Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.222
Cevap
90
Favori
1.055.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne alaka c180, bmw vs. arkadaslar.

    Biz burada yuksek araclari konusuyoruz, SUV muhabbetlerinin bir noktasinda ortaya bir cikiyor, neden D ya da E segmenti x ya da y'yi tercih etmediniz diyor. Adam yuksek araba istiyor ? Senin merso ya da bmw 3'unu 5'inin istemiyor. Zaten istese 70-80 liraya mesela BMW 5.20D ya da 5.30D 2. el alir.
  • arkadaşlar aracımı 13 nisanda aldım. 2010 model captiva inci beyazı high modeli. zaten 2008 ve 2009 model kullanmıştım. yeniledim aracımı. araç on numara . bilmeyen arkDAŞLARA şiddetle söylemek istiyorum bu fiyata bu araç başka yoooookkkkk...... 2500 km de devamlı yol bilgisayarımı sıfırlayarak test eden kişiyim. şehi dışı 300 km sabit 100-110 ile gittiğim yollarda 8.2 lt / 100 km görmekteyim. şehir içi 10-10.5 sakin kullanımda merak edenler için söylemek istedim.
  • Arkadaslar, IST captiva kayniyor, son zamanlarda ilgilendigimden midir nedir, inanilmaz boyutta yollarda ozellikle inci beyazi Captiva goruyorum. Ancak forumdaki varliklari pek yok. Galiba Capticva sahiplerinin buyuk bolumunun netle ya da forumlarla ilgileri yok, ne dersiniz ?
  • Uzun zamandır eşimin captivasını kullanmıyordum. Bende eski bir discovery var. Bu haftasonu kullandım ve iyi ki almışız dedim :) Eşimden azar bile işittim. O kadar laf etmişttin dedi durdu
  • 11bin oldu aracım. bugun farkettim ki silecek suyu azalınca uyarı veriyor. mini cooper da bile yoktu bu.
  • 1000 km yi aştım. Geçen hafta İstanbul'da Beşiktaş'ta idim. Serencebey yokuşunda ve civarında çok fazla dolaştım ve park etmek zorunda kaldım iki gün boyunca. Bilenler bilir, deli yokuşları vardır buraların. Daha önce 1.6 manuel mondeo kullanmış biri olarak söylüyorum bu dik yokuşlarda bile Captiva'yı kullanmaktan zevk aldım. Araca beş kişi bindik zaman zaman. Müthiş dik rampaları keçi gibi tırmandı hergele :) Hem de defalarca durk kalk ve manevralar yaparak gezmek zorunda kaldım. Bana mısın demedi. Geçenlerde de yedi kişi ile Gemlik-Narlı taraflarında yine çeşitli rampalarda dolaştım. Sanki düz yolda gider gibiydim. O ağılıkla bile rampa çıkarken gaz verince ileri atılıyordu araç. Benden şu ana kadar tam not aldı.
    Bilgi olsun diye eklemek istedim.
  • Evet dostlar. Ben de İnci beyazı Captiva'mı dün aldım. 2005 Hyundai Tucson'dan sonra çok etkiledi beni. Direksiyon, süspansiyon, 150bg, bagaj hacmi ve donanım çok üstün. Bu paraya muhteşem. Birkaç sorum olacak. Yardımcı olan çıkarsa çok sevinirim:

    1- Ben 6lı CD changer'i çıkarıp eski aracımdan çıkarttığım Pioneer AVIC F900BT navigasyonlu ürünü taktırdım. Malum herkes Navitech veya Necvox diyecek ama bu cihazı yurt dışından alıp çok memnun olduğumdan bu araca geçirdim. Ancak tabii ki direksiyon kumandasını kullanamıyorum. Bunun için satılan adaptörlerden bulmam gerekiyor. Nerede bulabileceğim konusunda fikri olan var mı acaba?

    2- Saat tipik Amerikan araçlarındaki gibi 12 saat modunda geldi. Hyundai'de de böyleydi ama H tuşuna uzun basınca 24 saat moduna geçiyordu. Captiva'da da bunu yapmanın bir yolu var mı acaba?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • Benim 2010 aracım 11bin km oldu. yağına baktım tesadüfen , alt çizgiye gelmişti. servise götürdüm 1lt yağ ilavesi yaptılar (tam sentetik,22tl)
    bakım aralığı 15bin km olduğu için ara sıra kontrol etmekte fayda var.

    Aslında 1lt den fazla yapmış da olabilirler. şöyleki 1lt yağ almak için parça bolumune girdim 1lt kalmamış. 4lt verdiler servis elemanına ben 1lt parası verdim. yağı koyarlarken bana 1lt den fazla gibi geldi .

    24saat moduna geçmiyor sanırım o saat.
  • Uzun dönem kullanıcılar bizlerle tüketim değerlerini paylaşabilirler mi acaba ?
  • 13bin km'yi geçti eşim. Son 8bin kilometredir yol bilgisayarını sıfırlamıyor. %70 şehir içi kullanımı var iken ortalama 10.7 L/100km yakıyor.
  • şehir dışı 8.5-9
    şehir içi 9.5
  • 1200 km kadar oldu henüz.
    Yol bilgisayarında şu ana kadar en düşük 9,1 görebildim. Bazen 9,5 e kadar çıktığı da oluyor.

    Aklıma gelmişken şunu sormak istiyorum:
    Çok dik bir rampada yukarı ya da aşağı doğru parketmek zorunda kalsak ne yapmalı. P ye alıp el frenini iyice çekmek yeterli midir? Eğer araç bir kaldırımın yanında ise direksiyonu çevirip lastiği kaldırıma da yaslıyorum. Otomatik vitesli araca alışık olmadığım için araç sanki sağlam durmuyor gibi geliyor ;)
  • p ve el freni yeterlidir. lastiği yaslamak lastik için çok zararlı.
    p şanzımanı komple kitliyor.
  • Yokuşta iken ayağınızı frenden çekmeden önce el frenini çekin sonra P konumuna gelin ondan sonra freni bırakın. Sadece buna dikkat etmeniz gerekli.
  • Evet , yük şanzımana değil el frenine binmeli.
    ayrıca çalıştırdıktan sonra da önce el frenini indirin sonra D 'ye alın.
  • Yag seviyesini gostermiyor mu bu arac konsolunda ? Harbiden gostermiyorsa baska bir markaya yonelecegim. 2004 sonrasi B segmentindeki araclarda bile var arkadaslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 25 Mayıs 2010; 15:27:02 >
  • Yağın azalırsa eğer ekranda uyarır ama bir hararet göstergesi veya benzin göstergesi gibi sana yağ seviyesini sürekli göstermez. Zaten belirli bir seviyenin altına inerse (ki bu tehlikeli bir seviye değildir bu bence ona göre ayarlanmıştır) seni uyarması yeterli.
  • Full donanim 7 koltuk 0 arac 76900 anahtar teslimi iken (pazarlik payi olabilir belki), millet nette 68000'e (+alim/satim vergileri) 3 yilllik (2008) 60.000 ile 100.000 arasi 2. el CAPTIVA satmaya calisiyor. Ya distributor firma fiyati bu sene acaip ucuzlatti, ya da captiva saticilari, 7-8 daha ekleyip (+ kredi avantajlari saglayarak) 0 el degmemis alamayacak ENAYI ariyor...

    Haksizsam soyleyin arkadaslar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 27 Mayıs 2010; 14:46:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tk152

    Full donanim 7 koltuk 0 arac 76900 anahtar teslimi iken (pazarlik payi olabilir belki), millet nette 68000'e (+alim/satim vergileri) 3 yilllik (2008) 60.000 ile 100.000 arasi 2. el CAPTIVA satmaya calisiyor. Ya distributor firma fiyati bu sene acaip ucuzlatti, ya da captiva saticilari, 7-8 ile koyup (+ kredi avantajlari saglayarak) 0 el degmemis alamayacak ENAYI ariyor...

    Haksizsam soyleyin arkadaslar ?


    Haklısın , yüksek rakamdan 2. el captiva satanlar alırken 90-100.000 tl arası para verip alan arkadaşlar. Ben de Captiva alacak olsam 2. eli tercih etmezdim.
  • Bugün özllikle sordum Chevrolet Avrupa'ya... Bakımların her 10.000 km de olduğunu söyleyip uyardılar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.