Şimdi Ara

Geceleri açık kalan bilgisayarlar şirketlere ciddi yük getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Küresel ekonomik krizin neden olduğu daralmaya bağlı olarak düşen satışlar nedeniyle firmalar aralarında iş yavaşlatma, işten çıkarma, yatırımları askıya alma gibi önlemlerin yer aldığı acil eylem planlarını değerlendirmeye alırken, pek çok firmanın geceleri kapatılacak bilgisayarlar ve elektronik cihazlar ile ciddi ölçüde tasarruf elde edebileceği belirtiliyor.


    Enerji yönetimi yazılımları hazırlayan 1E firmasının çalışmasına göre, sadece Amerika'daki firmaların geceleri de açık tutulan ve kullanılmayan bilgisayarların gereksiz enerji harcaması nedeniyle yıllık 2.8 milyar dolarlık ekstra bir yükün altına giriyorlar. Örneğin 10.000 bilgisayar çalıştıran büyük ölçekli firmalarda, sistemlerin geceleri kapatılmasıyla yıllık 260.000$'lık tasarruf elde edilebileceği belirtiliyor ki bu miktarın daha verimli sistemlere geçiş konusunda firmalarca yatırım bütçesine katkı olarak kullanılabilmesi de mümkün.


    1E tarafından hazırlanan 2009 PC enerji raporuna göre, Amerika'dan 108 milyon ofis bilgisayarının yaklaşık yarısı geceleri düzenli olarak kapatılmıyor. Bu durumun firmalara yıl sonunda ekstra fatura yükü olarak yansımasının yanında gereksiz enerji sarfiyatına bağlı olarak çevresel anlamdaki olumsuz etkilerine de vurgu yapılmakta. Açıklamaya göre, dünyadaki 1 milyar bilgisayarın sadece bir gece kapalı tutulmasıyla Empire State binasının 30 yıl boyunca aralıksız aydınlatılmasına yetecek enerjinin tasarruf edilmesi mümkün.








  • bazen bizlere küçük gibi gelen değerleri yıllık bazda düşünüp istatistiğe vurunca yapılan israf gözler önüne seriliyor. bir örnek yaparsak ; ülkemizde her aile günde çeyrek ekmek ziyan etse. 70 milyon / 4 kişi = yaklaşık 18 milyon aile var desek. 18milyon / 4 = 4.500.000 adet ekmek çöpe gider. yılda ise 1milyar 642 milyon 500 bin ekmek eder . bu gibi örnekler çoğaltılabilir.
  • Türkiye de geceleri açık kalan yazıcı, hoparlör ve monitorlerin de hesabı yapılsa devlet dairelerinden eminim bi çok kişinin dudağını uçuklatacak zararlar ortaya çıkar.
  • Gerçekten etkileyici rakamlar, insanların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor.
  • Şu büyük çapta güç yönetimi olayının bir standarta ve otomasyona bağlanması lazım artık...
  • Geceleri şalterleri indireceksin, açık olan bilgsiayarların sahiplerini uyaracaksın vs...
  • tabii yapılan işlerde gündüze sığarsa..
  • Devlet dairelerinde geceleri birçok kullanılmayan bilgisayarın açık bırakıldığına şahit oluyorum. Personel buna dikkat etmiyor önemini kavrayamıyor. Bunu devlet bile tam olarak önemsemiyor. Bir genelge yayınlasa kurum amirlerine ve takibini yapsa sadece devlet dairelerinden bile büyük ölçüde tasarruf sağlanır.
  • koca amerika hala o işi otomatiğe bağlayamamışmı yok kardeşim adamların dünyaya garezi var ne yapsalar hava kirleniyor
  • 30-40w tüketen LCD yerine hala 100W crt monitör kullanıyorlar en başta bunları değiştirseler kar ederler zaten. İsrafın zaten haddi hesabı yok Ordu da hergün tonlarca yemek ve Ekmek çöpe gidiyor bizim vergiler savuruluyor. Sanayi dediğin olay zaten elektriksiz olmuyor. Ordonat larda ne mobilyalar,beyaz eşyalar,elektronik eşyalar subay eşlerine beleş veriliyor uhuuu her hafta tırlarla getiriliyor Ankara gibi yerde. Doğal gazı belediyeler devlet daireleri bol keseden harcıyor ödemiyor sonra vatandaşa giriyor zamlar. Daha saymaya kalksam destan yazarım.
  • LCD monitörler + verimli güç kaynakları + güncel verimli işlemciler. İş bilgisayarı olarak dizilen onboard ekran kartlı basit sistemler tam bu iş için biçilmiş kaftan.

    Ama ne kadar uygulanıyor tartışılır.
  • bunu bilmeyen yok daha cok haber niteligi tasiyan seyler burda haber olursa cok daha iyi olur
  • Bazen biz ev kullanıcılarıda bilgisayarı geceleri açık bırakmak zorunda kalıyoruz
  • Bu firmalar açık kalan bilgisayarların farkında değillermi ki onlara kapatın tasarruf edin diye akıl veriliyor.. anlamış değilim.. eğer açık kalıyorsa bir nedeni vardır yoksada çalışanların suçudur bu yoksa firma ne diye gereksiz masraf yapsın ki ... insanları bilinçlendirmek lazım daha firmalara gelmeden...
  • 2 nükleer santral daha yapar açığı kapatırlar atıkları nereye atarlar allah bilir.
  • iş yerini bilmem ama evde durum terse işliyor.
    0.07(en son baktığımdaki rakam) gece tarifesi akıllı sayaçta, gündüz 2 katı, akşam 4 katı..
    benim sistem sıpa için gece açık asıl:)
  • Marsı bunun için araştırıyorlarmış
    quote:

    Orjinalden alıntı: venom88

    2 nükleer santral daha yapar açığı kapatırlar atıkları nereye atarlar allah bilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.