Şimdi Ara

Arabanın anahtarını kaybettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
71.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arabamın anahtarını kaybettim. Şimdi sustasız, u.k.sız olan dandik yedek anahtarla idare ediyorum.Yeni anahtarmı çıkartayım.Yeni anahtarın gelmesinin uzun sürdüğünü duymuştum çalınmış veya bulunmuş olma ihtimaline karşı arabanın ve elimdeki yedek anahtarın immobilizer kodu değiştirilebilirmi? Yada bu durumda ne yapılır ne yapmam lazım.



  • Öncelikle kasko şirketinizle irtibata geçin ki olabilecek olumsuz durumlara karsı önleminizi almış olursunuz.
  • bildiğim kadarıyla kasko için çok önemli.proğrammı değişecek ne olacaksa yaptır derim.ha bu arada ben senelerdir o dandik anahtarı kullanıyorum.ama alışkanlık olsa gerek pek dokunmuyor.anahtarına çabuk kavuşman dileğiyle. (alındı sanılmasın , sadece ölesine yazdım)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vakkas.

    Öncelikle kasko şirketinizle irtibata geçin ki olabilecek olumsuz durumlara karsı önleminizi almış olursunuz.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar_39

    Arkadaşlar arabamın anahtarını kaybettim. Şimdi sustasız, u.k.sız olan dandik yedek anahtarla idare ediyorum.Yeni anahtarmı çıkartayım.Yeni anahtarın gelmesinin uzun sürdüğünü duymuştum çalınmış veya bulunmuş olma ihtimaline karşı arabanın ve elimdeki yedek anahtarın immobilizer kodu değiştirilebilirmi? Yada bu durumda ne yapılır ne yapmam lazım.



    isterseniz kod değiştirilebiliyor.(yedekde dahil)
  • kaskodan yenisini istedeceksin, cebinden olsa güç yetmez ona bu devirde, immolu kumandalı 2 orjinal anahtar kilit setleri vs. derken küçük bir servet ödersin ama kaskon varsa bedavadan yaptırmış olursun...
  • serdar abi kaskoya bildir
    birde yedek anahtar immobilizeri bozuyormuş diye duydum istersen servise sor bir gereksiz telaşa düşürmüş olmayayım ama
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Electro_g kaskom var. Kasko bunları karşılıyormu? Bu hiç aklıma gelmedi. Kaskonun karşılayabileceğini düşünmedim yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

    serdar abi kaskoya bildir
    birde yedek anahtar immobilizeri bozuyormuş diye duydum istersen servise sor bir gereksiz telaşa düşürmüş olmayayım ama


    Evet sabah ilk iş kaskoyu arayacağım servisten önce. Yedek anahtarı bazen kullanıyordum şimdiye kadar bir sorun olmadı. İnşallah olmaz yoksa araba çekiciyle gidecek servise.
  • immobilizer nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar_39

    Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Electro_g kaskom var. Kasko bunları karşılıyormu? Bu hiç aklıma gelmedi. Kaskonun karşılayabileceğini düşünmedim yani

    Eğer ki kasko yaptırırken arabamda sigara içiyorum kül düşse bile yıkama parasını alırım dersen onu da yaptırırsın abicim. O kadar parayı boşa vermiyosun ya.


    quote:

    Orjinalden alıntı: [ Chery ]

    immobilizer nedir?

    Aracın orijinal anahtarı dışında hiç bir anahtar ile çalıştırılamayan kodları ile uyumlu anahtar ile çalıştırılmasını sağlayan bi sistem diye biliyorum.
  • kaybettiğiniz anahtarın kodunu araçtan silinmesi gerekiyor...
    yani artık anahtarı bulsalar bile aracı çalamaz hale getiricek servis kodu silerek araçtan...
    böyle bir uygulama var ama her im.. araçta varmı onu bilmiyorum bir danışın servise...
  • ''anahatar kaybetme klozunuz'' vardır mutlaka...en kısa sürede kaskodan anahtarları yenileyin...şu anda arabanız çalınırsa, hiçbir hak iddia edemezsiniz...çalınma durumlarında kasko bütün anahtarları istiyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Whisper911

    kaybettiğiniz anahtarın kodunu araçtan silinmesi gerekiyor...
    yani artık anahtarı bulsalar bile aracı çalamaz hale getiricek servis kodu silerek araçtan...
    böyle bir uygulama var ama her im.. araçta varmı onu bilmiyorum bir danışın servise...


    Evet dediğiniz gibi eski kodun silinip yeni kod yazılması gerekir mantıken. Bana aynı kodla yeni bir anahtar verirseler bir sabah kalktığımda arabayı yerinde bulamayabilirim Yoksa immo..lu anahtar kopyalayabilen bir sürü yer var.
  • kaskonuzun zeylnamesini inceleyin. Bazen anahtar değişimi için fiyat sınırlaması olarak madde koyabiliyorlar. Mesela benim kaskoda anahtarla ilgili 500 TL'ye kadar geçerli. Ayrıca yedek anahtarın immoblizerı bozduğunu ilk kez duyuyorum.
  • Eğer kullandığın araç imzandaki araçsa "Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion " doğru servise git.Aracı aldığında sana verdikleri fiat code kartınıda yanına almayı unutma.
     Arabanın anahtarını kaybettim


    Serviste ruhsatını alıp anahtar sipariş formu doldururlar.Paray peşin alırlar şipariş veripte gelmeyenler oluyormuş. 2 gün sonra servise tekrar çağırırlar yeni gelen anahtarla elindeki yedek anahtarı tekrar kodlayıp sana teslim ederler.Daha sonra kaybettiğin anahtarı bulan olsada aracını çalıştıramaz.

    Geçen sene 2.el aldığımız Albeamızın yedek anahtarı olmadığı için servise başvurdum kod kartıda yoktu.Hepsini hallettiler. Yeni anahtar+Kod kartı+Kodlama işçiliği+KDV toplam 160TL ye hallettiler. Kod kartım olsaydı 20-25 TL daha ucuza mal olacaktı.Ben salı günü başvurdum servise çarşamaba günü aradılar perşembe gelin diye.Perşembe gittim.Yarım saatte hallettiler.
    Ayrıca bildiğim kadarıyla kaskodan yaptırırsan hasarsızlık bozuluyor.Ama sen yinede sigortacınla bir görüş.




  • acilen kaskonuza durumu bildirin, şu anda aracınız allah korusun çalınsa kasko bir bardak soğuk su bike vermez. anahtarın da sanırım tamamını değil belirli bir kısma kadar olan miktarı karşılıyor, poliçenizde anahtar klozu yazar, yılda bir defa bir takım anahtar isteme hakkınız vardı sanırım, yılda 2 defa cam gibi.

    anahtarı kötü niyetli birisinin bulma ihtimali yok mu? aracın başına bişey gelmesin dikkatli olun, geçmiş olsun
  • kaskonuz anahtar kaybolması içinde geçerliyse öncelikle kaskoyla görüşün.
    kaskocular çalınan arabayla uğraşmaktansa, kendileri aracın bütün anahtar sistemini yeniliyor. sizin birşeyle uğraşmanıza gerek kalmıyor.

    bizimkini otoparkçı kaybetmişti, akşam saati olmasına rağmen kaskocuyu aradık, aracı kapınızın önüne çekin dediler. akşam olduğu için başka birşey yapılmadı. zaten ertesi gün sabah erken saatte de otoparkçı anahtarı getirdi. başka bir aracın içinde bırakmış :)


    birde, yedek anahtar immobilizeri nasıl bozabilir??
    1.si öyle birşey olsaydı otomobil firmaları yedek anahtarı vermezdi
    2.si zaten yedek anahtarın içinde de immobilizer var, olmasa araba nasıl çalışsın?
  • Arkadaşlar servisi aradım yeni anahtarın 350tl olduğunu +30tlde kodlama için için ücret alındığını söylediler. Fakat bu durumda anahtarı bulan kişi kapıları mekanik olarak açabilirmiş ama kodlar değiştirileceği için motoru çalıştıramıyor. Komple sistemin değişmesi ise 700 tl ye maloluyormuş.Daha sonra kasko şirketini aradım yetkili yeni anahtarı kaskonun karşıladığını mini hasar onarımı tarzı birşeye dahil edilerek hasarsızlık indirimininde bozulmayacağını söyledi. Fakat komple sistemin değişmesini karşılamıyor. Servise gidip dilekçe yazacağım ve kaskodan yeni anahtar alacağım.

    Yardımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürler. Anahtarlarınıza sahip çıkın. İnşallah kimsenin başına gelmez çok can sıkıcı bir durum.
  • yani ilk dediğiniz gibi kaybolan anahtarla kapılar açılabilecek fakat araç çalıştırılamıyacak şekildemi hallettiniz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.