Şimdi Ara

GALERİ'DEN ARAÇ ALINIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
42.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben şahsen galeriden araba almam. Sadece galerileri dolaşıp fiyat sorarım. Hatta 2 hafta önce İzmir/Otokent galeride geçen bir diyalog.

    "B"en ve "G"alerici;

    B: Selamlar, hayırlı işler.
    G: Buyrun efendim.
    B: Usta en son ne diyorsun? (Araç 2001 model Vw Golf)
    G: 19, yaparız birşeyler.
    B: En son ne olur onu konuşalım?
    G: Sana en son 18.5 olur, kuruş inmem. 1 Ay önce 18'e aldım.
    B: En son bu mudur?
    G: Son bu olur sana.

    Muhabbetin ortasında biri daha gelir galeriye..

    Gelen "A"rkadaş, "G"alerici ve "B"en;

    A: Selamun Aleykum, hayırlı işler.
    G: Aleykum Selam, sizden aldığım araca bakıyorlar.

    O arada içeride telefon çalar ve galerici arkadaş telefona bakmaya gider. Gelen arkadaşla biraz konuştuk.

    B: Merhaba, araç sizinmiş?
    A: Evet, yaklaşık 1 ay kadar önce benden aldı. Nakite fena sıkışmıştım.
    B: Kaça bıraktınız arabayı?
    A: X(Galerici) bey ne dedi size fiyat olarak?
    B: En son 18.5 dedi. 18'e almış sanırım sizden.
    A: (İnsaniyetli bir şekilde)15 verdi bana.
    B:

    Tam bu arada konuştuğum arkadaşında telefonu çalar ve acil gitmesi gerekir. Bende öyle kalırım. Sonra galerici tekrar gelir.

    G: İşte 18.5 olur en son. Temizdir vs.vs..
    B:


    Not: Konuşmalarda G harfini pembe yapmamın sebebi, galerici arkadaşın bundan olmasından kaynaklanan bir durum; Bknz:

     GALERİ'DEN ARAÇ ALINIR MI?




  • çok acil nakite şıkışmadığınız sürece

    galeriye araba satılmaz
    galeriden araba alınmaz

    emlakçıya ev satılmaz
    emlakçıdan ev alınmaz,

    öyle yapmazsanız .. giren şemsiye açılmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkan59

    bencee galeriden almak daha mantıklıdır en azından sonradan arabada bi şey oldugunu anlarsanız galeri ye götürüp halledersiniz sorunun fakat şahıstan alırsan bi daha o adamı zor bulursun

    Kesin:)
    Sen o galeriye git araç bozuk al bunu desen sopayla kovalr seni.Polyanna memleketinde dediklerin olaiblir.
  • Tabi ki alınır.Ben galeriden aldım.Fakat gözünüz açık olmalı.Galericiler bu forumda "öcü" gibi gösteriliyor.İçlerinde üçkağıtçılar tabi ki var,fakat her meslekte bu tipler var.Siz uyanık olursanız,kolay kolay kazıklanmazsınız.

    Kafanızdaki araçla pazarlık yapıldıktan sonra aracı alır sanayide tanıdık bir ustaya gösterirsiniz.Tanıdık yok ise yetkili servisler de yapıyor bu işi.VW'de 170 TL civarı,fakat aracın heryerine bakıyorlar.

    Eğer sanayide gösterecekseniz aracı,yetkili serviste aracın son bakımında kaç km.de olduğunu sorun.Model yılı yüksek araç alacaksanız yapmalısınız bunu.Mesela araç 100 binde giriyor bakıma,göstergeye bir bakıyorsunuz ki araç 60 binde.

    Ama bunları yapmaz da,galeride "saf gibi" araçlara bakar,pazarlık yapar,hatta onların ustalarına (Abi bizim ustamız var sanayide,çok iyi,para vermene gerek yok derler,tuzağa düşmeyin). gösterirseniz aracı kazık yeme ihtimaliniz artar.

    Yetkili servislerdeki araçlara gelince (Ford,Dod vs..).O araçların çok büyük bir kısmı şirket aracı veya hor kullanılmış araçlar.Çünkü o tip yerler ölü fiyattan alıyor aracı.Sizin aracınız temiz ve az km.li olsa o fiyattan verir misiniz?İzmir'de Ford'a bakmaya gitmiştim 2.el Focus için.Hepsi Trend donanımı,kazası olan,yüksek km.li araçlardı.Şirket arabaları işte.Hemen kaçtım tabi ki.




  • bi malı alırken mümkün olduğunca az aracı sokmak lazım araya. ne galeriden ne sokaktaki adamdan, en sağlam araç tanıdıktan alınır bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ExTReMee

    Dün pazarda başıma ilginç bir olay geldi bir komşumuzun 97 Toyota Corollasını getirmiştik bu arada alım satım yapıyoruz. Adamın teki geldi sordu arabayı baktı bana dediki sahibindenmi galeridenmi? Bu araç sahibinden dedim 10 yıldır kendisinde. Adam bana demezmi ben sahibinden araç almam galericiden araç alırım Niye dedim almazsınız? Ben onlarla uğraşamam diyor Dünya tersinemi döndü acaba dedim



    Böyle düşünenler de var,adamların yeri yurdu belli.




  • galeriden araba almak demek= şeytana güvenmek demek.
  • Galeri den araba tek sartla alinir. Galericiden daha piskin ve utanmaz birini cikaracaksin karsisina.

    4 yil once ilk aracimi alirken pazarda Golf4 begendim. Galerici ISTOC daymis.

    Ben arabanin A sindan anlamam kullanmayida bilmiyordum. Ayni pazarda daha ucuz arabalari al-sat yapan nerdeyse sanayide dogdu diyebilecegim boyaci arkadas vardi.

    Onu cagirdim geldi hemen araci kotulemeye basladi masraflar cikartmaya basladi pazarlik uzadikca uzadi. Arada sadece 50 tl fark kaldi galerici ayak diriyor 19.800 tl diyor bizim arkadas 19.750 diyor. Cevredeki pazarligi seyredenler 50 tl yi kendileri vermeyi teklif ediyor. Ben ortaya girdim tamam aliyoruz dedim. Tabii bizim boyaci kuplere biniyor olmaz olmaz.

    Kapora verdik ertesi gun araci servise yine benim arkadas goturdu galerici beni tel ile aradi geliyorsan arabayi aliyorsan al yoksa kaporani veriyorum ben bu adamdan kurtulmak istiyorum dedi. Ciddi ciddi birakiyordu ben artik hocam sen ona bakma falan filan dedim hemen gidip araci aldik. Araci alirken galeride tek cay bile ikram etmediler. Ama bizim arkadas satis gerceklestikten sonra cok paraniz var iyi arabalar var ama esnaf degilsiniz dedi galericinin babasina.Yemegi sunu bunu birak tek cay iciremediniz dedi.

    Araci aldik hic sorun cikmadi Aralik 2013 de yine baska bir galericiye ben 22.500 e sattim. Gittim ikinci el ile ugrasmam diyerek 0 km gonlumden gecen araci aldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 26 Haziran 2014; 10:16:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbolinea

    alınır.çünkü galericiler temiz insanlardır.
    gidip sahibinden diye aldığın adamlar daha tehlikeli.
    her iki kişiden biri galericimiş.

    galericilerin güvenilmez olduğu durumu şehir efsanesidir.
    tabi gittiğiniz zaman aracı baktırıp o şekil aracınızı alacaksınız.

    galeriden araç aldım sıkıntı yaşamadım.

    Turbo sen sus
  • Hic bir galericiden arac alinmaz . Sakin boyle bir hataya dusmeyin bunlarin hepsi sahtekar. Aralarinda iyisi varmi derseniz yok arkadas hepsi ayni biri bile temiz degil. Amcam da galerici o da sahtekar km dusuruyor. Pert araclari hatasiz diye satar bu sahtekar insafsiz herifler. Su dan pert olmus araci bana iteklemeye kalktilar. 1 parca boyali dedikleri arac 4 parca ve onden kazali cikti. Orjinal dedikleri 50 bin km dusurulmus cikti. Babamin arkadasi o kadar israrima ragmen gitti galeriden arac aldi araba 2003 clio. Arac ertesi gun su kaynatti. Araci geri goturdu almadi haysiyetsiz oraya birakti sat yada yaptir diye hic birsey yapmadi. 4 bin tl masraf etti zararina satti kurtuldu. Kisaca galeriye arac satmayin ve almayin. Hatta gerekirse selam bile vermeyin...
  • Alınmaz çünkü Galerici mağduruyum...TABELALARI DEĞİŞSEDE, ZİHNİYET HALA AYNI.
  • Biz de aynı hataya düşüyorduk. Piyasanın en ucuzu galeride idi çünkü, neyse biz aracı alacaz 2 parça boyası var ,bir sorgulattık 6 parça boya çıktı, hasar kaydı 300tl idi güya 15.000tl çıktı, Allah bilir km 300.000 lerdeydi, babam ogünden itibaren galeriye zerre güvenmez, ilanlara bakarken bile ilk işi sahibinden olarak ayarlamaktır
  • Ben de son aracımı Kocaeli de bı galeriden aldım. Ankara'dan geleceğimi söyledim. Gittiğimde sabah 8 9 gibi arabayı yıkıyorlar di yeni paspas koymuşlar ve gariptir sıfır lastik takmış eski lastiklerini de gösterdi bitmiş halde idi. Dediği gibi de çıktı araba Bluetooth sistemi haricinde onu da anlamadığı için bilmiyorum dedi. Ve de piyasanın altında bı paraya aldım en son noter çıkışı yemek ismarladi ardından Ankara'ya döndüm. Hala da kullanıyorum.

    5 parmağın beşi de bir değil. Genel olarak çok tedirgin gittim ama şans mı artık kısmet mı bana iyisi denk geldi.

    Saygılarımla
  • Konu hort var dediler geldik



    Mesajları tek tek okumadım ama zaten galericileri genelde gommuslerdir.bi tane olumlu örnekte ben yazayım.



    Son arabamı galericiden aldimki.ilk arabamida galericiden almış ve çok canım yanmıştı.



    Arac şehir dışındaydı.ablam yaşıyor o ilde.enistemi aradım.yolladim.eksper usta vs araç dediği gibi.tramer yok.sag on camurlukta lokal boya bir karış.ki dediği gibi.



    Yoğun calistigimdan dedim kapora yollayayım.5 gün sonra aracı alır dönerim .normalde kapora işini sevmem.yollamam.ama aracı 5 gün sonra alacağım.bekletmekte olmaz.sahis olsa yine yollamazdim.500 TL yolladım.dedim haftaya arabayı alıp dönüyorum.okeymi okey.arac o km o yaşta kaput hariç tek parça ufak boyalilar ilanlarda 91 92 yazılıyor ama 90 a birakiyorlar.88 e el sikistik.az buçuk uygunada aldım yani.



    5 gün sonra alelacele günü birlik indim şehre vardım galeriye gittik notere verdim 88 bastım gaza dönüyorum.vakit öyle kısıtlı ki.



    Yolda beni aradı.abi 88 e el sıkıstık.kapora aldım.sen bana 88 verdin gittin.kapora kadar fazla verdin.sende unuttun bende.iban yolla parayi yolluyorum.normalde daha sonra ayikabilirdim belki de unuturdum yada aradığımda yok abi böyle anlastikta diyebilirdi.ben evime gelmeden para yattı.



    Aracı hala temiz temiz kullanıyorum.sakladigi hiç birşey çıkmadı.



    Ara ara ilanlarını takip ediyorum.hep temiz araçlar satıyor .en fazla 5 yaşında araç.ufak boya varsa var yoksa yok.



    Mümkün mertebe sahibinden alırım ama hepside dolandırıcı değil.arada sağlam esnaf olanında var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 29 Ekim 2018; 23:56:30 >




  • Diğer başlıktan geliyorum ve aynen kopyalıyorum mesajımı

    .........

    İçinde " Galerici " geçen her konuya yazdığım mesajı aynen kopyalıyorum.....



    Daha önce de yazmıştım yine yazıyorum: Galericiler insan kılığındaki mahluklardır.

    Her 10 galericiden 11 evet 11' i ,yani 10 galerici zaten şeref yoksunudur, yeni galerici olacak kişide şereften yoksundur.

    Yani iyi galerici yoktur "olan da olacak olan da" hepsi aynıdır.... Galericiden araba ALMAM, ALDIRMAM! .ALANA DA her türlü mani olurum.

    Kimden/kimlerden araç alınmaz

    Gerçek maddeler:

    1-) Galericiden , galericinin yanında çalışandan veya daha önce çalışmış olandan araç alınmaz.

    2-) Galericiyle sürekli yakın ilişkisi olan ;akrabasından,arkadaşından araç alınmaz.

    3-) 2-3 kez el değiştirmiş bir araç ,arada galericinin sahipliğine geçmişse ,o araç alınmaz.

    4-) Galericinin her hangi bir şekilde 1-2 saatliğine kullandığı araç alınmaz

    5-)Galericiden sıfır araç alınmaz çünkü en az 1-2 km yol yapıp km düşürmüştür, adamların prosdürleri böyle, haklılar bir yerde

    6-)........vs diğer maddeleri siz ekleyin.
    .
    .
    .

    Ekstrem maddeler:

    1-) Galericinin sokağında park eden araçlar alınmaz

    2-) Galericinin sokağından geçerken galericinin "-Vay araba temizmiş" dediği araç alınmaz.

    3-) Yanlışlıkla da olsa galericiye selam verenin aracı alınmaz.

    4-) Galericin o an bulunduğu özel veya yetkili servislerde ki araçlar alınmaz.

    5-) Forumda galericileri savunan arkadaşlardan da araç alınmaz(bknz gerçek madde 1-2)

    6-) ....vs vs diğer maddeleri siz ekleyin.




  • 2 araç için 1 hafta arayla farklı illerde ekspertiz yaptırdım

    ikisinde de hatasız i 1-2 değişen airbagler sağlam dedi galeric

    3000 tl eksper parası verdiğimizle kaldık

    iki raça da bitikti

    Sonra ikisi de ne aradı ne sordu

    abi aracı düşünüyor musun diye?


    Galericilik=çakallık

  • Galerilerden araç almak güvenli midir? Bazen bakıyorsunuz bir aracın fiyatı galeride daha ucuz.Üstelik üzerine kar payı eklendiği halde.

    Peki bu araçlar sorunlu olduğu için mi galeriler tarafından alınıp sağlam sorunsuz diye satılıyor.Yoksa nakit paraya ihtiyacı olanlar hazır müşteri var diye arabalarını galerilere daha ucuza bir fiyata vermeye razı mı oluyorlar?

    Galeriden araba almanın avantaj ve dezantajları nelerdir acaba? Galerilere güvenebilir miyiz?



  • Bütün galerilerin sahibi aynı kişi değil:)
    Bu konu kişi ile ilgili ben aracımı galeriden aldım
    Piyasa fiyatı neyse o parayı ödedim.
    Galerici benim için sadece aracıydı yani araç sahibinden aracı almış vitrinine koymuş
    Elbette benden para kazandı ama bu muhtemelen aracı aldığı kişiden oldu kazancı 1 yıl önce istediği fiyattan 1.400tl aşağıya sıkı pazarlıkla almıştım
  • galerinden galeriye değişir bu hepsi aynı diye bişey yok düzgün dürüst satanıda var üçkağıtçı olanıda var

    düzgün bir galeriden neden alınmasın tabikide alınır fiyat uygunsa ve araç iyi durumdaysa
  • peki soruyu genişletip dışardan getirilen audi,bmw,mercedes gibi sıfır araçlarıda katarsak yorumunuz ne olur?bu araçlar türkiye içindeki

    yetkili satıcılarının sattıgı fiyatın dişe dokunur derecede altına satılabiliyor.garanti durumu nedir bu araçların?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.