süper Performans Daha gelişmiş Kartlar gelmesi dileğiyle..
    hayırlı Olsun
  • hatırlarsanız 8800gt lerde de var idi 1.0-1.1 %10 luk bi oynaşma
    hala 8800gt gibi bi kart çıkarmadılar şöyle hatra değer bi değişiklik bir basamak atlamak gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 4 Nisan 2009; 7:59:03 >
  • Matrix edition bekliyoruz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.