Şimdi Ara

1TB WD CaviarBlack vs 500GB Seagate 7200.12

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1tb WD Caviar Black WD1001FALS-00K1B0 vs 500gb Seagate 7200.12 ST3500410AS

öncelikle kapasiteleri ve özellikleri farklıda olsa benim gibi bir çok kişinin merak ettiği bir karşılaştırmaydı sanırım bu..

maliyetleri: wd cb (vatan) 260 tl
    seagate 7200.12 (tekmar) 130 tl.

Şimdi Diskleri ve teknolojilerine bakalım kısaca

1tb WD Caviar Black WD1001FALS-00K1B0

3d önizleme (bu linkten caviar blacki üç boyutlu görebilir, intelliseek sekmesinden de diğer standart disklere göre bu özelliğin neler kattığını inceleyebilirsiniz.
    http://www.wdc.com/en/flash/index.asp?family=wdfDesktop_CaviarBlack

Kapasite : 1 TB
    Arabirim : SATA II
    Harici / Dahili : Dahili
    Dönüş Hızı (RPM) : 7200 RPM
    Ön Bellek : 32 MB
    Form Faktörü : 3.5 inch
    Plaka Sayısı: 3x333MB

WD® (NYSE: WDC), yüksek performanslı masaüstü bilgisayarları, iş istasyonları ve çoklu-sürücü sistemleri için, WD Caviar® Black ailesinin yeni serisi olan, 7200 RPM hızında ve 3.5-inç boyutunda SATA (Serial ATA) 750 GB ve 1 TB'lik kapasitelerde sunulan, WD Caviar Black sabit sürücüleri, tüm dünyadaki müşterilerin satın alımlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış, yeni WD ürün kategorisinin bir parçasıdır.

WD, GreenPower (YeşilGüç) teknolojisini kullanan ve düşük güç tüketimini en iyi şekilde sağlayan, sabit diskleri tanıtan ilk şirkettir. WD Caviar Black ile, yüksek performanslı masaüstü pazarındaki çıtayı dahada yükseltiyor. WD Başkan Yardımcısı ve Masaüstü Depolama Genel Müdürü Don Bennet " Yeni 1 TB'lık ürün, ilk testler sırasında, ürettiğimiz en hızlı 3.5 inç boyutunda 7200 RPM hızındaki sürücü olduğunu ispatladı, öyle ki biz WD Caviar Black ile tamamen yeni bir ürün sınıfı oluşturmak için ilham aldık," yorumunda bulundu ve " Müşteriler WD Caviar Black'ı seçtiklerinde, WD'nin en gelişmiş teknolojik özelliklerini içeren, hard disk işinde sunulan en üst güvenilirlik ve performans sağlayan, bir paket aldıklarına emin olabilirler." diye ekledi.

1 WD Lab Test Demonstration

WD'nin sabit disk performansındaki liderliğini devam ettirmek için, WD Caviar Black sürücüleri, en yüksek kapasiteye sahip bir sürücü performansı sunmak için, 7200 RPM dönüş hızını, SATA 3 Gb/s arayüzü ve 32 MB önbelleği birleştiriyor. WD Caviar Black serisi sabit diskler, üst düzey OEM masaüstü sistemlerinde , aynı zamanda sistemlerinin hız ve kapasitelerini arttırmak isteyen kullanıcılar tarafından da kullanılmak için tasarlanmıştır. WD Caviar Black sabit diskleri aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Yüksek Performans Elektronik Mimari

En hızlı masaüstü 3.5" harddisk serisi

Dikey kayıt teknolojisi

Çift işlemci – Performansı maksimize etmek için, işlemci gücünün iki katını sağlar.

32 MB önbellek – Daha büyük ve hızlı önbellek ile daha hızlı performans sağlar.

Kaya Gibi Sağlam Mekanik Mimari

StableTrac™ – Okuma ve yazma operasyonları sırasında hatasız izsürme amacıyla, sistemden kaynaklanan titreşimleri azaltma ve disk plaklarını sabitlemek için motor şaftı iki uçtan sabitlenmiştir.

NoTouch™ rampa yükleme teknolojisi – Kayıt kafasında ve disk ortamında belirgin ölçüde daha az yıpranma ve sürücünün taşınması durumunda koruma sağlamak için, kayıt kafası asla disk ortamına dokunmaz.

Data Lifeguard ve Shockguard teknolojileri : Veri koruma ve darbelere dayanıklılık için geliştirilmiş özel WD teknolojileri

500gb Seagate 7200.12 ST3500410AS

Kapasite : 500 mb
    Arabirim : SATA II
    Harici / Dahili : Dahili
    Dönüş Hızı (RPM) : 7200 RPM
    Ön Bellek : 16 MB
    Form Faktörü : 3.5 inch
    Plaka Sayısı: 1x500mb

Interface SATA 3.0Gb/s
    Areal density (avg) 329 Gbits/inch2
    Guaranteed Sectors : 976,773,168
    PHYSICAL
    Height (max) : 20.17 mm (0.794 inches)
    Width (max) : 101.6 mm (4.000 inches)
    Length (max) : 146.99 mm (5.787 inches)
    Weight (typical) :415 grams (0.915 pounds)
    PERFORMANCE
    Average latency : 4.16 msec
    Random read seek time : -8.5 msec
    Random write seek time : -9.5 msec
    RELIABILITY
    Annual Failure Rate : 0.32%
    POWER Maximum start current, DC 2.0 amps

KIYASLAMA

Kullanım şeklim sata 2 bağlantı, win xp seagate üzerine kurulu, wd ise sata 2 arabirimle bağlandı,
    yani seagate ağır işçi wd daha çok depo gibi :)

WD daha sıcak bir disk,
    can alıcı nokta ses konusunda ise seagate en az 5 kat daha sessiz CB'den.. Fakat automatic aqustic özelliğini etkinleştirince sesi inanılmaz azalıyor. neredeyse seagate ST3500410AS kadar düşürebildim böyle olunca sesi.
    tek plaka yapısı ile gerçektende çok ince bir disk olmuş seagate ben 7200.12 leri çok başarılı buldum.. CB'yi bu akşam başladık incelemeye 2-3 gün içerisinde daha somut sonuçlar çıkar..Fırsat bulabilirsem fotoğrafta ekliycem.

Tam Sessiz Moddda 1tb WD Caviar Black WD1001FALS-00K1B0

Fotoğraflar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Nisan 2009; 22:05:28 >

• Eline sağlık güzel inceleme olmuş

Yanlız iki diskin de sıcakıkları bana fazla gibi geldi..
    Hdd insanın normal vücut sıcaklığının üzerine çıkmamalı
  • evet biraz fazla ama
    bişi olmaz o dereceden..wd cb 49u gördü dün
    quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

Eline sağlık güzel inceleme olmuş

• quote:

Orjinalden alıntı: Technics

evet biraz fazla ama
    bişi olmaz o dereceden..wd cb 49u gördü dün
    quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

Eline sağlık güzel inceleme olmuş

Güzel inceleme. Eline sağlık.
    Gördüğüm gibi erişim süresi diski daha da sesli hale getiriyor. Tam sessiz yapınca WD erişimi 17ms oluyor.
    Aslında incelemelerde de yazdığı gibi Seagate 1TB, 32m 7200.12'leri beklemek lazım, asıl o zaman doğru bir karşılaştırma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 17 Mart 2009; 13:52:08 >

• eyvallah hocam, bu arada gigatek seagate için 10.000 rpm hd den üstün performans diye lanse etmiş bu ürünü neye göre yazmışlar bunu bilmiyorum ama açıkçası seagate in bu hdsi testlerde pek bağırmasada uygulamada, win üzerinde ve kullanımda banada çok hızlı geldi.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1226

quote:

Orjinalden alıntı: Alx
    Gördüğüm gibi erişim süresi diski daha da sesli hale getiriyor. Tam sessiz yapınca WD erişimi 17ms oluyor.
    Aslında incelemelerde de yazdığı gibi Seagate 1TB, 32m 7200.12'leri beklemek lazım, asıl o zaman doğru bir karşılaştırma olur.

• quote:

eyvallah hocam, bu arada gigatek seagate için 10.000 rpm hd den üstün performans diye lanse etmiş bu ürünü neye göre yazmışlar bunu bilmiyorum ama açıkçası seagate in bu hdsi testlerde pek bağırmasada uygulamada, win üzerinde ve kullanımda banada çok hızlı geldi.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1226

quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Reklam hareketleri bunlar ...

• Gönül WD CB diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

Gönül WD CB diyor

Davulun sesi uzaktan iyi gelirmiş
  • wd cb 1gb güngeçtikçe sessizleşti..

önlerindeki fanı aktif hale getirdim.. şuan çalışır haldeki ısıları seagate 27c wd cb 33c sabit ısıda.. Akşama fotolarda gelecek
  • incelem için sağol.eline sağlık

Ancak seagate 7200,11 serisindeki framware ve 7200,12 serisindeki boot taki sorunlarında dolayı iyice soğudum.Birde 4 tane 7200,11 serisi disklerim patlayınca (gerçi yenilerini gönderdiler ama, içindeki veriler gitti) iyici gözümden düştü seagate.

western şimdilik iyi gözüküyor.İnşallah ileride problem çıkarmaz...
  • bişey değil dostum, bu boot sorunu ne 7200.12lerde bahsettiğin ben herhangi bir soruna denk gelmedim henüz
    quote:

Orjinalden alıntı: terran48

incelem için sağol.eline sağlık

Ancak seagate 7200,11 serisindeki framware ve 7200,12 serisindeki boot taki sorunlarında dolayı iyice soğudum.Birde 4 tane 7200,11 serisi disklerim patlayınca (gerçi yenilerini gönderdiler ama, içindeki veriler gitti) iyici gözümden düştü seagate.

• quote:

WD daha sıcak bir disk,
    can alıcı nokta ses konusunda ise seagate en az 5 kat daha sessiz CB'den.. cb performanslı deniyorsada ses konusunda bende sınıfta kaldı..Fakat automatic aqustic özelliğini etkinleştirince sesi inanılmaz azalıyor. neredeyse seagate ST3500410AS kadar düşürebildim böyle olunca sesi.

Walla hocam sana uydum WD500 Black caviar aldım performans süper ama hatır hatır ses var, Hd Tune pro 3,50de aac özelliğini devreye sokmaya çalışınca hata veriyor... Allahtan WinAAM 2.9 işe yaradı :) Şimdi hem sessiz hem de hala hızlı
  • hocam bana uysan seagate alman lazımdı aslında
    eski harddiskimden sonra bunlar inanılmaz sessiz gerçektende, ben ses kısma özelliğinide kapadım, hiç ses gelmiyor artık, başta biraz gelir gibi oldu ama şuan harika her ikiside, ama haala seagate çok daha sessiz.. hayatımda görmedim ben böyle sessiz bir disk
    quote:

Orjinalden alıntı: tahir40

quote:

WD daha sıcak bir disk,
    can alıcı nokta ses konusunda ise seagate en az 5 kat daha sessiz CB'den.. cb performanslı deniyorsada ses konusunda bende sınıfta kaldı..Fakat automatic aqustic özelliğini etkinleştirince sesi inanılmaz azalıyor. neredeyse seagate ST3500410AS kadar düşürebildim böyle olunca sesi.

Walla hocam sana uydum WD500 Black caviar aldım performans süper ama hatır hatır ses var, Hd Tune pro 3,50de aac özelliğini devreye sokmaya çalışınca hata veriyor... Allahtan WinAAM 2.9 işe yaradı :) Şimdi hem sessiz hem de hala hızlı

• Yok hocam ben memnunum şu ses kapama özelliğini açdıktan sonra :) Hem hızlı hem sessiz. ilk günden yarısı doldu zaten diskin. Para olsa 2 tane Black Caviar alıp raid bağlıycam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: terran48

incelem için sağol.eline sağlık

7200.12 lerdeki boot sorununu açarmısınız?
  • Eline sağlık Technics im yapmışsın yine yapacağını

Benim Seagate den vazgeçmeye niyetim yok hala WD güvenimi kazanamadı özelliklede haricilerinde bozulmalardan sonra...
    Nedense Seagate'e karşı bi güvenim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Eline sağlık Technics im yapmışsın yine yapacağını

Benim Seagate den vazgeçmeye niyetim yok hala WD güvenimi kazanamadı özelliklede haricilerinde bozulmalardan sonra...

Benim de Seagate'e güvenim kalmadı 7.11 serisinden sonra...
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow3804

quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Eline sağlık Technics im yapmışsın yine yapacağını

Benim de Seagate'e güvenim kalmadı 7.11 serisinden sonra...

Ne tesadüf benim de.Şu 11'lerde çökme sorunu olmasaydı Cumartesi günü bu incelemede incelenmiş olan 500'lük Seagate'lerden alacaktım ama forumda birçok kişi çökme yaşadı hemde birçok kez.O yüzden tercihimi WD Caviar Black 500GB 32MB'tan yaptım 116TL'e EXA Kadıköy'den aldım valla bu hafta içi gelecek.

• Güzel inceleme olmuş eline sağlık. Seagate .11 serisinden sonra .12 serisiyle yükselişe geçti. Ses konusunda Caviar Black'ten baya şikayet var fakats senin de dediğin gibi automatic aquistic özelliğini açınca çok azalıyormuş. Benim sormak istediğim şu automatic aquistic özelliğini açınca performansa olumsuz bir etkisi oluyor mu?
  • Bir şey değil arkadaşlar nedemek,

Merzah kardeşim sen askerdeyken 7200.11lerle çok güven sarstı burada arkadaşların dediği gibi,
    ancak 7200.12 ile resmen günah çıkartmış seagate ve bence şuanki en iyi 500lük seagatein bu diski,

wdye göre seagatein artıları

+tek plakalı yapısı ile
    +çok performanslı
    +çok sessiz ve
    +wdye göre ısınmıyor fazla

seagate e göre wd nin avantajları

+teknolojileri gerçekten incelenmeli, ilk mesajımda da eklediğim stabile track, NoTouch, Data Lifeguard ve Shockguard teknolojileri çok özel teknolojiler, ve ayrı ayrı değerlendirildiklerinde çok farklı yerlerde çok faydalı olacak fonksiyonlar.

+32mb cache
    +çift işlemci
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.