Şimdi Ara

Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir şeyleri beklemenin yarattığı hayal kırıklığı özellikle çevrimiçi uygulamalarda ciddi sıkıntılar yaratabilmekte. İnternete bağlanabilen yani çevrimiçi olabilen hemen herkes kısaca lag olarak tabir edilen gecikme durumunu tecrübe etmiştir. Sayfalar arası gezinti veya dosya indirimi esnasında kısmen daha kabul edilebilir olsa da konu çok oyunculu online yani çevrimiçi oyunlar olduğunda, ılımlı tavır yerini asabiyete bırakabiliyor. İnsanoğlu'nun 16 milisaniye'nin altındaki gecikmeleri de algılayabildiği düşünüldüğünde, online oyunlardaki interaktif hayatın kalitesini sağlayan ana elementlerden birisinin de gecikmelerin oynanabilirliğe olan etkisini en aza indirmek ve oyunlarda elde edilecek skorlara olumsuz etki etmesinin önüne geçilmesi olduğu söylenebilir.


    alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?"


    Killer Xeno ağ kartları Bigfoot Networks firması tarafından hazırlanıyor.


    Oyunculara yönelik ürün ve çözümlerin her geçen gün daha da popülerleştiği ve yüksek satış rakamlarına ulaştığı günümüzde, çevrimiçi oyunlardaki gecikmeleri en aza indirebilmek adına gerek yazılımsal gerekse de donanımsal çok sayıda alternatif çözümün hazırlandığını biliyoruz. Fakat bunların hiç birisi Bigfoot Networks firması tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Killer NIC (Network Interface Card) isimli özel ağ kartı kadar sansasyon yaratmadı .Yüksek ping hassasiyetine sahip oyunlar için geliştirilen bu kartın popüler olmasındaki ana etkin kuşkusuz kısaca NPU (Network Processing Unit) adı verilen özel ağ işlemcisiyidi. PCI arabirimini kullanan ve tasarımıyla da dikkat çeken kartın, çevrimiçi oyunlarda yeni bir dönemin kapsını aralayacağı iddia edilmişti.


    Açıkçası KillerNIC ile Bigfoot Networks firmasının başarı elde ettiğini söyleyebilmek zor. Tanıtımı yapılan KillerNIC M1 isimli ağ kartının 200$ üstü bir fiyatla lanse edilmesi sonrasında eleştrilere maruz kalan firma, KillerNIC K1 isimli daha ekonomik bir modeli 149$ seviyesinden pazara sunmuştu sunmasına fakat bu fiyat ta yine pek çok oyuncu için oldukça yüksek olarak değerlendirilmişti. Zira her ne kadar "lag" oyuncular için ciddi bir sıkıntı unsuru olsa da pek çok "hardcore" oyuncu için oynanabilirlik öncelikli parametreydi dolayısıyla kullanıcılar bahsi geçen rakamı, ağ kartı almak yerine işlemci/ekran kartı/daha hızlı disk güncellemesinde veya bellek takviyesinde kullanmayı tercih edecekti. Öte yandandan KillerNIC'e ilgi gösterenler ise harici PhysX kartında olduğu gibi "extreme" PC üreticileri oldu.


    alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?"


    Yaklaşık üç sene önce anons edilen KillerNIC serisi ağ kartları, yeni jenerasyonlarıyla bir kez daha sahnede


    Yaklaşmakta olan Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) öncesinde Bigfoot Networks bir kez daha sahneye çıktı ve KillerNIC ağ kartının yeni jenerasyon modellerini yaptığı resmi açıklamayla duyurdu. Yenilikçi özelliklere sahip olan ayrıca çevrimiçi oyunların performansına olumlu katkıda bulunan fakat yukarıda da belirttiğimiz üzere, fiyatı nedeniyle popüler olmakta sıkıntı yaşayan KillerNIC ağ kartı serisini takiben hazırlanan yeni jenerasyonda Killer Xeno Pro ve Ultra isimli iki model bulunuyor. Yine oyuncular için hazırlanan ikinci jenerasyon özel ağ kartları, ilk jenerasyondan farklı olarak PCI yerine PCIe x1 arabirimini kullanıyorlar. Killer Xeno Pro ve Ultra modeller arasında bazı önemli farklar da bulunuyor. Özellikle bellek kapasitesi ve LED ekran fonksiyonuyla ayrılan kartların farkları fiyata da yansıyor.


    Killer Xeno Pro modelinde 128MB DDR2, Killer Xeno Ultra modelinde ise 256MB DDR2 bellek bulunduğu açıklandı. 266MHz'de çalıştığı belirtilen bellek kapasitesine ek olarak serinin amiral gemisi olması beklenen Killer Xeno Ultra modelinde özel bir LED ekrana da yer verilmiş. Karta görsel anlamda farklı bir boyut kazandıran ekranın kullanıcılar tarafından özelleştirilebileceği ve bu sayede oyunlarla ilgili farklı parametrelerin de ekran üzerinden takip edilebileceği bildiriliyor. İki model arasındaki bir diğer dikkat çekici fark ise dağıtım haklarıyla ilgili. Yüksek performanslı ekran karltarı ve anakartlarıyla tanınan EVGA, Killer Xeno Pro modelinin dağıtım haklarını alarak logosunu taşıyan ağ kartını duyurdu bile. Öte yandan aynı modeli performans sistemleri üreticisi Alienware'in de kullanacağı açıklandı.


    alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?"


    Killer Xeno Ultra modeli daha yüksek bellek kapasitesiyle geliyor ve LED ekran özelliğine de sahip


    Killer Xeno Pro modelinden farklı olarak üst model olan Killer Xeno Ultra'nın satış ve dağıtımının ise en azından şimdilik sadece Bigfoot Networks'un yapacağı ifade ediliyor. KillerNIC serisine kıyasla daha fazla bellek kapasitesine, güncellenmiş ağ işlemcisine, donanım hızlandırmalı VoIP uygulamaları için entegre ses birimine, donanımsal bant genişliği kontrolcüsüne ve entegre firewall desteğine sahip olduğu belirtilmekte. Bigfoot Networks'ün açıklamalarına göre, Killer Xeno serisinin sahip olduğu özel ses donanımı sayesinde oyuncular, çevrimiçiyken anında mesajlaşma uygulamalarını ses kalitesinde herhangi bir kayıp olmaksızın kullanabilecekler. Tabii oyunlarda minimum gecikme hedefiyle hazırlanan Killer Xeno serisi ağ kartlarının çalışma mantığından da kısaca bahsehmekte de fayda var.


    Yapılan açıklamalarına göre, Killer Xeno serisi ağ kartlarının çevrimiçi oyunlarlarda en iyi ping değerleri için sistem ağ ayarlarını yeniden yapılandırdığı, Windows ağ yığınlarını baypas ederek tüm yükü özel ağ işlemcisini aktardığı belirtiliyor. Ağ yapılandırması, güvenlik duvarı, sesli görüşme ve bant genişliği kontrolünü eş zamanlı olarak gerçekleştirebildiği belirtilen Killer Xeno serisi ağ kartları FNA (Flexible Network Architecture) teknolojisine destek vermeyi de sürdürüyor. Bu teknoloji sayesinde 400MHz'de çalışan kendi özel işlemcisine ve Linux çekirdeğine sahip olan ağ kartları için uygulama geliştiriciler özel yazılımlar hazırlayabilecek. Öte yandan her iki yeni ağ kartı üzerinde de USB konnektörüne yer verildiğini belirtelim. Peki bu konnektörlerün temel görevi ne olacak?


    alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?" alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?"


    alt="Killer Xeno; Yeni ağ kartıyla online oyunlarda 'lag' sona mı eriyor?"


    EVGA, Killer Xeno Pro modelinin dağıtım haklarını alarak ilk modelini duyurdu


    Özel ses donanımına sahip olduğunu belirttiğimiz ağ kartlarındaki USB konnektörü ile akıllara gelen ilk ihtimal kulaklık kullanımı olsa da durum en azından şimdilik pek öyle değil. Bigfoot Networks firmasının baş teknolojisti Harlan Beverly yaptığı açıklamasında gelecek için planlansa da en azından şimdilik USB kulaklıkların desteklenmediğini, var olan konnektörlerin, FNA teknolojisiyle geliştirilen NPU odaklı uygulamaların kullanımı için düşünüldüğünü belirtti. Peki Killer Xeno serisi yeni ağ kartları ne zaman kullanıma sunulacak. Yapılan açıklamalara göre kartlar Nisan ayında raflardaki yerlerini almaya başlayacak. EVGA, duyurusunu yaptığı Killer Xeno Pro ağ kartını 129.99$'lık, Killer Xeno Ultra modeliyse şimdilik Bigfoot Networks tarafından 179.99$'lık yurt dışı satış fiyatıyla kullanıma sunulacak.








  • kart güzel de o fiyat nedir
  • ıcraatını gormek lazım ıyı para
  • kart EVGA ya ait , ! icraatı herzamanki gibi fazlasıyla iyi olur sanırım
  • Ne kadar gereksiz olduğunu söylemem lazım....
  • Fiyatları uçmuş
  • Test eden yokmu işe yarayıp yaramadığını bana epeyi saçma bişe gibi geldi uçuk bişe .
  • Ping'i nasıl düşürebiliyormuş onu anlamadım doğrusu. 10 yıllardır PC kullanıyorum ve ping'in sadece hatlardan etkilendiğini oldukça iyi bilirim. Sonuçta her ağ kartı 1'den daha düşük pinglere ulaşabiliyor, dolayısıyla hat minimum kaç ping veriyorsa siz de onu alıyorsunuz.
    Bu kart olsa olsa, anakart'a entegre ağ kartına göre PC performansını arttırıyordur. CPU'dan ve bellekten yemiyordur. Bu da performansta (abartırsak) maksimum %5 performans sağlar.
    Birisi ping'e olabilecek etkisini anlatırsa sevinirim. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)
  • yaw bu bildiğimiz ağ kartı deil mi yaw ? lan için kullanılan yani :) manyak mı bunlar
  • bir önceki jenerasyonun popüler güncel oyunlarda yapılmış testlerinde ping üzerinde bir etkisi olmadıgı görülüyordu.bunlarda ne olur

    bilemem
  • Ping i etkilemeyecektir ama oyunlardaki gecikme süresini çok azda olsa düşürebilir, mantık basit zaten.
  • Pingi 1 ms düşürecektir. Evet... Mükemmel
    Zaten lagın asıl nedeni, evimizde kullandığımız 1-2 pc nin anlık olarak 5 mbit i geçmeyen switchlerin, ağ kartını kısa bir süreliğine bağlantısını koparmakta.
    Yoksa olur mu hiç telekom sorunlu laglar. Bak adamlar yıllarca diyormuş, sorun bizde değil sizde. Meğer haklıylarmış. Ethernet kartımızı baştan yanlış almışız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 24 Mart 2009; 13:12:48 >
  • cpu gpu bitti bi de npu çıktı başımıza.bu karttan yararlanabilmek için en azından sağlam vir gigabit switch e de ihtiyaç var
  • oyun oynamak için bunamı kaldık ya. hala yağmur yağdığında ping 200-500 arası biz daha 50ms leri görmemişiz 1ms neyimize burdan malum kuruluşa hatları yenilemeyip eski altyapıdan para kazandığı için bir
    buna bu kadar para vereceğime 2600pro mun yerine 4850 alırım daha güzel oynarım
  • Kart 400 mhz biz bunu overclock ile 500 e çeker lagında dişini kırarız.Ama iyi bir soğutucu almamız şart
  • Özellikle TTnet gibi rezalet bir internet hizmeti veren bir kuruluşun olduğu ülkemizde eğerki ping konusunda hatırı sayılır bir düşüş yaşatacaksa neden olmasın!
  • DH gibi, bu tip güzel içerik sunan sitelerin makalelerini en ince ayrıntısına kadar okurum. Ama bu sefer okumadan yorumumu yazacağım : Oyun adıyla bir sürü insan kazıklanıyor. Kazıklama aracı olarak da bir de ağ kartı çıktı başımıza.
  • 20mbit neti olan adamın buna pek ihtiyacı olmaz
  • İyi hoşta sadece PC kullanıcılarını düşünmüşler. Acaba neden konsol kullanıcılarını da düşünmediler??? Onlara da lag azaltıcı(Özellikle PES'te) bir cihaz üretememişler mi!!!
  • o fiyata gider hd4850 alırım bea:D yok ağmış mağmış:D önce ttnet kendini adam etsin sonra istesinler 5 tane alıyim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.