Şimdi Ara

GeForce GTX 275 modelinin detayları netleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 6 Nisan'da anons edilmesi beklenen ATi Rdoen HD 4890 modeline karşı sessiz kalmayacağını ve GeForce GTX 275 olarak isimlendirilen yeni bir modelini rakibinin girişimine paralel olarak pazara sunacağına daha önceki haberlerimizde değindiğimiz Nvidia'nın yeni modeline ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor.


    Açıklanan son bilgilere göre RV790XT GPU'sunun güç vereceği Radeon HD 4890 modelinin tam karşısına konumlandırılması beklenen GeForce GTX 275 modelinde, GeForce GTX 295 modeline güç veren GPU -tabii ki bir tanesi- kullanılacak. Yani GeForce GTX 275, teknik anlamda GeForce GTX 260 ve 280/285 modellerinin arasına konumlandırılmış olacak.


    GeForce GTX 295 modelinden de hatırlanacağı üzere, 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve çifti kullanılan GPU, GeForce GTX 260 modelinde olduğu gibi 448-bit bellek veri yolu desteğine, GeForce GTX 280/285 modellerinde olduğu gibi de 240x paralel işlem birimine sahipti. Görünen o ki GeForce GTX 275 de benzer özelliklere sahip olacak.


    Tabii tek grafik işlemcili bir ekran kartı olarak GeForce GTX 275'in daha yüksek saat hızlarına sahip olması da beklenebilir. Zira bilindiği üzere GeForce GTX 295'in grafik işlemcileri 576MHz'de, paralel işlem birimleri 1242MHz'de ve bellekleri de 1998MHz'de görev yapıyordu. Radeon HD 4890'a rakip olarak hazırlanan GeFore GTX 275'in Nisan ayının ilk günlerinde duyurulması bekleniyor.








  • Yeni seri gelsin artık Kabak tadı vermeye başladı eskileri makyajlayıp makyajlayıp yeni diye gazlamaları. Bu kartın ne farkı olcak sanki bildiğimiz 260 tan 3fps fazla alcak en fazla, çıtayı yükseltsinler artık orta seviye kalıyor günümüz oyunlarında bu mimariler.
  • ATI yaparda nvidia yapmazmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Promity

    Yeni seri gelsin artık Kabak tadı vermeye başladı eskileri makyajlayıp makyajlayıp yeni diye gazlamaları. Bu kartın ne farkı olcak sanki bildiğimiz 260 tan 3fps fazla alcak en fazla, çıtayı yükseltsinler artık orta seviye kalıyor günümüz oyunlarında bu mimariler.


    Pardon ama bu kart hangi oyunda orta seviye kalır çok merak ettim.
  • kart tek gpu lu kartlar arasında gayet üst seviye high ayarlarda / AA açarak her oyunda muteber bir FPS ile oynama imkanı sunacaktır.. kanımca 1gb 512 bit 216 sp çıksa daha iyi olurdu.. böylede fena değil..
  • Çok güzel bir Kart.Rekabet nelere kadir görüyoruz bunu.Karşılıklı Fiyat indirimleri ve karşılıklı kartlarla hep beraber yaşıyoruz.Nvidia ve Ati başımızdan eksik olmasın! Karta gelirsek , Kart adından da belli olduğu gibi gtx 280 ile gtx 260 arasına konumlandırılacak ve performans olarak da gayet yeterli olacaktır.Tabi en başta önemli olan ürünün fiyatı.Fiyatı iyi olursa baştacı olur olmazsa sanmıyorum olacağını en fazla aşırı fanatikler alır.Ayrıca Nvidia son zamanlarda agresif fiyat politikası izliyor bunları yapan tabi ki Ati dir.Tekelleşmek hiç iyi olmuyor örnek vermek gerekirse Microsoft veya Intel verilebilir.
    Nvidia nın birde işlemci piyasasına girmesi en azından x86 tabanlı piyasada da farklı rüzgarlar estirecektir.Diğer yandan Google ın da yeni işletim sistemiylede Microsoftun tekelini kıracağına inanıyorum.
    Kısaca rekabet her zaman biz kullanıcılara yarasın.Bu arada asıl kapışma gt300 ile radeon 5 serisiyle olacaktır.Yakın zamanda bu kriz ortamına rağmen çok büyük bir mücadele göreceğiz.




  • Yeni seriler gelene kadar bu kartlara yatırım yapmak pek hoş değil. İki firma da bu işi ufaktan abarttı. Bu rekabet değil tam aksine "Daha Hızlısı" yarışı. Hali hazırda kriz zamanında yapılmaması gereken bir şey...
  • Teknolojiyi her zaman bir de değil, iki adım arkadan takip etmek gerek. Bu kartın duyurulmasıyla, şu an yurtdışında GTX 260'lar ideal f/p kartları oldu 4870 ile beraber. 160 dolara bulmak mümkün, tabi yurt dışında. Biz hala 9800 gtx+'ten yukarısını göremiyoruz bu krizde, onlar da hala 200 doların üzerinde zaten.



    Satıcılar fazladan fazladan alıyorlar kartları, sonra indirim yapma şansları kalmıyor tabi. Yine herşeye iki katı para ödeyen ülke konumuna düşüyoruz. Ekran kartı piyasasında durum farklı olsaydı keşke ama değil.



    Ha bu arada çok tartışma yaratacağını bilsem de bu saatten sonra ATI kartlara yatırım yapmak pek mantıklı değil. Mirror's Edge ve çok iyi olacağını düşündüğüm Crysostatis'in Phsyx sürümleri ibreyi ağır biçimde Nvidia'ya çevirdi benim gözümde. Piyasadaki tüm oyunları hakkını vererek oynamak isteyenler Nvidia'ya para saymak zorunda maalesef.




  • ülkemizde bu dolar kuruyla kdv siyle vergisiyle biz zor görürüz bunları o fiyata
  • % 25 devlete % 50 dolardan kaybettik
    100 dolar lık bir şeyi..

    1.82 ye çıkan dolar sayesinde 182 lira + % 25 KDv - ÖTV
    Şaka gibi olsada...

    Burda kızılıcak bi kişi varsa? Siyaset
  • vay %25 haa e yuh artik
  • Hız aşırtılmış bir 260gtx zaten 280 ayarına geliyor daha neyin arası neyin deresine gircek bu kart referans tasarımı OC lanmış 260gtx seviyesinde olcaktır büyük ihtimal yani patates diyebiliriz fiyatı yükselceği için. c240 olursada gtx 280 seviyesine gelecek ne gereği var onu yapacağına gtx 285in fiyatını indirsin. Ama yok ordan kaymak yiyor adamlar indirirmi hiç

    Demeye çalıştığım 40nm gelsin artık 320paralel işlemcili 92tmu lu 40 işhatlı DDR5 bellekli kart yapsın 300$ dan satsın ne bu böyle isim değiştir OC yap yeni diye sür piyasaya bide çok iyi diyorsunuz Protesto ediceğinize. ATİ 4890 ınıda Protesto ediyorum ayrıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promity -- 13 Mart 2009; 1:45:06 >
  • tabiki f/p olarak cıkarma zorunda bu krizde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    tabiki f/p olarak cıkarma zorunda bu krizde


    Zaten sırf piyasa canlansın belki birileri yer bu numaraları der gibi kart çıkarıolar yeni diye. Hele G92 nin durumu içler acısı hal aldı, İnsanların kafalarını karıştırıyolar başka birşey değil. 15$ maliyetin düşürüldüğü PCB li 260gtx projesini kutluyorum mesela yapıcaklarsa böyle yapsınlar maliyeti düşürsün. Sadece isim değiştirmek veya hiç birşey yapmadan çok fiyatı kırmak İnsanları enayi yerine koymaktır.
  • Promity, GTX285 de OC ile GTX 300'e yaklaşacak, yani değişen bir şey yok o mantığa göre :) OC'nin ve insan açgözlülüğünün sınırı yok kısacası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.