Şimdi Ara

3.2GHz'de çalışan Phenom II X4 955 işlemcisi 20 Nisan'da geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz ay Soket AM3 formundaki DDR3 işlemcilerini piyasaya sürmeye başlayan AMD, yüksek performans segmentine yönelik olarak yeni bir modelini duyurmaya hazırlanıyor. Phenom II X4 serisinde 3GHz'e ulaşan firma 20 Nisan'dan kullanıma sunmayı planladığı Phenom II X4 955 modeliyle saat hızını 3.2GHz'e çıkartmaya hazırlanıyor.


    45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve soket AM3 formundaki işlemci Phenom II X4 955 modeli kombo bellek kontrolcüsüne sahip olacak ve Soket AM2+ anakartlarda DDR2 belleklerle, Soket AM3 anakartlarda ise DDR3 belleklerle kullanılabilecek. Ayrıca seviye 3 bellek kapasitesi 6MB olan işlemcinin ısıl güç tasarımı ise 125 Watt.


    Black Edition serisi dahilinde hazırlanması beklenen işlemci tahmin edileceği üzere çarpan kilidi açık olarak gelecek. Radeon HD 4890 modelini takip eden süreçte pazara sunulacağı ve 200 Avro seviyesine konumlandırılacağı beklenen işlemci ile AMD aynı zamanda oyuncuları hedef alan Dragon platformunu da güncellenmiş olacak.








  • Hadi AMD kim tutar seni :))
  • 200 AVRO

    PARİTE 1.3139

    200 x 1.3139 = 262.78 usd

    47.20 usd kdv.

    toplam: 309.97 = 310 usd.

    yüksek gümrük vergileri,bayi karı, kur dalgalanmaları bize 350 usd.ye patlar. gibi geliyor. bugünkü kurla: 600 tl.

    çok pahalı
  • Bilmeyen arkadaşlarımız hep euro ile tlyi karşılaştırıyor.200 euro yurtdışı fiyatı, buraya ise takriben 225$ seviyesinde gelecektir.940ın da fiyatı zaten düştü, düşmeye de devam ediyor.Yurtdışında 200$a geriledi bile.955 de 940ın ilk çıktığı fiyattan biraz aşağıda gelecek muhtemelen.Bu arada bir anekdot 20nisanda 955 çıkacak olursa çok güzel bir tevafuk olur.Çünkü 20nisan aynı zamanda Hz Muhammed(sav) doğum tarihidir.O günün AMD ve 955 için hayırlı geçmesini ve yeni bir milat olmasını diliyorum.Gözde işlemcim 955 bundan sonra:)
  • Hayırlı olsun dememe kalmadı.Haberler gelmeye başladı bile..Haberi olduğu gibi kopyalıyorum.Doğum günün kutlu olsun AMD..

    AMD'nin yeni üst segment işlemcisinin detayları da belli oldu. 3.2 GHz saat hızında gelecek yeni model yüksek hızaşırtma kabiliyeti ile de göz dolduruyor.



    AMD'nin 2009'un 2. çeyreğinde kullanıma sunmayı planladığı fakat ardından verdiği karar değişikliğiyle iptal ettiğini açıkladığı 3.1 GHz'lik Phenom II X4 950'nin yerine konumlandırılacak model 45 nm'lik üretim teknolojisi ile imal edilmesinin avantajını da sonuna kadar kullanacağa benziyor. Yapılan öncül denemelerde fazladan bir soğutma çözümüne dahi gerek bırakmadan standart hava soğutucusu ile kolayca 4 GHz'e çıkmayı başaran modelin önü ekstra çözümlere gidilmesi halinde epey bir daha da açık.



    4 çekirdekli olan modelin standart çalışma saatlerinde voltaj değeri 1.25V. Fakat voltaj 1.45'e çekildiğinde ve HTT frekansı da standart değer olan 200 MHz'den 250 MHz'ye getirildiğinde zaten çalışma hızı da yukarıda belirttiğimiz gibi zahmetsizce 4 GHz'ye ulaşıyor.



    Açıkçası bu durum hem AMD cephesi için hem de AMD severler için gerçekten çok sevindirici. Görünen o ki, ilk nesil 4 çekirdekli Phenom II'lere kıyasla daha büyük bir potansiyel vaadeden bu gelecek nesil işlemcileriyle beraber AMD de, geçmiş senelerin efsanevi f/p işlemcileri (Athlon 2500 ve türevleri) tarzında işlemcilerin üretimine dönüş yapma hazırlığında olduğunu bizlere gösteriyor. Bu durum hiç şüphe yok ki, AMD'nin Core 2 bozgunundan sonra eline geçen en önemli fırsat, umarız ki iyi değerlendirilir…
    http://www.pclabs.com.tr/2009/03/17/yeni-oc-canavari-phenom-ii-x4-995-32-ghz/




  • 3ghz ile 3.2ghz arasında ne fark var. 200mhz artmış sadece sanki bana 4.2ye çıkarıyolar.güç yarışından başka bişey değil.
  • kombo bellek kontrolcüsü ile eski sistem güncelleme şansının devam etmesi güzel. Q9550'den daha iyi ve ucuz olabilir. amd, intel terbiyecisi:)
  • "3ghz ile 3.2ghz arasında ne fark var. 200mhz artmış sadece sanki bana 4.2ye çıkarıyolar.güç yarışından başka bişey değil."

    Durum sizin zannettiğiniz gibi değil.Sizin pazarlamadan haberiniz yok galiba.Daha yavaşını üretecek değillerdi ya..O 200 mhznin içinde neler gizli biliyor musunuz?.Yerine göre çok şey ifade eder.İnsanlar hep en iyi ve en hızlı olanı isterler.İmkanları yoksa da en iyiye yakın birşeyler elde etmek isterler.AMDnin tepe versiyonu pII 940 İntel Q serisinde 9550 ile 9400 arasında kalan bir işlemci.Yani belli bir seviyeden sonra tercihler İntel tarafına kayıyordu.Peki şimdi nasıl olacak derseniz ddr3 ile birlikte Q9650 ile tamamen kafa kafaya gelen bir işlemci olucak.Peki Q9650nin fiyatı ne kadar, bugün itibariyle 680 lira.Amdnin bu seviyedeki bir işlemciyi bugünkü fiyatla 550 liraya çıkardığını düşünün talep nereye kayar sizce.Bir de şu var.Mesela fiyatları denk bile olsa belki bazı kimseler bu işlemci çıkmamış olsa şöyle düşünüyor olacaklardı" Amd almayı düşünüyorum ama AMDnin intel kadar performanslı işlemcisi yok"Hayır artık var işte o yüzden ikilemde kalıp da amd düşünenler fiyatları denk bile olsa 955 tercih edebilecekler.Daha da önemlisi 955in popüler olma ihtimali ile Amdnin hem yeni bir seçenek sunarak tercih yönünü kendi lehine çevirmesi hem de milyon dolarlık reklamları bedavaya getirmesi sözkonusu.Üstelik işlemci resmen yeniden doğmuş.Sırf 200mhz farkı ile değil artan hızına rağmen düşen voltajı ,bu sayede düşen ısı ve belki de güç tüketimi ile..Bunun yanında artan harikulade oc potansiyeli ile bomba bir işlemci olmuş.Abartı bir fiyattan gelmesse kendini kendinden performanslı işlemcilere bile tercih ettirebilir.




  • AMD deli manyak geliyo tabir-i caizse(:
  • mhz hızında iddalar arttı...
  • AMD son zamanlarda beni çok sevindiriyor....(Birde cebim dolu olsa sevincim 5-10 kat daha artacak)
  • helal olsun amd kesin gecmem lazim artik
  • ddr 2 ddr 3 olayı süper olmus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.