Şimdi Ara

MITSUBISHI ELEKTRİK MSZ-GC35VA ( 12000 BTU )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MITSUBISHI ELEKTRİK MSZ-GC35VA ( 12000 BTU )

    Aylarca yapmış olduğum incelemeler sonucu bu konuda uzmanlaştığıma inanarak bu makinayı aldım. Evim bir apartman dairesi olup deprem sonrası yapılmış, düz giriş, altı boş (kömürlük), yan tarafı (bir yanı boş) bitişik nizam olmayan, ısı camı olan fakat ısı yalıtımı olmayan bir bina, sanırım dairemi yeterince anlatabildim. Bu ayrıntıyı size iyi kıyas yapabilmeniz için yazdım. Ben bu klimayı peşin 1.850 TL’ye 30 EKİM 2008’de aldım ve tüm kışı bu klimayla geçirdim. Şimdi gelelim bu makinaya bu kadar para vermeye değermi ve bukadar olmasa bile buna yakın bir performans gösterebilen ucuz bir makina bulmak acaba mümkünmü. Başlıyorum...

    ISITMA : Makina Salonumda kurulu tam kare şelinde 28 M2 salon kapısı devamlı olarak açık şekilde kullandım fakat aynı zamanda arka iki odada kombi petekleri ısıtmaya devam etti
    Kombim kış boyunca arka odaların ısınması için açık kaldı neden böyle yaptın derseniz tek neden daha ucuza ısınmak içindi ve hesaplarım tuttu yaklaşık her ay 150 TL. Daha ucuza ısındım. Şimdi ısınma dedim ama sanmayın ölee süper ısınma bir kere çok soğuklarda asla yeterli olmuyor, Salonumdaki petekten biraz daha iyi ıstıyor (tabiki salon peteği kış boyunca kapalı idi). Binanın ısı yalıtımı olmamasından ve yerlerinde alt katın boş olması sebebi ile güzel bir ısınma olmuyor tabii bu söylediğim hava sıcaklığı sıfır dereceye yaklaştğında böyle.
    Makinayı en üst seviyesi olan 31 C ‘de ısıtsanızda farketmiyor soğuk yine soğuk. Sıcaklık
    (4-5) dereceye geldiğinde çok fazla sorun olmuyor, ısınıyorsunuz o zaman eğer bir üst katta otursaydım makina çok daha iyi ısıtırdı eminim, 4 kademeli fan ayarı var makinada ben devamlı 2. sevieyede kullandım çünkü 3 ve 4 seviyelerde hem fan sesi oluyor hemde insanı rahatsız eden bir rüzgar oluşuyor odada. Yani anlatmak istediğim şu eğer eviniz veya odanız çok soğuk oluyorsa, yalıtımı yoksa, alt katınız boşsa ve kapısı devamlı olarak açık bir odada kullanacaksanız (benim gibi) 12000 BTU değil 18000 BTU luk bir makina almanızı tavsiye ederim. Tabii o zaman bu markada 1000 TL’lik bir fiyat farkı ortaya çıkıyor değermi bence bu parayı vermeye kesinlikle değmez onuda aşağıda açıklayacağım.

    SARFİYAT : Makinayı hersabah 9-10 gibi açıp gece 02:00 gibi devamlı surette çalıştırarak ısınma sağladım yaklaşık 15-16 saat ediyor, 40-50 TL’lik elektrik faturam 140 TL’ye çıktı yani makina bu şekilde her ay 90-100 TL’lik elektrik faturası ilave etti, evim yalıtımlı olsa idi bu fatura 50-60 TL civarında olacaktı. Yalıtım olmadığından makina tam performanla ısıtma
    Yapmaya çalışması sonucu fatura yüksek geldi her ay. 18000 ‘lik bir makina olsaydı hem daha iyi ısınırdım hemde fatura bu rakamı geçmezdi, ama dediğim gibi bu fiyatlara değermi derseniz bence değmez, bu ve bunun gibi iyi markalarda 18000 BTU’luk bir makina 3000 TL civarı bence çok fazla.

    SONUÇ : Eviniz yalıtımlı ise klima kesinlikle ucuz bir ısıtma aracı ve memnunda kalırsınız. Yeğenimde Praktiker’den alınma weili marka 18000 BTU’luk bir klima var. Sanırım Çin malı gittiğimde kontrol ediyorum ısıtmasının benim makinamdan daha kötü olduğunu söylemem mümkün değil gayet güzel ısıtıyor 3 yıldırda kullanıyor, hiç şikayetini duymadım.
    Sadece devreye girip çıkarken biraz tıs-pıs ediyor. Yalnız dış ünitesi kapalı balkonda benim makinam ise dışarıda belkide ısıtması o nedenle iyi olabilir. Yeğenim o klimayı taksitle 500 TL’ye aldı, ben ise 1.850 TL peşin para verdim. Mutlaka arada kalite farkı vardır ve bu ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilir ama yinede çok fiyat farkı var. Eğer illa bu marka alacağım diyorsanız ben inverter olmasının pek faydasını görmedim A sınıf bir makina aldığınızda fiyat oldukça aşağıya iniyor üstelik inverter klimada olduğu gibi R410 gaz kullanıldığından (0) sıfır derece altına inen soğuklarda ısınma sorununuz olmayacak zaten İstanbulda hava (0) decere altına pek fazla inmiyor.

    TAVSİYEM : Klima alacaksanız mutlaka R410 Gazlı ve A sınıfı olsun Isıtacağınız alan çok büyük değilse 18000 BTU’luk bir makina ile ısınma sorununuzu çözebilirsiniz. Böyle bir makinayı yaklaşık 1000 TL civarı bulabilirsiniz, marka araştırmalarını ve seçimini iyi yapın bu rakamın biraz üzerine çıkabilirsiniz ama kesinlikle 2000 TL. Üzerine çıkmayın. Sanırım makinayı dilim döndüğünce anlattım. İnverter veya A sınıfı bir makina ile ısınma yaptığınızda emin olun çok fazla fatura farkı olmayacak maksimum ayda 20 TL fark eder, bu nedenle o kadar İnverter farkı vermeyin derim. Hepnize bol şans diliyorum. Saygılar...







  • Yazınızın tamamını dikkatali bir şekilde okudum. Burada klima konusunda gerçekten uzman olan kişilere sorsanız klimanın kullanılacağı odanın kapısının kapalı olması gerektiğini söyleyeceklerdir. Isıtmanın istediğiniz seviyede olmamasının sebebi bu olabilir. Ayrıca bu işte gerçekten uzman olan olan kişiler 12000 btu klimayı 25 m2 üzeri alanda tavsiye etmiyor. Artı birde kapınız açık. Ayrıca çin malı ucuz bir klima ile Mitsubishi Electrik markasını nasıl kıyaslayabiliyosunuz anlayabilmiş değilim. Ama ben bu konuda uzman olmamama rağmen yaptığım araştırmalara göre edindiğim bilgiler sonucu kapınızı kapattığınız zaman bu klima ile ısınabileceğiniz düşüncesindeyim.
  • çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler. bende nezamandır bu durumları söylüyorum özellikle inverter şart değildir diye. ama bazıları hala cahilane inatlarına devama ediyor . adam klimacı resmen milleti yanıltıcı konuşuyor birileride tutmuş en bilgili sensin diye soru sorup onu yüceltiyor. dikkat edelim büyük firmalarda insanları kandırma eğitimi verilir..... cevap vermeye bile gerek yok cemil babab denene arkadaşın yazısına o açıdan başka sayfada yazdım. cevap verdikçe yüceltmiş olursun. evet katılıyorum 22 metreden sonra 18000 klima şarrttır . invertere klimanız olursa ısıyı daha stabil kullanırsınız ille tasarruf etmek gibi bir özelliği olduğuna inanmıyorum inverter sistemin cop oranları çok yüksek olması gerek denemeden onada inanmam . çünkü m birol arakadaş kendi yüksek performans klimalarının bile öyle açık açık yarıyarıya tasaruflu olmadığını yazdı burada birol arkadaşımız bazan insanlarla dalga geçip kızdırsada birşeylere dayalı konuşuyor. bu açıdan onun sözlerine dalga geçmesine bakmayıp bilgilerinden istifadeye bakalım sonuçta profilimde arkadaş gözüküyorsa burda birbirimizi desteklemiyoruz zamanında sert eleştirilerimide görmüşsünüzdür . yanlışını gördümmü genede yaparım . ama bu arkadaşımızın bilgisinden istifade etmeye azami önem gösterelim. hepimiz sonuçta tasarruf peşinde olan . bir elei yağda bir eli balda olamayan insanlarız .elein plavracılarına yedirecek paramız olmamalı.




  • Tecrubelerinizi paylastiginiz icin tesekkurler, benim gibi klima almayi dusunen kisiler icin cok gercekci bir degerlendirme olmus.
  • YANİ FORUMDA HERYERDE HERKESTE YAZIYOR BÜYÜK MAHALE KÜÇÜK KLİMA ALMAK BİRDE ONUNDA İNVERTER OLMASI SİZE FAYDA SAĞLAMAZ. SÜREKLİ YÜKSEK KAPASİTEDE ÇALIŞIR VE SİZE ENERJİ TASARRUFU YAPMAZ VEDE VERİM ALAMAZSINIZ.
  • yanlış anlaşılmasın murat kardeşim sizin dediklerinize katılmıyor değilim tabiki klimalı odanın kapısı açılmaz.
    tabiki 25 metre ye bile kalmadan 18000 bin klima gerekir.

    ille inverter olmasın diye bir şartta yok gücü dahilinde olabilir tasarruf ta yapar ama öyle dünyanın tasarrufunu yapacak diye bir şey yok . çünkü bu alet VECTA değil :)) ben şahsen en az 26-27 derecede çalıştırmadıktan sonra ısınamam.. inverter klima bu derecelerde çalıştımıda klasikten hiç bir farkı kalmaz.ACABA (BİR GİRAYHAN HOCAMIZ VARDI.. DEDİKLERİ DOĞRUMUYDU..)
    benim m elecricte ısıtmada 24 derecede kullanınız . bunu zaman zaman kızdığımız klimart kardeşimiz bile söylüyor. aslında klima bir ısıtma aracı değildir . bunu açıkça mbirol kardeşimiz bile bir yazısında yazdı bize dayatıyorlar dedi. aynen öyle havadan elde edilen cop değeri gerçekten toprak ve suya göre düşük . ama biz ne yapıyoruz doğal gaz pahalı olduğu için evlerimizde tam yalıtımlı olmadığı için, mecburen hesap kitap açısından klima kullanıyoruz ... yazında güzelce serinliyoruz buda güzel birşey...

    dominik ve art kardeşimde hep söylerler soba sıcaklığı için düz klima daha iyidir derler. aslında karışık meseleler. sormak gerek ben bunun yüksek derecede kullanmadıktan sonra ne espirisi var inverterin. hadi biri söylesin bana. ama doğru söylesin. çünkü bende denedim geçtiğimiz kış soğuklarda 12000 melecric i geceleri 26-28 derecede kullanınca 100 kahıt geldi. önceki aylarda gece 24 dereceyi geçmiyordum. 50-60 ytl geliyordu. gündüzleriyse hep 21-22 derecede kullanmıştım. bundan sonra zibro bölümünde mbirol kardeşime bir soru soracağım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: muratekdi

    Yazınızın tamamını dikkatali bir şekilde okudum. Burada klima konusunda gerçekten uzman olan kişilere sorsanız klimanın kullanılacağı odanın kapısının kapalı olması gerektiğini söyleyeceklerdir. Isıtmanın istediğiniz seviyede olmamasının sebebi bu olabilir. Ayrıca bu işte gerçekten uzman olan olan kişiler 12000 btu klimayı 25 m2 üzeri alanda tavsiye etmiyor. Artı birde kapınız açık. Ayrıca çin malı ucuz bir klima ile Mitsubishi Electrik markasını nasıl kıyaslayabiliyosunuz anlayabilmiş değilim. Ama ben bu konuda uzman olmamama rağmen yaptığım araştırmalara göre edindiğim bilgiler sonucu kapınızı kapattığınız zaman bu klima ile ısınabileceğiniz düşüncesindeyim.




  • Guzel yazilmis bir yazi ama arkadas klima kullanimi ve amaci konusunda soyledikleri ile celisiyor.
    28m2 kapisi acik yalitimi olmayan alti-Üstü-Sağı-Solu açık bir mahelde 12000 btu hemde inverter kilima kullanip sonra bu klimayi baska bir cihazla karsilastirmak klimanin performancini yazmak elestirmek fikir yürütmek bence adil ve mantikli degil.
    Ayni cihazi bende kullaniyorum ve oldukca performans li ve ekonomik bir cihaz.
  • benim kafam gene karıştı bir cengiz umur arkadaşımız var çok eski bir yazısında okumuştum inverter az yakar diye bir durum olmaz diyordu . cemele senin yazının altına geliyor yazım.. senin dediğinede bişe demiyorum banki arkadaşın dediklerinde desteklediğim konu açık . 22 m2 sonası 18000 klima tabi.. ve inverter takıntısı... yoksa market malıyla tabi melectric kıyaslanmaz oda onu tam öyle demek istemedi belki. ama 2-3 yıl sürmez bile weilinin ıskartaya çıkması oysa melectrici rahat 15 yıldan fazla kullanınca değerini anlar tabi.. şimdi şu konu senin evde tabi izalsyon iyi.. bazıları tutup bana gc daha basit kalıyor desede ben onlarada inanmıyorum . en performanslı gözüken zibro klimayı bile mbirol illede inverter diye tutturmayın diyosa kendi markasıyken.. inverterin hakkınıda desteklemiyor değilim.. yuklarıdada yazdım ama genede kafam karışık . şu cengiz arkadaş bi lütfedip girsede bişeler daha yazsa ..
  • Bende iki klima var biri klasik 9000 btu digeri 12000 btu inverter. Simdi olsa digerinide inverter alirdim. Gercekten fark var. Bu kullanima ve ekonomiye bagli birsey. Diyelim iki klima arasindaki fark 1000 tl. Bu 1000 tl yi ne kadar surede cikartir onemli olan budur. Bence yazin 12 saat ve uzeri sogutma yapan kisinda ısıtma yapan bir kullanici inverter almali. Ama yazin sadece 3 ay filan sogutma icin klima alan kullanici ise inverter yerine klasik tercih edebilir. Konfor acisindan ise (icerinin sabit sicakligi, sessizlik, sicak -soguk hava yayma) parada sorun yoksa inverter klima alinmalidir.
  • Cemele güzel kardeşim saygılar...

    Yaşım 42 hayatımda ilk defa donanımhaber’e yazı yazdım çünkü klima alırken buradaki arkadaşların bilgilerinden istifade etmiştim hepsine çok teşekkür ediyorum. Klima kullanimi ve amaci konusunda soyledikleri ile celişiyor demişsin ama ne çelişkisi anlamadım. Klima iki nedenle alınır ya ısınmak için yada serinlemek için ben tamamen ısınmak için aldım bu klimayı. İyi bir marka olsun istedimki 9 yaşındaki çocuğum kışın üşümesin, 1850 TL peşin para verdiğim klimanın performansını yazmak, eleştirmek, fikir yürütmek hem çok adil hemde çok mantıklı. Çünkü bu makinayla koca bir kış geçirdim ve kış halen devam ediyor. Ben bu yazıyı yazarken istedimki evi benim evimin özelliklerine benzeyen arkadaşlar çok iyi bir marka klima alarak sorunsuz bir kış geçireceğiz zannetmesinler, evin yalıtımı da bir o kadar önemli bunu söylemek istedim. Tek amacım bu klimayı almayı düşünen insanları biraz olsun biligilendirmekti. Aynı cihaz bende var oldukça performanslı ve ekonomik demişsiniz ama bu tamamen sizin evin konumu ve yalıtımı ile ilgili inan bu böyle, tekrar selam ve saygılar..




  • +1

    quote:

    Orjinalden alıntı: cemele

    Bende iki klima var biri klasik 9000 btu digeri 12000 btu inverter. Simdi olsa digerinide inverter alirdim. Gercekten fark var. Bu kullanima ve ekonomiye bagli birsey. Diyelim iki klima arasindaki fark 1000 tl. Bu 1000 tl yi ne kadar surede cikartir onemli olan budur. Bence yazin 12 saat ve uzeri sogutma yapan kisinda ısıtma yapan bir kullanici inverter almali. Ama yazin sadece 3 ay filan sogutma icin klima alan kullanici ise inverter yerine klasik tercih edebilir. Konfor acisindan ise (icerinin sabit sicakligi, sessizlik, sicak -soguk hava yayma) parada sorun yoksa inverter klima alinmalidir.
  • sizler alabilirsiniz ama bana bir tane inverter yeter :)) sizler invereter bozuldumu daha tamiri kalite kart ve kompresörün pahalılık derecesini bir inceleyin. ne kadar arıza yapmaz densede yapmaya görsün . inverter sistemin az yakması konusuna gelince buda öyle büyütüldüğü kadar değil olduğunu . piyasada en yüksek cop oranlarına sahip klimalaradan biri olan zibrodan dahi aşırı derecede kar beklenmeyeceğini bizzat mbirol arkadaşımız yazdı.ben geçen yıl 12000 inverterle en soğuk zamanda 100 lira ödedim bu yıl 9000 klasikle 120 arada btu farkı var ama bir okadarda zam var... tasarruf açıklamadsında.. tamam sistem güzel ama bence sadece sıcak konforu açısından devamlı çalışarak ısıyı sabit derecede tutarak konfor sağladığı söyleniyor .. evet katılıyorum soru işaretlerim olsada . hiç durmaz densede duruyor sorularımdan birisi . defalarca yazıldı. buralarda . ve kışında öyle - derecelerde verimli çalışacak olayını hala çözmüş değilim. böyle bir durum olsa bu makinelerin hiç defross yapmaması lazım . bilmem yanılıyormuyum. şunu kabul etmek lazımki aslında klima tam manasıyla henüz ısınma aracı değil. bizler tasarruflu olması açısıyla kullanıyoruz . buarada konu dışıda olsa şunuda ekliyim (ikide bir mbirol diyip durup profilimdede arkadaş gözüktüğü için bana mail pm atanlar benim kadar mbirol u sıkıştıran varmı. bana boşuna pm atılmasın ben klimacı değilim m birol un kendi burada ona sorun.. hiç düşünmeyinki ben mbirol un yanlış olan bir söylemine imza atmam doğruluğuna inandığım her söyleminde imzam olur ..en sonunda sildireceksiniz adamı arkadaş profilimden olup bitecek adam ta izmirde ben istanbuldayım. sormasını bilelim olsun bitsin gayette güzel açıklıyor adam ALLAH var hangi usta der siz öğrenmek istiyorsanız ben size klimanın temizliği için tırnaklarını kırmadan sökmesini bile öğretirim.. e bazende sinirlenecek hepimiz insanız sonuçta bir tepki şeklimiz var daha ilerisinede kimseye diyemeyizki benim gibi düşün) bu yazıyı zibro sayfasınada yazacağım . devam edersek mbirol arkadaş bir yazısında apaçık ne kliması dünyada daha neler var ısınma maksatlı dememişmidir. burdan hareket edelim ayrıca bir konumvar klimalarda a ve c sınıfı arasındaki farklar şeklinde bulun bakın tekrar adam dobura dobur açıklamış ille a sınıfı ille inverter şart değil diye . SES konusuna gelince bütün klimaların ses değerleri DÜŞÜK ORTA YÜKSEK baz alırsak en az olanı 27db den başlar sessiz mod hiç birzaman tam randımana yönelik değildir . inceleyin tüm markaları benim sharp 29 dan başlıyor mitsubishide 29 dan başlıyor inverter 12000 gc nesi düşük mitsubishinin sadece 1.fanda 22db ben onla koca salonu ısıtıp soğutabilirmiyim.. kışın neden tutupta 24 dereceden yüksekte kullanmıyim ben bu aleti kullandınmı alın size oldu düz klima .. ben hiç birinin savunucusu değilim ama zaman geldiğinde ısıtmayla ilgili bu handikaplarıda yeneceklerine inanıyorum hepsi bu.. hiç bir zamanda inverter ille kötüdür demiyorum ama ben şahsen birdaha inverter klima alıpta korkuyla kullanmam kendi görüşüm . çünkü sabit bir voltaj malesef yok ülkemizde dev gibi regülatör kullnmak lazım oda bir kalite klima fiyatı. yoksa bir kompresörü kalite klima fiyatı olan kartlarıysa yarım kalite klima fiyatı olan sistemden korkuyorum. okuyanlar değerlendirsin her iki görüşüde. herkez inverter diye tuttursada . bnan göre ille inverter diye bir durum yok. çünkü çok sağlam bir ağız bana bu şart yok dediysede ben ilk klimamı dinlemeyip inverter aldım. gözlemlerimide açıkça aktardım sizde klimacılar bende daha tam tanımıyoruz bu cihazları. sizlerde tabi tercihinizi söyliyceksiniz . bende bu ayrıntıyı belirticem herkez faydalansın . dün gecede hava gayet güzeldi mitsubishiyi çalıştırdım ve terledim bile ama soğudumu hava iyice kabul tam büyüklüğe göre seçilmemiş olsada bir gerçek varki 24 dreceden yukarı önerilmez ısıtmada çalıştırılması aynen kullnım klavuzunda yazıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bilal55b

    +1

    quote:

    Orjinalden alıntı: cemele

    Bende iki klima var biri klasik 9000 btu digeri 12000 btu inverter. Simdi olsa digerinide inverter alirdim. Gercekten fark var. Bu kullanima ve ekonomiye bagli birsey. Diyelim iki klima arasindaki fark 1000 tl. Bu 1000 tl yi ne kadar surede cikartir onemli olan budur. Bence yazin 12 saat ve uzeri sogutma yapan kisinda ısıtma yapan bir kullanici inverter almali. Ama yazin sadece 3 ay filan sogutma icin klima alan kullanici ise inverter yerine klasik tercih edebilir. Konfor acisindan ise (icerinin sabit sicakligi, sessizlik, sicak -soguk hava yayma) parada sorun yoksa inverter klima alinmalidir.






  • Öncelikle bu form dışında hilmi-c arkadaşla hiçbir bağımız yoktur bu iyi bilinsin.Yani yolda görsem tanımam,kendisinede buradan tekrara teşekür ederim gerçekleri araştırma konusunda yaptığı araştırmalar için.

    İnverter konusuna gelince,birçok defa yazdım aslında eski yazılarımda var.Yine söylüyorum ki tüketim hesabı yaparken klasik ve inverter cihazın kalitesinin aynı olduğuna dikkat edelim.Bence en büyük yanlış burada yapılıyor.Dandik bir verimi düşük cihaz ile inverter tüketimi karşılaştırılıyor.

    İnverter tercih etmek için gerçekleri aşağıda kısaca maddeliyorum tekrar;
    1)Daha sabit oda ısısı (hele izalasyon varsa mükemmel olur)
    2)Toplam evin elektrik yükünü hafifletmek.(özellikle ilk kalkış akımı çok düşük inverter de)
    3)Herkes inverter kullansa ülke adına çok büyük tasaruf.(Tabiki bence devlet bu işe teşvik etmeli)
    4)Enson olarak eğerki aynı kalite klasik ile inverter arasında max.%20 fiyat farkı varsa tüketim ekonomisi olarak tercih edilebilir.




  • merhabalar;
    geçtiğimiz hafta Mitsubishi Elektrik FD serisinden 25va modelinden aldım.montajı yapıldı.(pek içime sinmedi çünkü istediğim yere değilde kirişe monte ettilerki ölçtüm tavanla arasında 14 cm fark vardı.halbuki kirişin altına monte etselerdi klima yere daha yakın olacağı için tabanı daha iyi ısıtacaktı diye düşünmüştüm.)montaj yaptırdığım oda tam olmasada 10 m2.montaj sırasında çok temiz çalışıldı.25 dakika kadar vakum yapıldı,bakır boruların ikiside siyah bir hortumla sarıldı,elektrik tesisatıyla ilgili herşeyi önceden temin ettiğim(kablo,şalter,kroşe) için elektrik tesisatı da çekilip çalışır halde teslim edildi..
    izlenimlerim:
    gerek satış,gerekse servis olarak müşteri memnuniyeti açısından iyilerdi.Buradan Bursa Akdeniz ısıtma-soğutmaya çok teşekkür ediyorum.
    klima bi kere çok tipsiz :)boydan kısa ama kalın :)kayınpeder görünce en çok ona şaşırdı :) aspiratör gibi duruyo resmen.
    iç ünite 1.fan hızında acaip sessiz.2.fan hızında normal klimalar sesinde.dış ünitenin seside çok az.hatta gündüzleri çalışıp çalışmadığını elle kontrol etmek zorunda kalıyosunuz.
    havalar güzel gittiği halde 1 saatlik ölçüm yaptım.ölçüm yaparken 72 ekran televizyon,bir adet uydu alıcı,oturduğum odadaki floresan lamba ve klima çalışıyordu.1 saatte 0,8 kw'tı hepsinin toplamı.fakat oturduğum odanın kapısı açıktı ve holünde havası iyiydi.hatta çocuk odası bile sıcaklıktan etkileniyordu.fakat sabah kaktığımızda bile evin ısısı 20 derece oluyordu.havalar iyi gittiğinden mecburen öğle saatlerinden akşama kadar kapatıyorum klimayı.
    hatta klima takılalı 6 gün oluyor ve sabah öğleye kadar(09-13,14 arası) + akşamları yatana kadar(19,20-01 arası) odanın kapısını açık tutarak kullandım.şu ana kadar tam 39kw elektrik harcamışım.10tl'den biraz daha fazla sanırım 6 günlük tüm ev tüketimi.kapıyı kapattığımda tüketim düşecektir farkındayım fakat alırken bu şekilde kullanırım diye düşünmüştüm.elektrik saati eski tip.dolabım statik tek kapılı,çamaşır,bulaşık makineleri var ama bulaşık makinesi çok kullanılmaz vs.vs.
    bilgilerinize...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpcan1903
    ölçüm yaparken 72 ekran televizyon,bir adet uydu alıcı,oturduğum odadaki floresan lamba ve klima çalışıyordu.1 saatte 0,8 kw'tı hepsinin toplamı.




    güle güle kullanın arkadaşım. bir aralar bende kafayı kırmıştım ölçümlerle. saatin yanında yatıyordum. ölçüm yaparken buzdolabını eklemeyi unutmuşsun:D (eğer evde var ise tabi) geçenlerde bende gündüz ölçmüştüm. 1 saatte 0,65kw yakmıştı. (tv, uydu, klima, buzd.)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oyunageldim


    quote:

    Orjinalden alıntı: alpcan1903
    ölçüm yaparken 72 ekran televizyon,bir adet uydu alıcı,oturduğum odadaki floresan lamba ve klima çalışıyordu.1 saatte 0,8 kw'tı hepsinin toplamı.




    güle güle kullanın arkadaşım. bir aralar bende kafayı kırmıştım ölçümlerle. saatin yanında yatıyordum. ölçüm yaparken buzdolabını eklemeyi unutmuşsun:D (eğer evde var ise tabi) geçenlerde bende gündüz ölçmüştüm. 1 saatte 0,65kw yakmıştı. (tv, uydu, klima, buzd.)



    dolabım statik demiştim ama.işin ehli arkadaşlardan da montaj konusunda yorum bekliyorum.dediğim gibi hiç içime sinmedi montajı çünkü.bence biraz daha aşağı monte etselerdi yerler en azından daha sıcak olurdu diye düşünüyorum.




  • Kiriş altına takılırsa soğutmada çok rahatsız olursunuz.Soğuk havayı yukarı yönlendirme şansınız yok,çünkü duvar tipi cihazlar ileri 90 derece yada aşağıya doğru üfleme yönlendirilebilir.Yerden yükseklik cihazın üfleme noktasından 1,70-1,80 altında olması iyi olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Kiriş altına takılırsa soğutmada çok rahatsız olursunuz.Soğuk havayı yukarı yönlendirme şansınız yok,çünkü duvar tipi cihazlar ileri 90 derece yada aşağıya doğru üfleme yönlendirilebilir.Yerden yükseklik cihazın üfleme noktasından 1,70-1,80 altında olması iyi olmaz.


    cevabın için teşekkürler kardeşim.soğutmada pek kullanmıcam diyordum ama en azından teknik servis ekibinin ısrarını fazla üstelemedim ve kirişe monte edildi.sende değerli fikirlerini esirgemediğin için tekrar teşekkürler.
    dün akşam hava pek sıcak değildi ilk kez kapıyı kapatarak kullandım klimayı ve 24'te set edilmesine rağmen oda sıcaklığı anında 25'i buldu ve kanatları yukarı kaldırdı hemen.oda çok sıcak olduğundan 23'e set ettim bu seferde ılık ılık hava üfleyerek kanatları yukarıda tutmaya devam etti.acaba bizim odaya büyükmü geldi diyorum cihaz? yani bu şekilde hareket etmesi normal midir? inverterler hiç durmaz sadece kendini yavaşlatır deniyordu ya?




  • Bu havalarda 23-24 derecelerde kullanırken durmasını biraz normal karşılamak lazım.Malum havalar ısınmaya başladı.İnverter hiç durmaz diye bir kavram da yok zaten.Egerki ısı kaybı yoksa ve siz o ortama küçükte olsa hala ısı veriyorsanız ortam ısısı mutlaka artacaktır ve set edilen ısıyı geçincede mutlaka duracaktır.Benim tasiyen bu aralıklardeaki ılık havalarda kapınızı açık yada biraz aralık tutarak çalıştırmanızdır.Zaten daha küçük modellde yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.