Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (310. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.054.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliseymen

    İlk deneyimde görülen artı ve eksiler:

    Yalıtım iyi, alt takımlardan ses yok

    İvmelenme vasat üstü, frenler de öyle

    Uzun yol yakıt tüketimi kötü. Sebebi ne şu ne bu, kanımca tümüyle şanzuman kusuru. Şehir içi deneyimlemem henüz olmadı.

    İddia doğru. 120-130 hızda 90 km/h hızdan daha az yakıyor.

    Vites geçişleri buna rağmen kusursuz. Zaten hissedilseydi bu kadar yakmazdı :)

    Yüksek hızda direksiyon halen yumuşak kalıyor. Daha net bir sertleşme uygun düşerdi. Bu da yol konforunu etkiliyor.

    Eski Tiguan'ci olarak çok net söyleyebilirim. VW'nin en uyuz yanı olan sağından solundan gacırtı çıtırtı gelmesi olayı minimal. Malzeme kalitesi iyi.

    aracı aldınız sanırım...öncelikle hayırlı olsun...bir kere özel bir sorunu yoksa, bahsettiğiniz özelliklteki araç için (ek donanımlar ve temiz olması) 60,5 fiyat bedava gibi bir şey.. boyanan ve değişen bir parça, sadece "boyalı" denebiliyor...teknik olarak da sadece boyalı mı, yoksa değişmiş mi, anlamak çok mümkün değil (parça sökülüp, boyandığı için, değişim var mı anlamak çok kolay değil)...araç kasko lu değilse, dışarıda yaptırılabiliyor araç, bu nedenle kasko lu olmayan araçlarda tramer kayıtları bir şey ifade etmez...neyse, iki parçada sorun olmasa zaten bu aracı 65 altında almanız mümkün olmazdı...4 yaşındaki bir aracın iki parçası boyalı ya da değişmiş olsa da çok önemli değil....çamurluk ve arka bagaj nispeten önemsiz noktalar...birbirine komşu 2-3 parça boyalı-değişmiş olsa bu belki sorun olarak değerlendirilebilir.

    aracın km si biraz yüksek...o da 40-50 bin arası olsa 70 e dayanırdı fiyat...sonuçta aldığınız araca göre fiyat çok çok makul...önemli olan daha ciddi bir sorunu olmasın ve şanzuman-turbo gibi önemli parçalarda performans sorunu yaşanmasın...bir de 70 bine yaklaşan km lerde triger seti değişimi yapılıyor...balata ve disk lerin durumu önemli...yetkili bir serviste detaylı bir bakıma sokmanızı öneririm.

    2012 öncesi modellerde, sakin ve bilinçli kullanım ile....şehir içi 10 lt, şehirler arası 8 lt yol bilgisayarı değerleri görürsünüz...gerçek tüketim ise bu rakamların yaklaşık 1 lt üzeridir...eğer deneyimlediğiniz tüketim değerleri bu şekilde ise, sorun yok demektir ve güle güle aracınızı kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 8 Temmuz 2015; 8:55:22 >
  • dalio D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Garanti var 3 yıl o yüzden anca önümüzdeki sene özele gideriz artık. Büyük bakım derken tam olarak içerik nedir, 15 binden ayıran fark ne yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    Teşekkürler Garanti var 3 yıl o yüzden anca önümüzdeki sene özele gideriz artık. Büyük bakım derken tam olarak içerik nedir, 15 binden ayıran fark ne yani


    filtrelerin hepsi değişiyor 30 binde...balatalar da duruma göre değşebilir (özellikle sert kullanımda vs)....standart bir şey söylemek zor...ama genelde 15-45-75 ara bakımlar ve 30-60-90 daha kapsamlı bakımlar...5 li bakımlarda sadece filtreler, yağ gibi standart işler var...mesela trigger seti 90 binde değişiyor

    hangi bakımda neler yapılıyorun listesi vardı...sizin araç 2012 sonrası olduğu için bakımlar biraz daha değişmiş olabilir...en iyisi model yılına göre nette hangi bakımda ne yapılıyorun listesini bulmak.
  • teşekkürler bilgiler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    890 TL Tuttu gecen hafta yaptırdık. 2013 captiva

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Captivaya 5 senedir biniyorum ve dün yeni lastiğim patladı afedersiniz ama anam ağladı krikoyu kaldırana kadar adamlar çok ilkel bir sistem yapmıslar isletme desen bisiklet tekeri gibi anlıyacağnız bu arabada ekipman 0 parçalar dandik fakat 2013 captiva için aynı şeyi söyleyemem arabada müthiş bir turbo var alırsanız sakın böyle hata yapmayın ve 2011 captiva almayın hattamümkünse chevrolete binmeyin alırsanız 2013 captiva alın iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçen hafta captiva 2009 bakımını yaptırdım.

    Bostancıdan parçaları aldım 165 tl. 5+1 litre GM orjinal yağı. Bosch yağ filtresi. Hava,Yakıt,Polen yan sanayi.
    İşçiliğinide 100 liraya yaptırdım.

    265 tl 75.000 bakım

    Bu arada arabadan bir polen filtresi çıktı,toz toprak çamur kıvamında usta en az 40.000 dir değişmemiş dedi,oysaki en son yetkili servise vermiştim, çiftkurtlara 15 bin km önce polenin parasını almışlardı..

    Yetkili servislerin içler acısı halini görün. Kimbilir kaç bakımdır polen değişmedi. Pis havayı koklattılar. Umarım motor yağını değiştirmişlerdir.
  • Arkadaşlar bende 2012 yeni kasa captiva alarak aranıza katıldım. Aracın garsntisi devam ediyor. İkinci el aldığım için servise gidip her yerini kontrol ettirdim. Ücretsiz garanti dahilinde gayet iyi ilgilendiler. Araçtan çok memnunum. Porsche jeep kullanmış biri olarak. Bu fiyatlara captiva hakkını veriyor. Görüntü ve performans on numara ... Sorunsuz bir araç. Zaten tavsiyeyle aldım ve memnunum.Hepimize kazasız belasız yollar.

    Sadece gece şu direksiyon komtrol tuşlarının ışıkları yok. Ona çağre bulanları okumuştum. Yardımcı olan olursa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu07super -- 21 Temmuz 2015; 17:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba

    Ramazan bayramında ailecek tatile çıktık. İç anadolu turu yaptık. Arabada ben , eşim , 2 kızım , annem , babam ve kardeşim vardık. Öncelikle şunu belirteyim taksi falan olsa sığmazdık.

    Çok rahat bir yolculuk yaptık. Evden çıkarken arabayı fulledim ve tekrar eve geldiğimde aracı fulledim. Yani tamamen reel pompa ölçümü. (yolbilgisayarı değil)

    Toplamda 1689 km yol yaptım. Ortalama 110-120 km hız ile ve araçta 7 kişi ve eşyalarımız vardı. 534,26 tl toplam mazot aldım.

    Yani arkadaşlar km başına 0,3163 kuruş yaktı.

    Aracım 2013 model son kasa. Ben yakıtını çok beğendim. Özellikle 2000 motor ve 2 tonluk , yolcularla yaklaşık 2,5 tonluk ve otomatik bir araç için çok makul bir tüketim.

    Diğer kardeşim eşi ve 3 çocuğuyla bizi takip ediyordu. Kullandığı arac dacia duster 1,4 idi. O ise 0,28 kuruş yaktı.

    Yani 2013 model captivalar için yakıt artık proglem değil arkadaşlar.

    Daha önce de İzmire gidip gelmiştim. Gene aynı rakam çıktı yakıt tüketimi.

    Aracı alalı 3 ay oldu. Ben çok memnunum.

    Herkese kazasız belasız yolculuklar...
  • Evet, düşük ikinci el fiyatlarını fırsat bilip, aracı alanlar memnuniyetlerini ifade ediyor....Araç, sıfır alınırken de fp aracıydı, ama Türkiye'den çıktı ayağına, ikinci el fiyatları bedava gibi bir şey oldu...Yeni kasalarda yakıt tüketimi ve motor performansı da iyileşti...Ben de ki 2011 modeli satıp, 2013 model bir araçla değişebilirim belki...Ya 4-5 sene daha bu araca binerim, ya da bu aracın 2013 modelini alırım diye düşünüyorum (dağla bayırla, kış koşullarında ve sert araç kullanımı ile çok alakam yok, bu nedenle 4*4 den fedekarlık edip, yeni motorun avantajlarını tercih edebilirim)
  • Kayinco da var satmayı düşünüyor , 2009 model boyasız siyah HIGH modeli. 170 binde. İnşaat sektöründe hazır beton ile takasa verecek , 50 bine gelecek diyor fiyat nasıl sizce? İlanlarda 57 yazan bile var ama gider mi o fiyatlara ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum benim 2008 hıgh model var 52000 tl diyorum gerçi hatasız motorda bastan yapıldı 6500 km de bence az 50000 tl en az 54000 tl olmalı zannımca hıgh modeli ve boyazsızsa diye düşünüyorum.
  • Merhaba arkadaşlar elimde captivanın 2009 kullanıcı testi vardı paylaşayım dedim umarım işine yarayan olur.
  • Ukrayna'ya gittim geldim. Aracımız 2013 Captiva'ydı ve arka koltuklarda ısıtma vardı. Bizde niye yok Allah'ım :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. 2013 ocak ayinda 0 Captiva aldim. Su an 20 bin km deyim. Hiçbir arıza ses gürültü problemim yok. Performans konusunda hicbir sıkıntım yok. Her turlu gaza dokunduğunda torku hissediyorsun. Yakit tüketimim sehiriçi 8 litre sehirdisi 6 litrelerede geziniyor. Su ana kadar hiçbir sikinti yaşamadım arabamla ilgili. Izmir aydın otobaninda 5.8 litre 110 sabit hizda. Alacaksaniz 4*2 düşünün derim. Hem yakit hem performans yeteri kadar size tatmin edecektir. Sadece virajlarda biraz dikkatli olmak gerek. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözüm gibi baktığım Cruze aracıma 2 gün önce veda ettim. Şimdiye kadar bir çok kişinin yaptığı "elinde patlar, son sahibi sen olursun, servisi yok, firma iflas etti, yandın bittin" velvelesine karşın sadece 5 gün içinde istediğim fiyata sattım. F/p konusunda o tatmini yaşadıktan sonra insanın aklındaki ilk alternatif yine bir Chevrolet oluyor. Daha önce uzun uzun yazdığım gerekçelerle 2012-2013 LTZ Captivalara bakıyorum. Kısmet olur mu olmaz mı bilmem ama gönlümden geçen aracı alıp, burada düzenli olarak paylaşımda bulunmak. Allah mahcup etmesin.
  • Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Şu sıralar 2012 model hyundai ix35 1.6 GDI style plus aracımı satıp 2013 model captiva almaya karar verdim. Ancak öncesinden chevrolet markasına dair bir deneyimim olmadığından biraz kararsız kaldım. Aracımdan memnunum ancak aracın 7 kişilik olması ve dizel olması da bir avantaj gibi geldi. Kısacası bu konuda biraz fikir ve bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatabilirler mi ? Şimdiden teşekkürlerimi sunar herkese iyi forumlar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreglry

    Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Şu sıralar 2012 model hyundai ix35 1.6 GDI style plus aracımı satıp 2013 model captiva almaya karar verdim. Ancak öncesinden chevrolet markasına dair bir deneyimim olmadığından biraz kararsız kaldım. Aracımdan memnunum ancak aracın 7 kişilik olması ve dizel olması da bir avantaj gibi geldi. Kısacası bu konuda biraz fikir ve bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa beni aydınlatabilirler mi ? Şimdiden teşekkürlerimi sunar herkese iyi forumlar dilerim.

    Öncelikle son 2-3 yılda bu başlıkta yazılanları okumanızı öneririm...Şu an aktif olmayan, ama geçmişte çok güzel paylaşımlar yapmış captiva kullanıcı yorumları var.

    Eğer spesifik sorularınız varsa, yardımcı olamaya çalışırım (mesela eğimli köy yollarında nasıl, 10 saatten fazla süren yolculuklarda arka koltuk yolcuları rahatsız oluyor mu vs)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curva Sud

    Gözüm gibi baktığım Cruze aracıma 2 gün önce veda ettim. Şimdiye kadar bir çok kişinin yaptığı "elinde patlar, son sahibi sen olursun, servisi yok, firma iflas etti, yandın bittin" velvelesine karşın sadece 5 gün içinde istediğim fiyata sattım. F/p konusunda o tatmini yaşadıktan sonra insanın aklındaki ilk alternatif yine bir Chevrolet oluyor. Daha önce uzun uzun yazdığım gerekçelerle 2012-2013 LTZ Captivalara bakıyorum. Kısmet olur mu olmaz mı bilmem ama gönlümden geçen aracı alıp, burada düzenli olarak paylaşımda bulunmak. Allah mahcup etmesin.

    Öncelikle hayırlı olsun...Araçlarımızda sorun yok, çekilme döneminde gerek mevcut stokları bir an önce tüketmek için yapılan indirimler, gerekse çekilme haberinin yarattığı moral bozukluğu ile olumsuz yaklaşımlar oldu..Ancak şu an hem fiyat olarak toparladı, hem de çekilmenin 10 yıllık vadede bir sorun oluşturmadığı görülünce normal seyre dönüldü.

    Bir de bu forumlarda, tabirimi mazur görün, cebinde 5 kuruş olmayan, bir baltaya da sap olamamış, ölü soyucuları var...forumda gaz vererek ucuza araba düşürebilir miyiz derdindeler...bu nedenle, burada yazılan çok olumsuz yorumları da fazla kaale almamak lazım.

    Bu arada, dün klasik hale gelen İstanbul-rize yolculuklarımdan birini daha yaptım...1200 km, 12 saat sürüş, 2 saat mola...sabah yola çıkış, akşan rize ye varış...2 yetişkin, 2 çocuk, tıka basa bagajla...Sorunsuz bit yolculuk, uzun yolda bu araç gerçekten sunduğu konfor ve imkanları ile harika...çocuklar 6 film izlediler...ufaklık bebek koltuğunda, yolun yarısında uyudu zaten, rahatı yerindeyi yani...

    Özetle captiva araçlarımızın kıymettini bilelim....yokuşlarda hız limiti 130 la sağdaki araçların yanında hızla geçmek, sessiz motor, evet uzun yolda 130 la motor sesi, şehir içinden daha az...güzel duygular....en önemlisi 1100 km ardından, 2-3 saat bir kestirme ardından dönüş yoluna çıkarım gibi hissetmek.

    illa ki soran alacaktır..bu kadar artı yanında lafı olmaz ama...yol boyunca klima hep açık ve 22 derecede...oldukça dolu bir araba ile...yol bilgisayarı 7,3 lt, pompa değeri 8,5 lt....hız limitlerine uyularak gidildi.
  • Merhaba

    Aracınız da hangi multimedya sistemi var acaba?

    Sizdeki filimleri aracta izlemek için formatını değiştiriyor musunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 308309310311312
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.