Şimdi Ara

AMD-ATi: Yeniden isimlendirmiyoruz, yeni teknoloji üretiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yüksek performans segmenti için hazırladığı Radeon HD 4890 modelini yarın yapacağı resmi lansmana paralel olarak satışa sunacak olan AMD-ATi yeni modelinin yanı sıra önümüzdeki Mayıs ayında kullanıma sunacağı Radeon HD 4700 serisi ile teknoloji liderliği konusunda sektöre yön vermeye devam edeceğini iddia ediyor. Hazırladığı bir dökümanda Nvidia'nın mevcut stratejisini eleştiren AMD-ATi rakip Nvidia gibi yeniden isimlendirme yerine yeni teknolojiler üretme stratejisini benimsediklerini belirtiyor.


    Firmanın açıklamaları göre, 2007'nin son çeyreğinde Nvidia var olan mimari anlayışını taşıyan, farklı olaraksa 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GeForce 8800GT modelini kullanıma sunduğunu aynı dönemde kendisinin ise yeni bir mimariye sahip olan aynı zamanda dünyanın hem 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan hem de DirectX 10.1 desteği sunan ilk ekran kartı ailesi olarak Radeon HD 3800 serisini kullanıma sunduğunu belirtiyor. Bununla yetinmeyen AMD-ATi'nin ikinci hedefi de GeForce 9800GT oldu.


    AMD-ATi geçtiğimiz sene Haziran ayında yine yeni bir mimariye sahip olan Radeon HD 4800 serisini kullanıma sunduklarını bu seri ile birlikte hem GDDR5 bellek teknolojisini kullanan hem de TeraFLOP seviyesinde işlem gücü sunan dünyanın ilk ekran kartı çözümlerini kullanıcılarla buluşturduklarını ifade ediyor. Buna karşılık firma, rakibi Nvidia'nın ise temelde GeForce 8800GT'den daha farklı olmayan ancak yeni bir çıkartma taşıyan GeForce 9800GT modelini pazara sunarak yeniden isimlendirmeye devam ettiğini belirtiyor.


    Hazırlanan dökümandaki üçüncü örnek ise Mayıs ayında kullanıma sunulacak Radeon HD 4700 serisiyle ilgili. AMD-ATi üretim teknolojilerine geçiş konusunda 55nm'den sonra 40nm fabrikasyon sürecine de ilk geçen firma olduklarını belirtilirken Radeon HD 4700 serisinin aynı zamanda ikinci jenerasyon GDDR5 bellek teknolojisini ve üçüncü jenerasyon DirectX 10.1 desteğini içereceğini belirtirken rakibi Nvidia'nın ise GeForce 9800GT'yi bir kez daha yeniden isimlendirerek GeForce GTS 240 yapıp yapmamayı düşündüğünü belirtiyor.


    Bakalım Nvidia rakibi AMD-ATi'nin "Yenilikçilik vs. Yeniden İsimlendirme" yaklaşımı altında yaptığı bu açıklamaya cevap verecek mi, bunu bekleyip göreceğiz.








  • 4890=4870+volt değil mi şimdi bence öyle gibi
  • "Bakalım Nvidia rakibi AMD-ATi'nin "Yenilikçilik vs. Yeniden İsimlendirme" yaklaşımı altında yaptığı bu açıklamaya cevap verecek mi, bunu bekleyip göreceğiz. "

    bunu bende merak ediyorum doğrusu ATI yerden göğe kadar haklı bu konuda.
  • Güzel cevap. 4890 bakalım bu cevaba uygun bir gpu olabilecek mi?
  • bıraksın bu işleri yaa, rakibine laf atmadan önce kendi kartlarını bi tart da öyle konuş, yeni teknolojini artısını söyle bize, ortaya gerçek veriler koy, performansta gerisin, oyun optimizasyonunda gerisin, ayrıca şimdi yaptığın 4890 4870'in aynısı, yani kendi anlattığın şeyi sende yapıyorsun, bide yıllardır ürettiğin her kartın fan problemi var, kartı soğutmaya kalktığında yani fan devir hızını arttırdığında, elektrik süpürgesi gibi çalışıyor, amd-ati heralde kullanıcıların kartları aldıktan sonra gpu'yu parçalayıp içini incelemesini,'' aa ne süper teknoloji almışım oyunlarda daha az performans verse de olur'' demesini bekliyor
  • şaka maka doğru demiş nvidia çok çakal :D
  • ama iremmurat dediğinin kelimesi kelimesine doğru bi laf tebrikler 40 yılda bi 4870 yaptı çok iyi oldu ama 4870 yaptım die havalanmasın derim bende nvidia devam her zaman...
  • AMD işini biliyor helal olsun
  • ATI sürekli yeni kart sürüyor piyasaya NVIDIA ise aynı kartı ismini değiştirerek piyasaya sunuyor. Milleti resmen enayi yerine koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Isaacs -- 1 Nisan 2009; 21:02:43 >
  • güzel cevap bence
  • helal ATI...


    bence NVIDIA GTS 240'da çıkarır...

    NVIDIA tekrar işini bıraksa güzel olucak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iremmurat

    bıraksın bu işleri yaa, rakibine laf atmadan önce kendi kartlarını bi tart da öyle konuş, yeni teknolojini artısını söyle bize, ortaya gerçek veriler koy, 1 performansta gerisin, oyun optimizasyonunda gerisin, 2 ayrıca şimdi yaptığın 4890 4870'in aynısı, yani kendi anlattığın şeyi sende yapıyorsun, 3 bide yıllardır ürettiğin her kartın fan problemi var, kartı soğutmaya kalktığında yani fan devir hızını arttırdığında, elektrik süpürgesi gibi çalışıyor, amd-ati heralde kullanıcıların kartları aldıktan sonra gpu'yu parçalayıp içini incelemesini,'' aa ne süper teknoloji almışım oyunlarda daha az performans verse de olur'' demesini bekliyor



    1.Performasta gerimi...??? öncelikle nVida GTX 295 ile liderliği alalı çok olmadı...! 4870x2 Gtx 295 den performans olarak %5-10 geridedir. buda öle büyültülecek bir durum değil ayrıca sssssöylediklerinizden yeşil bayraklı arkadşlardan olduğunuzu var sayıyorum AMD&ATi tarafını takip etseydiniz Ati'nin Transistör canavarı düşük verimli vede maliyeti oldukça fazla olan GPU lar yerine maliyeti düşük üretim verimliliği yüksek orta seviye GPU ları çiftlereyerek yüksek performans segmentine hitap ediyor yani ATI Çom güçlü GPU yamapımıyor değil YAPMIYOR...!!!!

    2. 4890 4870'in Mimari olarak iyileştirilmiş halidir be bellkeler olarak 2 jenerasyon Dünyanın en hızlı GDDR5 bellekleri kullnılıyor... ATI en azından mimari değişiklikler iyileştirmeler yapıyor. ayrıca Devamlı 1 mimariye Bağımlı kalmıyor Devamlı olarak mimari iyileştirmeler yapıyor... Sizin savunduğunuz nVidia ise Sadece isim değiştirip Önümüze koyuyor Bkz. GTS 250 ( 9800GTX+)

    3. Halami aynı muhappet Özel tasarımlı modeller ne için iş ortakları tarafından üretiliyor zannediyorsunuz... ? şu anda standart tasarım 4800 serisi bulmak gerçekten zor ama Bkz. Özel tasarım modeller peynir ekmek gibi Raflarda boy gösteriyor...


    Ati nin yaptığı bu açıklamada sonuna kadar haklıdır.

    Ayrıca o beyenmediğiniz Ati kartlar sayesinde GTX 260^2 GTX 285 GTX295 gibi kartları Nvidia çıkartmak zorunda kalmıştır. Zira ilk GTX Serisine daha çıkmadan 3 kere indirim yaptırmıştır.

    Ayrıca Çift GPU lu kartların gereksizliğini çıkıp basın mensuplarının önünde bangır bangır bağıran Bir şirketin Sonra Çift GPU lu bir model duyurması Tükürdüğünü Yalama Değilde Nedir... ? ........

    Lütfen yorum yaparken doğruları beyan edin acemi kullanıcıların akıllarını karıştırıcak yorumlaran uzak durun....!




  • 4890=4870+Volt=4850+mhz=4830+shader ona bakarsan :) yorum yapan arkadaşlara teşekkürler çok faydalı oldunuz, kusura bakmayın ama saçmalamışsınız, neymiş efendim ati de aynısını yapıyormuş, ilk önce okuduğunuzı anlayın lütfen, adam mevcut üretim yapılan kartı yeni bir revizyon ve isimle piyasaya sürüyor diyor, yani ne demek bu, mimari aynı,bunu kim yapıyor nvidia, gelelim atiye, 4800 nedir? bir seridir ve 4890 serinin son üyesidir, ona bakarsan 4870 ile 4850 de aynıdır, hemde tamamen aynıdır, sadece frekansı arttırılmış ve ramlerde iyileştirme yapılmıştır, o da ddr5 olan modellerinde, yani ati 4890 yeni bir üye değildir, serinin son versiyonudur, ha ati 4890 ı, 5890 diye çıkarmış olsaydı o zaman haklıydınız işte ki, zaten böyle birşey olsaydı ati yukardaki yazıda yaptığı iddiasında bulunmazdı, neymiş okuduğunu anlamak lazımmış... ve kim ne derse desin ki görünen köy ortadadır, ati her zaman yeni teknolojiye geçişte nvidia nın önündedir, bu da benim kişisel görüşüm.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: StreamRolleR

    ama iremmurat dediğinin kelimesi kelimesine doğru bi laf tebrikler 40 yılda bi 4870 yaptı çok iyi oldu ama 4870 yaptım die havalanmasın derim bende nvidia devam her zaman...


    9800XT, X850XT , X1900 ve X1950XT neydi?
    Aslında Nvidia ilk kez G80 mimarisi ile Atiyi geçebildi.
    Yani 40 yılda bir adam gibi kart çıkaran Nvidia, ati değil...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: electro_g

    4890=4870+Volt=4850+mhz=4830+shader ona bakarsan :) yorum yapan arkadaşlara teşekkürler çok faydalı oldunuz, kusura bakmayın ama saçmalamışsınız, neymiş efendim ati de aynısını yapıyormuş, ilk önce okuduğunuzı anlayın lütfen, adam mevcut üretim yapılan kartı yeni bir revizyon ve isimle piyasaya sürüyor diyor, yani ne demek bu, mimari aynı,bunu kim yapıyor nvidia, gelelim atiye, 4800 nedir? bir seridir ve 4890 serinin son üyesidir, ona bakarsan 4870 ile 4850 de aynıdır, hemde tamamen aynıdır, sadece frekansı arttırılmış ve ramlerde iyileştirme yapılmıştır, o da ddr5 olan modellerinde, yani ati 4890 yeni bir üye değildir, serinin son versiyonudur, ha ati 4890 ı, 5890 diye çıkarmış olsaydı o zaman haklıydınız işte ki, zaten böyle birşey olsaydı ati yukardaki yazıda yaptığı iddiasında bulunmazdı, neymiş okuduğunu anlamak lazımmış... ve kim ne derse desin ki görünen köy ortadadır, ati her zaman yeni teknolojiye geçişte nvidia nın önündedir, bu da benim kişisel görüşüm.


    +1 valla bende döktürecektim ama yazacaklarımı nerdeyse aynen yazmışsın.

    ben 2007 kasım da 8800gt aldım, şimdi dışarı çıksam gts240 alsam benim kartın aynısı. neredeyse 2 sene olmuş, mimari aynı performans aynı ama isim sanki yeni bi serinin üyesi gibi.

    kaldı ki arada bide 9800gt olarak isimlendirme olayı var.

    ati nin yaptığı şeyle nvidai nınki bir değil.

    üstelik 4890 sadece daha yüksek frekanslarla gelmiyo, paralel işlemcilerde iyileştirmeler, devre kartında değişiklikler var. güç tüketimi ve everimlilik özellikleri de 4870 den daha iyi. 48xx serisine son bi model ekliyo o da en perfromanslı model olacak bu kadar basit.




  • Ati boş laf üretmeyi bırakıp da sorunsuz ve performanslı kartlara odaklansın. Nvidia yeniden isimlendirmiş ne var, fiyatı uygun olduktan sonra.Gtx 260 bugün 1gb 4870den ucuza satılmaya başladı.Daha az güç tüketimi ve overclock potansiyeli de cabası.Oyunların %99una uyumluluk, özel soğutma gibi stok soğutması da sorunsuzluğunu tamamlayan unsurlar..Referans 4870ler resmen yanıyo.Vantilatör gibi çalışan fanları da bi kenara bıraksın artık.Özel soğutma işine üreticileri mecbur bırakıyo.Referans alanların elinde patlıyo tabiri caizse.4850nin ilk çıkanları böyle olmuştu hatırlarsanız.Bir kart çıktıntan sonra özel soğutmaları bekleyip,kullanıcının sabrını sona erdirme hususu da es geçilmemeli.Soğutamasında driverına adam gibi bir kart yap şöyle kimsenin yakınmayacağı biz de alkışlayalım.Biz yeniden isimlendirmiyoruz demekle olmaz.Önce kullanıcı memnuniyeti gerekli.Yakında elindeki fiyat avantajını da kaybederse o zaman görürüm ben.Bu konuda amd-ati sever olmama rağmen eleştirmeden geçemiyeceğim..




  • Bir bakıma doğru söylemiş AMD-ATI ama yeniden isimlendirilen kartlar ucuz olduğu sürece problem yok bence Ama şu bir gerçek AMD-ATI olmasa nvidia kartların fiyatını düşünemiyorum açıkçası AMD keşke birde işlemci konusunda Intel ile kapışabilse adamlar piyasada tekel oldu ve fiyatları uçtu gitti eskiden böylemiydi..
  • Kulağını çok çınlattık herhalde en sonunda açıklama yapma gereği duydular
  • Gelen giden Nvidia'ya vuruyor bu aralar, nedense :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iremmurat

    bıraksın bu işleri yaa, rakibine laf atmadan önce kendi kartlarını bi tart da öyle konuş, yeni teknolojini artısını söyle bize, ortaya gerçek veriler koy, performansta gerisin, oyun optimizasyonunda gerisin, ayrıca şimdi yaptığın 4890 4870'in aynısı, yani kendi anlattığın şeyi sende yapıyorsun, bide yıllardır ürettiğin her kartın fan problemi var, kartı soğutmaya kalktığında yani fan devir hızını arttırdığında, elektrik süpürgesi gibi çalışıyor, amd-ati heralde kullanıcıların kartları aldıktan sonra gpu'yu parçalayıp içini incelemesini,'' aa ne süper teknoloji almışım oyunlarda daha az performans verse de olur'' demesini bekliyor

    sen ne zekisin böyle seni mühendis yapalım direkt burada harcanıyorsun




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.