Şimdi Ara

Windows 7'yi USB diskten kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
72.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 o kadar çok sürüm çıkarıyorki, her sürüm için yeni bir dvd yapmak boşuna zaman kaybı.
    Windows 7 yi usb den kurmak istiyorum.
    İnternette birçok döküman var bununla ilgili.
    Ben bunu daha önce yapmış tecrübeli kişilerden en rahat/hızlı yolunu öğrenmek istyorum .Çünkü genelde anlatımlarda birton kodla uğraşıyorsunuz.
    Dediğim gibi bunu daha önce yapmış kişiler özetle anlatırsa memnun olurum kolay gelsin

• Windows 7 xp gibi degil kurulumu cok basit.İlk önce bios ayarlarında 1.secenek usb olmıyacak ki zaten bios ayarlarıyla oynamadıysan cd 1.secenektir.hiç oraya dokunma (bazı yerlerde boot için usb birinci secenek derler bunu yapma)kullanacagın usb de u3 özelligi olmasın toshiba gibi usbyi taktıktan sonra otomatik bir program kuruyor.normal bir 4 gb usb işini görür.Pc deki windows 7 iso dosyasını winrar veya 7z ile buraya cıkar diyerek veya içindeki tüm dosyaları kopyalayarak usb discimiize atıyoruz.conra usb de setup.exe ye tıklayarak normal kurulumu yapıyoruz.Kurulumda 1-2 kez pc baştan başlatılacak.Olduki pc usbyi algılayıp tekrar kur yapmaya calışı ise ya bios ayarlarını düzeltirsin veya yeniden başlatma sırasında usbyi cıkarırsın.Ama bana hiç olmadı 2 kere kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcep80 -- 31 Mart 2009; 18:26:13 >
  • Usb ye attıktan sonra setup u çalıştırıyoruz demişsin mevcut işletim sistemindemi setup.exe ye basacağız
    o zaman nasıl bilgisayar format filan atılacak tam olarak anlayamadım
    ben usb ye attım dosyaları diyelim benim düşüncem şuydu direk usb den okuyarak kuracak. Biraz daha ayrıntıya girebilirmisin
  • Windows 7 hiçbir zaman kurulum sırasında bilgisayara format atmaz.. Upgrade'i seçersen (ki eğer Türkçe kullanıyorsan seçemezsin) herşey yerli yerinde kalır sadece görünüş ve sistem dosyaların Windows 7ye yükseltilir. Sıfır kurulumu seçsen bile hiçbir dosyan gitmez. Hepsi Windows.old diye bir klasörde toplanır. O yüzden ister mevcut sistemde aç, ister boot yapılmadan aç birşey farketmez. Full formatlı kurulumu ancak kendin C'yi formatlayarak yapabilirsin..
  • Nasıl böyle birşey olur ya . Normalde vista kurarken ordan formatlamayı sçeersin formatlanır. Bu adamlar bunu koymamışmı yani bu işletim sisteminde?
    quote:

Orjinalden alıntı: chatty_boy

Windows 7 hiçbir zaman kurulum sırasında bilgisayara format atmaz.. Upgrade'i seçersen (ki eğer Türkçe kullanıyorsan seçemezsin) herşey yerli yerinde kalır sadece görünüş ve sistem dosyaların Windows 7ye yükseltilir. Sıfır kurulumu seçsen bile hiçbir dosyan gitmez. Hepsi Windows.old diye bir klasörde toplanır. O yüzden ister mevcut sistemde aç, ister boot yapılmadan aç birşey farketmez. Full formatlı kurulumu ancak kendin C'yi formatlayarak yapabilirsin..
  • Benim bildiğim vistada da böyle birşey yok . Yanlış biliyor da olabilirim ama kurulum sırasında 2 seçenek sunuluyor zaten. Upgrade'de zaten sorun yok, diğerini seçince de Windows.old'a gidiyor bütün dosyaların tamamen formatlama manuel olarak yapılıyor sanıyordum. Nitekim 7'nin kurulumu da vistayla aynı zaten hiçbir değişiklik yok..
  • En az 100 kere vista kurdum . Format olmazmı ya :D Kendimden şüphe ettim bi an .
    Hemde çok kısa zamanda formatını atıyor. windows 98 de bile vardı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatty_boy

Benim bildiğim vistada da böyle birşey yok . Yanlış biliyor da olabilirim ama kurulum sırasında 2 seçenek sunuluyor zaten. Upgrade'de zaten sorun yok, diğerini seçince de Windows.old'a gidiyor bütün dosyaların tamamen formatlama manuel olarak yapılıyor sanıyordum. Nitekim 7'nin kurulumu da vistayla aynı zaten hiçbir değişiklik yok..

yanlış biliyorsun kardeşim vistada istersen formatlarsın isterden olan sistemin üzerine kurarsın oda Windows.old u oluşturur.
  • Hiç format atmadan kurduğum için öyle bir özelliğin olmadığını düşünmüşüm demekki ilginç Ama yinede mevcut windowsun açıkken usbden çalıştırsan Windows.old'a atar bütün klasörlerini. Yani bu verdiğin sitedeki gibi inciğini cıncığını çıkarmana gerek yok.. Format istiyorsan o başka tabi..
  • Arkadaşlar nasıl kurdunu bilmiyorum ama bende old klasörü hiç oluşmadı.
    1-imajın içindeki dosyaları usb diske kopyaladım.
    2-Pc yi usb diskten boot olarak ayarladım ve usb diskten açılıp kuruluma baçladı.
    3-Gelen seçeneklerden customize seçeneğini seçtim
    4-Seçeneklerden driver options'ı seçtim ve tüm partitionları delete ile sildim (1 tane partition bile olsa delete ile siliniz)
    5-next ile devam
    6-Kurulum sonunda old klasörü yok
    Sevenı aynı diske 20 defa kurdum hiçbir zaman old klasörü oluşmadı.
  • Bence Windows 7'yi kurma Crysis: Warhead'i kurmaya kalktım yarım saatte kurmadı. Harbiden yarım saat olmuştur yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doppelganger

Bence Windows 7'yi kurma Crysis: Warhead'i kurmaya kalktım yarım saatte kurmadı. Harbiden yarım saat olmuştur yani.

Sorun sana özel
    Ben oyunu bitiriyorum nerdeyse

Flash diski daha hızlı oluyor diye NTFS olarak formatladım...Sonra kurulumu içine attım...başlatırjken usb deb başlattım ve kurdum...
    O bi ton ayar dı ıvır zıvır kod falan ne işe yarıyorsa artık...Onları da yaptım ama yapmasam da oluyormuş..çünkü başta biostan başlangıç aygıtları arasına usb koymamışım ondan olmamış...

• quote:

Orjinalden alıntı: madmaxibo

quote:

Bence Windows 7'yi kurma Crysis: Warhead'i kurmaya kalktım yarım saatte kurmadı. Harbiden yarım saat olmuştur yani.

Sorun sana özel

Flash diski daha hızlı oluyor diye NTFS olarak formatladım...Sonra kurulumu içine attım...başlatırjken usb deb başlattım ve kurdum...
    O bi ton ayar dı ıvır zıvır kod falan ne işe yarıyorsa artık...Onları da yaptım ama yapmasam da oluyormuş..çünkü başta biostan başlangıç aygıtları arasına usb koymamışım ondan olmamış...

He tabi tabi bana özel, sen oyunu kaç saatte kurdun merak ediyorum doğrusu. Tabi sende 4GB Ram varsa başka. Hem kullanılış bakımından da beğenmedim Program Ekle/Kaldırı 2 saat aradım.

• kanımca fazla gereksız, zaman kaybı

alın 1-2 ytl ye dvd-rw

cekın, yenısı cıktıkca sılın, yenıden cekın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cydonia

kanımca fazla gereksız, zaman kaybı

alın 1-2 ytl ye dvd-rw

Silmeye gerek bile yok, çıktıkça bi daha alır bi daha çekersiniz. Ben Windows 7'yi bıraktım Win XP Dark Edition kuracağım. Bizim bi arkadaş en iyi işletim sisteminin ve PCler'in Macintosh'a ait olduğunu söyledi. Dedim Windows 7 fln var dedim. Tam olarak ne dedi hatırlamıyorum ama sallamadı bile. Gerçi Windows 7'den haberdar olduğunu da sanmıyorum. Sonra dedim oyun oynucaksan Windows kullancan, bazı oyunlar Windows'a özel fln dedim. Formatını değiştirirsin beya zor bişey mi dedi. Bi de arkadaşı var(onların ortamda takıldığımdan dolayı benim de arkadaşım oluyor) PS3'ü kıracakmış. Olay şöyle ki PS3 fln alırız dedi arkadaş(grupları var Bar'da çalmaya başlıcaklar) dedim diskleri çok pahalı dedim, istediği kadar pahalı olsun beya dedi. Bu çocuk kim biliyon mu sen dedi dedim zengin fln mı, bu çocuk benim de senin de bilmediğin siteleri biliyordur dedi. İşte siteden indirmeyi kastetti. Dedim PS3'ü kıramaz, kırar kırar dedi, ben kırar diyosam kırar dedi. Adamlar dünyanın en iyi şeylerini hackliyolar dedi(artık o en iyi şeyler neyse bilmiyorum ben de sormadım).

• Merhaba arkadaşlar sanırım bu şu konu işinize yarayacaktır.

http://www.pckoloji.com/dosya-konulari/4413-usb-bellekten-microsoft-windows-vista-kurulumu.html

Windows Vista kurulumu diyor fakat Windows Vista ve sonrasında çıkarılan Windows işletim sistemlerinde bu yöntem işe yarıyor. Windows 7'yi denemiştim, gayet başarılı bir şekilde yükledim.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ****1

Merhaba arkadaşlar sanırım bu şu konu işinize yarayacaktır.

http://www.pckoloji.com/dosya-konulari/4413-usb-bellekten-microsoft-windows-vista-kurulumu.html

Windows Vista kurulumu diyor fakat Windows Vista ve sonrasında çıkarılan Windows işletim sistemlerinde bu yöntem işe yarıyor. Windows 7'yi denemiştim, gayet başarılı bir şekilde yükledim.
    Kolay gelsin.

Windows'un Vista'dan sonra bir tane işletim sistemi var zaten o da Windows 7. Windows 7'den sonra çıkarılacak işletim sistemlerinde bu yöntemin çalışacağını garanti verebilir misin?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cydonia

kanımca fazla gereksız, zaman kaybı

alın 1-2 ytl ye dvd-rw

Silmeye gerek bile yok, çıktıkça bi daha alır bi daha çekersiniz. Ben Windows 7'yi bıraktım Win XP Dark Edition kuracağım. Bizim bi arkadaş en iyi işletim sisteminin ve PCler'in Macintosh'a ait olduğunu söyledi. Dedim Windows 7 fln var dedim. Tam olarak ne dedi hatırlamıyorum ama sallamadı bile. Gerçi Windows 7'den haberdar olduğunu da sanmıyorum. Sonra dedim oyun oynucaksan Windows kullancan, bazı oyunlar Windows'a özel fln dedim. Formatını değiştirirsin beya zor bişey mi dedi. Bi de arkadaşı var(onların ortamda takıldığımdan dolayı benim de arkadaşım oluyor) PS3'ü kıracakmış. Olay şöyle ki PS3 fln alırız dedi arkadaş(grupları var Bar'da çalmaya başlıcaklar) dedim diskleri çok pahalı dedim, istediği kadar pahalı olsun beya dedi. Bu çocuk kim biliyon mu sen dedi dedim zengin fln mı, bu çocuk benim de senin de bilmediğin siteleri biliyordur dedi. İşte siteden indirmeyi kastetti. Dedim PS3'ü kıramaz, kırar kırar dedi, ben kırar diyosam kırar dedi. Adamlar dünyanın en iyi şeylerini hackliyolar dedi(artık o en iyi şeyler neyse bilmiyorum ben de sormadım).

What is your age, man

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: madmaxibo

quote:

Sorun sana özel

He tabi tabi bana özel, sen oyunu kaç saatte kurdun merak ediyorum doğrusu. Tabi sende 4GB Ram varsa başka. Hem kullanılış bakımından da beğenmedim Program Ekle/Kaldırı 2 saat aradım.

Evet ram 4GB
    Program ekle kaldır 15 yıldır aynı yerde duruyor..sen bulamadıysan windowsun suçu yok bence

__________________________________________________________________________________________________________

Arkadaşlar 7068 i indirdiğimde yine dosyaları winrar ile klasöre çıkarıp usb ye attım...usb içinde başka bir klasör açıp atmayın, hata olmasın.
    USB mi NTFS olarak formatlamamım sebebi ise FAT32 den daha hızlı olduğunu düşünmem oldu...Bir de 4gb dan büyük tek dosya almaz meselesi var, şahsen hiç karşılaşmadım ama olur da 5-6gb tek parça dosya atmak gerekirse usbye.... ntfs olmasının faydası var...Tabi formatlamak 10 saniye sürer ama

Diğer kodlar ıvız zıvırlar gerekmiyor sanırım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.