Delphide belli alanlara(sütünlara) göre rapor nasıl hazırlanır?Rapor işini delphi 7.0 de nasıl yapabilirim?Ayrıca delphi 8 de cristal reports var onu da nasıl kullanabileceğim hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Delphi 6 ya kadar quick report bileşenleri delphi ile birlikte kurulu şekilde geliyordu. Delphi 7 de ise bu raport hazırlama bileşenini component olarak install edilmemiş halde C\windows\system32\qrpt70.bpl de bulunmaktadır. Delphiden install pak.. dan delphi 7 ye yükleyip kullanabilirsin.
Evet Quick report hem kolay hem prof kullanılabilir. Ayrıca Projects içerisindede olabiliyor BPL dosyası yükleme yapacaksanız dikkat edin derim. Bide Delphi 7 de RAVE var oda Cyrstal report 'un aynısı ama bana solak geliyor kullanmıyorum !
Delphi 7 de RAVE var oda Cyrstal report 'un aynısı.Rave delphi 7 de nerde bulunuyor.Otomatik olarak geliyor mu yoksa Quick reports gibi ayrıca yüklenmesi gerekiyor mu?Ve yüklenmesi gerekiyorsa nasıl yükleniyor?
Delphi 7 Kullanıyorsanız..
C:\ Program files\Borland\Delphi7\Rave5\
içinde gerekli program mevcut Rave.exe
dataobjects kısmından Database inizi tanıtıp gerekli objelerle rahatlıkla rapor oluşturabilirsiniz... Ama ben QuickReport derim
Rave5 çok ilginçmiş.Ben de Quick Report u tercih ederim.Grafik konusunda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?Grafikte veriler farklı tablodan alıcak bir grafik çizmek istiyorum.Veriler değiştikçe grafik de otomatik değişecek.
Grafikte resimdeki gibi 2 çizgi olucak .Bunlar sabit olarak grafikte kalacak.Ve verileri(değerleri) başka bir tablodan çekecez.Grafiğin görümünü resimdeki gibi girintili-çıkıntılı olmasına gerek yok.Bunu delphi ile nasıl yaparım?Please help me!