Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Adanada f430 M5 rolling takılıyor :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel >> Cevap: Adanada f430 M5 rolling takılıyor :) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
plantamax

2 Nisan 2009, 2:32:50  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

newmonarch

dostum herkes çok zengin olacak diye bir şey yok....ne olacak geri kalan 68 milyon diye sormuşsun......bu 68 milyona yöneticiler bir çözüm bulamadı, bende maalesef bir cevap veremiyorum..... yanlız şu kadarını biliyorum.....vasıflı eleman olursan aç kalmazsın:) belki meslekten zengin olamayabilirsin ama inan açta kalmazsın.....

edit harf hatası

Yöneticiler neden çözüm bulsunki alan memnun satan memnun iken? Din vasfı ile insanlar "Kader kısmet" gibi düşüncelerle kabulleniyorlar durumlarını. Bazı partilerde sahnede olup dini pompalayınca tabi örtülüyor üstü herşeyin. Zenginlerin çoğunun oyu Akp'ye gidiyor aslında biliyormusun? Direk bununla alakalı değil ama öyle olduğunu düşünüyorum.

dostum her yerde işler;
siyaset, iş adamları( en az 2-3 milyar dolarlık iş adamları) ve sömürülen halk üçgeni içinde geçiyor.......şimdi sana bir şey yazacağım konu tam olarak 180 derece dönecek.....ve yazıyorum; dostum 1996 yılında EV1 denilen %100 elektrikle çalışan bir araba yapıldı....bu arabayı GENERAL MOTOR ÜRETTİ VE 800 TANE YAPTILAR İLK ETAPTA.......bu 800 aracı halka kiraladılar ve halk %96 gibi bir oranla bu arabadan çok memnun kaldı........VE SONRA NE OLDUYSA OLDU(İŞTE BU KISIM PARA; SİYASET VE HALK ÜÇGENİ) GM ELEKTİRKLİ ARABA KONUSUNDA DÜNYA LİDERİ OLUP BU EV1 LERİ PİYASAYA TAM SÜRECEKKKEN ŞİRKET BİR GECEDE BİR KARAR ALDI(ALMAK ZORUNDA BIRAKILDI) VE GM ÜRETTİĞİ EV1 ADLI ELEKTRİKLİ MUCİZEYİ TOPLATIP TAMAMINI YOK ETTİRDİ......HANGİ ŞİRKET %100 BENZİNSİZ ARAÇ YAPIPTA PAZAR LİDERİ OLACAKKEN; VE BU DURUMDAN ANKETE GİRENLERİN %96 SI TAMAMEN MEMNUNKEN; DÜNYADA SATIŞ REKOLARI KIRACAKKEN; ÜRETTİĞİ ARACI TOPLATIP TAMAMINI İMHA EDER????? SORUYORUM SANA HANGİ AKLI BAŞINDA ŞİRKET BUNU YAPAR????? 1996 DA PETROLE GEREK KALMADAN ULAŞIMI SAĞLAYACAK CİDDİ OLARAK ARABA GİBİ ARABALAR YAPILDI AMA BUNLAR PETROL İHTİYACINI TAMAMEN BİTİRİYORDU......SADECE PETROL DEĞİL; PERİYODİK BAKIM GEREKTİREN BİR ÇOK YEDEK PARÇA VE EL EMEĞİ İŞİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIYORDU........AMA PETROL ŞİRKETLERİ VE YEDEK PARÇA SANAYİ BU İŞTEN PARA KAZANSIN DİYE BU EV1 LER İMHA EDİLDİ....DÜŞÜN BAK; SES YOK, EGSOZ GAZI YOK, 0-100 DEĞERİ 3.6 SANİYE EVİNDE ŞARJ DİYORSUN; NORMAL ARABADAN UCUZ, PERİYODİK YAĞ BAKIMI ŞANZIMAN BAKIMI VB GİBİ DERTLERİN HİÇ BİRİ KESİNLİKLE YOK.......İŞTE HALKI HER AÇIDAN SÖMÜRMEK İÇN GM VE POLİTİKACILAR BU ARACI 1 GECEDE YOK ETTİRDİ........BUNUN BELGESELİ VAR TR ALT YAZILI İSTERSEN ÖZELDEN PAYLAŞABİLİRİM....O ZAMAN ANLARSINKİ İŞLER DÜNYANIN HER YERİNDE ASLINDA AYNI.......

2008 VW JETTA TSI 170 HP DSG ŞANZIMAN...PlayStation 3 60 GB PAL...PlayStation 2 (SCPH 30004 R)...PlayStation (SCPH 7501)...N95+8 GB MICRO SD...DELL STUDIO 1535 A93P4...SONY DAV-S888 S-MASTER SİNEMA SİSTEMİ...SONY KDL32-D3000...............´´COMING SOON; GÜNCEL KASA MERCEDES E500´´
newmonarch

2 Nisan 2009, 2:35:41  

Gm'nin ne mal olduğunu biliyorum zaten, her ne kadar takdire değer işler yapmış olsalarda fi tarihinde, dediğin gibi bir sürü çakallıklarıda oldu...Ev1'i yok ettiler herkesin gözünün içine baka baka bunuda iyi biliyorum.

Fakat şimdi Abd'de inadına Tesla, Fisker gibi araçlar üretiliyor ve Ev1'den daha iyiler. Bakalım buna ne yapacaklar...

Michael Jackson Kalbimizdesin

plantamax

2 Nisan 2009, 2:57:35  

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Gm'nin ne mal olduğunu biliyorum zaten, her ne kadar takdire değer işler yapmış olsalarda fi tarihinde, dediğin gibi bir sürü çakallıklarıda oldu...Ev1'i yok ettiler herkesin gözünün içine baka baka bunuda iyi biliyorum.

Fakat şimdi Abd'de inadına Tesla, Fisker gibi araçlar üretiliyor ve Ev1'den daha iyiler. Bakalım buna ne yapacaklar...

EV1 i bilen birini tanımak benim için çok güzel buna sevindim 2008 li yıllarda sokakta ropörtaj yapıyorlar amerikada ´´EV1 i biliyormusunuz ´´diye? halk ´´hiç duymadım´´ diyor GM şimdi hedef dağıtsın diye hidrojene yöneldi bush zamanında.......ama belgeselde hidrojenin baştan sona fiyko olduğunu, elektriğin ise en iyi ve en kalite çözüm olduğunu anlatıyor......eğer izlemek istersen özelden rapid-share linklerini atabilirim sana; ordan download edersin

edit harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plantamax -- 2 Nisan 2009; 3:00:11 >

2008 VW JETTA TSI 170 HP DSG ŞANZIMAN...PlayStation 3 60 GB PAL...PlayStation 2 (SCPH 30004 R)...PlayStation (SCPH 7501)...N95+8 GB MICRO SD...DELL STUDIO 1535 A93P4...SONY DAV-S888 S-MASTER SİNEMA SİSTEMİ...SONY KDL32-D3000...............´´COMING SOON; GÜNCEL KASA MERCEDES E500´´
Taner Göde

2 Nisan 2009, 8:47:25  

Evet, bu GM EV1 olayını okudum, görülüyor ki GM bu arabaları yok ederken kendini de yok etmiş...

♫♪♫ ► Radio Veronica Best of the 80’s ◄ ♫♪♫
GÜMÜŞ GÖLGE 2008 VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE 122 HP METALİK GÜMÜŞ SILVER SHADOW
THE DAY DESTROYS THE NIGHT - THE NIGHT DIVIDES THE DAY - BREAK ON THROUGH TO THE OTHER SIDE

"Who shall stand guard to the guards themselves?" - Juvenal. "Love is an irresistible desire to be irresistibly desired." - Robert Frost.

"All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream" Edgar Allan Poe - "I am the State. L'État c'est moi." Louis XIV the "Sun" King
"From the earth, up through the trees, I can hear her, calling me. Mary Jane" Megadeth - "That is not dead which can eternal lie, yet with strange aeons even death may die." H.P. Lovecraft
kaptan69

2 Nisan 2009, 15:29:11  

M5 Cİ ELAMAN F430 U DURUR DURUP GEÇİYOR NORMALİDE BU ZATEN

uzman0042

2 Nisan 2009, 15:53:30  

EV 1 olayına gerçekten şaşırdım, yeni şeyler öğrenmekte çok güzel ayrıca (Teşekküler DH forum)

Paylaşım için ayrıca teşekkürler...

İ. YÖN
1978 / Konya - Yalova
SUBARU

2 Nisan 2009, 17:26:54  

m5 370kg daha ağır
f430daki elemana 70kg desek hala 300kg daha ağır bmw..
buradan m5 in beygirlerinin ferrarinin beygirlerini nası dövdüğünü anlıyoruz

Barton 2500+ | Abit AN-7 | 1.5gb DDR400 | ASUS X800XT Platinum Edition + AC Silencer | 120gb WD JB 7200rpm + 250gb Samsung Sata2 NCQ | Philips 109P4 | Jazz JB9901 150watt RMS | Ferrari Force Feedback Wheel | Thermaltake 420watt pfc | ASUS TA 210 | AC Fan Pro TC
2nd:
ThorougBred 1700+dlt3c | MSI KT4AV | 512mb DDR400 | Sapphire 9800pro | 15gb Quantum lct 7200rpm + 4gb WD 4200rpm:(| Samsung 763mb | Philips a2.610 5+1 55watts RMS | ASUS 300watt
Screamer

2 Nisan 2009, 19:16:10  

quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

m5 370kg daha ağır

M5 uzaktan kumandalı değil heralde

Ha kameralı adamı diyorsan haklısın tabi

Ozdamar

2 Nisan 2009, 19:30:36  

Amma takılmışsınız söylediğime be dostlar İşletme Okuyorum. Yazdığım A+ ibaresi sosyal sınıf anlamına gelmektedir. Sosyal sınıflar insanların gelirleri ve harcamaları ile doğrudan ilişkilidir. İnsanlık Adamlık seviyeleri ile ilgili değil.. Belirteyim de .

SUBARU

2 Nisan 2009, 19:39:06  

quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

m5 370kg daha ağır

M5 uzaktan kumandalı değil heralde

Ha kameralı adamı diyorsan haklısın tabi

yani..

Barton 2500+ | Abit AN-7 | 1.5gb DDR400 | ASUS X800XT Platinum Edition + AC Silencer | 120gb WD JB 7200rpm + 250gb Samsung Sata2 NCQ | Philips 109P4 | Jazz JB9901 150watt RMS | Ferrari Force Feedback Wheel | Thermaltake 420watt pfc | ASUS TA 210 | AC Fan Pro TC
2nd:
ThorougBred 1700+dlt3c | MSI KT4AV | 512mb DDR400 | Sapphire 9800pro | 15gb Quantum lct 7200rpm + 4gb WD 4200rpm:(| Samsung 763mb | Philips a2.610 5+1 55watts RMS | ASUS 300watt
crazyarif

2 Nisan 2009, 20:18:24  

herkese açık bir yolda bu şekilde trafikteki diğer insanların canını ve malını riske sokan arkadaşları allah'a havale ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyarif -- 3 Nisan 2009; 14:00:37 >

ALPEREN A.

Sisteme Gözat

2 Nisan 2009, 20:33:23  

pist yok mu bu arkadaşlara trafige açık alanda yanlış işler bunlar.bu kadar zenginlerse bi pist yaptırsınlar.

Hyundai i30 CRDI

Iphone 3G 16GB Black,Samsung Star 3G Black
Yeni Astrayı bekliyor...
Güneydoğu

2 Nisan 2009, 22:07:45  

Tekrar söylemek gerekirse...M5 >> F430 Bunu bir kenara yazalım.

Ama konu başka bir yöne taşınmış sanırım... Bu A+ mevsuzu felan hiç anlamam, orayı geçiyorum.

Şu EV-1 güzel bir araç aslında. Adamlar güzel bir fikir üretmişler ama bugün JAPONYA bu konuda çook çok ileride. I-MIEV incelerseniz iyi bir çalışma. Kısacası prize bağlayıp şarj ediyorsun aracını. Sıfır yakıt.

Bu General Motors -> General Electric zamanında(1900'lü yıllar) Nicola Tesla'ya yaptıklarını eminim ki birçok kişi benden iyi biliyordur. EV-1 yanında hiç kalır...

Adam olmaz bu ..... şerefsizlerden...

Allah'ı hakkıyla anlayamayacağımızı anladığımız an, sizi yaratan Rabb'inizin ne kadar büyük olduğunu anlamaya başlıyacaksınız...
ATTRACTION

2 Nisan 2009, 22:14:07  

Bende sunu soyleyım ozaman hiç bir Stock M5-M6 (F430'u ) Yiyemez

Bu mumkun degildir.

?CONFUSED?
Polemik

2 Nisan 2009, 22:19:23  

quote:

Orjinalden alıntı: Güneydoğu

Tekrar söylemek gerekirse...M5 >> F430 Bunu bir kenara yazalım.

Arada 17 hp güç farkı var, BMW daha güçlü.

Onun dışında ağırlık ve aerodinami gibi iki çok önemli faktör Ferrari'den yana. Şanzımanlarını direkt kıyaslayamam ama Ferrari şanzımanı da inanılmaz hızlı.

Peki hala M5 Ferrari'den nasıl daha hızlı oluyor? Biraz boş bir iddia...

G.T.
Güneydoğu

2 Nisan 2009, 22:25:17  

M5 ---> 507 HP

F430 ---> Adı üzerinde 430 HP

Aerodinamik vs. üstün kabul ederim ama düz yolda ve uzun yolda çook şey değişir.

Pist veya virajlı yollarda M5 üstündür diyemem. Neticede çok farklı sınıfların araçları. Birisi Pist için diğeri yol için tasarlanmış. Bunu unutmamak lazım.

Ekleme: 430 HP de bir hata var sanırım, 490 HP yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 2 Nisan 2009; 22:33:10 >

Allah'ı hakkıyla anlayamayacağımızı anladığımız an, sizi yaratan Rabb'inizin ne kadar büyük olduğunu anlamaya başlıyacaksınız...
Polemik

2 Nisan 2009, 22:32:29  

quote:

M5 ---> 507 HP

Aerodinamik vs. üstün kabul ederim ama düz yolda ve uzun yolda çook şey değişir.

Pist veya virajlı yollarda M5 üstündür diyemem. Neticede çok farklı sınıfların araçları. Birisi Pist için diğeri yol için tasarlanmış. Bunu unutmamak lazım.

Adı üzerinde olan F430 430 değil, 490 ps'dir. Düzde de, pistte de M5'i yer F430. Ayrıca Ferrari max rpm olarak da üstündür.

Ferrari Enzo da adı üzerinde Enzo ps gücünde mi? Sizin mantığınıza göre böyle olmalı.

F430 için de kaynak veriyorum.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=121000

G.T.
Whisper911

2 Nisan 2009, 22:34:58  

süper spor hemde Ferrari gibi bir markanın aracı.....
ne kadar güçlü olursa olsun süper spor araçların yerinini hiç bir spor araç tutmaz gibime geliyor....

www.xenonmercek.com
Güneydoğu

2 Nisan 2009, 22:39:39  

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

M5 ---> 507 HP

Adı üzerinde olan F430 430 değil, 490 ps'dir. Düzde de, pistte de M5'i yer F430. Ayrıca Ferrari max rpm olarak da üstündür.

Ferrari Enzo da adı üzerinde Enzo ps gücünde mi? Sizin mantığınıza göre böyle olmalı.

F430 için de kaynak veriyorum.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=121000

F430 yazıyorlar sonra da 490 HP motor koyuyorlar. Bu güzel bir bilgi.

Bu videoda neden tokatlanıyor peki? Sanırım Chip ile alakalı.

Polemik

2 Nisan 2009, 22:44:56  

Pek çok neden olabilir.

Ferrari şoförü belki basmak istememiştir, yol uygun değildir, arabada sorun vardır, lastikler bitiktir, M5 modludur...Bilemeyiz ki.

G.T.
Whisper911

2 Nisan 2009, 22:45:38  

aslında öyle bariz bir tokatlama göremedim videoda....
son hızda m5 ileriye çıkıyor özellikle onun nedenide şanzıman özellikleri ve v10 motoru olabilir diye düşünüyorum...
(bildiğimden değil tahmin sadece)

www.xenonmercek.com
EL_MARIACHI

2 Nisan 2009, 22:45:55  

muhabbet derken eşşek karpuz ve kabuğu olayına dönmüş A+?

Komplo Teorileri
Güneydoğu

2 Nisan 2009, 23:15:14  

@ATTRACTION

Bunu diyorsa aslında konuşmam pek iyi olmaz. Satılık E63'ü yeni gördüm. Vardır bir bildiği.

@Polemik

plantamax

2 Nisan 2009, 23:43:55  

Polemik

Whisper911

dostlarım boş verin ya açıklama yapmayı .....bazı insanların aklından şüphe eder hale geldim.....adam gibi yapılmış kıyas videoları ekliyoruz halen ağzı olan konuşuyor.....

http://videos.streetfire.net/video/m6boardcom-presents-BMW_79108.htm

BUDA AYNI VİDEONUN YOUTUBE LİNKİ http://www.youtube.com/watch?v=hkMhwTy8kNk

bu millet m5 i ne sanıyor f430 felan mı???? bbc de topgear adlı programı herkes bilir; açın bakın; pisttede, dragtada, f430 m5 ve m6 dan üstün.......bmw nere ferrari nere???

joushkun

3 Nisan 2009, 12:17:12  

Ohoo burası da Genç Bakışa dönmüş be hemşerim. Bırakın bu kimlik sınıf çatışmalarını takılın işte. Bir de şu geçer bu geçer filan bence boş muhabbetler. Şöförlüğüne güvenen varsa kapar körfezi gazlar. İster süre tutar isterse hep beraber dalar piste. Kim ak kim kara görülür. Ama 2 tane 3 tane videoya bakıp da şöyle yapmış böyle diyip diyip uzatmak yanlış bence.

PS3 SLIM NTSC-U
drahte 1905

3 Nisan 2009, 12:33:21  

quote:

dostlarım boş verin ya açıklama yapmayı .....bazı insanların aklından şüphe eder hale geldim.....adam gibi yapılmış kıyas videoları ekliyoruz halen ağzı olan konuşuyor.....

http://videos.streetfire.net/video/m6boardcom-presents-BMW_79108.htm

bu millet m5 i ne sanıyor f430 felan mı???? bbc de topgear adlı programı herkes bilir; açın bakın; pisttede, dragtada, f430 m5 ve m6 dan üstün.......bmw nere ferrari nere???

Senin kadar [ne söyliyeceğimi bilmiyorum] biri daha görmedim hayatımda !

Ben yukarıda ne dedim okusan bari içim yanmıcak ! KAÇTAN BASTIKLARI ÇOK ÖNEMLi DYORUM !

İlk vdeoda adamlar 130KM nin altında basmıyorlar, sen kıyaslama çin 50km lik video koyuyorsun

Dipten basarken HER ZAMAN az vites olan araba kazançlı çıkıcaktır bu kuraldır [stı-wrx], keza Ferrarinin kısa oranlı şanzumano 0-240 bandını hızlı tırmandırırken

240 ten sonra bir nefesi daralamaktadır, keza kaç pistin düzlüğünde 240km hızı aşacaksınız ? arabanın şanzumanı yapılma amacı ile benzerlik taşımalı

Diğer taraftan su içinde gider hissiyatı ile otoban kullanımına has top speed bas diye bagıran 7 iler M5, ki bu SMG ile arabanın 200+km hızlarda ki performansı tam yapılma amacına hizmet edicek şeklde

Sen bu iki videoyu kıyaslayarak gözümde bittin zaten, birinde 50km den birindede 130-180km arasında basılan videolar kıyaslanır mı ?

2. olarak ilk videodan sana soylemlerim

İlk bastıklarında ne oluyor ! 180 den basıyorlar ne diyorum ferrarinin önünde 2 vitesi warken M5 yakın aralıklı 3 vitesi war bunun avantajını kullanıcaktır

Keza chipli bir M5 in önüne ferrariye kıyasal epeyde etli wede uzun devir war oldugu viteste

Boyle bir durumda M5 in geçmesi çok normal, kaçtan bastıgın bu yuzden fark ediyor [00:15]

2. i seferde 130 dan 260+ lara kadar basıyorlar ama bu sefer M5 yakalayamıyor ki buda benim söylediklerimi dogruluyor [00:55]

3. seferde M5 arkadan geliyor F430 u cagırıyor, keza kameraya bu yansıyor "Devir kalmadı nereye gel" [1:40]

Rollda öndekine yaklaştıkca onun istediği hızdan basarsın F430, M5 i kırmıyor istediği yerden basıyor ama

3. vitesin son 2K rpm inde basıcak yada 4. viteste epey ölü devirlerden yani iki ucu .. değnek

3 ten bassan 1 vites atıcan zaman kaybı, ki F1 şanzuman deme düz yolda hızlanırken ivmenin düşmesi dahi arabayı paraşütler bildiğin geri çeker

Yada 4 ten basıcak ama bu seferde güçsüz yerden başlıyacagından fark açılıcaktır

Keza söför 3 ten basmak istemektedir haklıdırda, o yüzdende "devir kalmadı.." diyor, bende üst vitesten basmam karşıdaki istedi diye

Ki ben bunu ilk yazımda da belirttim kaçtan bastıgın gibi hangi devirdede bastıgın muhim

[2:30] da mesala M5 arkadan yanına gelip basmıyor, bunu açıklayamam uzun ama söyle sölim bu videoda 130 dan bastıkları hariç hiç bir zaman kendine negatif yerden basmadı gibi

[3:40] a gine bakarsanız "7K da basıyorsun kesiciye giriyor" dialogu geçmekte muhtemel 3. vitesteler, M5 bilerek mi bilmiyorum F430 u hep zor yerinden bastırıtıyor

Şimdi adam 7K dan bassa onunde kalkdı 2K basıcak tak vites atıcak araba bosa gelicek geri dusucek ama 6.2K dan bassa cok daha farklı olur durum

Bu videoda F430, kaçtan bastıklarını önemsememiş keza "Ah ulan geçildik" demiyorlarda

Son bişi daha 250+ hızlarda frenleme sizin sandıgınız gibi olmuyor, bakarsanız "Araba war" dediklerinde araba 1KM otede fren yaptıklarında

Ama yapmasalar araba 20sn önlerinde olucak o yuzden izleyipte araba nerde demeyin araba çok ileride ama adamlarda hızlı gidiyor

Son olarak soyliyeceğim, F430 dipten yada dusuk hızdan 2. vites gibi basarsa M5-6 yı epey geride bırakır

Ama yuksek hızlarda M5 sanzumanının wede hacimli devirli motorunun avantajı ile yuksek hızlardada stabil şekilde hızlanmakta

Rolling sandıgınızdan daha karmaşık bir iş, hilesi hardu hurdu çok olan, videoyu sadece izliyerek yargılıcak bir spor değil

O yüzden, izleyin ama bu geçti demeyin hemen düşünün gerçekten uzmanlık işi roll videosu yorumlamak

Ayrıca bu videoda ses tam sekron değil, erken basmaları anlamakta zorlandım onu bırakın arada kornasız basıyorlar, umurlarında değil kimin geçtiği nerdeyse

Ama bakıpta KESİN YARGILARA warmayın, en basiti sleeper yani modları soylenmeyen arabalar war, M5 in belki airbagler klima iptal değil tamam ama ya warsa ?

Kısacası, kullanmadan konuşmayın, bari binmeden konuşmayın, en kötü görmeden konuşmayın

İzleyin, zevklidir, "ha bu 3 ten bastı, bak akıllı çaprazına girdi, sola kapatıyor çakal" diyin ama M5 bundan hızlıdır bu bundan yavaştır demeyin

Bu futbol maçı değil 2 araba bir birini ayırmadıgı sürece, ki ayırsalar dahi ayırdıkları hızlar, vites mühim

Bir hızda sen ayırırsın [50 den bassan F430] bird hızda o ayırır [240 tan bassalar M5] bunun "MUTLAK HIZLISI" YOK YANİ !

[drahte1905 | Cennetlik Zebani] love me or hate me, i promese it won't make me or break me.
joushkun

3 Nisan 2009, 12:48:43  

Ben videoyu ilk gördüğümde DA Motorsportsun yüklediği BMW'lerden mi acaba diye düşündüm. Acaba öyle mi? Pek de yüklü gibi durmuyor ama..

PS3 SLIM NTSC-U
bianconera

3 Nisan 2009, 12:54:01  

off offf alın bi F430'la M5 'de çıkın yarışın otobanda ne diye bu kadar kasıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 3 Nisan 2009; 0:54:33 >

Otomobilin Geleceği
Ünal

Sisteme Gözat

3 Nisan 2009, 12:54:35  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Screamer

Polemik

valla polisten kaçan ben değildim; ordaki yazıya iyi bakın.....

ama 200 kısmına gelince, evet; acı ama gerçek bu şekilde; polis avlayabildiğine ceza kesiyor.....çünkü polisin aylık doldurması gereken bir kotası var...

Yani sen hız sınırlarını sollamalar dışında aşmıyorsan sorun yok. Cetta'yla hiç 200 yapmadıysan sorun yok.

aaaaaa, 170hp alınırda 200 hiç yapılır mı katien 120 yi HİÇ geçmedim

Sende yani. ben 105'lik Astra ile 180 yapıyorum. Sen dede gibi git 120 ile.

Tabi bunun şaka olduğunu biliyoruz hepimiz. Tasvip etmediğim şeyler ama el mahkum olunca. benzin göstergesinin ve kalan menzilin düştüğünü görmek ne acı vericidir bilirsin.

Sevdiğin için deli oldun dediler. Yaşamın tadını yalnız deliler bilir dedim.
Artis mi? Ne artisi? Artis ne arar la bazarda! Ben öyle bir şey görmedim, ben 55 yaşındayım. Biz araba alışverişi için geliyoruz buraya. Artis olarak gelmez bize o işler.
EIRP

3 Nisan 2009, 12:54:53  

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Senin kadar [ne söyliyeceğimi bilmiyorum] biri daha görmedim hayatımda !

Ben yukarıda ne dedim okusan bari içim yanmıcak ! KAÇTAN BASTIKLARI ÇOK ÖNEMLi DYORUM !

İlk vdeoda adamlar 130KM nin altında basmıyorlar, sen kıyaslama çin 50km lik video koyuyorsun

Dipten basarken HER ZAMAN az vites olan araba kazançlı çıkıcaktır bu kuraldır [stı-wrx], keza Ferrarinin kısa oranlı şanzumano 0-240 bandını hızlı tırmandırırken

240 ten sonra bir nefesi daralamaktadır, keza kaç pistin düzlüğünde 240km hızı aşacaksınız ? arabanın şanzumanı yapılma amacı ile benzerlik taşımalı

Diğer taraftan su içinde gider hissiyatı ile otoban kullanımına has top speed bas diye bagıran 7 iler M5, ki bu SMG ile arabanın 200+km hızlarda ki performansı tam yapılma amacına hizmet edicek şeklde

Sen bu iki videoyu kıyaslayarak gözümde bittin zaten, birinde 50km den birindede 130-180km arasında basılan videolar kıyaslanır mı ?

2. olarak ilk videodan sana soylemlerim

İlk bastıklarında ne oluyor ! 180 den basıyorlar ne diyorum ferrarinin önünde 2 vitesi warken M5 yakın aralıklı 3 vitesi war bunun avantajını kullanıcaktır

Keza chipli bir M5 in önüne ferrariye kıyasal epeyde etli wede uzun devir war oldugu viteste

Boyle bir durumda M5 in geçmesi çok normal, kaçtan bastıgın bu yuzden fark ediyor [00:15]

2. i seferde 130 dan 260+ lara kadar basıyorlar ama bu sefer M5 yakalayamıyor ki buda benim söylediklerimi dogruluyor [00:55]

3. seferde M5 arkadan geliyor F430 u cagırıyor, keza kameraya bu yansıyor "Devir kalmadı nereye gel" [1:40]

Rollda öndekine yaklaştıkca onun istediği hızdan basarsın F430, M5 i kırmıyor istediği yerden basıyor ama

3. vitesin son 2K rpm inde basıcak yada 4. viteste epey ölü devirlerden yani iki ucu .. değnek

3 ten bassan 1 vites atıcan zaman kaybı, ki F1 şanzuman deme düz yolda hızlanırken ivmenin düşmesi dahi arabayı paraşütler bildiğin geri çeker

Yada 4 ten basıcak ama bu seferde güçsüz yerden başlıyacagından fark açılıcaktır

Keza söför 3 ten basmak istemektedir haklıdırda, o yüzdende "devir kalmadı.." diyor, bende üst vitesten basmam karşıdaki istedi diye

Ki ben bunu ilk yazımda da belirttim kaçtan bastıgın gibi hangi devirdede bastıgın muhim

[2:30] da mesala M5 arkadan yanına gelip basmıyor, bunu açıklayamam uzun ama söyle sölim bu videoda 130 dan bastıkları hariç hiç bir zaman kendine negatif yerden basmadı gibi

[3:40] a gine bakarsanız "7K da basıyorsun kesiciye giriyor" dialogu geçmekte muhtemel 3. vitesteler, M5 bilerek mi bilmiyorum F430 u hep zor yerinden bastırıtıyor

Şimdi adam 7K dan bassa onunde kalkdı 2K basıcak tak vites atıcak araba bosa gelicek geri dusucek ama 6.2K dan bassa cok daha farklı olur durum

Bu videoda F430, kaçtan bastıklarını önemsememiş keza "Ah ulan geçildik" demiyorlarda

Son bişi daha 250+ hızlarda frenleme sizin sandıgınız gibi olmuyor, bakarsanız "Araba war" dediklerinde araba 1KM otede fren yaptıklarında

Ama yapmasalar araba 20sn önlerinde olucak o yuzden izleyipte araba nerde demeyin araba çok ileride ama adamlarda hızlı gidiyor

Son olarak soyliyeceğim, F430 dipten yada dusuk hızdan 2. vites gibi basarsa M5-6 yı epey geride bırakır

Ama yuksek hızlarda M5 sanzumanının wede hacimli devirli motorunun avantajı ile yuksek hızlardada stabil şekilde hızlanmakta

Rolling sandıgınızdan daha karmaşık bir iş, hilesi hardu hurdu çok olan, videoyu sadece izliyerek yargılıcak bir spor değil

O yüzden, izleyin ama bu geçti demeyin hemen düşünün gerçekten uzmanlık işi roll videosu yorumlamak

Ayrıca bu videoda ses tam sekron değil, erken basmaları anlamakta zorlandım onu bırakın arada kornasız basıyorlar, umurlarında değil kimin geçtiği nerdeyse

Ama bakıpta KESİN YARGILARA warmayın, en basiti sleeper yani modları soylenmeyen arabalar war, M5 in belki airbagler klima iptal değil tamam ama ya warsa ?

Kısacası, kullanmadan konuşmayın, bari binmeden konuşmayın, en kötü görmeden konuşmayın

İzleyin, zevklidir, "ha bu 3 ten bastı, bak akıllı çaprazına girdi, sola kapatıyor çakal" diyin ama M5 bundan hızlıdır bu bundan yavaştır demeyin

Bu futbol maçı değil 2 araba bir birini ayırmadıgı sürece, ki ayırsalar dahi ayırdıkları hızlar, vites mühim

Bir hızda sen ayırırsın [50 den bassan F430] bird hızda o ayırır [240 tan bassalar M5] bunun "MUTLAK HIZLISI" YOK YANİ !

olay budur.üzerine konuşmaya gerek yok

D1GP FUN
DRIFTMASTER

EIRP:Effective Isotropically Radiated Power
Stage 2 ///M Elantra
Whisper911

3 Nisan 2009, 12:59:54  

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Ben videoyu ilk gördüğümde DA Motorsportsun yüklediği BMW'lerden mi acaba diye düşündüm. Acaba öyle mi? Pek de yüklü gibi durmuyor ama..

videonun başında

F430 has a Digital Tuning Chip + Tubi GTC Exhaust

M5 has a Superchips Chip + Supersprit Exhaust

yazıyor...

www.xenonmercek.com
plantamax

3 Nisan 2009, 1:00:42  

M5 TE UFAK BİR TUNING OLMASINA RAĞMEN F430 KARŞISINDAKİ DURUMU

http://videos.streetfire.net/video/BMW-M5-Kelleners-vs-F430_73327.htm

üzerine konuşmaya gerek yok

Whisper911

3 Nisan 2009, 1:05:09  

plantamax video drahte1905 i haklı çıkarıyor haberin olsun

www.xenonmercek.com
LAST_DRIVER

3 Nisan 2009, 1:06:15  

Ferrari niye asılmıyor pedala anlamadım. Sanki rölantide kullanmış şoför arkadaş Ferrari'yi...

Bu arada varsa getirin bir 330km/s görrelim yokuş aşağı şu F430'la... Bakalım 350'ye taşıcakmı son şanzıman dişlisi, yokuş aşağı giderken aracı????

Sanırım ikiside 500+30 ila 50 beygir. Normalde ikiside 330'u görür, anormal bir sürücünün kontrolünde. 1000 beygirlik Bugatti zor basıyo çünkü 407'yi düz yolda...
Belki BMW ğır ve şişik olduğu için kesilir 280-300 den sonra, bilemiyoz tabii şu an. Görmemişiz çünkü... (görmemişlik anlamında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 3 Nisan 2009; 1:29:58 >

plantamax

3 Nisan 2009, 1:11:30  

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

hocam m5 i savunan kim varsa burda hepsi haksız çıkıyor eklediğim videolarda....toplam performansta F430>M5 yani bunu sırf rolling içinde demiyorum.....her açıdan F430 daha üstün......gerek aerodynamic gerek 0-100 gerek güç/ağırlık oranı olarak F430 daha üstün.....yani adanadaki yapılan yarışta arkadaş becerememiş altındaki ferrari ile diye burda uzun uzun yazan kimse haklı çıkmıyor....nitekimde yaptıkları otobanda sakat o saatlerde o yol boş değilki gidersin 2-3 km aracın biri çıkar önüne frenlersin ister istemez....sonuç eklenilen videolarda da, dünyada test yapan pro ekipler de; aynı sonucu elde ediyor; F430>M5

edit ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plantamax -- 3 Nisan 2009; 1:21:54 >

Güneydoğu

3 Nisan 2009, 1:28:42  

@ drahte 1905
Seni kutluyorum. Eline sağlık...

Bir de bana, bazıları diye hitap eden "bazıları". Anlaşılan daha gençsin, senin hakkında en ufak yorumum yok iken neden lafa "sazanladığını" buna yoruyorum.

"BMW nere, Ferrari nere" yazıp sonuna da üç soru işareti(???) koymuşsun... Normaldir.

^^BMW - "30 Ferrari markasını" cebinden çıkartır... Bunu da böyle bil...

Ardından TOP GEAR testlerini örnek vermişsin... Ama anlatamıyorsun ki... Birisi "halis" pist aracı, diğeri otoban canavarı... Ona rağmen pistte ezici bir üstünlüğü yok F430'un. Saniyelik fark var...

Bir de 170 HP lik cettayla adam olunmaz... 200 km'yi 1.5 MIVEC 110HP LANCER ile çook rahat görürsün. Hem de çok daha az yakarak..

Ha sen para var, huzur var dersen... Orasına ben karışmam. Hayatta mutluluklar dilerim!

Neyse lafı uzatmayalım. Gece gece tadımız kaçmasın.

Bu mesajı okuyan -maalesef(rapid sınırlıyor)- ilk 10 kişiye '80 lerin güzel şarkılarından... >>Alphaville - Big In Japan<<

http://rapidshare.com/files/216729312/Alphaville_-_Big_In_Japan.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 3 Nisan 2009; 1:35:27 >

drahte 1905

3 Nisan 2009, 1:34:58  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

hocam m5 i savunan kim varsa burda hepsi haksız çıkıyor eklediğim videolarda....toplam performansta F430>M5 yani bunu sırf rolling içinde demiyorum.....her açıdan F430 daha üstün......gerek aerodynamic gerek 0-100 gerek güç/ağırlık oranı olarak F430 daha üstün.....yani adanadaki yapılan yarışta arkadaş becerememiş altındaki ferrari ile diye burda uzun uzun yazan kimse haklı çıkmıyor....nitekimde yaptıkları otobanda sakat o saatlerde o yol boş değilki gidersin 2-3 km aracın biri çıkar önüne frenlersin ister istemez....sonuç eklenilen videolarda da, dünyada test yapan pro ekipler de; aynı sonucu elde ediyor; F430>M5

Ya anlamıyorsun hala F430>M5 BOYLE BİŞİ YOK !

I. si zaten ELMA İLE ARMUTU KIYASLIYORSUN !

Her ikisininde KENDİNE GORE + YONELERİ war, adanada M5 in + yonleri ortaya cıkmış

Senin koydugun videoda F430 un + yonleri ortaya çılmış

Ama bu MUTLAK ŞEKİLDE "F430>M5" demeni GEREKTİRMEZ !

"F430>M5" böyle diyebilmen için F430 un MUTLAH HIZLI Olması lasım frnedede konfordada 33 tende 233 tende basınca geçmesi lazım geçmesi değil ayrıması lazım

Ama durum oyle değil !

O yuzden HER İKİSİNİNDE HAKKINI TESLİM EDİCEKSİN

[drahte1905 | Cennetlik Zebani] love me or hate me, i promese it won't make me or break me.
plantamax

3 Nisan 2009, 1:35:46  

quote:

@ drahte 1905
Seni kutluyorum. Eline sağlık...

Bir de bana, bazıları diye hitap eden "bazıları". Anlaşılan daha gençsin, senin hakkında en ufak yorumum yok iken neden lafa "sazanladığını" buna yoruyorum.

"BMW nere, Ferrari nere" yazıp sonuna da üç soru işareti(???) koymuşsun... Normaldir.

^^BMW - "30 Ferrari markasını" cebinden çıkartır... Bunu da böyle bil...

Ardından TOP GEAR testlerini örnek vermişsin... Ama anlatamıyorsun ki... Birisi "halis" pist aracı, diğeri otoban canavarı... Ona rağmen pistte ezici bir üstünlüğü yok F430'un. Saniyelik fark var...

Bir de 170 HP lik cettayla adam olunmaz... 200 km'yi 1.5 MIVEC 110HP LANCER ile çook rahat görürsün. Hem de çok daha az yakarak..

Ha sen para var, huzur var dersen... Orasına ben karışmam. Hayatta mutluluklar dilerim!

Neyse lafı uzatmayalım. Gece gece tadımız kaçmasın.

Bu mesajı okuyan -maalesef(rapid sınırlıyor)- ilk 10 kişiye '80 lerin güzel şarkılarından...

[link=http:/****.com/files/216729312/Alphaville_-_Big_In_Japan.rar.html]Alphaville - Big In Japan[/link]

HER TARAFINIZ BİLGİ ZATEN

BMW M5

Power-to-weight 273.22 bhp/ton

FERRARI F430

Power-to-weight 333.1 bhp/ton

DAHA YOK ŞU VİTES, YOK BİLMEM NE, DİYE KONUŞMAYA GEREK VAR MI???????

ATTRACTION

3 Nisan 2009, 9:19:22  

Video' da ki m5 te Yazılanlara ilaveten Kasnak ve daha birçok bilmedigimiz parça degiştirilmiş.

Keza araç sahibi kendısıne olu gelen devırlerde basmak ıstemedi. Video'yu çeken arkadas ile konustum

Araç sahibi araç uzerinde ki ekstralar konusunda detaylı bilgi vermekten kaçınmış ve Kasnak oldugunu da sonradan soylemiş.

O yuzden video'ya çok takılmayın @Drahten'nin dedigi gibi bakıp yorumlamak cok dogru degil zaten..

?CONFUSED?
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2]
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Genel >> Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel >> Cevap: Adanada f430 M5 rolling takılıyor :) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: MSI Standı
Tayvan Computex 09'da MSI standındayız
Dente Fusion: ION tabanlı MiniPC
CD-ROM kadar alanda tam teşekküllü PC!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç