[DHVideo=videos/521485-3cf3c128a47d4264828233cb3854f68f.flv] Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Bu işleme başlamadan önce mutlaka iyi düşünün.Çünkü bu işlem sonrasında kartınız çalışmaz hale gelebilir.Bu video bilgilendirme amaçlıdır.Herhangi bir sorunda sorumluluk kabul etmem. Ati 4670 orta seviye bir kart.Ve bu videoda kartın sınırlarını nasıl kaldırabileceğinizi göstericem. Son olarak N-0NE nickli Melih Gürkan Ayas arkadaşımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
edit:Kart yere düştüğü için kırıldı.Bu neden fazla test yapamadım.Lütfen daha fazla test yapmamı istemeyin!!! Videoda grafik işlemci 100K'lık direnci lehimleme noktaları net gözükmediği için resmini koyuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 22 Ekim 2009; 17:53:49 >
Hocam eline sağlık Ben kartın dahada gitmesini bekliyodum aslında gpunun 1 ghz barajına ulaşsaydı iyi olurdu ama pcı-x beslemeden dolayı herhalde daha gitmedi.Emeğine sağlık hocam.Crysisde 5 fps yükseldi ama high ayarlarda.Ama karta yazık oldu pcb'leri ayrıldı.İnş. devamıda gelir hocam sabırsızlıkla bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 29 Mart 2009; 15:36:54 >
Olsun hocam sen karta vmod yaptın kart çalıştı fps artışı oldu Video çektin bide.Lehimler gerçekten çok başarılı hocam 2 hamlede lehim yapmışsın.Ama kartın ön yüzündeki ramlere taktığın soğutucular bence biraz gereksizmiş.Keşke aliminyumdan filan daha büyük soğutucu kullansaydın
güzel bir çalışma olmuş, emeği geçen arkadaşları tebrik ederim değişken direnç olarak daha yüksek dönüş sayısına sahip trimmer kullanırsanız daha ince ayar yapabilirsiniz. Ayrıca mod öncesi ve sonrası modu uyguladığınız bölgenin direnç değerlerini mutlaka ölçüp karşılaştırın,bunu kontrol etmeden sakin sistemi çalıştırmayın tekrardan tebrikler,,devamında daha güzel çalışmalarınızı görmek dileğiyle
güzel bir çalışma olmuş, emeği geçen arkadaşları tebrik ederim değişken direnç olarak daha yüksek dönüş sayısına sahip trimmer kullanırsanız daha ince ayar yapabilirsiniz. Ayrıca mod öncesi ve sonrası modu uyguladığınız bölgenin direnç değerlerini mutlaka ölçüp karşılaştırın,bunu kontrol etmeden sakin sistemi çalıştırmayın tekrardan tebrikler,,devamında daha güzel çalışmalarınızı görmek dileğiyle
Trimmer bulamadım.Bizm burdaki elektronikçiler elektronikçiyim diye geçiniyor.Vmod yapılacak bölgenin direncini ölçmek için o çipi sökmem gerekiyor.Bu benim için bir sorun değil.Kolayca söküp takabilirim.Ama bacakların kırılma ihtimali var.Ki bu bir ölüm.Özellikle kökten kırıldıysa. Bu nedenle sökmeye üşendim.
Kart yere düşünce nası kırıldı yav, ortadan ikiyemi yoksa üzerindeki bir parçamı kırıldı ?
4 yaşındaki kardeşim balkondan aşağıya atmış. 4. kattan betona düşerse kart her türlü kırılır. Kartın PCB'si varya,PCB'nin katmanları birbirinden ayrılmış.Nasıl desem;hani çift tarafı yapışkan bantlar vardır ya,üzerindeki kılıfı kaldırsın,ayrılmaya başlar.Onun gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şampiyon bilo -- 29 Mart 2009; 20:23:04 >
Helal hocam yürü be Hocam kart kötü oldu yha Keşke yüksek bi yere koysadın (vitrün üstü gib).İnş. kart tamir edilebilir.Şimdi senin gönderdiğin siteden bende kartıma bakıcam ramler aynıda gpu için bilmiyorum.Ram soğutucu alıp bende ufaktan 1850 filan vurucam
Helal hocam yürü be Hocam kart kötü oldu yha Keşke yüksek bi yere koysadın (vitrün üstü gib).İnş. kart tamir edilebilir.Şimdi senin gönderdiğin siteden bende kartıma bakıcam ramler aynıda gpu için bilmiyorum.Ram soğutucu alıp bende ufaktan 1850 filan vurucam
1800 vur.Birde eğer elinde imkan varsa belleklere eline soğutucu yap.Eski ati 3450 kartımda bozulmuştu.2 hamlede lehim yapmayı 3450 üzerine öğrendim de. 3450'nin soğutucusunu demir testeresi ile doğradım.Ve soğutuc yaptım. Eğer elinde uygun bir blok varsa uğraş ve doğra.
Trimmer bulamadım.Bizm burdaki elektronikçiler elektronikçiyim diye geçiniyor.Vmod yapılacak bölgenin direncini ölçmek için o çipi sökmem gerekiyor.Bu benim için bir sorun değil.Kolayca söküp takabilirim.Ama bacakların kırılma ihtimali var.Ki bu bir ölüm.Özellikle kökten kırıldıysa. Bu nedenle sökmeye üşendim.
hicbirseyi sokmene gerek yok zaten yaptigin islemde bagli tum devrenin esdeger direncini degistirmektesin o yuzden olcecegin de zaten bu deger nasilini daha onceki dh video incelemelerinde bulabilirsin.. iyi forumlar..
@hey Kart zaten kırıldı.Yoksa Radeon bios editor,ati winflash gibi programlar için saat hızlarını arttırmayıda göstericektim.Daha fazla test yapıcaktım.Kamera önünde voltaj ölçümü ve ayarlamasıda yapıcaktım.Ama yarıda kaldı.Kardeşim sağ olsun. Ama bundan sonrakı vmod videolarımda daha dikkatlı olcam ve daha ayrıntılı yapıcam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şampiyon bilo -- 30 Mart 2009; 12:12:17 >
Voltaj moddan hiç anlamam ama video çok teferruatlı olmuş. Biraz elektrikle uğraşan biri yapabilir kanımca. Ayrıca yaşı bu kadar küçük birini beklemiyordum Aynı kartı voltajsız 875/2450 ye çıkarmıştım. Güzel çalışma olmuş tebrikler
Voltaj moddan hiç anlamam ama video çok teferruatlı olmuş. Biraz elektrikle uğraşan biri yapabilir kanımca. Ayrıca yaşı bu kadar küçük birini beklemiyordum Aynı kartı voltajsız 875/2450 ye çıkarmıştım. Güzel çalışma olmuş tebrikler
Devamı gelecek.Yaşım 16.Ama nedense küçük gözükmüşüm videoda.Birde sesim kalın. Bu videolara devam edeceğim.
şampiyon bilo tebrik ederim. Bu işten anlamıyorum ve çok riskli olduğu için de bulaşmayı düşünmüyorum lakin anlayanlar tebrik ettiğine göre bizim etmemizde sakınca yok (: Standart hız aşırtma yöntemleriyle de böyle haşır neşirsen yazın bilgilerinden istifade etmek isterim
şampiyon bilo tebrik ederim. Bu işten anlamıyorum ve çok riskli olduğu için de bulaşmayı düşünmüyorum lakin anlayanlar tebrik ettiğine göre bizim etmemizde sakınca yok (: Standart hız aşırtma yöntemleriyle de böyle haşır neşirsen yazın bilgilerinden istifade etmek isterim
Kolay gelsin.
PM ile ekran kartına overclock konusunda istediğin kadar rahatça yardım edebilirim.Diğer bileşenler için ise %80 oranında yardım edebilirim.
Video'nun başında ufak bir çocuk sesi geliyordu . İntikamı feci olmuş . Güzel çalışma olmuş eline sağlık.
Sessiz bir ortam sağlayamadım.Kardeşimi zaptedicem diye canım çıktı.Çok zor çektim o videoyu.Kartta gitti.Ama arkadaşların kartlarıyla videolar çekeceğim.
(((TeAcHeR)))
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
7 Nisan 2009, 23:14:00
quote:
Orjinalden alıntı: şampiyon bilo
quote:
Orjinalden alıntı: klasgenç
Video'nun başında ufak bir çocuk sesi geliyordu . İntikamı feci olmuş . Güzel çalışma olmuş eline sağlık.
Sessiz bir ortam sağlayamadım.Kardeşimi zaptedicem diye canım çıktı.Çok zor çektim o videoyu.Kartta gitti.Ama arkadaşların kartlarıyla videolar çekeceğim.
eline sağlık çok güzel bişey yapmışsın
fakat herşeyi düşündünde kardeşini ekip videoyu sabit biyere koyup çekimleri öle yapmayı niye düşünmedin
bu arada yarattım kelimesinin sözlük anlamına bakarsanız iyi olur,onun yerine yaptım deseydiniz daha güzel olurdu.
Yarattım? Hiç bir mesajımda yarattım demedim.Videonun kaçıncı dakikasında yarattım dedim ki? Yinede saol.Hatalarımı görerek 3. videomu daha iyi hazırlayabilirim.
bu arada yarattım kelimesinin sözlük anlamına bakarsanız iyi olur,onun yerine yaptım deseydiniz daha güzel olurdu.
Yarattım? Hiç bir mesajımda yarattım demedim.Videonun kaçıncı dakikasında yarattım dedim ki? Yinede saol.Hatalarımı görerek 3. videomu daha iyi hazırlayabilirim.
abim yalan söyleyecek halim yok,birseyi yaparken yarattım dedin iyi hatırlıyorum.videonu izle istersen.daha düzgün kullanalım türkçeyi
Hocam 1.si türk dil kurumuna üye değiliz yarattım diyebilir.2. si burada mesaj atarak insanların hatalarını yüzlerine vurmamayı öneririm sana.3. sü eğer öyle bi şey söylemiş olsa bile pm atar "kardeş burda döyle böyle söylemişsin.." denir.Video bu sonunda insan söyleyeceği sözlere çok fazla dikkat edemiyo.Ben senden video için yorum yapmanı beklerdim burda kimseyi yargılamayı değil....
abim yalan söyleyecek halim yok,birseyi yaparken yarattım dedin iyi hatırlıyorum.videonu izle istersen.daha düzgün kullanalım türkçeyi
Abicim videonun 4:30'uncu dakikasında "KENDİ ELİMLE YAPTIM" dedim.Ama dinlerken "YARATTIM" gibi algılanabilir. Arkadaşım yanlış anlaşılma var.Yaptım dedim.Kameranın mikrofonu çok iyi algılamıyor.Ve bende yuvarlayarak söylemişim.Durum böyle olunca "yarattım" diye anlaşılıyor. Ama orada yaptım dedim.
Hocam 1.si türk dil kurumuna üye değiliz yarattım diyebilir.2. si burada mesaj atarak insanların hatalarını yüzlerine vurmamayı öneririm sana.3. sü eğer öyle bi şey söylemiş olsa bile pm atar "kardeş burda döyle böyle söylemişsin.." denir.Video bu sonunda insan söyleyeceği sözlere çok fazla dikkat edemiyo.Ben senden video için yorum yapmanı beklerdim burda kimseyi yargılamayı değil....
araya maydonoz olmak diye buna denir,bende senin gibi cevap veriyim öyleyse .
birincisi türk dil kurumuyla bi ilkisi yok,üye olmayınca argo konuşmayı veya eksik ,yalan yanlış konuşmayı gerektirmez.
ikincisi videoyu hazırlayanın abisi sayılırım yaş olarak,insanların hatasını yüzüne vurmak gibi algılıyorsan o senin dünya görüşün.ben sevdigimden söyle desen güzel olurdu dedim
ücüncüsü video icin yorum da yaptım,ya okuma özürlüsün yada göremiyorsun.iyi iş çıkarmışınız dedim,ama gördügüm kadarıyla videoyu ceken sensin,hemen taarruza geçtin.neyse anlayan anladı,uzatmaya gerek yok.
Hocam ben arkadaşla en az 4 aydır konuşmaktayım msnden kendisine bu vmod olaylarında yardım ediyorum bi nevi yol gösteriyorum.Ben 19 yaşımdayım şuan ama küçücük şeyler için insan buraya yazmaz.İnsanın dili sürtmüştür azından böyle çıkmıştır.Bi başka konuda burada birisine maydonoz olma her konuya diyemessin.Bu hak sana ve kimseye verilmemiştir.Kimseyede verilmiyecektir.Buda böyle bilinsin Bu forumu gerçekten çok sewiyorum ve insanlara yardım etmeyi sewiyorum ama ssenin gibi insanlar forumun zevkini götürüyo.Yaptığın işler çok güzel bilal böyle devam et her zaman arkandayım....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 7 Haziran 2009; 22:46:42 >
Kart yere düşünce nası kırıldı yav, ortadan ikiyemi yoksa üzerindeki bir parçamı kırıldı ?
4 yaşındaki kardeşim balkondan aşağıya atmış. 4. kattan betona düşerse kart her türlü kırılır. Kartın PCB'si varya,PCB'nin katmanları birbirinden ayrılmış.Nasıl desem;hani çift tarafı yapışkan bantlar vardır ya,üzerindeki kılıfı kaldırsın,ayrılmaya başlar.Onun gibi.