Şimdi Ara

Li-poly batarya şarj etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    ELimde 3.7v li-poly sony ericsson tel. bataryası var. üstünde 3 tane tel çıkıyor var. soldaki + sağdaki - ama ortadaki ney bilmiyorum. bir tane şarj devresi yaptım bunun için ve çalışyor ancak + ya ve -ye bağlayınca şarj olmuyor. şarj etmek için pile nasıl bağlamalıyım. ortadaki tel şarj etmek içinmidir?

    batarya bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 22 Mart 2009; 16:52:37 >



  • Arkadaşlar bilen yokmu??
  • Var benden önce biri yazacakmı diye merak ettimde.

    Bu tip piller içerlerinde bir elektronik devre barındırırlar. Başka aynı tip pillerin kontaklarına bakarsanız onlarda fazladan bir uca daha sahip olduğunu görürsünüz.

    (+) ve (-) dışındaki uçlar (pil 3 kontak yüzeyliyse ) genelde pil içindeki ısı algılama elemanından gelir. Isı algılama elemanı dedim sebebide bazı pil tiplerinde PTC den tutum LM35 entegresine varıncaya kadar Üretici firmanın tasarım takdirine kalmış pek çok eleman olduğundandır.

    4 veya daha fazla kontaklı olanlarda aynı cihaz daha yüksek yada daha düşük akımlı piller kullanıyorsa bunu tanımak için içine bir entegre daha eklenir 24XX serisi gibi bu entegre seri haberleşmeyle pili makinaya tanıtır ve şarz işleminde makina neyi şarz edeceğini bilir.

    Daha fazla kontağı bulunan pilllerde de Pil şarz durumunu yada kalan gücünü cihaza bildirir.

    Bu kadar ön bilgiden sonra gelelim saadete.

    Li-ion yada Polimer yapıda olanlarının durumu bu kadar çeşitliyken bunlar için ortak bir şarz devresi yada makinası yoktur yada ben görmedim. Anlaşılacağı gibi her firma kendince bir ihtiyaç için belli bir pil için özel bir şarz devresini cihaz içine yerleştirirler. Pil ve devre birbiri için üretilmiştir.

    Hal böyleyken Bu tip piller için şarz devresi bulsan bile yapıpta denemeni tavsiye etmem. Bu piller son derece hassastır mazallah patlar azbuz değil hemde nasıl patlar. Yine Forumda thedevilstudent nickli bir arkadaşın başına gelmişti. Odası ne hale gelmiş eklediği fotoğraftan belliydi bulursan bak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.