Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
DOOM Fan Club

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> FPS/TPS >> DOOM Fan Club Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Black_PS2

28 Mart 2009, 22:09:28  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

DOOM

John Carmack, Adrian Carmack ve John Romero tarafından 1991'de resmi olarak kurulan id Softaware'in 2. FPS oyunudur.

İlk olarak PC'ye hazırlanan Doom, daha sonra diğer bir çok farklı platforma da uyarlandı. Resmi çıkış tarihi 10 Aralık 1993'tür.

Oyunun başındaki isim John Carmack olduğu gibi, oyunun isim babası da Carmack'tır. Tom Cruise'un "Paranın Rengi" isimli filmindeki bir repliğinde yer alan "Doom" kelimesi, Carmack için yeni bir oyun ismi olarak uygun görüldü.

Oyunun resmi duyuru metninde id Software, Doom'un kesinlikle Wolfenstein 3D ile karşılaştırılacak bir oyun olmadığını, Doom'un görülmüş en gelişmiş oyun olduğunu vurgulamıştır.

Tema olarak Alien ve Evil Dead 2 isimli filmlerden esinlenilmiştir. Ayrıca Doom'da yer alan Chainsaw (testere) için de Army of Darkness filmindeki (Evil Dead'in 3. filmi) duruş esas alınmıştır.

Kısaca konu: UAC şirketinin, Mars üssündeki Phobos ve Deimos bölgelerinde yürüttüğü çalışmalar ve boyut değiştirme deneyleri sırasında belirlenemeyen aksaklıklar görülür ve askeri yardım istenir. Açılan boyut kapısından gerçekleşen yaratık saldırısında araştırma bölgelerinden biri tamamen yok olur ve iletişim de kopmuştur zaten. Diğer bölgede de hayatta kalanlar olmuşsa da birer zombiye dönüşmüştür. Olayları kontrol altına alması için gönderilen askeri timden de geriye tek bir yaşayan canlı kalır "DoomGUY". Tüm insanlığın kaderi, onun elindedir.

4 kişiye kadar Multiplayer (Deathmatch) sunan yapım, ayrıca ilk Multiplayer özellikli oyundur.

Doom (Shareware) versiyonu, 10 milyondan fazla kez indirildi.

1994 yılında, PCGamer dergisi tarafından "YILIN OYUNU" - Computer Gaming World tarafından "Tekniksel mükemmelik" ödüllerini aldı.

10 Ekim 1994'te Doom 2 Hell on Heart çıktı ve 2 milyon adet satıldı. Ardından peşi sıra The Ultimate Doom (1995) ve Final Doom (1996) geldiyse de bunlar ana oyun değil, birer eklenti paketi görevi gördüler. Ayrıca Midway, 97 yılında Nintendo 64 için farklı bir Doom oyunu hazırladı ve bunu "görülmüş en gelişmiş Doom oyunu" olarak lanse etti...

Uzun bir aradan sonra 1 Haziran 2000'de Doom 3'ün geliştirilmesine başlandı ve 2002 yılında resmi duyuru geldi. Bu yıldan sonraki 2 yıl boyunca başta E3 olmak üzere tüm oyun fuarlarında en ön sıradaydı. Genellikle "En iyi Grafikli oyun" ödülleri başta olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Doom 3, gelişimi süren en pahalı oyunlardan birisidir. ( 15 Milyon dolar )

3 Ağustos 2004 yılında piyasaya sürüldü. Piyasaya çıkmadan kısa bir süre önce betası, internete sızdırıldı ve bu milyonlarca dolar zarar demekti.

Doom 3, gelişim süreci boyunca, sürekli olarak Half Life 2 ile rekabet içersinde yer almıştı.

Kısaca konu: çok uzun yıllar önce Mars'ta yaşayan bir uygarlık, yaratıklarla sürdürülen savaşta önemli bir silah olan ruh küpünü (Soul Cube) buldular. Bu silah sayesinde yaratıklar alt edilebilecek ve Cehennem'in kapıları kapatılabilecekti. Savaşın ardından, yıllar sonra Mars'a adım atabilecek diğer canlıları uyarmak amacıyla yazıtlar hazırlandı ve hem ruh küpünden hem de güçlerinden bahsediliyordu. Tabii ki, kullanılmaması gerektiği de belirtilmişti. UAC şirketi Mars üssünde, hem boyut kapıları, hem silah teknolojileri, hem de biyolojik araştırmalar üzerine çalışmalar yürütüyordu. Dr. Malcolm Betrugger önderliğindeki araştırma ekibi, bu eski uygarlığa ait yazıtlar buldu ve bunların tercüme çalışmaları sırasında Ruh küpünden haberdar olundu. Araştırmaların ilerleyen safhalarında işler tehlikeli bir hal alsa da, çalışmalar durdurulmadı. Bu sırada araştırmaların kontrol edilmesi için 3 kişilik bir ekip Mars'a gönderildi. Bu gelişmenin ardından saldırılar başladı ve ölümler de tabii ki...

Doom 3, çıktığı yılın ardından Xbox konsolu için de hazırlandı. Toplamda 3.5 milyon kopya satarak, "çıktığı dönemde, Amerika'nın en hızlı satan oyunu olmuştur."

Yine Doom 3'ten bir yıl sonra Nerve Software tarafından Resurrection of Evil isimli bir eklenti paketi hazırlandı. Bu paketle birlikte Doom 3'e efsane Çift başlıklı Shootgun ve Chainsaw geri döndü. Böylece Doom 3'ün sonu ile açık bırakılan kapı, bu eklentide kapatıldı.

2005 yılında mobil telefonlar için 3D olarak hazırlanan DOOM RPG çıktı. Yüksek satış rakamları sağladı ve birçok ödüle layık görüldü. IGN ve diğer büyük otoritelerce "Yılın en iyi mobil oyunu" seçildi. Oyunun 2.sinin hazırlanması planlanıyor.

Doom: The Movie
Yapım bütçesi: 70 milyon dolar
Gişe hasılatı: 55 milyon dolar
DVD hasılatı (ABD): 28 milyon dolar
Yaş derecelendirmesi: R

Doom, çok beğenilen bir film olmasa da, filmin sonlarına doğru izleyiciye sunduğu bir kaç dakika uzunluğundaki "FPS bakış açısında ilerleme sahneleri", bu filmin en önemli özelliği oldu ve sinema tarihinde bir ilk yaşandı. Zaten filmde en merak edilen anlar da, bu FPS sahneleriydi

The Rock, muhtemel bir devam filmi için, anlaşma imzalamıştı. Bu konuya ekleme olarak id Ceo'su, yeni bir Doom filminin gelebileceğinden bahsetmiş ve daha tecrübeli isimlerle (senarist) çalışılması gerektiğini dile getirmişti.

John Carmack, Oscar'lık bir film olmasa da, filmi beğendiğini açıklamıştı.

2006 yılında ilk Doom, elden geçirilerek kalitesi artırılmış görseller ve Co-op desteğiyle Xbox Live üzerinden oyuncularla buluştu ve büyük ilgiyle karşılandı. Quake 3'ün de Live için hazırlanmasına karar verdi. Buna en büyük etken olarak, Doom'un gördüğü ilgi gösterildi.

QuakeCon 2007'de Carmack, "Artık yeni Doom'u bekleyebilirsiniz." dedi. Ardından bir yıl sonra 7 Mayıs 2008'de Doom 4 duyuruldu.

Oyunda, RAGE'de kullanılan "Id Tech 5" grafik motorunun gelişmiş bir versiyonu kullanılacak. Doom 4'ün PC, PS3, X360 ve MAC platformları için çıkması bekleniyor. Oyunun çıkış tarihi hakkında henüz hiçbir bilgi yok.

Muhtemelen Doom 3'ün devamı olmayacak yeni oyun, id software'in oluşturduğu ve başında Kevin Cloud'un yer aldığı geliştirme takımı tarafından hazırlanıyor. (Rage ve Doom için 2 ayrı takım hazırlandı.) Grafik motoru olarak, id Tech 5'i kullanacak Doom 4'ün grafiksel kalitesi, açıklandığı üzere Rage'in kalitesinden tam 3 kat daha iyi olacak. Öyle ki bu da, "yeni bir grafik motoru kullanılmış" hissini uyandırabilecek. Daha fazla aksiyona odaklı ve karanlık dar koridorlara dayalı bir oyun olmayacak Doom 4.

John Carmack;

* Doom 4, önemli derecede Doom 3'ten farklı olacak.
* Doom 4'te korku temasından önce, Doom 2'ye odaklı olarak saf aksiyona önem verilecek
* Doom 3'te yer alan aşırı karanlık ortam faktörü ve yaratıkların bazen görülen yapmacık doğası, özellikle Doom 4'te dikkat edilecek ve yer verilmeyecek en önemli iki unsuru oluşturuyor. (Muhtemelen Doom 2'de olduğu gibi dış mekanlarda daha fazla zaman geçireceğiz.)
* Doom 4 piyasaya çıktığında tam teşekküllü bir PC'de inanılmaz görseller sunacak, ama güncel konsollardaki görsel kalitenin bu denli iyi olamayacağını söyleyebilirim. Doom 4 çıktığında PC, konsollardan ışık yılı ileride olacak.
* Doom 4'ün M derecelendirilmesinde görülmüş en şiddetli oyun olacağını, üzerine basarak söylüyorum.

Todd Hollenshead;

* Klasik Doom elementleri; Kan, silahlar ve yaratıklar, Doom 4 ile geri dönüyor.
* Doom 4’ün türünün en iyi oyunu olmasını istiyoruz.
* Yeni bir Doom filmi gelebilir, ancak bu kez daha tecrübeli elemanlarla çalışmak gerektiğini düşünüyorum. ( İlk filmde özellikle tecrübesiz bir senaristin görev alması, eleştirmenler tarafından çok eleştirilmişti. )
* Doom 3 hakkında yapılan bazı olumsuz açıklamalara karşın Hollenshead; Her iyi oyuncu, mutlaka Doom 3’ü beğenmiştir, ama sonuçta herkesin düşünceleri farklı olabilir.

Tim Willits;

* Doom 4, Doom 3'ün direkt bir devamı olmayacak.
* Doom 3 hakkında yapılan bazı olumsuz açıklamalara karşın Willits; 3,5 milyondan fazla satmış bir oyunun kötü olabileceğini sanmıyorum.

FPS oyunlarının en önemli temsilcilerinden olan Doom serisi için de bir Fan Club kursak mı acaba? Var mıdır katılmak isteyen

ŞİMDİKİ ÜYELER:

QbLaY!!!
DevoN
master of darkness
AlacaKaranlıkT!M::
Auto CAD
tımestop
_LoRDi_
Sabri_16
fatih86
Jack Shephard
NoNamedZanpakutou
ertuq26
icg
(Turgay)
aorhan20
emre_demirel37

Bu da imza olsun

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_30697983/mpage_1/key_//tm.htm#30701429][image]http://i44.tinypic.com/hwz4a1.jpg[/image][b]
 DOOM SEVERLER[/b][/link][/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 9 Kasım 2009; 18:43:33 >

Q6600 2.4 GHZ - ATI HIS RADEON 4870 512 MB GDDR5 - 3 GB KINGSTON RAM - GIGABYTE P35DS3P ANAKART - LG FLATRON 19" LCD - SONIA 2+1
QbLaY!!!

Sisteme Gözat

28 Mart 2009, 23:04:52  

Filmini hiç güzl yapamamşladı ama oyun dehşetti doğrsuu.
Yaz usta ilk kayıt benden olsun!

VeRmEk İsTeMeSeYdİ İsTeMeK VeRmEzDi!!!

Kıdemli

Sisteme Gözat

28 Mart 2009, 23:17:17  

sadece doom1 i oynadım. 3. sü çıkınca 2004tü galiba dergilere sulana sulana bakardım. geforce 5 serisi istiyordu herhalde bende 4400 vardı açmaz diye alamamıştım. internet kafede oynayım demiştim çok kasmıştı

doom 1 geçen seneye kadar bilgisayarımda kayıtlıydı. sonra denedim açılmayınca dosya zedelendi sanıp sildim. o adamın yüz ifadeleri hala aklımda

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Deviilll

Sisteme Gözat

28 Mart 2009, 23:20:43  

DOOM 3ü X5200 ile bitirmiştim .Filmdede bitek FPS sahnesi iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deviilll -- 28 Mart 2009; 23:08:49 >

Black_PS2

29 Mart 2009, 1:00:17  

Tüm oyunları oynadım ben, filminde de en iyi sahne, bence de FPS sahnesiydi.

Q6600 2.4 GHZ - ATI HIS RADEON 4870 512 MB GDDR5 - 3 GB KINGSTON RAM - GIGABYTE P35DS3P ANAKART - LG FLATRON 19" LCD - SONIA 2+1
DevoN

29 Mart 2009, 18:09:58  

Nintendo 64 hariç diğer tüm Doom oyunlarını oynadım.Çok sevdiğim oyunlardı
Hala PC de oyunları oynarım.Ama Nightmare modunda hiç birini bitiremedim ne yazıkki,çok zor o seçenek
Genelde 4.zorluk seçeneğinde oynarım Ultra Violence.
Ekle benide

Canon PowerShot A570 IS / Kingston 2 GB kart
Khán

29 Mart 2009, 18:48:26  

half lifen funclupıda kurulmuştu sonra konu dışına taşıdılar...muhtemelen buda öle olcak...

GaLaTaSaRaY 1905 tarih yazar
Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek

Black_PS2

30 Mart 2009, 12:41:33  

quote:

Orjinalden alıntı: DevoN

Hala PC de oyunları oynarım.Ama Nightmare modunda hiç birini bitiremedim ne yazıkki,çok zor o seçenek
Ekle benide

Ekledim. Bu arada Nintendo 64 için PC emulatorleri var. PC'de Doom 64 oynanabiliyor yani, ayrıca PC için de oyunun bir sürümünü yapmışlardı 2001 yılında falan

Lèthê

30 Mart 2009, 1:26:43  

Çok korkardım bunu oynarken çocuktum ya

Melodic Death Metal.!
İn flam3s we trust.
master of darkness

Sisteme Gözat

30 Mart 2009, 21:44:04  

Beni de ekle..Hayatımın oyunudur..

center]
DOOM SEVERLER
[/center]
Black_PS2

31 Mart 2009, 4:44:53  

Ekledim. Aynen öyle, benim de hayatımın oyunu.

DevoN

1 Nisan 2009, 20:20:40  

quote:

Orjinalden alıntı: Black_PS2

quote:

Ekle benide

Ekledim. Bu arada Nintendo 64 için PC emulatorleri var. PC'de Doom 64 oynanabiliyor yani, ayrıca PC için de oyunun bir sürümünü yapmışlardı 2001 yılında falan

Doom 64 çok merak ediyorum,oynamayı çok istiyorum ama pc işlerinden anlamıyorum yani doom 64 ü PC de oynamak için program nası yükleyecem nası etçem onları bilmiyorum.Keşke hiç bi program yüklemeye gerek kalmadan
Doom 64 PC de çalışsa.Program işlerinden hiç anlamıyorum

:AlacaKaranlık:

Sisteme Gözat

1 Nisan 2009, 21:34:46  

Böyle bir konu açılmış ve ben yokum?

DooM fanatiğiyim dostum.

Eski kullanıcı adım: ::AlacaKaranlıkT!M::
TheUnitedDentaLegend

1 Nisan 2009, 22:45:08  

Zamanında korkudan bi köşede aniden bişi çıkar die bekledimi hatırlarım aniden bişi çıkmasından başka bişi korkutmamıştı beni o zamanlar.
Güzel oyun ama 1ini oynama şansını bulamadım

Black_PS2

2 Nisan 2009, 12:33:15  

quote:

Doom 64 çok merak ediyorum,oynamayı çok istiyorum ama pc işlerinden anlamıyorum yani doom 64 ü PC de oynamak için program nası yükleyecem nası etçem onları bilmiyorum.Keşke hiç bi program yüklemeye gerek kalmadan

Sanırım PC versiyonu var. burada

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

DooM fanatiğiyim dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 2 Nisan 2009; 0:23:11 >

DevoN

4 Nisan 2009, 13:02:12  

quote:

quote:

Sanırım PC versiyonu var. burada

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

DooM fanatiğiyim dostum.

Ücretli mi?

Black_PS2

5 Nisan 2009, 12:07:53  

hayır değil. Shareware sanırsam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 5 Nisan 2009; 0:08:21 >

ecarpar

5 Nisan 2009, 1:55:37  

Doom değilde ID softvare hayranıyım sanırsam.
dukenukem de oynadım doom unda serisini oynadım işlerinde en çok Quake sevdim.
doom un filminden iğrendim çoğunuzun beğendiği FRp sahneleri bile berbattı bence akışında hiç birşey anlaşılmıyordu biraz işte yapalım denmiş ve yapılmıştı.
Ama doom u severim

GA-P35-DS3L Gigabyte - Q6600 İntel Cpu - zotac 8800 GTM AMP - Termaltaje Bigtype CPU fan - 4 Gb Kİngston Hyperx 1066 - 2 x 250 2x 500 gb Hdd Samsung - Xilence 650 W PSU - CMSTACKER Kasa (Modlu, yapandan Allah razı olsun) 22" AGneovo lcd.

Envanter

13 Nisan 2009, 21:49:51  

BeyLer az önce Doom 3 oynuyordum 2 defadır takıLıyor oyun. Ve bi süre sonra kendini resetLiyor neden sizce ?

!...YapacakLarından ßen SorumLu DeqiLim...!

Imza

TanrI
DevoN

17 Nisan 2009, 21:11:19  

quote:

DOOM

John Carmack, Adrian Carmack ve John Romero tarafından 1991'de resmi olarak kurulan id Softaware'in 2. FPS oyunudur.

İlk olarak PC'ye hazırlanan Doom, daha sonra diğer bir çok farklı platforma da uyarlandı. Resmi çıkış tarihi 10 Aralık 1993'tür.

Doom aslında ID Software nin 3.Fps oyunu.
2.Fps oyunu Spear of Destiny di.
Tabi Wolfenstien 3D ile Spear of Destiny aynı tarihde çıkmadıysa
Spear of Destiny Wolfenstien 3D den birazcık daha gelişmişti.
Spear of Destiny nin çözünürlüğü daha yüksek.O açıdan biraz daha gelişmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 19 Nisan 2009; 16:28:39 >

Auto CAD

Sisteme Gözat

17 Nisan 2009, 21:22:11  

Benide ekle hocam, 1994 Yılında çıkan ilk DOOM ile başladım bu serüvene, DOOM 95 ve DOOM 3 ile devam ettim. Ama DOOM 3 ve onun filmi harikulade :) Oyunu zaten bitirdim ama halen yüklü ara sıra girip oynuyorum, grafikleri zaten muhteşem, özellikle filmi hele ki o FPS sahnesi yokmu beni bitirmişti. Zaten Profilime baktığınız zaman sıkı bir DOOM hayranı olduğumu anlarsınız :) Evde DVD Film arşivimde DOOM'da yer almakta, inşallah Yeni oyun ve yeni sinema filmide gelir ümidiyle saygılar . . .

- Onur üyesi olmak istiyorum . . .

Edit : Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auto CAD -- 17 Nisan 2009; 21:40:03 >

KALYON İNŞAAT - İnşaat Teknisyeni
AutoCAD 2009 - ArchiCAD 11.0 - Adobe Photoshop 9.0
Not : Üniversiteli Ve Meslek Yüksek Okullu Arkadaşlar AutoCAD İle Her Türlü Proje, Plan, Kesit ve Diğerleri Makul Bir Ücret Karşılığında Çizilir. İletişim İçin Pm Atmanız Yeterlidir . . .
tımestop

Sisteme Gözat

18 Nisan 2009, 12:36:13  

benide ekle

Farkı Sen Yarat
DevoN

21 Nisan 2009, 15:18:34  

1994 yılındaki Doom 2 oynunun grafikleri yenilenmiş versiyonuda çıkmıştı 2 yıl sonra.
1996 yılında Doom 2 oynunun 800X600 Pixel Çözünürlüğünde oynanan versiyonu çıktı.(Doom 2 Hell on Earth v.2.02)
Doom 2 oynunu 800x600 Pixel çözünürlüğünde oynamak çok zevkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 21 Nisan 2009; 15:21:31 >

DevoN

21 Nisan 2009, 15:33:30  

quote:

10 Ekim 1994'te Doom 2 Hell on Heart çıktı ve 2 milyon adet satıldı. Ardından peşi sıra The Ultimate Doom (1995) ve Final Doom (1996) geldiyse de bunlar ana oyun değil, birer eklenti paketi görevi gördüler. Ayrıca Midway, 97 yılında Nintendo 64 için farklı bir Doom oyunu hazırladı ve bunu "görülmüş en gelişmiş Doom oyunu" olarak lanse etti...

Doom 95 le Doom 1 arasında ne fark var?
v.1.66 yla v.1.9 arasında bi fark göremedim.Doom 95 dediğimiz şey Doom 1 oyununun tıpa tıp aynısı.
Bi Fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 21 Nisan 2009; 15:33:49 >

DevoN

6 Mayıs 2009, 14:49:29  

Doom Serisinden..
Doom 1,Doom 2 ve Final Doom ları Nigtmare modunda oynamak çok zor yav oynanmıyor.Canavarlar çok hızlı ateş ediyor ve öldürsende hemen sonra gene canlanıyor.
Doom 2 yi Nigtmare modunda Ölümsüzlük şifresini yazarak oynamak bile çok sıkıyo.Bin tane canavarın arasında sıkışıp kalıyon.
Doom 2 nin 7.level i geçilmiyo zaten ölümsüzlük şifresini bile girsen buna rağmen..
O şişman canavarları öldürüyosun arkasaından o örümcekleri normalde canavarlar ölünce o basamak yere iniyo ve bi sonraki level e geçiyorsun.
Ama Nigtmare de öyle olmuyor,öldürdüğün şeyler,öbür yaratıkları öldürürken gene canlanıyor ve o basamak yere hiç inmiyor.
Sürekli öldür,canlan öldür,canlan sonsuza kadar böyle gidiyor...
Ölümsüzlük şifresi kulanmak bile fayda etmiyor.
Şifre kullanmasam zaten saniyede hemen ölürüm.Çok hızlı ateş ediyolar,bombalar falan.
4.zorluk seçeneğinde oyananıyor en fazla oyun Ultra Violence.
4.zorluk seçneğinde Doom 1,Doom 2 ve Final Doom lar hepsini bitirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 6 Mayıs 2009; 14:53:20 >

Auto CAD

Sisteme Gözat

6 Mayıs 2009, 15:25:43  

Hocam liste halen güncellenmemiş, benide ekle lütfen . . .

KALYON İNŞAAT - İnşaat Teknisyeni
AutoCAD 2009 - ArchiCAD 11.0 - Adobe Photoshop 9.0
Not : Üniversiteli Ve Meslek Yüksek Okullu Arkadaşlar AutoCAD İle Her Türlü Proje, Plan, Kesit ve Diğerleri Makul Bir Ücret Karşılığında Çizilir. İletişim İçin Pm Atmanız Yeterlidir . . .
DevoN

9 Mayıs 2009, 16:17:43  

quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

Hocam liste halen güncellenmemiş, benide ekle lütfen . . .

Topik durmuş.

DevoN

30 Mayıs 2009, 20:31:44  

Doom 95 le Doom 1 arasındaki farkı çözdüm
İlk çıkan versiyonu download etdim tekrar baktım.
Doom 1 oynuna 4.Episode eklenmiş.Fazladan 1 Episode eklenmiş.
1993 te çıkan Doom oynunun orjinalinde 3 Episode var.
4.Episode 1995 yılında çıkmış.
Doom 95 oynunun %75 lik kısmı 1993 yılındaki kısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 31 Mayıs 2009; 11:50:40 >

My_CaRizMa

31 Mayıs 2009, 12:12:40  

hocam indirmeyi düşünüyorum ama indirsemmi

Mehmet.Fatih
Uzaklaştırılmış
10 gün cezanın 0 günü kaldı.

31 Mayıs 2009, 10:31:37  

bu oyuna nedense hiç alışamadım..Satanistçe geliyor
DevoN

31 Mayıs 2009, 11:49:57  

quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

hocam indirmeyi düşünüyorum ama indirsemmi

İndir.
Hayatımda en zevk aldığım Fps oyunları Doom Serileri ve Heretic,Hexen,Duke Nukem 3D oyunları.

DevoN

31 Mayıs 2009, 24:32:41  

quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet.Fatih

bu oyuna nedense hiç alışamadım..Satanistçe geliyor

First Person Shooter oyunu.
Birincil kişi vurucusu
Adamları silahla vuruyon işte.

mavizaman

Sisteme Gözat

31 Mayıs 2009, 13:16:34  

bu oyunun klübü vardı sanırım bu 2. olmuş.

SATILIK ASUS P5N-E SLI(nforce 650i) Tıkla
TAKASLIK Q6600 (vid:1.275) e8500
DevoN

31 Mayıs 2009, 19:14:58  

Doom 4 çıksada oynasak.
Çok merak ediyorum yav.En Erken 2011 de çıkar anca.
ID Software daha Rage oynuyla uğraşıyor
Doom 3 ten çok farklı bir oyun olcakmış.
Meraktan çatlıyorum

Black_PS2

1 Temmuz 2009, 24:55:29  

Auto CAD
tımestop

nikli arkadaşlarımı da ekledim. Bir süredir bakamamıştım, ama başlıkda güzel konuşmalar olmuş. :)

id Software hakkındaki yeni gelişmelerden biraz bahsedelim (zaten çoğunu biliyorsunuz, ama burda da ekleyelim):

* Bilindiği gibi id Software, ZeniMax firmasının bünyesine dahil oldu, ama bu anlaşma "yayıncılık ve finansal destek" konularından öteye gitmeyecek. Yani id, yine kendi orijinal stüdyo yapısında çalışmaya ve oyunlarını geliştirmeye devam edecek.

* id Software, şu an Rage ev Doom 4 olmak üzere 2 ekip olarak çalışıyor. Yeni açıklamaya göre firma, üçüncü bir ekip daha kurmaya karar verdi ve "ismi henüz duyurulmamış" bir oyunun üzerinde çalışmaya başladı. Belki de Quake 5'tir.

* Doom 4'ün yayıncı şirketi ZeniMax olarak kararlaştırıldı.

* 13-16 Ağustos tarihleri arasından düzenlenecek QuakeCon 2009 fuarında Rage ve Wolfenstein hakkında bilgilerin verilmesi bekleniyor. Doom 4'ün ismi ise geçmedi.

* iPhone ve iPhone Touch için geliştirilen Doom Resurrection isimli oyun, geçtiğimiz günlerde AppStore üzerinden piyasaya çıktı. Oyunun grafiksel tasarımı ve hikâye yapısı, hemen hemen Doom 3 ile aynı. Ayrıca oyunu ign inceledi ve 8 puan verdi.

* Önümüzdeki ay da orijinal Doom'un yeniden düzenlenmiş bir versiyonu olan Doom Classic, iPhone için piyasaya çıkacak. Her iki oyunda da multiplayer desteği var.

Var mı katılmak isteyen, Doom hakkında görüşlerini belirtmek isteyen arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 1 Temmuz 2009; 12:55:54 >

Black_PS2

1 Temmuz 2009, 13:00:46  

quote:

Doom Serisinden..
Doom 1,Doom 2 ve Final Doom ları Nigtmare modunda oynamak çok zor yav oynanmıyor.Canavarlar çok hızlı ateş ediyor ve öldürsende hemen sonra gene canlanıyor.
Doom 2 yi Nigtmare modunda Ölümsüzlük şifresini yazarak oynamak bile çok sıkıyo.Bin tane canavarın arasında sıkışıp kalıyon.
Doom 2 nin 7.level i geçilmiyo zaten ölümsüzlük şifresini bile girsen buna rağmen..
O şişman canavarları öldürüyosun arkasaından o örümcekleri normalde canavarlar ölünce o basamak yere iniyo ve bi sonraki level e geçiyorsun.
Ama Nigtmare de öyle olmuyor,öldürdüğün şeyler,öbür yaratıkları öldürürken gene canlanıyor ve o basamak yere hiç inmiyor.
Sürekli öldür,canlan öldür,canlan sonsuza kadar böyle gidiyor...
Ölümsüzlük şifresi kulanmak bile fayda etmiyor.
Şifre kullanmasam zaten saniyede hemen ölürüm.Çok hızlı ateş ediyolar,bombalar falan.
4.zorluk seçeneğinde oyananıyor en fazla oyun Ultra Violence.
4.zorluk seçneğinde Doom 1,Doom 2 ve Final Doom lar hepsini bitirdim.

Yakın bi zamanda tüm seriye tekrar baştan başlamayı planlıyorum. En zor zorluk seviyesini de deneyelim bakalım :)

_LoRDi_

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2009, 13:31:56  

ekle beni de red alert serilerinden sonra en cok sevdigim 2. oyun serisidir

Wake up!
Grab a brush and put a little makeup.
Black_PS2

1 Temmuz 2009, 13:57:25  

Ekledim arkadaşım :)

vıctorya

16 Temmuz 2009, 18:09:21  

benide ekleyin güsel oyundur

HellQueen

16 Temmuz 2009, 18:41:01  

beni de ekleyin bari Doom 4 gelsin artık ama ya çok bekledim...

*****MetallicA*****
Sabri_16

16 Temmuz 2009, 23:12:06  

Arkadaşlar benide ekleyin listeye
Yaşasın FPS yaşasın Doom serisi

fatih86

16 Temmuz 2009, 23:45:49  

Benide ekle
MsDos ta doom u az oynamadık

.:::UNREAL TEŞKİLATI:::.
C&C KANE'S WRATH BRUTAL ENEMY
DevoN

23 Temmuz 2009, 24:47:33  

quote:

Orijinalden alıntı: HellQueen

beni de ekleyin bari Doom 4 gelsin artık ama ya çok bekledim...

2 Yıl daha bekleyecez
2011 gibi çıkacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 25 Temmuz 2009; 11:20:49 >

DevoN

12 Ağustos 2009, 14:04:54  

İnternetde şöyle bi resim buldum Doomsday başlığında.
Bu Photoshop falan bişey mi?.
Böyle bi Doom oynu yok.
Doom 1 oynunu çok değiştirilmiş.Grafik yapısı farklı.

Ekteki dosya (1)

.:BBR:.

12 Ağustos 2009, 14:11:07  

@Devon

doom remake falandır...

iphone u olanlar iphonedaki doom u da denesinler oda çok güzel olmuş...

Forza Motorsport 3
Team Turkiye Motorsport
...::: Where Dreams Are Driven :::...
DevoN

14 Ağustos 2009, 16:17:06  

quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

@Devon

doom remake falandır...

Doom Remake yi bilmiyorum.

DevoN

14 Ağustos 2009, 16:27:01  

quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

DOOM

Doom aslında ID Software nin 3.Fps oyunu.
2.Fps oyunu Spear of Destiny di.
Tabi Wolfenstien 3D ile Spear of Destiny aynı tarihde çıkmadıysa
Spear of Destiny Wolfenstien 3D den birazcık daha gelişmişti.
Spear of Destiny nin çözünürlüğü daha yüksek.O açıdan biraz daha gelişmiş.

Bide ayrıca ID Software nin 1991 yılında çıkardığı Fps yapısında basit bir oynu var.
Hovertank 3D oynu.ID Software
Woflenstien 3D den önce çıkardığı Fps yapısında basit bir oyun.

Black_PS2

14 Ağustos 2009, 22:04:47  

quote:

Orijinalden alıntı: Sabri_16

Arkadaşlar benide ekleyin listeye
Yaşasın FPS yaşasın Doom serisi

quote:

Orijinalden alıntı: fatih86

Benide ekle
MsDos ta doom u az oynamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 14 Ağustos 2009; 22:06:11 >

Black_PS2

14 Ağustos 2009, 22:11:00  

Evet arkadaşlar Doom 4 hakkında ne yazık ki kötü haber geldi. Aslında belki de iyi bir haber, ama ne olursa olsun birşey göremeyeceğimiz için üzülüyor insan. Quake Con 2010'dan önce Doom 4 için hiç bir bilgi veya görsel verilmeyecekmiş basına. Yani tam 1 yıl daha beklememiz gerek.

Diğer yandan id, üç tane yeni oyun yapacağını açıkladı. DOom 4 ve Rage'den hariç. Ama bu 3 oyunun ne olduğu belli değil şimdilik. Hadi hayırlısı :)

Bu da DOom'la ilgili bir blog sayfası: http://doom4geliyor.blogspot.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_PS2 -- 14 Ağustos 2009; 22:14:30 >

.: mds :.

Sisteme Gözat

15 Ağustos 2009, 13:29:29  

Commandos Fan Klup
DevoN

18 Ağustos 2009, 14:10:44  

quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

@Devon

doom remake falandır...

Doom Remake ne oluyo oyun mu?
Google dan aratdım hiç bi yerde download yok.Hayalet gibi
Var mı böyle bi Doom Serisi oyun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 18 Ağustos 2009; 14:11:13 >

Black_PS2

21 Ağustos 2009, 4:25:29  

Muhtemelen bir oyun modudur. Resmi olarak çıkmış böyle bir Doom oyunu yok :) Youtube'da izleyince Mario'lui noel babalı Doom modları da görünüyor, ama nereden indiriliyor ben de bulamadım hiç :S

Evet, İsyan!

Sisteme Gözat

22 Ağustos 2009, 23:29:31  

1996'da DoomII'yi doğru düzgün oynamak için ilk PC'mi satın almıştım...

Ol malumat her devirde mevcut idi, vaktaki malumatı saymak icap eder oldu, ezcümle mütehassıs bu meydanda heder ve dahi telef oldu.
metabor

23 Ağustos 2009, 12:00:37  

quote:

İnternetde şöyle bi resim buldum Doomsday başlığında.
Bu Photoshop falan bişey mi?.
Böyle bi Doom oynu yok.
Doom 1 oynunu çok değiştirilmiş.Grafik yapısı farklı.

bu serious sam'e de benziyor gibi. ama bilmiyorum.

Matrix bir sistemdir, Neo. Bu sistem bizim düşmanımız. Ama sistemin içindeyken ne görüyorsun? İş adamları, öğretmenler, avukatlar, marangozlar. Kurtarmaya çalıştığımız insanların zihinleri. Ama biz başarana kadar, bu insanlar da sistemin bir parçası ve bu da onları düşmanlarımız yapıyor. Şunu anlamalısın: Bu insanların çoğu serbest bırakılmaya hazır değil. Ve büyük bir kısmı o kadar içine girmişler, sisteme o kadar bağımlı hale gelmişler ki, onu korumak için savaşabilirler...
DevoN

23 Ağustos 2009, 21:44:51  

Doom Remake Quake 2 oynunun kopyası gibi birşey olmuş sanki.
Doom:Quake Mod gibi bişey.
Böyle bi oyun yok resmi olarak.

DevoN

23 Ağustos 2009, 23:19:03  

Doom 1-2 yi Nightmare de bitiren var mı?

Jack Shephard

Sisteme Gözat

24 Ağustos 2009, 7:17:42  

ekle

:AlacaKaranlık:

Sisteme Gözat

24 Ağustos 2009, 21:52:34  

quote:

YouTube'da o tür videolar izlemiştim; ama bana pek gerçekçi gelmedi. Nightmare zorluk seviyesinde bütün bölümleri geçiyordu; ama çok hızlı ilerliyordu. Hileler var sanırım.

Nightmare'de her babayiğit bitiremez. Ultra Violence seviyesinde bitirilebilir; ama Nightmare çok zor. Düşmanları öldürüyorsun, tekrar canlanıyorlar. Aşırı derecede hızlı hareket ediyorlar ve sürekli saldırıyorlar. Hatırladığım kadarıyla ölümsüz şifresini ve tüm aletleri getirme şifresini de (IDDQD ve IDKFA) kullanamıyorduk.

Doom 2'nin son bölümü (Boss) zaten facia. Duvardaki şeytanın alnından sürekli kurukafalı kutular geliyordu ve bunların içinden bütün yaratıklar çıkıyordu. Bu bölümü Nightmare seviyesinde düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :AlacaKaranlık: -- 24 Ağustos 2009; 22:01:15 >

Eski kullanıcı adım: ::AlacaKaranlıkT!M::
DevoN

25 Ağustos 2009, 18:05:49  

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

YouTube'da o tür videolar izlemiştim; ama bana pek gerçekçi gelmedi. Nightmare zorluk seviyesinde bütün bölümleri geçiyordu; ama çok hızlı ilerliyordu. Hileler var sanırım.

Nightmare'de her babayiğit bitiremez. Ultra Violence seviyesinde bitirilebilir; ama Nightmare çok zor. Düşmanları öldürüyorsun, tekrar canlanıyorlar. Aşırı derecede hızlı hareket ediyorlar ve sürekli saldırıyorlar. Hatırladığım kadarıyla ölümsüz şifresini ve tüm aletleri getirme şifresini de (IDDQD ve IDKFA) kullanamıyorduk.

Doom 2'nin son bölümü (Boss) zaten facia. Duvardaki şeytanın alnından sürekli kurukafalı kutular geliyordu ve bunların içinden bütün yaratıklar çıkıyordu. Bu bölümü Nightmare seviyesinde düşünemiyorum.

Doom 2 Hell on Earth v.2.02 de
Nightmare de IDDQD şifresini kullanabiliyorsun.

sonbaron61

26 Ağustos 2009, 5:49:11  

Güzel oyun.

Sayfa:   [1] 2   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> FPS/TPS >> DOOM Fan Club Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Leadtek TV Pro 1920
LCD Monitörünüzü HDTV haline getirin!
En hızlı WEB Tarayıcı hangisi?
Futuremark'ın geliştirdiği Peacekeeper isimli test yazılımı ile en hızlı tarayıcıyı arıyoruz!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız