Şimdi Ara

Çok acele yardım araba çalışmıyor;!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm. arkadaşlar. Bu sabah işe gitmek için arabaya bindim marşa bastım ve hiç ses gelmedi.Arabam 95 broadway. Akü yeni. Gösterge ışıkları yandı ama çevirince marşı hiç ses yok İşe geç kaldım. Şimdi araba duruyor evin önünde. Çalışmıyor. Ne yapabilirim. Ben kendim halledebilirmiyim acaba. Yada ittirerek çalışırmı sanayiye kadar;? Ustalardan yardım ltf.



  • Arabayı 2 kişi yardımıyla ittirip vurdurun..Çalışır eğer önemli bir sorunu yoksa..Sanırım marş dinamosunun kömürlerindedir problem..Tik Tik diye ses geliyor mu çalıştırmaya çalıştıgınızda?
  • hayır hiç ses yok. tşk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bfs

    Arabayı 2 kişi yardımıyla ittirip vurdurun..Çalışır eğer önemli bir sorunu yoksa..Sanırım marş dinamosunun kömürlerindedir problem..Tik Tik diye ses geliyor mu çalıştırmaya çalıştıgınızda?


    akü devamlı boşalırsa şarz dinamosunu da kontrol ettirin
  • Vurdurarak çalıştır araba çalıştığında şarj lambası yanmaya devam ediyosa konjektör veya şarj dinamosundandır ya da arabada far teyb gibi elektrikli bişeyi açık unuttun aküde bitti ya da yerli arabalardaki en başlıca sorun akü şase (-eksi) kablosunun bağnaltı yerli çürümüş oksit yapmıştır elektriği geçirmez sanayidede fazla masraf çıkmaz en fazla 50-60 lira
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Sonucu yazayım. Dün öğleden sonra vurdurarak araba çalıştı. Stop ettirmemeye dikkat ederek sanayiye götürdüm. Akü zayıflamış değişecek. Orda stop ettim. Tekrar marşa bastım hemen çalıştı. Akü ölçüldü normal ama uzun süre çalışmayınca boşalıyor akü. Sonuçta akü değişecek. Bu sabah yine marş yaptım zorlanarak çalıştı araba. Akü 2003 tarihli. Bayağı dayanmış zaten ömrünü doldurmuş
  • Arabayı geçen yıl aldığımda satan adam aküyü yeni demişti. Yalan söylemiş. Ama aküye bakınca pırıl pırıl. O zaman şarj göstergesi yeşildi.
  • Geçmiş olsun. Bende de aynı sorun olmuştu. Hatta arabayı vurdurarak çalıştırıp servise götürdükten sonra araba serviste bir gün boyunca bekledi fakat bir gün sonra marşa basınca yine çalıştı. Aküde ve dinamolarda hiç bir sorun yoktu, hepsi sökülüp incelendi. Sonra eve döndük arabanın 2-3 gün bekledikten sonra yine çalıştı. Yani soğuklukla veya uzun süre şarz olmamasıyla ilgili herhangi bir sorun yoktu. Bir gün yola çıktım bir yere arabayı park ettim. Sonra baktım ki arkada biraz boşluk kalmış biraz daha yanaşayım derken arabanın arşı yine basmadı. Sonra tekrar servise götürünce çalıştı.

    Uzun lafın kısası, ustam son olarak akünün bir kutbuna bir kablo bağladı. Kablonun diğer ucunu da arabanın şasesine yani gövdenin içinde boş bir yere bağladı. Bir daha aynı sorunu hiç yaşamadım. Basit gibi görünse de çok baş ağrıtabilen bir sorundu ama çok pratik bir şekilde çözüldü. Eğer sizde de aynı sorun baş gösterirse, çünkü ne zaman olacağı belli olmuyor (benim aküm yeni olmasına rağmen böyle oluyordu), bu yöntemi aklınızdan çıkarmayınız.

    Görüşmek üzere..




  • Sağol. Bunu bende deneyeyim Aküyü değiştirince tek marşta hemen çalışıyor.
  • Arkadaslar meraba benim aracın 3 gün calistirmayinca mars basmiyor 2008 peugeot partner ça girdim ustayı götürdü servise kizdiricilari bide bikaç hortum felan degistirdi sonra saat gibi oldu araba ama iş yüzünden eve gelememistim 3 gün çalışmadı araba şimdi denedim marşı yine basmadi fazla deneyincede akü bitiyor ne yapmam lazım arkadaşlar yardımlarınızi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akü bitmiş olabilirmi yada ateşleme ile ilgili sorun vardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.