Şimdi Ara

Samsung B2100 Xplorer resmi olarak tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • İlk olarak ocak ayında internette boy gösteren Samsung B2100 Xplorer'ın bugün resmi duyurusu gerçekleştirildi.


    Dört band GSM şebekesi ve EDGE desteği sunan Xplorer'da, 1.8 inç 128 x 160 piksel ekran, 1.3 MP kamera, FM radyo, Bluetooth v2.1, A2DP profili, 7 MB dahili bellek, microSD bellek kartı desteği gibi özelliklere yer verildiğini görüyoruz. Telefon her ne kadar teknik açıdan iddialı olmasa da dayanıklılık konusunda piyasadaki pek çok rakibine kafa tutacak seviyede. Zira


    IP57 sertifikasına sahip B2100, neme, darbelere ve toza dayanabilecek şekilde tasarlanmış. Örnek verecek olursak telefonun 1 metre derinliğindeki suda 30 dakikaya kadar çalışabildiğini ifade edilmekte.


    Son olarak arka plandaki gürültüyü engelleyen mikrofona sahip telefonun nisan ayından itibaren Avrupa'da satışına başlanacağı belirtilirken fiyat hakkında açıklama yapılmadı. Ancak ocak ayındaki söylentilerde fiyatın 100 Euro olarak geçtiğini hatırlatalım.


     


    Teknik özellikler:



    Şebeke:
    Quadband GSM (850 / 900 / 1800 / 1900)

    HSDPA desteği:
    Yok

    EDGE desteği:
    Var, 10. sınıf

    Boyut ve ağırlık:
    113 x 48.9 x 17.4 mm / 102.8 gram

    Ekran:
    1.8 inç, 120 x 160 piksel, 262.144 renk TFT

    Bellek:
    7 MB dahili + 8 GB'a kadar microSD desteği

    Kamera:
    1.3 megapiksel

    FM radyo: Var, RDS desteği


    Bluetooth: Var, v2.1 + A2DP

    Batarya: 1000 mAh lityum iyon (600 saate kadar bekleme; 9 saate kadar konuşma süresi)


     








  • bole telele gps özelliği konulmalı
  • renk uyumu harika olmuş..
  • motorola tundra nın üstüne tanımam
  • telefon güzel ancak böle bir tel sanırsam doga sporlarıyla ugraşacak olanlarda olabilr normal birinde böle bir telefonun açıkçası işi ne gibi düşünedebiliriz fiyatı bana pek cazipmiş gibi gelmedi zira en önemli özellik bence gps olmalıydı
  • Bu telefon TR'ye geldiğinde almayı planlıyorum. Doğa sporları ile uğraşan biri olarak çok işime yarayacak.

    Bu arada böyle tel.de GPS olmalı diye yazan arkadaşlar, GPS hem tel.in fiyatını çok yükseltir hem de entegre edilecek hiçbir GPS doğa sporları için uygun ve etkili bir çözüm olmayacaktır. GPS ancak Nokia'nın dev takozlarında ve aslen hiçbir işe yaramadan yer alabilir. Şehirde restoran bulur ancak :)

    Bu arada Motorola Tundra'da çok güzel telefon fakat AT&T için yapılmış, TR'de satılacağını düşünmüyorum.
  • bu cihazı kullanan kimse yok mu ya, bi inceleme, yorum göremedik.
  • bu cihazı almak istiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: StreamRolleR

    bole telele gps özelliği konulmalı

  • 12 temmuz 2009 telefonu darty den 299ytl ye aldım ilk izlenimlerim iyi ses çıkışı yazılım ve lambası :)
  • arkadaşlar 1 hafta kadar önce cihazı aldım. almayı düşünenler ve merak edenler için, cihaz hakkında ilk izlenimlerim şöyle:

    * telefon darbelere dayanıklı, su geçirmez vs özelliklere sahip, bir outdoor telefonu olmasına rağmen, şık ve gayet taşınabilir boyutlarda. büyüklük olarak, n82 ile kıyaslarsam, daha uygun boyutları var.

    * telefonun kasa ve malzeme kalitesi, outdoor özelliklerinin yanı sıra, gayet güzel. en ufak esneme vesaire yok. tuşları, mesaj yazımı gayet rahat.

    * kağıt üzerindeki özelliklerinde ekran çözünürlüğü düşük görünsede, ekran 1.7 inç olduğundan, e250 de falan olduğu gibi pikselleri saymıyorsunuz. gayet güzel ve parlak bir ekranı var. günlük kullanım için güzel bir ekranı var. ama video falan izlemek işkence olur.

    * kamerası 1.3 mp ve kaliteli bir lens kullanıldığını söyleyemiyeceğim fakat anlık fotoğraflar için yeterli. ayrıca su altında da çekim yapabiliyorsunuz. eğlenceli fotoğraflar çıkabiliyor yaz aylarında

    * telefonun dış sesi, samsunglardaki alışılagelmiş düşük ses seviyesiyle uzaktan yakından alakası yok. dış ses gayet başarılı, gürültülü ortamlarda bile kendini duyurmayı başarıyor. güçlü ve kaliteli ses veren bir hoparlör koymuşlar. kulaklık sesiyle ilgili henüz bir fikrim yok. denemedim, açıkcası gerek duymadım.

    * telefonun ahizede ve kulaklıkta ses kalitesi gayet güzel. 1 haftadır, "ne anlamadım, ney ??" gibi bir cümle kurmama gerek kalmadı.

    * telefonun şarj süresine gelirsek, telefonu pazar sabahı saat 8 de şarjdan aldım. günde 1 saate yakın görüşme, 15 20 msj, ve yeni olduğundan fazla kurcaladığımı göz önünde bulundurarak, şuan hala 2 bar şarjı var. yarın öğleden sonraya kadar idare eder gibime geliyor. yani şarj süresi 4.5 gün gibi. bence gayet yeterli.

    * kutu içeriğinde, telefon, kulaklık, şarj aleti çıkıyor. data kablosu ve hafıza kartı yok. samsung bu konuda biraz cimri davranmış. ufak ve şık bir kutusu var.

    * "reklamlarında dayanıklı diyorlar ama acaba hakkaten dayanıklı mı? videolar falan var ama acaba kullanan biri ne yorum yapıyor bu konuda?" diyenler için, telefonu aldığım gün, yarım saat kadar telefon şortun cebinde havuzda yüzdüm. hatta bu esnada, telefonla görüşme de yaptım. evet telefon kesinlikle su geçirmiyor.( 1 metre derinliğe yarım saat dayanıyor.) darbelere dayanıklı olduğunu, telefonu elinizde tutarken dahi hissediyorsunuz. kasanın yapıldığı malzeme gerçekten çok farklı. kauçuk desem kauçuk değil. plastik desem plastik değil. ama çok dayanıklı olduğu bir gerçek.

    açıklamayı unuttuğum birşey var mı bilmiyorum, başka sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. gerçekten fiyat/performans olarak çok iyi bir cihaz. kesinlikle tavsiye ederim.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just sky -- 15 Temmuz 2009; 0:32:31 >
  • Güzel değerlendirme olmuş dostum. Telefonun fiyatı biraz pahalı geldiği için ben henüz almadım. Sana hayırlı olsun.

    Yanlız telefonla havuzda yüzme olayına koptum Bende alsam aynı şeyi yapmayı planlıyordum, kafa benzer çelışıyor demekki... devam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zizim

    Güzel değerlendirme olmuş dostum. Telefonun fiyatı biraz pahalı geldiği için ben henüz almadım. Sana hayırlı olsun.

    Yanlız telefonla havuzda yüzme olayına koptum Bende alsam aynı şeyi yapmayı planlıyordum, kafa benzer çelışıyor demekki... devam


    Umarım sen de en kısa zamanda bunu yapabilirsin dostum. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir model.




  • bende ilk izlenimlerimi belirtmek isterim:
    malzeme kalitesi oldukça iyi hem ele oturuyor kırılıcak yada esneyecek izlenimi veren bi yapısı yok.tuşlar oldukça kullanışlı çok rahat mesaj yazılabiliyor. ekran kalitesi iyi ama biraz daha geniş olsaydı keşke 2.0 gibi genişlik iyi olurdu tahminim.feneri oldukça güçlü .ses çıkışı oldukça kaliteli ve yüksek n73 kadar yok ama kalite olarak benim gözlemlerimle n73 ten daha iyi n73 te tizler ağırlıktaydı oysa bu telin hoparlötü bass tiz dengeli veriyor çok net ve temiz.lavaboda 1-2 dakika su geçirmezlik testi yaptım geçirmedi:D
    şu anki tek negatif gördüğüm yönü şarjı ilk aldığım günden beri maks 2 gün gidiyor zamanla batarya asıl performansını verir diyorlar ama bakalım 600 saat bekleme ve 9 saat konuşma sürelerine sahip 1000mah bir bataryanın en az 3-4 gün gitmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.